Kezdőlap > Bluehole, En Masse, Frogster, TERA ENG, TERA JP, TERA KOR > Napi Rövid – 2011.07.07

Napi Rövid – 2011.07.07

Nézzük a mai napra jutó apróságokat:

 • Véget ért a Japán CBT#1. A CBT egyik legmeghökkentőbb tanúlsága: A Japán játékosok leginkább az Elin fajt részesítették előnyben. Mekkora meglepetés, nemde?
 • Hetedik hó hetedik napján választotta a BHS, hogy kiadja a soron következő nagyott patchet. A patch leginkább bugfixeket tartalmaz, hiszen alig 2-3 hete van élesben a Dark Awakening, szóval ennyi idő alatt azért össze tud gyűlni egy kevés szemét, de a patch azért bőven hoz mást újdonságot is: Végbe nerfelték az lvl50-es (korábbi endgame) instákat, Golden Lab és Akasha’s Lair is szintező insta lett; az új lvl50+-os instákban 100%-ra növelték a bossok high-grade drop arányát, szóval mostmár tuti dobnak aranyat is; a hanging-garden lvl52-es instance endbossa mostmár dob egy újfajta ancient reseal scrollt is, aminek az érdekessége, hogyha nem sikerül a reseal, akkor sem törik az item, ugye-ugye PVE>random; Bekerült az AH rendszerbe valami alkudozás funkció, elvileg lehet tenni 50%-ig tétet az olyan itemekre is, amiknél nincs bid lehetőség, ilyenkor a végén az eladó dönti el, hogy elfogadja-e az alkudozásod; Csökkentették a glyphek árát globálisan és még megannyi további okosságot raktak a játékba, amit most nem fogok felsorolni.
 • A mai patch mellé van időzítve egy újabb nagyobb patch júli 14-re, amikor is egy újabb PVE/Instance rewamp várható.
 • Véget ért a TERA EU video contest, hippi-hurrá a győzteseknek: -link-
 • Tudtátok, hogy Arboreában VC 273-at ír a naptár? A dátum előtagja ha jól tudom akkor a Valkyon föderáció megalakítására utal, tehát 273 éve honol béke Arborea intelligens fajai között.
 • Kiderült, hogy nem azért nem megy az EnMasse ComicConra, mert nincs ott mit bejelentenie, vagy mert ne tudna ott is egy ugyanolyan érdektelen showt tartani, mint az E3-on, hanem azért, mert nemes egyszerűséggel 4 évre előre le vannak foglalva a kiállító box helyek. Így járás.
Mindezek mellett kaptam egy nagyon fura hangvételű levelet (inkább be se idézném…), ami azt boncolgatja, hogy miért is vezetjük mi félre a TERA érdeklődőket, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy mért állítjuk azt, hogy a TERAnak lesz kinect és wii kontroller támogatása. Na akkor lássuk csak ezt:
 • Egyrészt ilyesmit mi itt a blogon soha nem állítottunk. A tegnap megjelent kommentáros  PVP  videóban bár tényleg szerepel ilyesmi, de egyrészt azt a blog szerkesztőségétől független csapat készítette (én csak kipostoltam), másrészt meg nyilván a kommentár során is csak poénból jelezték ezeket az opciókat. Természetesen nonszensz lenne egy MMO-t kinecten keresztül játszani, aki játszott már MMO-t és játszott kinectes játékkal az pontosan tudja, hogy a kettő nagyon nem fér bele egy kalapba és ezen a TERA true-action based combat rendszere sem változtat semmit.
 • Ez az egész wii, kinect dolog egyébként az EnMasse 2010-es április 1 tréfájából ered, amikor kiadtak egy videót (-link a videóra-), amiben Scapes azzal szórakozik, hogy wii controllerrel a TV előtt próbálja leutánozni a képernyőn lévő karakter mozgását, ami azt a látszatot kelti (dehogy kelti… :), mintha valójában ő irányítaná a karaktert.
 • Természetesen ez az április 1 tréfa is egyfajta felvezetés volt, hiszen ez után nem sokkal jelentették be, hogy megoldották az XBOX360 kontroller támogatását. Ami nem azt jelenti, hogy XBOX-on vagy neadj isten mindjárt kinecten fog menni a TERA, mindösszesen csak a PC-re csatlakoztatott controllerrel lehet irányítani a játékot.
 • Remélem sikerült mindenki fejében helyre tenni a dolgokat, akik esetleg bekajálták a wii/kinectes poént a tegnapi videóban. Szó sincs semmi ilyesmiről.

 1. Forsaken
  július 7, 2011 - 11:22 du.

  Egyébként a Kinectet és a wii-t tényleg nem támogatja maga a játék.
  Csak nagyon nehezen és hosszadalmas Bíbelődés árán lehet csak elérni hogy valamilyen szinten működhessen.
  Itt az a kérdés hogy meg éri e vele szenvedni de ha valakit érdekel akkor kérdeze meg Ozy-t ő az aki nagyon rajta van a témán hogy hogyan kell meg oldani, mert hogy látta hogy a wow-ot is játszották kinecten.
  Én magam nem tudom hogyan kell ezt kivitelezni hogy jók legyenek ezek az extrém beállítások de akinek megéri a több napi szenvedést akkor hojrá én kíváncsi leszek a vég eredményre, de ha sikerül valakinek össze hangolni akkor kérem a progit meg a technikai helpet hogy mit hogy kell 🙂
  Mert a Tera és Fogyókúra egybe hangolása mindenféleképpen érdekel 😛

 2. Szergely
  július 8, 2011 - 8:35 du.

  Mikor lesz már egy olyan hír, aminek az a neve, hogy napi rövid, és csak egy kép található benne, pl.:

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s