Kezdőlap > TERA JP, TERA KOR > Napi Rövid – 2011.07.15.

Napi Rövid – 2011.07.15.

Nézzük a szokásos napi aprólékot:

 • Talán a legfontosabb a mai napra: Este 8 körül indul a 3. Production (korábbi EME DEV) chat. Szokás szerint nem árulják el előre a témát egészen az indulásig. Semmi egetverőre nem érdemes számítani a bejelentések terén. Talán-talán lesz néhány szó a soron következő PVP Community Play Event kapcsán, de itt sem várok nagy csodákat.
 • Időközben viszont Japánban egyre jobban gyorsul a release gépezet. Egyrészt végre pont került a régóta fennálló anomáliára: A TERA JP nem júli 29-én jelenik meg, a “Premium Pack” kiadása nem jelenti azt, hogy a játék is elstartol. Ellenben Júli 30-án az NHN Japan egy nagyszabású showt rendez Akihabaraban, ami a “FINAL TERA DAY” nevet kapta. (Korábban ez már be volt harangozva még a Japán természeti katasztrófa előtt). A event legnagyobb durranás minden bizonnyal a TERA JP release date bejelentése lesz. Emellett minden látogató kap egy starter kitet (DVD, benne a játék telepítőjével) és a twitteres követők között pedig szétdobnak napont egy Alienware M14x notebookot is.
 • A TERA ‘népszerűsége’ a koreai netcafekban brutálisan alul prezentált. Ebben nyilván benne van a nyár is, de badarság lenne azt hinni, hogy ez mögött nincs ott a tény: A koreai játékosok nagy része már tovább lépett. Ennek fényében különösen komoly hangsúlyt kaphat a BHS számára a Japán és a nyugati piac. Amit elcsesztek otthon azzal, hogy elkapkodták a kiadást, azt nyilván nálunk nem játszhatják el újra a saját érdekükben. (Itt nem alakulhat ki az az állapot, hogy a játék hazai pályán annyira sikeres (lásd Aion), hogy kvázi tesznek a tengerentúlra…). Egyébként a mai nappal döntötte meg a játék azt a negatív szintet, amit már közel 1,5 hónapja dönget: átlépve lefelé a 3%-ot tegnap este 2,95%-ot érte el a TERA. Elszomorító és egyben talán örömteli is lehet ez számunkra…
 • Fórumunkon (terahun.hu) megjelent egy érdekes topic: “TERA – Érdemes-e válatni?” címmel. A topicot birkesz nyitotta, aki a bemutatkozása alapján egy official L2-es öreg róka és azt firtatta, hogy vajon mennyire jöhet be neki a TERA. Aki hasonló cipőben van, az olvassa el a threadet,  sok-sok érdekesség tudható meg belőle a TERA-ról.
 • Szintén a fórumunkon frissült a Japán bétát taglaló post is. Az NHN Japan kiadott számos érdekes statisztikát a CBT után. Ha érdekes a classok-fajok eloszlása, avagy az elért szintek aránya akkor -> “TERA JP CBT,OBT és megjelenési információk” topic

Kategóriák:TERA JP, TERA KOR Címke: , , , , ,
 1. krushwarok
  július 15, 2011 - 9:59 de.

  Egy kis unalom űző némi jutalom fejében: https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=19954

 2. 0zirisz
  július 15, 2011 - 1:03 du.

  “Elszomorító és egyben talán örömteli is lehet ez számunkra…”
  Remélem emiatt valóban ránk fognak koncentrálni, hiszen belőlünk sok pénzük lehet!

 3. Szergely
  július 15, 2011 - 1:23 du.

  A koreai bukta a nyugati fogadtatásnak sem tesz jót, az biztos. Rengeteg “it’s so shit, even the koreans leaving the game…” és hasonló kommenteket lehet olvasni külföldi fórumokon. Pedig ez ilyen formában butaság, mégis negatív befolyással lehet a nyugati startra.

 4. menorel
  július 15, 2011 - 2:02 du.

  Egy dolog biztos: volt alkalmunk megtapasztalni, hogy milyen amikor egy koreai DEV cég a hazai piacon sikeres termékét hozza el nekünk. Most kipróbálhatjuk azt is, hogy milyen az amikor a koreai DEV cég hazai pályán közel megbuktatta a játékát és úgy hozza azt el nekünk, hogy tudja: itt nem bukhat meg.

  • Szergely
   július 15, 2011 - 2:21 du.

   Ez is igaz. Meg legfeljebb headstartkor nem lesz 7-8 órás queue 😀

   • menorel
    július 15, 2011 - 2:59 du.

    Na igen, arról ne is beszéljünk…

 5. Csenky
  július 15, 2011 - 3:54 du.

  Azért milyen már, hogy ha koreában megy, akkor:
  “What a sh1t, koreans only love brainless FARMING”
  Koreában bukta:
  “What a sh1t, koreans even leave”

  kackac, szánalmas

 6. fema
  július 15, 2011 - 9:20 du.

  Na akkor, most, hogy koreában bukta a játék, a BHS költözhet az USA-ba, visszavehetik az EME-től, Chris Hager-féléktől a dolgokat saját kezükbe és kaphatunk egy jó játékot.
  Vagy ennyire ne legyenek van vágyaim? 😀

 7. Hondo
  július 16, 2011 - 7:13 de.

  Ez a -3% és -2,95% mennyit jhelent a top listákon lefelé? Mert ugye nem mindegy, hogy egy project önmagához (esetleges túlzott elvárások) viszonyítva bukik, vagy a többihez képest marad alul.

  • menorel
   július 16, 2011 - 8:15 de.

   A kOBT alatt 13% körül teljesített a TERA, ami a startra beállt olyan 11-12%-ra ha jól emlékszem. Ezt követően szépen lassan havonta bukott 1-1%-ot.

 8. Birkesz
  július 19, 2011 - 10:54 de.

  Wow, köszi a fórumtopik kiemelését. Egyetlen javítás csak: L2-ben öreg róka, valóban, de nem officialon. Akkor még nem volt rá pénzem 😦
  Official Aion-on, L2-ben csak free szerver. De az nagyon 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s