Kezdőlap > TERA KOR, TERA Online, Zónák (Zones) > One man show #4 – over lvl30

One man show #4 – over lvl30

Lassan már két hónapja, hogy nem jelentkeztem a ‘one man show’ rovattal. Bár a blog napjainkban pihenő módban üzemel, de ez koránt sem jelenti, hogy a játékot is pihentetnénk. Az elmúlt néhány hétben jó fél tucat játékos döntött úgy, hogy belevág a TERA KR-be és csatlakozik az Akia (KR) szerverhez.

Ez az epizód most a száraz szavak helyett inkább egy képgaléria lesz. Lássuk mikkel is találkoztam a lvl33-as szint elhagyása óta:

Még június elején lezajlott a második választási periódus a koreai szervereken. Ennek alkalmából készítettem néhány screenshotot a választási interfaceről. Egyébként azóta már megemelték a szinthatárt a sok csalás miatt, immáron csak lvl40+-os karakterek vehetnek részt a választásokban. Alig két napja lett vége a harmadik ciklusnak és záródtak le a választások. Érdekes tapasztalat, hogy a luxury vendor és a skill trainerek mellett a falvakban megtalálható Auction House is függ a választástól. A választási időszakban nem lehet ezeket sem használni.

Még a nyár elején volt szerencsém kipróbálni az akkori tojás gyűjtő eventet. Mindenféle krokodil mutánsok mászkáltak mindenfelé, akiket onehitelve néhány tojást kaptunk. A tojásokban mindenféle jóságok rejtőztek. Erről akkoriban volt post is.

Néhány random kép Osgarath megyéből.

Egyik kedvenc helyem: Pirate Grotto. Pont akkor értem erre a részre amikor átváltoztatták az egész helyet non-elitetté. Még volt szerencsém az Awakening patch előtt néhányszor végigszaladni rajta. Nem semmi hely lehetett fullra tömre elitekkel. Nopersze solo szempontból nagy öröm, hogy átalakították és immáron nem csak a full partyk számára nyújt szórakozást. Az képsorozat utolsó kép egy igen különleges debuffot mutat, amit a nagák osztanak. Lényegében egy disorient effect, amit jól ötvöztek a targetless combat rendszerrel. Konkrétan felcseréli az irányokat a játék a debuff hatása alatt, így a mozgolódó meele karakter könnyen be tudja rántani a környék összes mobpackját, ha váratlanul éri a hatás.

Colossal Ruins: lvl35-től látogatható zóna dél Arunon. Volt már szerencsém sokfél MMOban találkozni romos sivatagokkal. Aionban pl. kifejezetten jól sikerült Theobomos, de amit a dizájnerek műveltek Colossal Ruinssal az fenomenális. Nem is tudom nagyon leírni, hogy mennyire gyönyörű a látvány. Beszéljenek helyettem a screenshotok.

Val Aureum sivatagos területének nyugati részén készültek ezek a képek. A zóna déli részén található egy outdoor dungeon (most nem ugrik be a neve), ahonnan nyílik a Cultist Refuge lvl38+ instance is. Közel az instancehoz található egy érdekes spot ahol egy friendly priest és lancer NPC várakozik, akira rá lehet húzni bármilyen mobot, akit boldogan meg is ölnek nekünk. Nem jöttem rá, hogy milyen questhez tartozhatnak, de biztos érdekes lehet. Az album végén néhány kép a dungeonből is.

lvl38-at átlépve végre búcsút inthettem az öreg Arun kontinensnek és betekinthettem Dél Sharára. Itt előbb a kezdő zónával (Esseniával), majd a fagyos Westoniával ismerkedhettem meg. De Sharát és az ott rejlő csodákat meghagyom a következő postra. Eddig kb. 200 db screenshotot volt szerencsém lövöldözni a két zónában, szóval van mit kiválogatni. A fentebb látható 5 kép szolgáljon kedvcsinálónak.


 1. Agiido
  augusztus 15, 2011 - 7:41 de.

  Jajj, mikor látom én is ezeket. Kár volt ezért a posztért, csak még jobban várom a játékot / bétát. De akárhogy is, én kihagyom a koreait. Valahogy kiböjtölöm.

 2. rekotye
  augusztus 15, 2011 - 7:49 de.

  Tényleg milyen elképesztően szép a játék, és hogy ezek a shotok még csak a felét sem adják vissza, hogy ténylegesen milyen a grafika és kidolgozottság… Aki csak a shotokat meg videokat nézi, max csak az 1/3-át élheti meg a “valóságnak”… (Mondom én aki 0 grafon játszott… 😀 )

 3. Delebriel
  augusztus 15, 2011 - 8:03 de.

  Van benne kráft… 😀

 4. mflaca
  augusztus 15, 2011 - 10:41 de.

  A naga debuff hatalmas ötlet! Igen kényelmetlen lehet megfordított egérrel játszani, és csuklóval nyomogatni a gombokat 🙂

  Két képen látszik egy paci. Menorel, mountokról volt már bejegyzés, vagy csak én nem találom? (a tojásos-spéci lovat megtaláltam, de mást nem)

  • menorel
   augusztus 15, 2011 - 11:32 de.

   Mi pontosan kérdés a mountokkal kapcsolatban? Jelenleg csak ló mount van, de abból van 3-4 féle különböző kinézetű. Van a sima ló, amit lvl20-on lehet megszerezni egy questtel. Volt egy hófehér ló a nyitó eventkor. Valamint most a nyári eventen lehetett kapni egy ilyen pöttyös lovat. Emellett a piros feldiszített lovat kapja meg az a guild, akinek a vezetőjét megválasztják (political system) és van tovább egy páncélos ló, amit a ranked BG top csapatok kapnak. Én ennyiről tudok.

   • mflaca
    augusztus 15, 2011 - 4:49 du.

    Köszi, megtudtam, amit szerettem volna 🙂

 5. meridian
  augusztus 16, 2011 - 11:47 du.

  Tera Online-t elkezdem temetni… 😦 pedig még meg sem jelent.
  Azé’ mert 2012. áprilisában jelenik meg a Secret World… (GW2-őt már meg sem említem…)
  Egy újabb izgalmas trailer:
  ***mod: unnecessary oversized unimportant CGI trailer has been removed by Menorel

  Szóval, addig húzzák-halasztják, amíg elveszik a 2012-es jobbnál jobb MMO tengerben…

  Lesz még majd 2012-ben Age of Wulin, ArcheAge, új WoW kieg, talán még az AION is új erőre kap, kitudja de talán Warhammer40K Online, Darkness and Light (dark and light kínai rewampja), Dark Gold, stb, stb…

  • Szergely
   augusztus 17, 2011 - 12:07 de.

   Mi azért várjuk a játékot, még akkor is, ha olyan nevekkel kell majd felvennie a versenyt, mint GW2 (komolyan, miért kell egy lapon említeni a kettőt?), Secret World (nice CGI trailer, bár mmo-hoz annyi köze lesz, hogy online lehet játszani), új WoW kieg (ennyi bőr után meg is érdemli aki játsza), Aion (hahahahaha, best joke 2011), meg egy tucat koreai/kínai mmo, ami hozzánk jó esetben is csak évek múlva jut majd el. Szóval jó temetést… máshol.

  • menorel
   augusztus 17, 2011 - 8:42 de.

   Mint arra már korábban felhívtuk a figyelmet: Teljesen megértjük, hogy a TERA megjelenés elhalasztása okán sokan úgy fognak dönteni, hogy inkább más játékokkal játszanak, amik közel azonos időben jelennek meg.
   Ezzel nincs is semmi gond. Nálamnál nagyobb TSW fan nagyon kevés van ebben az országban. Szinte az összes TSW ARG-on részt vettem. Tavaly GC-n találkoztam Ragnarral és jól dumáltunk a játékról és nem mellesleg amennyire tudom tolom a TSW blogot is. Ezzel együtt is egy dologot biztosan állíthatok: A TERAval játszottam és tervezem, hogy még fogok is, ezért az számomra egy életképes alternatíva. Az általad felsorolt newcomer játékokkal viszont még nem játszottam, majd ha játszok velük és úgy érzem, hogy többet kapok azoktól, akkor lehet, hogy én is váltok. De egészen addig amíg csak a marketing rizsa, néhány (nem túl meggyőző) ingame videó és a CGI trailerek vannak előttem, addig én nem fogok temetni semmit.
   Ha te így teszel, az a Te döntésed. Sok sikert a felsorolt játékokhoz és persze majd várunk a tavaszi OBT/headstarton, majd ha kipróbáltad, akkor mond hogy temeted, avagy sem.
   Egy dolog biztos, hetente 1-2 ember vág bele most is a TERA KR-be. Csak az elmúlt hetekben kb 6 ember jött és most a hétvégén is valszeg jön egy három fős baráti társaság, akik már kipróbálták shared accon a játékot. Fura módon az ezen emberek közül eddig senki nem reklamált azért, hogy milyen szar ez a játék, pedig mindannyian a koreai szerveren játszanak koreaiul. Ők nem temetik… pedig nekünk legalább lenne rá alapjuk…

 6. meridian
  augusztus 17, 2011 - 2:57 du.

  Nem azt mondtam, hogy szar a játék, hanem azt hogy késve érkezik… és lehet hogy lesz azonnal jobb nála. Vagy nem jobb, de az érdeklődések miatt jobban meg fog zuhanni a kezdő létszám, mint anno a Warhammer Online esetén, amikor elindult a Lich King a wow-ban…

  • menorel
   augusztus 17, 2011 - 3:59 du.

   Teljesen igazad van. Lehet hogy lesz jobb nála. Hisz biztos van olyan körte, ami sokkal finomabb mint az alma. Ha neked csak az a fontos, hogy játsz valami online játékkal, akkor teljesen igazad van. Minden más esetben érdemesebb legalább megnézni közelről mind a körtét, mind az almát, mielőtt a szomszéd szobából azt kiabálod, hogy a körte tuti finomabb.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s