Kezdőlap > TERA Online > 08.18 patch részletei – Új loot- és kiszavazás rendszer.

08.18 patch részletei – Új loot- és kiszavazás rendszer.

Jó egy hónapja más ismerjük címszavakban az augusztusi nagy patch fontosabb elemeit, de a mai patchnotes updateben végre megtudhattuk a részleteket is. Lássuk a fontosabb változásokat:

Dice based loot system

Megmondom őszintén ennek a hiánya volt eddig a legfontosabb problémám a TERAval. A TERA action combat rendszere miatt elég sok interakciót feláldoztak a DEVek a pörgős harcok oltárán. Az egyik ilyen komoly áldozat a menet közbeni loot interakció volt. Most végre ez is megoldódott, a party  leader loot order panele a jövőben így néz ki:

Bár a screenshot nem teljesen tiszta, de ami látszik rajta: továbbra is beállítható a rarity ami felett bármiféle interakció is szükséges és immáron a metódusnál megjelent a “주사위 굴림” lehetőség is, ami egyébként a “Dice roll”-t jelenti. Emellett (a képen látható alsó kipipált checkboxnál) külön lehet szabályozni a Bind of Pickup (BOP) itemek loot metódusát is. (획득시 귀속 아이템은 무조건).

Bár még ki kell próbálnunk ezt holnap élesben is, de a jelenlegi állapot eléggé kecsegtető. Na de ennyit a loot order panelről, hogy is néz ki mindez a gyakorlatban?  Amikor olyan itemet lootolsz, amire Dice Roll szabály van beállítva, akkor minden játékosnál megjelenik egy vadi új UI elem, amivel eldöntheted, hogy az adott item számodra szükséges avagy elpasszolod egy másik játékosnak:

Természetesen azért nem teljesen adták fel a DEV-ek a fizikailag elkülönített combat és UI módokat. A loot window csak akkor jelenik meg ebben a formájában, ha UI módban vagyok. A lootolást követően egy perce van minden party tagnak, hogy döntsön: Kell neki az adott item avagy sem. Erre combat módban egyébként egy timer is figyelmezteti:

Persze nem kell kötelezően minden lootnál kilépni UI módba, elég a PageUp és PageDown gombokat használni erre a célra. Ennyit a loot rendszer változtatásáról. Holnap kiteszteljük élőben is és ha van bármi érdekesség, akkor postolom. Nézzük a többi érdekességet:

Kiszavazás funkció

A BHS minden bizonnyal felismerte, hogy a loot rendszer ilyen szintű bővítése nem kevés drámát is okozhat. Pl. valami rá’need’-el egy olyan BoP-os itemre, amire semmi szüksége. Ez ugye különösen akkor ciki, ha a leader teszi eme gonosz cselekedetet. Ezen drámák gyors és hatékony kezelésére hozták létre a party kiszavazás funkciót. Ha valaki úgy érzi, hogy bármely party tag problémás, csal, slackel, vagy bármilyen más módon hátráltat, akkor szavazást kezdeményezhet. Ezzel a ponttal kapcsolatban szintén zavaros a patch notes, szintén akkor lesz majd tiszta, ha ki tudjuk próbálni élesben.

További kisebb változások

Mindjárt kezdeném is a legdurvábbal… majd jöhet a többi jóság is:

 • Érthetetlen módon felemelték az 5 másodperces PK declaration time-ot 10 másodpercre. Oké, hogy ez Korea és ott nincs PVE szervere, de ez már akkor is durván sok idő. Ráadásul ha jól értem, akkor a PK itemből is sokkal több fog kelleni. -> Szintén tesztelős móka lesz holnapra.
 • Több endgame instának a CD-jét is csökkentették 6 óráról 2 órára.
 • Pirate Grottóban kiszedték a mobokat a vízből (elég vicces volt…)
 • Szegély Kelscyhkét vérbe nerfeltél.

 1. augusztus 17, 2011 - 9:29 du.

  na ez már valami de a pk-s dolog már túlzás.

 2. mflaca
  augusztus 17, 2011 - 9:43 du.

  A loot orderes dolog jól hangzik, csak ne legyen túl bonyolult játék közben. A party vote szerintem vicces, de élesben dől el, hogy tényleg csak arra fogják használni, mint amire való.

 3. 0zirisz
  augusztus 18, 2011 - 6:49 de.

  Erre a loot systemre szükség is volt!

 4. Mentha
  augusztus 18, 2011 - 7:23 de.

  A loot rendszer jónak tűnik. A kiszavazásra kíváncsi leszek, ha egy egy loot esetében lehet utólag szavazni akkor talán van értelme. Ha viszont ezzel egy ninját ki lehet zárni akkor az az illető ki is fog lépni a partyból. Mindenképp érdekes és kíváncsian várom a tapasztalatokat.

 5. rekotye
  augusztus 18, 2011 - 8:18 de.

  Bennem felvet olyan kérdést/elméletet a kiszavazás, hogy más klánnal partyzol (ahol egyedül te vagy kívülálló), ők többen vannak, bosst öltök, és mielőtt meghalna a mob, kiszavaznak, akkor te nem is érhetsz a loothoz? Elég nagy pofára esés lenne, de majd meglátjuk….

  • Csenky
   augusztus 18, 2011 - 9:06 de.

   Én komoly reményeket fűzök ehhez. Mármint, a politikai rendszerhez, a pk-hoz, az owpvp-hez. Az a klán, amelyik ezt csinálja, szerintem nagyon csúnya dolgokra számíthat majd a terepen… 😉 Már csak azt az 5 secet kell eltörölni (a 10re emelés helyett, lol), és akkor minden penge lesz. 🙂 L2-ben se módosítottak soha semmit a pk-n, pedig ott nagyon durva xp mennyiséget is lehetett bukni ha leölt valaki, és igazából pillanatok alatt lezajlott egy ilyen remek esemény. 😀

  • GabohuN
   augusztus 18, 2011 - 1:17 du.

   Hát ez most olyan, hogyha te másik légióba vagy, mondjuk X légió, ők meg Y légió, és bossnál kidobnak szépen belehet írni légió/guild chatre a légió nevet meg az embereket és megkell őket csapkodni párszor, légióval együtt, aztán majd megtanulják a dolgukat :DD

 6. Kouta
  augusztus 18, 2011 - 9:59 de.

  hmmm, hát reménykedjünk, hogy nálunk nem fogják már azt bevezetni, hisz nálunk az 5 másodpercért is ment a sírás, és részben ezt is fogják tesztelni a szeptemberi PvP eventen. (Ha jól emlékszem)

 7. Agiido
  augusztus 18, 2011 - 2:55 du.

  Hát tartok tőle, hogy ez a party kiszavazás nem az lesz amire való. Ha valaki ninja lootol nem hiszem, hogy tovább megy a party és ki kell szavazni az illetőt. A loot rendszer jó bár nem értem miért kell kilépni az UIba. Na majd elmondjátok holnap a tapasztalatokat

 8. A TERA blog rezidens hülyéje
  augusztus 25, 2011 - 6:45 du.

  valami értelmeset is csináltak.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s