Kezdőlap > Blog, Frogster, TERA Online > Shojin/Frogster üzenete a blog olvasóihoz

Shojin/Frogster üzenete a blog olvasóihoz

augusztus 4, 2011 Hozzászólás Go to comments

Alábbi sorokat Shojintól kaptuk, eredetiben megtaláljátok az előző post commentjei között. A holnapi nap folyamán össze fogjuk szedni a véleményeiteket, ötleteiteket és kérdéseiteket, amiket egyben elküldünk Shojinnak. Aki úgy érzi, hogy szeretne hangot adni gondolatainak, akkor az itt és most megteheti. Az előző két postban született commenteket is beleértjük ebbe, szóval nem kell azokat újra postolni.

Kedves Variance közösség,

Megértem hogy sokatok számára ez egy váratlan rossz hír, amivel talán nem is értetek egyet, viszont ez az az út ami a TERA számára ki lett jelölve. Szeretnék most némi időt szánni rá, hogy megmagyarázzak néhányat a döntés mögött álló okok közül.

Azok, akik játszottak közületek a koreai TERA-val tisztában vannak azzal, hogy a játék olyan létfontosságú elemek nélkül jelent meg, mint a komolyabb PvP tartalom és a politikai rendszer. A mi legfőbb célunk az, hogy ezt itt elkerüljük. Szándékunkban áll a játékot nyugaton már egy komolyabb end-game contentel felvértezve kiadni, ami szerintünk összességében sokkal jobb játékélményt fog nyújtani a játékosoknak. Tisztában vagyunk azzal, hogy sok játékos szeretné a 2011-es megjelenést, de mi itt a Frogsternél, továbbá az EME és a BHS is úgy gondolja hogy egy 2012-es tavaszi megjelenéssel  már egy valóban lenyűgöző játék kerülne a boltokba, amit a játékosok az elejétől a végéig, sőt még azután is maradéktalanul élvezni tudnak.

Tudom, hogy néhányan közületek azon gondolkoznak, hogy miért most jelentettük csak be hogy késik a játék. Tulajdonképpen az ilyen döntéseket egyáltalán nem egyszerű meghozni, sőt kifejezetten nehéz volt az összes érintett számára. Miután a döntés megszületett a 2012-es megjelenésről még meg kellett állapodunk, hogy hogyan és mikor jelentsük be ezt, a késés pontos részleteiről és még sok más dologról. Ezen felül a megfelelő belső felkészülés nélkül se tudtuk megtenni a bejelentést, mind a beosztásokat mind a terveket az új időponthoz kellett igazítani. Megpróbáltuk ezt a lehető leghamarabb bejelenteni, de elsődlegesen megpróbáltunk nyíltak, őszinték, és alaposak lenni legjobb tudásunk szerint és nem elkapkodni a bejelentést.

Hogy mik azok az extrák, amik a nyugati kiadásban már benne lesznek? Ahogyan az köztudott, az itteni verzió már tartalmazni fog minden újdonságot amit a Dark Awakening patch mutatott be Koreában. Továbbá, dolgozunk a pvp rendszeren mivel tudjuk, hogy ez sok játékos számára elengedhetetlen. Ezen kívül a jövőben a politikai rendszer is középpontba kerül a tesztek során. Mivel közeledik a Gamescom, ezért számíthattok arra, hogy sokkal több konkrét információt fogtok kapni ezekről a dolgokról. Megfogunk tenni mindent hogy a megjelenésre a lehető legtöbb elemet beépítsük a játékba.

Ahogyan azt már említettem, mi tisztában vagyunk a közösség kétségeivel, továbbá megbecsüljük a TERA-val kapcsolatos véleményeiteket. Ezen kívül szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást amit eddig a játéknak nyújtottatok. Bízom benne, hogy megértitek hogy ezt a nehéz döntést csakis a játék érdekében voltunk kénytelenek meghozni. Mindannyian tisztában vagyunk a TERA-ban rejlő lehetőségekkel, a mi dolgunk az hogy ezt valóra is váltsuk. Továbbra is szükségünk lesz a támogatásotokra és a visszajelzésekre, bízom benne hogy számíthatunk rátok.

Üdvözlettel,

Shojin


 1. negativ_figura
  augusztus 4, 2011 - 6:00 du.

  Ez van, ezt kell szeretni. Majd 1 év múlva kiderül, mit alkottak.

  • muDao
   augusztus 4, 2011 - 6:44 du.

   Nana, nem kell ide 1 év, “csak” tavaszig kell kibírnunk.

   • meridian
    augusztus 4, 2011 - 6:54 du.

    csak tavaszig?

   • negativ_figura
    augusztus 4, 2011 - 8:34 du.

    Pl május is tavasz, ami még 10 hónap. Ezek után meg aki preorderben megveszi, az több mint bátor 😀 Lesz az 1 év, mire lesz belőle valami.

 2. Forsaken
  augusztus 4, 2011 - 7:14 du.

  akkor nekem az ötletem az lenne csináljanak béta teszt szervert amíg nem indul el a játék és fojamat os meg hívással bővitsék a szerver létszámot így fojamatos játékot kínálva a tesztelni vágyók számára. csak egy béta reg es oldalt kéne létre hozniuk aztán ki ki sorsorják szerencséseket hogy ki mehet a tesztre ami állandó az open béta tesztig és a játék indulásáig.

 3. Chiccoo
  augusztus 4, 2011 - 10:01 du.

  a lefordított verziót láttam meg először, mondtam is magamban, na milyen fluent Shojin magyarból 😀
  de hogy a topicnál maradjak, megértem a döntést, és jobb a békeség, legyen benne minden ami szem s szájnak ingere 🙂

 4. augusztus 4, 2011 - 10:21 du.

  Az utóbbi időben a kommentek között elég gyakran olvastam ahhoz hasonló megjegyzéseket, hogy ‘itt is be fognak fürdeni a játékkal, ha most kiadják, hisz nem tudunk semmit az endgame kontentről.Illetve ha ez a politikai rendszer az, akkor meg fos’ .

  Nos örömhír hogy ők is így gondolják 😀

  • Forsaken
   augusztus 4, 2011 - 10:25 du.

   ez kicsit durva volt de valahol igaz

  • mflaca
   augusztus 5, 2011 - 2:23 du.

   Én is írtam ilyen kommentet 🙂 Sajnos üzletileg nem sok jót vetít előre, hogy Koreában bukik (kezd bukni) a projekt. Remélem, a tőke kitart addig, hogy az EU/NA verzió további fejlesztési költségét állni tudják. Ja, és azt sem ártana tudatosítani bennük, hogy jó sokat kell marketingre költeni.
   Összességében színvonalas játékkal, jó marketinggel nehéz bukni, és ezt felmérték szerencsére.

 1. október 31, 2011 - 8:58 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s