Heti Rövid – 2011.07.24

Egy hete nyaral már a blog, mely idő alatt – mint arra számítani lehetett – nem igazán történt semmi komolyabb dolog. Persze azért néhány apróság azért beesett, amik nagyrészéről a terahun.hu fórumot használók már olvashattak. Lássuk az aktuális érdekességeket röviden:

 • A TGN.tv-n megjelent egy videó, ami bő 3 percben elmeséli a TERA világ történelmét. A videót és a szöveg fordítását megtaláljátok a terahun.hu fórum “Tera világ történelme – TGN.tv” topicban.
 • A nyári napmelegben (lol… naphidegben, napviharban és napjégesőben inkább) brutálisan alább hagyott a TERA népszerűsége a hazai pályán. Aminek egyik fő oka volt, hogy a koreában oly népszerű sidescrollos 2D-s mmo, a Maple Story új kiegészítőt kapott. Ennek köszönhetően a Maple Story most a csúcsokon van, miközben a TERA-t jó egy hétre le is taszította a top10-es listáról is.
 • Ez természetesen felébresztette Csipkerózsika álmából az NHN-t, aki vadul belekezdett a Burning Summer eventbe, ami mindenféle jóságokat ígér azoknak akik a nyarukat a TERA-val töltik. Hogy miket? Erre tessék -> terahun.hu fórum.
 • terafans.com jóvoltából végre kaphattunk egy használható fordítást a júliusi-augusztusi patchek sneak-peakjéből. Úgy néz ki az BHS tényleg nagyon rajta van, hogy egy jó játékot faragjon a TERAból, mire az ideér hozzánk. Részleteket megtaláljátok a “Bréking! Jelentős változások a nyári koreai patchekben!” topicban, de kiemelnék néhány nagyon fontos pontot ide is:
  • A warrior class újjáélesztése meg fog történni augusztusban. Teljesen DPS orientált classként fog működni. Én személy szerint kicsit tartok ettől. A Slayer és a Warrior ugyanaz a class volt, azzal a különbséggel, hogy előbbi DPS, utóbbi pedig tank. Mindkettő kardos és evasion alapú védekezésre épült. Ha most a warriorból is ugyanilyen DPS lesz, akkor az nem kicsit megkérdőjelezheti a Slayer class létjogosultságát.
  • Pug csapatok számára ideális loot metódus kerül a játékban: gDKP. Lényege, hogy amennyiben értékes loot pottyan, amire egyébként dobni kéne, akkor a játékosok licitálhatnak az adott lootra pénzben. A legtöbbet rakó játékosé a loot, a a többiek pedig legalább egy picit gazdagabbak lesznek.
  • Ééééés végre rájöttek, hogy mennyire nem vicces egy MMO BOP (Bind on pick-up) nélkül. A legmagasabb kategóriás itemek BoPosak lesznek, tehát a goldbuyerek végre nem fogják tudni megvenni a legjobb instance geareket AH-ból csak azért mert megtehetik. Persze jó kérdés, hogy milyen elven fog működni a BoP, hiszen ehhez nélkülözhetetlen lenne a need-greed loot order bevezetése. Erről részletesebb infók majd az augusztusi patch notesban.
 • Japánban egyre inkább tetőpontjára hág a TERA hype. Napokon belül elindul a premium preorder és eg  hét múlva lesz a FINAL TERA DAY event is. Ezzel kapcsolatban még megjelentek a részletesebb boxartok is, bár eléggé ramaty méretben: -link-
Hogy mindeközben mi történt a nyugati TERA világában? Mennyire hág nálunk tetőfokára a hype? Röviden semennyire, de azért szemléltetném is ezt egy picit:
 • Az idei GamesCom egyik nagy üdvöskéjének a TERA-nak kéne lennie, ehhez képest pl. a Frogster egy új MMOt hoz bemutatni, de persze a 20 négyzetméteres standon ott lesz a TERA is, aminek ki lehet majd próbálni a legfrissebb teszt verzióját. A TERA kapcsán semmilyen előre jelzett bejelentést nem tervez a Frogster. Mindösszesen egy darab Meet and Greet partit rendeznek a rajongóknak. Valahogy egyre nehezebben tudom elhinni, hogy még idén ki akarják adni ezt a játékot nálunk… Persze még van majd egy hónap a GCig, addig még bármi is történhet.
 • Az EnMasse két új BAM bemutatásával próbálta kiszúrni ezen a héten is a szemünket: -link-
Jó lenne már ha végre történne valami értelmes és előremutató

 1. Des
  július 24, 2011 - 11:51 de.

  Emlékszem tavaly nyáron azért paráztam, hogy nehogy érettségi időszakban jöjjön ki TERA, mert az biztos, hogy nem jutottam volna el odáig, hogy sikerüljön is. Erre most, még MIDNÍG várunk rá. =/

 2. Z
  július 24, 2011 - 12:19 du.

  Találj új dolgot amitől parázhatsz…vizsgaidőszakos megjelenéshez mit szólsz?

 3. negativ_figura
  július 24, 2011 - 12:33 du.

  Snailster nem sieti el az biztos 😀

 4. Tyron
  július 27, 2011 - 7:10 du.

  Annak a kurva sorcerernek valóban kellett a buff -,- Nem volt eddigis elég OP.

  Warriorra kíváncsi leszek, bár személy szerint örülök, hogy az offenzív classá való átgyúrással egyedül igazi tank class marad a Lancer. Legalább lesz meló rendesen majd itteni offon is. K-Teran is ölnek a tankokért. Valahogy a játékosbázis legnagyobb része slayer,zerker,sorci, archer lett (milyen meglepő).

  • menorel
   július 27, 2011 - 11:33 du.

   Ma megvolt a sorcerer patch (nemtudom, hogy ez a vége, vagy ez még csak egy köztes állapot-e), de ez a patch csak a mana háztartás kezeléséről szól. Szóval ettől nem fognak nagyobbat lőni.

 5. Tyron
  július 28, 2011 - 9:04 de.

  A te 07.20-i hozzászólásod a fórumon:

  “A Sorcerer classnál átvariáltuk a skillek szükségletét és az új MP szívás skill segítségével sokkal kényelmesebben tudja majd felügyelni a mana háztartását, mint korábban. Mindemellett kap néhány új pusztító skillt is természetesen”

  Ebből indultam ki, mert mostanság kocaterrásként űzöm az ipart, Terafansot + egyéb honlapokat már nem is nézegetem, mert már egyedül az érdekel, hogy mikor lesz EUban élesben, ti meg úgyis egyből postoljátok majd. Belefáradtam a koreai laggba/delayba…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s