One man show #5 – Essenia és Westonia

Az elmúlt két hétben sikerült kipipálnom Esseniát és Westoniát is, így már Val Palrada különös dzsungeles földjét túrom a questek után. Egyébként Val Palradában két outdoor instance is van, melyek közül az egyik Arachnaea. Erről a különös helyről már korábban volt egy postunk: -link-. Érdekes élmény volt ‘élőben’ is végig futni rajta… de ne szaladjunk ennyire előre. Ez a felvonás most Esseniáról és Westoniáról szól. A két hely szöges ellentéte egymásnak, míg Esseniát zöldelő erdőrengetegek alkotják, addig Westoniában a fagy és a hó az úr. Hasonlóan az előző felvonáshoz most is a screenshotoké a főszerep…

Essenia

Essenia zónája Dél-Shara északi részén található, Allemantheiától északra. Míg a High-Elfek fővárosa sivatagos és sziklás vidéken jött létre, addig az északabbra meghúzódó Essenia vad, buja, zöldellő erőd csoportosulásából állt össze. Essenián belül négy önálló sub-zóna található, melyek teljesen eltérő kinézetet kaptak. A nyugati zóna lehet talán a legismerősebb mindenki számára, hiszen itt találhatók meg az Avatar filmből is jól ismert világító, villódzó kékes-zöldes páfrányegyüttesek. A zóna közepén és déli részén meghúzódó önálló alzóna tekinthető a zóna legfőbb látványosságának. Itt található a nagyváros is:


A város körüli részen számos különös gépezet pumpál ki a földből mindenféle átványokat. Kapcsolódik ezekhez is néhány quest, amiben vagy megszervizelni kell azokat, vagy éppen begyűjteni azokból mindenféle statisztikai adatokat:

A alzóna délebb csücske sokkal borongósabb képet mutat, itt mindenféle mutációkon átesett növényzet található, melyeket változatos szörnyek hada lep el. Itt jónéhány levágásra érett BAM is található, mely várva várja az arra kalandozó játékosokat:

Essenia északi alzónája kétség kívül nem fest túl fényesen. Az óceán közelsége miatt itt folyamatosan zuhog az eső, emellett a zónában komoly harci készültség is van. Bár azt nem sikerült kiderítenem, hogy konkrétan ki háborúzik kivel. A questek során kétség kívül ölni kellett itt mindenkit.

Bár kétség kívül csodaszép a zóna nyugati része, de bizony a keleti rész sem kevésbé elragadó. Az alzóna középső része tele van Kumas BAMokkal, akik – máshol található pajtásaikhoz hasonlóan – annyira tohonyák, hogy még a koreai lagban is el lehet tenni őket láb alól szoloban:

Ezen keleti alzónában található a ‘fortune of life’ terület is, amely megannyi trailerben is megtalálható volt a különösen szép kialakítása miatt (emlékeztek, amikor a popori maci úszik és alatta követik a nagy halak? Na az itt van). Essenia zóna mission questchainjének a végén található egy 5 fős quest, amiben 4 BAM-ot kell eltenni láb alól fortune of life dinamikus másolatában. Erről az eventről szintén készítettem néhány képet:

 Westonia

Mint azt írtam is fentebb, Westonia Dél-Shara fagyos nyugati partjainál húzódik meg. Ennek megfelelően a táj mindenhol hófödte és jeges. Összesen három sub-zónára bomlik a terület, melyből a középső a város mellett még egy outdoor dungeont is tartalmaz (Evil Castle), a dungeon alatt pedig megtalálható a Necromancer’s Cell nevű lvl42-es instance. A déli subzóna ad otthont a korábbi ‘screenshots of the week’-ekben látható Guláknak (kristálylények) és a Behemothoknak is:

Evil Castle (outdoor dungeon)

Bár Evil Castle különös enteriőrjéről már postoltam ki videókat is a múlt héten, de természetesen azért csattant ott néhány fénykép is a kevésbé véres szakaszokról:


 1. augusztus 26, 2011 - 10:09 de.

  Kár hogy az “Avatar” effektussal rendelkező kékes páfrányos helyről nincs screened… a legkisseb igaz, de a legszebb hely szerintem ^^

  • rekotye
   augusztus 26, 2011 - 10:45 de.

   Van sok video yt-on, fairy forest néven ha jól láttam ^^

  • menorel
   augusztus 26, 2011 - 10:58 de.

   Amikor válogattam össze a screenshotokat, akkor magam is meglepődtem, hogy pont ott nem készítettem egyet sem. Ennek mondjuk az lehet főleg az oka, hogy – ahogy te is írod – valóban kicsit, másrészt meg van rajta összesen 1 db questhub, ahol van kb 3-4 totál unalmas quest, amiben kb meg kell ölni 10 fát meg 20 egyéb mobot. Szóval nem tölöttem ott igazán sok időt.

 2. Cori
  augusztus 26, 2011 - 10:58 de.

  rekotye, ez egy másik hely, lvl58-as észak-sharai terület 🙂

  • menorel
   augusztus 26, 2011 - 11:00 de.

   Ahogy Cori is írja a fenti videó pont nem erről a helyről szól. Itt egy videó, ami viszont igen:

 3. mzperx
  augusztus 26, 2011 - 2:26 du.

  jéé ezt tudom hol van tegnap értem ide 😀

 4. LordArdus
  augusztus 26, 2011 - 2:54 du.

  Havas táj Havas táj Havas táj, esküszöm megyek és játszok koreai serveren mert már nagyon pipa vagyok, főleg ilyen szép helyek láttán.

 5. augusztus 26, 2011 - 3:51 du.

  Nekem van screenshotom erről a helyről, de foggalmam sincs hogy rakjam ide ki >.<

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s