Kezdőlap > TERA Online > Chronoscroll a #TERA EU servereken…

Chronoscroll a #TERA EU servereken…

Időközben megerősítésre került Pat Wyatt részéről a délutáni Q&A szekcióban, hogy a Chronoscroll szintén elérhető lesz az EU játékosoknak is! Rövid körkép a fogadtatásról: Az USA fórumon eddig szinte kizárólag csak pozitív visszajelzéseket kapott a kezdeményezés. Emellett az is megerősítésre került, hogy nem lehet “kétpofára zabálni” a Chronoscrollokat. Adott időszeleten belül (pl. hetente, havonta), csak néhány darabot lehet vásárolni. Ettől függetlenül, viszont nem fogják befolyásolni a piacot, nem lesz minimal/maximal ár a piacon.

Az EU játékosok fogadtatásáról egyelőre még nincs infóm, mivel sehol nem jelent meg még az információ a Variance blogon kívül.


Kategóriák:TERA Online Címke: , , ,
 1. negativ
  augusztus 28, 2011 - 9:42 de.

  A pénzesek kapnak egy kis rásegitést gold ügyben…kérdés mennyire lesz gold sink belőle 😀
  Azt nem vágom miért jó a goldfarmerek ellen. Mondjuk ingame valaki pedobja a havi scrollt 1 millió goldért (nem ismerem a gold drop mennyiségét). 1 goldfarmer bot pl megkeres 3 millió goldot. 1 millióért kiváltja magának a játékidőt, a maradék 1-1 milliót pedig eladhatja mondjuk 10-10 euróért. Igy egyből lefaragható a 15 eurós havidij 10 euróra goldsellerek segitségével.

  • menorel
   augusztus 28, 2011 - 10:36 de.

   Alapvetően itt nem az a lényeg, hogy az RMT-t ellehetetlenítsék. Erre esélyük sincs, a játékosok egy része venni fogja a goldot, bárhogy is védekezzenek ellene. Ezzel nem lehet mit csinálni, így van ez más játékokban is. Ez az egész chronoscroll rendszer arról szól, hogy az RMT iparághoz kapcsolódó egyéb bűnöző tevékenységeket ellehetetlenítsék, úgy mint: bankkártya visszaélések, account ellopás, gold farming, stb.
   Vegyük úgy, hogy mondjuk fog kerülni 1 chronoscroll 12 euroba. Megveszed shopban a cronoscrollt, majd berakod AH-ba mondjuk 5 millió goldért. Sokan teszik még ezt és kialakul a chronoscroll átlagára mondjuk 2,5 millió goldon. Ez azt jelenti, hogy a legális RMT piacon 1 euro kb 200k ingame goldot ér. Lesz amikor ez lentebb megy, pl ha valakinek nagyon kell a gond és berakja idiótán alacsonyan. De lesz olyan is, hogy felhalmoz egy csomó pénzt, hogy időnként kivásárolja az összes chronoscrollt piac befolyásolás céljából. Lesz olyan szerver ahol a chronoscroll ára 2,5 millió és lehet hogy lesz olyan lowpop szerver, ahol akár 10 ennyi.
   Nézzük az éhbérért farmoló kínai farmer családot. Csapatják reggeltől estig és adják el a goldot a goldseller disztributornak, aki mondjuk bedobja a piacra 10 euroért a 2,5 millió goldot. Most, ha választhatsz aközött, hogy:
   1) Megveszed ingame AH-ból a goldot 12 euroért kb fél perc alatt.
   2) Felmész a “kedvenc” RMT oldaladra, ahol kifizeted a 8-10 euro-t, majd chatelsz a Lizával meg a Lucyval meg a többi hölggyel akik közlik, hogy bocs, de out-of-stock, majd jövőhét hétfőn talán, de ha van is pénz, akkor el kell menned a kezdőhelyre, ahol egy lvl1-es karakter fog neked átadni 10 millió goldot, majd rá két napra suspendelik az accodat “RMT gyanú miatt”
   Na melyiket választod?

   Márpedig ha ellehetetlenítik az RMT keresletet, akkor mégis miért próbálnák kicsalni phisinggel az accountod és lenyúlni a javaidat, miért próbálnák kicsalni a bankkártya adataidat, stb.-stb.

   Ez a filozófia áll a chronoscroll koncepció mögött. Inkább legalizálják azt, ami ellen úgysem tudnak küzdeni, cserébe azért, hogy ne kergessék bele a játékosokat az illegális útvonalakba.

 2. Goren
  augusztus 28, 2011 - 10:37 de.

  Azért lehet jó megoldás mert nem tudsz töménytelen mennyiséget venni a ebből a scrollból. Ha havonta mondjuk csak kettőt vehetsz akkor 1-1 milláért és a hónap végére összespóroltál magadnak mondjuk 600 ezret akkor a gold sellertől nem kell megvenni milla 2 milla goldot hanem csak 1.4 millát tehát 600 ezer mindig a nyakán marad. Nem termel annyi hasznot főleg ha magának is ingame goldból veszi a játékidőt. De teszem azt hogy a goldseller beállítja a kis kariát fixen 1 milláért jön a gazdagabb játékos akinek igazi pénze van viszont ingame goldja nincs. Vesz pénzért scrollt és kiül a gold seller mellé 990 ezerért árulni a scrolljait. Mindenki tőle fogja venni és a gold seller ebben a hónapban 0 darab pénzt termelt.
  Most jönne az hogy igen ám de most csak 2 ügyfelet veszített. Az eddigi tapasztalataim szerint gold sellerből relative kevés van egy szerveren csak mivel spammelnek így úgy tűnik hogy sok van. Viszont “gazdag” játékosból viszont több van. Nem kell messzi menni Ausztriában is ez a havi 15 euró még egy skót viccbe is kevés lenne. Az más tészta hogy nálunk magyarföldön a szívroham kerülgeti az emberek jó 70% át a havi 15 eurós havidíjért. És ha kivetítjük egy szerverre ahol kb 5000 ember játszik ebből maximum 500 (de már ez is nagyon sok) gold seller van és 2000 olyan aki simán kiköhög még 15 eurót azért hogy egy kis plussz goldja legyen. Ha mindenki csak 1 scrollt vesz akkor az a 2000 ember már telítette is a piacot és a gold sellereknek szinte semmi sem marad.

  • negativ
   augusztus 28, 2011 - 12:39 du.

   De a gold seller goldot árul, nem scrollt. Arról volt szó, hogy a gold selletől vásárolt goldon fogják megvenni a scrollokat, ami valószinüleg olcsóbb lesz mint a havidij. Persze ahogy meno is irta, kockázattal jár.

   • menorel
    augusztus 28, 2011 - 1:05 du.

    Nem értem, miért vennél goldot goldsellertől. A goldsellernek PÉNZT fizetsz. Legyen mondjuk 20 euro 10 millió ingame gold a gonosz ferdeszemű gold sellernél. Ezzel szemben felmész a EME/FOG oldalára és veszel 24 euroért 2 db chronoscroll-t. Majd ingame berakod AH-ba mondjuk 8 millió ingame goldért, amit kb mondjuk 1-2 napon belül meg is vesz valaki, akinek éppen lejár az accountja. Minek kockáztatnál az RMT/goldsellerrel, amikor ugyanezt a metódust meg fogod tudni tenni ingame legálisan is? A piac törvénye alapján a gold sellerek nem fogják tudni annyival olcsóbban adni a goldot, hogy meg is érje a kockázatot. Egy-egy tranzakción nincs akkora reális haszon. Ha a nagyságrendek úgy lennének, hogy pl 200 eurot kell invesztálnod, de meg tudod venni a gold sellertől ugyanazt 120 euroért, akkor lehet hogy sokan megfontolnák és inkább kockáztatnak, de itt a nagyságrend 8-10 euro vs. 12-13 euro körül fog lenni tranzakciónként.

   • negativ
    augusztus 28, 2011 - 3:18 du.

    Nem akarok én venni semmilyen goldot, csak megjegyeztem hogy ilyen hátulütője is van a dolognak.

 3. A TERA blog rezidens hülyéje
  augusztus 28, 2011 - 11:56 de.

  Legalább próbálnak tenni valamit a goldsellerek és a hasonló emberkék ellen .. vannak olyan MMO-k ahol egyáltalán semmit se..
  Nagyon jó ötletnek tartom, bár érzem hogy lesznek ezeknek is brutális áraik 🙂

 4. A TERA blog rezidens hülyéje
  augusztus 28, 2011 - 2:04 du.

  biztos lesz “jó ajánlattal” rendelkező goldseller, de nyilvánvaló hogy elégé redukálodnak azoknak a számuk akik goldsellertől vásárolnak goldot

 5. iRelia
  augusztus 28, 2011 - 6:42 du.

  Üdv, ez nagyon király! Amúgy arról tudtok valamit hogy van-e vagy lesz-e authenticator a TERA-hoz?

 6. augusztus 28, 2011 - 8:12 du.

  A legjobb authenticator minden játékhoz na nem nézel az interneten pornót… xd

  • Szergely
   augusztus 28, 2011 - 8:17 du.

   Csak ha nem rendelkezel elég tapasztalattal benne… (khm)

   • augusztus 28, 2011 - 8:34 du.

    haha 😀

  • iRelia
   augusztus 28, 2011 - 9:22 du.

   törték már fel friss gépen az accom… (és ha töltenék pornot valószínű ncoreol és ott nem hiszem hogy van benne valami is :P) authenticator elég jó védelem ezzel nagyon vissza lehet szorítani a acc lopásokat nem véletlen használják már elég sok mindenhez nekem gmailhez is van pl

 7. augusztus 28, 2011 - 8:14 du.

  vagy nem töltesz le minden baromságot amire azt írják hogy jó a játékhoz (legyen az addon vagy csalás vagy mittudomén)

 8. Sagrath
  augusztus 28, 2011 - 9:06 du.

  Soha nem vettem goldot,és nem is fiogok játékidőt meg official uton veszejk csak a legbiztosabb…

 9. goshinki
  augusztus 29, 2011 - 9:01 de.

  Ahogy a másik postban is említették, EVE-ben nagyon jól működik ez a rendszer és nagyságrendekkel kevesebb a gold seller, mint bermelyik más, általam kipróbált MMO-ban.
  (És, ahogy Wyatt bácsi is utalt rá, a CCP-nek is szép, nagy kupac dollárt hozott ez az újítás.) Azt különösen jó dolognak tartanám, ha bizonyos premium itemek, szolgáltatások elérhetőek lennének ezzel a scroll az “átlag paraszt” számára is, így nagyban csökkenne a “fejős tehén” és a szimpla játékos közti különbség. És nem utolsó sorban a játékosok is nagyobb kedvvel játszanak, ha nem állandóan az épp lejáró gamecardjuk lebeg a szemük előtt.

  (Egyébként üdv mindenkinek itt, a Variance blogon! Most, hogy végre megtaláltam az elveszettnek hitt regem… ^^)

  • menorel
   augusztus 29, 2011 - 9:54 de.

   Üdv neked is!

  • Sagrath
   augusztus 29, 2011 - 11:08 de.

   Premium itemek maradjanak csak az F2P játékokban ide nem való…Játékidő scroll az még elmegy bár én biztosan Credit carddal veszem meg normálisan.Majd meglátjuk hogy is működik ez a gyakorlatban.Eddig ilyet csak egy játékban tapasztaltam Requiem :Bloodmarey in game léért lehetett játékidőt venni gazdag hülyegyerekektől.Had ne mondjam egy havi adag kb 5 millába fájt.aki úgy szedte össze a game timeot az lazán goldot vásárolt előtte mivel az összeget lehetettlen volt kifarmolni!!!De az F2P ami nagy diferencia…..

   • iRelia
    augusztus 29, 2011 - 5:23 du.

    Szerintem vannak akik csak így fogják tölteni az accot vagy ha nem is csak így elég sokszor élnek majd a lehetőséggel

   • goshinki
    augusztus 30, 2011 - 9:53 de.

    Kicsit félreérthető voltam. Premium itemek alatt vanity itemeket értettem és szolgáltatásoknál pl név- és kinézet változtatásra gondoltam, vagy valami ilyesmire, ami általában fizetős szolgáltatás MMO-knál. A scrollok ára pedig ugye még kérdéses. EVE-ben jól belőtték, meglátjuk, itt mi lesz.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s