Kezdőlap > En Masse, Frogster, Lore, TERA ENG, TERA Online > Frogster – GamesCom 2011 – rövid összefoglaló

Frogster – GamesCom 2011 – rövid összefoglaló

Az idei GamesCom a tegnapi nappal befejeződött. Nem volt rá sok lehetőségem, de azért követgettem a live streamen keresztül az eseményeket, plusz folyamatosan jöttek a sajtóanyagok is a Frogstertől. Mindezek alapján azt kell mondjam maximálisan kitettek magukért a srácok-lányok. A sajtóorgánumok beszámolói ugyan még váratnak magukra, de azért már van miről beszámolnunk. Az idei GamesCom két nagy témát ölelt át: A Necromancer’s Cell nevű instance és a “Cross-Server Invasion” funkció.  Mindemellett fény derült az Argon faj néhány apróbb titkára is a prezentációk során.

Az előbbiről annyit érdemes tudni, hogy egy lvl42-es instance, ami az Evil Castle dungeon pincéjéből nyílik (Dél-Shara->Westonia megyéjében), az utóbbi pedig az a bizonyos funkció, ami várhatóan végre megkoronázza a TERA endgame törekvéseit.

A Tera-Welten.de felvette az egyik teljes sajtópromót és a dungeon runt is. Az alábbi videóban eme bizonyos Necro’s Cell dungeon runt láthatjátok. Hogy mitől is annyira “Evil” ez a kastély és miért pont “Necromancer” cellájának nevezik az instancet? A prezentációkból ez is kiderült: A történet úgy néz ki, hogy a metál testű argonok közül néhánynak sikerült magát beennie a dél-Sharába. Létrehoztak egy tábort, ahol a halott Valkyon harcosok testét élesztik újra és élőhalott zombiként toboroznak belőlük hadsereget. A maréknyi Argon (Kaidu) vezetésével nem kisebb célt szemelt ki hadseregének, mint: Allemantheia betámadását. Allemantheia lényegesen védtelenebb, mint az északi erőd: Kaiator. Ha sikerült elfoglalnia a várt az Argonnak, akkor oda az utánpótlás, ráadásul abba belerokkannak az elfek is és akár szét is hullhat a föderáció. Feladatunk nem kevesebb, hogy átverekedjük magunkat a megannyi élőholt bajtársunkon és végezzünk az Argonokkal még az előtt, hogy befejeznék a “toborzást”.

Sajnos a “cross-server invasion” kapcsán nem igazán tudtunk meg semmi újat. Ahogy eddig is tudtuk: Ennek a célja egy közös WvW zóna megnyitása lesz a szerverek között (Agaia), amelyen keresztül az egyes szerverek tagjai hadba léphetnek egymás ellen, vagy akár az Agaian ólálkodó Argon főgonoszok ellen is. Az Invasion egyaránt fog PvP és PvE célokat is nyújtani.

A curse készített egy rövid interjút a sajtóbemutató után a rendezvényen részt vevő EnMasse különítménnyel. Röviden összefoglalnám ebből is a lényeget:

 • kiderült, hogy a szerver invasiont nem véletlenül promótálták ennyire a rendezvényen. Az invasion jelenleg a következő elem a TERA Roadmappon. Várhatóan ez az egyik oka a jövő évi csúszásnak, bár ezt nem erősítették meg.
 • kiderült az is, hogy az E3-on beharangozott “jailing” rendszerrel kapcsolatban nagy gondban vannak. Rá kellett ébredniük (minő meglepő), hogy egy ilyen rendszert bizony nem lehet csak úgy implementálni egy MMOban. Egyenlőre a balancera fogják, de nem lepődnék meg, ha szépen csendben megválnának a gondolattól is…
 • Újra megerősítették, hogy az Elin faj csak minimális változtatásokat kapott, bár érdekes a mögöttes magyarázat: Az Elin faj eredendően Elinutól az istenségtől származik. Az Elinek a történet szerint több ezer évesek is lehetnek, de az EmE szerint a kinézetük nem ezt sugallja… ezért hát a változtatás…
 • Stefan szerint a GC-re készített trailer már teljesen ingame, nincs benne semmi CGI. Ezt azért egy ici picit kétkedve fogadom, főleg a sok emote miatt, amit tolnak a karakterek; de mindenesetre az tény, hogy a trailer semmivel sem szebb, mint maga a játék… grafikailag.
 • A végére csak bekerült egy értelmes kérdés is, mely azt firtatja, hogy a Server Invasion vajon csak a játékosok egy szűk körének nyújt majd szórakozást, vagy bárki számára elérhető szórakozás lesz ? A válasz viszont a szokásos kiábrándító bullshit: “Még nagyon korai lenne erről beszélni… Majd a kiadáshoz közelebb jól elmondunk mindent… Még korai fejlesztési fázis… bármi változhat… bla-bla”
forrásaink: terafans.com, tera-welten.de

 1. Goren
  augusztus 22, 2011 - 4:01 du.

  “Elinek a történet szerint több ezer évesek is lehetnek” Tehát akkor megmarad a “merész” öltözék csak Vazul nénin lesz? Már előre látom. A nyugati szervereket elözönlik a nyúlfülű rókafarkú járókeretes ráncos nagy szemű görnyedt hátú nagymamák. Vagy marad a kislányos kinézet 120 as mellbőséggel. Vagy marad minden csak a ruházat lesz 18. századbeli. Nem is tudom melyik lenne a jobb.

  • negativ_figura
   augusztus 22, 2011 - 5:10 du.

   Mivel több ezer éves lesz, korának megfelelően fog öltözködni

 2. the real hami
  augusztus 22, 2011 - 4:52 du.

  amit én tudok az az hogy be kell szereznem egy nagyobb monitort :D:D

 3. the real hami
  augusztus 22, 2011 - 4:54 du.

  Amúgy meg nem értem miért van mindenki rákattanva az Elinre

 4. Goren
  augusztus 22, 2011 - 5:17 du.

  Az attól függ hol miért? Keleten például bejönnek az embereknek ezek a “cuki” dolgok. Nyugaton meg talán azért mert ez mégis csak egy játék és az Elinek valahol hajaznak egy kb 8-10 éves kislányra plusz elég lengén képesek öltözni. Ráadásul nem is egy cute kategóriájú játékban szerepelnek. Ez nagyon új itt nyugaton őszintén először engem is kicsit meglepett hogy Ilyenek is lesznek (kicsit bátornak tartottam ezt a húzást). Bár az is igaz hogy nem akadtam fenn nagyon a témán láttam már animékben különbeket is de aki nem néz animéket (Pokemon meg hasonlók nem tartoznak ide) nekik furcsa és újszerű ez az egész. Plusz jól el lehet velük poénkodni. Én főleg csak azért koptatom a billentyűzetet velük mert cenzúrázzák őket és ez eszméletlenül idegesít hogy egy felvilágosult 21. századbeli világban ilyen előfordul.

 5. Csenky
  augusztus 22, 2011 - 7:00 du.

  Goren: Szerintem teljesen normális lenne, ha a felvilágosult világban komolyan vennék azt a rohadt korhatáros tartalmat mind a kiadók/média, mind a szülők. De persze azok után, ami szenny körülveszi a gyerekeket a tv-ből meg az utcán, hát ahhoz képest tényleg picsafüst egy Elin hátuldúdolója.

 6. Goren
  augusztus 22, 2011 - 7:57 du.

  Nem azt akartam mondani hogy a korhatárokat ne vegyék figyelembe. Az teljesen oké hogy meg van szabva hogy egy kisgyerek vagy bárki aki kicsit érzékeny bizonyos dolgokra mit nézhetne vagy láthatna és mit nem. Vannak olyan dolgok ami nem való mindenkinek. Mert vagy nem értik vagy nem tudják feldolgozni. De ezt a cenzúra dolgot már azelőtt elkezdték mielőtt a játékot besorolták volna bármilyen kategóriába. Ez így abszolút nem jó szerintem nem így mennek (vagy nem így kéne mennie a dolgoknak) a dolgok. A TV elől is el lehetne zavarni a gyereket (ahogy azt velem is tették) és a számítógépen is be lehetne állítani hogy mivel játszhatna a WIN7 ben de szerintem már a Vistában is van egy beépített szülői felügyelő rendszer amin be lehet állítani hogy mit indíthat el az adott felhasználó. Nem kell elvont dolgokra gondolni be csak be kell állítani a fiókra hogy hány éves a felhasználó és utána azt hogy az ESRB vagy más szerint nézze a besorolásokat. Csak foglalkozni kellene vele. Nem támadásnak szántam és főleg nem személyes sértésnek vagy kioktatásnak és remélem nem így jött le.

 7. Szergely
  augusztus 22, 2011 - 8:46 du.

  “Mindezek alapján azt kell mondjam maximálisan kitettem magukért”
  Nyugodtan tegezhetsz minket, meno 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s