Kezdőlap > TERA Online > EnMasse: Bejelentés a PAX alkalmából

EnMasse: Bejelentés a PAX alkalmából

Mint arra talán sokan emlékeztek, a legutóbbi Prod Chatban az En Masse beígérte, hogy a PAX idejére fogja időzíteni a következő ‘nagyobb dolognak’ a bejelentését. Nyilván felesleges előre spekulálni, hogy mit is jelentenek be, de azt biztos, hogy a PAX-nál keresve sem tudnának jobb időpontot találni arra, hogy bejelentsék az őszre tervezett PVP-alfa teszt pontos időpontját, plusz esetleg néhány extra infót ezzel kapcsolatban. Majd meglátjuk. A hivatalos közlemény szerint:

Szóval amerikai idő szerint valamikor délután (tehát nálunk jócskán hajnalban) várható a bejelentés, amit a hivatalos honlapon fognak közzé tenni.

Kb 36 órája vagyok talpon (najó közben aludtam azért kb 2 órát), mivel egy másik Variance projekt fordult élesbe és most arra koncentrálok. Ha úgy alakul, hogy kihúzom hajnalig, akkor majd időnként rápillantok az EME oldalára, ha nem így lesz és bealszom, akkor részemről csak holnap délután várjatok updatet.


Kategóriák:TERA Online Címke: , ,
 1. Rosert
  augusztus 27, 2011 - 8:41 du.

  Hívjatok borúlátónak, vagy pesszimistának de érzésem szerint a bejelentést követő postban benne lesz Meno kedvenc szava-járása “Bla-bla-bla bullshit” 😀

  Szabad tudni mi az új Variance projekt ?

  • menorel
   augusztus 27, 2011 - 9:01 du.

   Igazából nem is annyira új, hiszen már lassan két éve megy az annak szánt blog, de eddig jegelve volt: The Secret World MMORPG. Most viszont végleges helyre költözött és éppen most asszisztáltuk végig a The Secret War eventet… ami… hogy is fogalmazzam… nem kifejezetten sikerült túl rózsásnak.

   • Kouta
    augusztus 28, 2011 - 1:40 de.

    az is jön tavasszal ha jól hallottam!

 2. Rosert
  augusztus 28, 2011 - 12:29 de.

  Pfff 😦 Féltem, hogy ez lesz a Secret World el is. Fél szemmel követtem én is a játék fejlődését, és nekem már az volt az első érzésem vele kapcsolatban, hogy ebből egy kurva jó Single Player játék lenne. És nagyon nagy fail volt ?

  • menorel
   augusztus 28, 2011 - 7:09 de.

   Még mindig nem tudjuk, hogy fail, vagy ARG (alternative reality game). Tegnap este már nagyon sokat feladtuk (én is elmentem inkább aludni), de az éjszaka folyamán a kitartó ARGsek toltak kb 2000 postot, mivel az egyik nyom újra feléledt és jött néhány rávezető infó az egyik “belső informátortól”. Most rágtam át magam a 2000 poston és egyelőre próbálom összeszedni a gondolataimat. Ha érdekel, hogy hol tart most a dolog, akkor olvasd a tsw blogot. Délelőtt megpróbálok egy összefoglalót írni.

 3. augusztus 28, 2011 - 6:56 de.

  Legalább ennél nem kel majd westernizációra várni.
  Viszont az egyik esélyes játék ami keresztbe tesz a Tera-nak, ha minden igaz, szinte egyszerre jelennek meg.

  Mondjuk a TSW-ről gyakorlatilag semmit nem tudunk, csak azt, hogy eddig igazán ütős videókat adtak ki róla (meg egykét kezdetleges gameplay video), ami persze még nem maga a játék, csak a környezet és sztori megalapozása.
  Ugyanakkor ha jól tudom ugyanazok csinálták, mint a Age of Conan-t, így már komoly tapasztalattal rendelkeznek, sőt azt tudják mivel lehet megégetni magukat, ezt a hibát nem követik el még egyszer.

  • menorel
   augusztus 28, 2011 - 7:06 de.

   Csak ennyit ‘tudunk’ róla? Hmm. Akkor szerintem kezdj picit utána olvasni, mert ennél azért sokkal-de-sokkal többet tudunk. Július elején adták ki a Savage Coast Walkthrough videót, amiben végig felvettek egy campaign group questet. 20 perces videó, van benne nyomozás, ingame közlekedés, questhub, csapatfelépítés, skillek bemutatása, harc trash és boss ellen… És ez csak egy példa, amit ‘tudunk’ róla.

  • augusztus 28, 2011 - 10:30 de.

   Ezt a videót én is láttam, de nekem nem mond semmit azon kívül, hogy a játék grafikailag rendben van, annak ellenére, hogy a felvétel “kamerás”. De erre utaltam is van már gameplay videók is, de kevés. Amúhy helyenként felismerhető az AoC stílusjegyei, pl egyes fák lombozata technikaliag ugyanaz a megoldás amit már láthattunk az AoC-ban is gondolom persze csiszoltak rajta egy keveset.
   A sztoriról meg annyit, hogy 3 nagy frakció van, de nem lesz kötelező egyikhez sem tartozni, na persze ha valaki valamit el is akar érni, akkor választania kell majd.

   • menorel
    augusztus 28, 2011 - 10:41 de.

    Akkor csak címszavakban: A grafika azért hasonlít stílusában a AoC-ra, mert az AoC grafikai enginejének új verzióját használja a TSW. (DreamWorld engine 2.0). Egyébként a grafika a legkevésbé sincs rendben, már amit a karakterek animációját illeti. Iszonyatosan rondán mozognak a karakterek, a legtöbb kritika ez miatt éri a játékot.

    A sztoriról pedig lényegesen többet tudunk, mint hogy 3 frakció van. Lásd -> locationök, lásd -> eddigi ARGk, a rengeteg Ragnar interjú, stb-stb.

    A töménytelen mennyiségű ingame gameplay videókra pedig még tényleg várni kell az első CBT-ig, ami viszont elvileg már nagyon nincs messze.

    Egyébként meg miért beszélünk a TSW-ről a TERA blogon ? 🙂

 4. augusztus 28, 2011 - 11:09 de.

  öööö… nem is tudom, de lehet ezért 🙂
  “Kb 36 órája vagyok talpon (najó közben aludtam azért kb 2 órát), mivel egy másik Variance projekt fordult élesbe és most arra koncentrálok.”

  A karakterek animációjának bénaságát amúgy nem értem, mert az AoC-ben semmi baj nem volt vele… mellesleg elég durva véresen trancsírozós is volt… 🙂

  • menorel
   augusztus 28, 2011 - 11:41 de.

   Nem hiszem, hogy innen indult volna a dolog… De nyilván vissza lehet menni a kályháig is.

 5. Rosert
  augusztus 28, 2011 - 11:18 de.

  Az egész a Te hibád, ezért beszélünk róla ! A grafikája szerintem kifejezetten nem szép. A real ranged combat weapons (pisztolyok, puskák, stb) és a melee fegyverekkel szemben nekem mindig fenntartásaim vannak, nem tudom milyen jelenleg a balance köztük, de érzésem szerint ez egy elégkényes pontja a játéknak. Tetszik ez a megszólalásod, hogy:”Még mindig nem tudjuk, hogy fail, vagy ARG (alternative reality game)” Tehát, ha nem lesz epic fail a játék, akkor új kategóriát teremt magának ?! Jó lenne végre egy normális játszható MMO, sajnos a WoW BC óta én ilyennel nem találkoztam. Mindig volt valami probléma az általam kipróbált játékokkal. A nagy reménységek számomra a TERA, TSW és a Fallout Online, bár ez utóbbi még nagyon messze van.

  • menorel
   augusztus 28, 2011 - 11:40 de.

   Konkrétan most ott tartunk, hogy miután látszólag elismert official fail lett a dologból, az egyik régi ARG NPC benyögött ennyit: “Akkor most válasszatok magatok közül egy nagykövetet, aki szedjen össze 10 kérdést 24 órán belül, amikre öszintén, legjobb tudásom szerint fogok válaszolni”. Egyre inkább úgy néz ki, hogy a FunCom azért kért tegnap elnézést, mert _mi_ annyira nyomorékok voltunk, hogy a rengeteg elhintett nyom ellenére sem jutottunk el a célhoz. Most kénytelen, kelletlen rávezetnek minket. Ha így lesz az epic win… Szerintem.
   De innentől kezdve én egy szót sem szólok többet ebben a threadben a TSW-ről.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s