Kezdőlap > Game Mechanism, TERA KOR, VideoBlog > Platforming/Mario – ugrándozás MMORPG-ben

Platforming/Mario – ugrándozás MMORPG-ben

Egy hete láttam Steparu egyik videóját amiben éppen a lvl54-es campaign questet csinálva kellett neki felugrándoznia egy emelvényre lebegő platformokon keresztül, ahol a Thulsa feltámasztó amuletjének egyik darabja volt megtalálható. Tegnap pont felrémlett előttem ez a videó és már azon gondolkoztam, hogy az uborkaszezon miatt akár még ezt is érdemes lenne kipostolni, amikor a következő látvány fogadott Colossal Ruins egyik questhubját elhagyva:

Na mondom ennek a fele se tréfa, oda fel kell jutnom valahogy, ki tudja mi vár ott rám. Úgyhogy végre élesben is nekifoghattam a platforming tesztelését. Az eddig általam játszott MMOkban minden esetben találkoztam platforminggal, és sorra mindegyik játékban csúfos kudarcba futott ez a fajta szórakozás hiszen, nem mindenki nevelkedett Marion gyerekkorában. Ennél persze sokkal nagyobb gondot jelent az, hogy a legtöbb MMOban a szerver és a kliens a latency miatt nem mindig gondolja ugyanott az adott karaktert és a finom korrigálások miatt gyakran olyankor is leesik a karakter a platformról, amikor nem kéne. A TERA-ban viszont ezt nagyon profin megoldották; a platformoknak egy kicsit nagyobb a modellje mint amit a textúra fejtet, így picivel túl lehet lépni a látszólagos kereteken, emellett nyilván magukkal a platformok elhelyezésével is ügyeskedtek a fejlesztől. De ahelyett, hogy mesélgetnék erről lássul, hogy valójában milyen is felszökdelni. Ne feledjétek: koreai szerver mérsékelt laggal, ehhez mérten így sikerült: (videó a tovább után)

Hogy mire is jó ez a platformozás azon túl, hogy egy-két questhez szükség van rá ? Már látom magam előtt, hogy milyen jó kis super-mario bajnokságokat fogunk tudni szervezni a Renegadeban, ahol az lesz a cél, hogy ki ér el legelőbb a platform végére. A győztes meg mondjuk kap valami fat lootot vagy pénzt.


 1. Sagrath
  július 3, 2011 - 12:14 du.

  mindig is utáltam Máriot 🙂 erre majd itt is kapom az arcomba….igaz Rayman viszont nagy kedvenc lol

 2. Szergely
  július 3, 2011 - 12:30 du.

  Fúú, az ilyen ugrabugrától Aionban is falra másztam 😀

 3. Goren
  július 3, 2011 - 12:56 du.

  Nekem bejönnek az ilyen dolgok mondjuk a Márió zenéje hiányzott (nem nem a harmonikás szám hanem a 8 bites) De csak én vettem észre hogy a platformoknak nincs árnyékuk? De legalább tudom mi volt a zavar az erőben. Már magam előtt látom a hatalmas Baraka meteoritok becsapódása által készült krátereket.

 4. xruu
  július 3, 2011 - 1:07 du.

  Engem ezzel meg lehet venni kilóra, anno életem haltam a platformjátékokért! 🙂 Főleg hogy nagyjából el tudom képzelni milyen ez a Tera irányításával. Elhiszem hogy van aki normál mmo irányítás mellett nem kedveli ezt annyira, de teljesen biztos vagyok benne hogy egyik legnagyobb fun lesz, hiszen itt máshogy mozog az ember a karijával. Nagyon need, remélem insta is lesz ilyen, nincs annál jobb mint röhögni a béna utolsón amikor már mindenki átugrált (feltéve hogy nem én vagyok az épp) 😀

 5. Tyron
  július 3, 2011 - 1:23 du.

  Insta nincs ilyen, viszont mivel a TERAban elbaszottul van megcsinálva az ugrás, rohadt idegesítő szar + a Meno által elmondottak miatt még rosszabb a helyzet. Annyira nem vészes amúgy 1-2 tryra mindenki fent van, kivéve az egyik mystic srác, aki a 12. próbálkozás után 54es campaignnél ragequittelt 1 hétre. 🙂

  • menorel
   július 3, 2011 - 1:37 du.

   Azért ennyire nem veszélyes a dolog. Erre a konkrét platformra én 3 lepottyanásból jutottam fel. Márpedig van vagy 40 ugrás hozzá. szóval azért az elbaszott nagyon durva sarkítás. Én anno ugrándoztam eleget még Aionban SR első verziójában meg Indratuban a láván keresztül, szóval tudom azt, hogy milyen az amikor egy MMOban elbaszott a platforming. De itt nagyon jó ahhoz képest.

 6. július 3, 2011 - 1:59 du.

  én legelőször ilyet még anno lvl27-9 környékén láttam az első sivatagos résznél a városban ami az oázis közvetlen közelében van. ott is van ilyen, de ott csak a házak tetejére lehet vele felugrálni 🙂

 7. menorel
  július 3, 2011 - 2:07 du.

  Tyron: Egyébként kérdés: lvl36-os campaignban mit kell csinálni? (Temple of Tithus instance Colossal Ruinsban). Belépek az instába; beenged soloban, tehát gondolom solozható. Bent van egy nagy terem, a három végében egy-egy ilyen nagy kolosszus fetreng a földön akikből potyog valami a középen lévő kőbe. Ahogy belépek egyből beagrózik középen egy elit priest aki rohan felém. Alapvetően nem üt nagyot, de soloban esélyem sincs megölni, mert folyamatosan healeli magát, amiből jó ha minden másodikat meg tudom szakítani.
  Most ez ilyen shit happenz? Keressel party-t, vagy van valami trükk amire nem voltam figyelmes ?

 8. Tyron
  július 4, 2011 - 8:54 de.

  Amire én gondoltam az a szánalmas ugrás animáció, ami Teraban van. Megöli a folyamatosságot az, hogy megakad az ember már egy 1 méteres ugrástól is. Persze, a realitás… Akkor viszont ne tudjak 20 métereket ugrani helyből, lézerlasszókat lövöldözni + 1 villanással felkerülni a lovamra, stb. Akivel idáig beszéltem, mind rosszul kivitelezettnek érzi az ugrást a gameban. Ízlések és pofonok, szerintem iszonyat szar.

  36 os campaignal kapcsolatban meg beszéltünk már msnen 🙂

 9. rdei
  július 4, 2011 - 11:13 de.

 10. 0zirisz
  július 4, 2011 - 7:26 du.

  Nekem tetszik a dolog! 🙂

 11. Tyron
  július 4, 2011 - 8:10 du.

  Erről akartam guideot írni ide, amit megígértem Menonak is, csak elég sok időmet leköti, hogy a májusi fizetésemért hajtsak fel embereket, telefonálgassak orrba szájba, amit a mai napig nem kaptam meg az előző munkahelyről -,- De ami késik az nem múlik, az utókornak remélem jó szolgálatot tesz majd. 🙂

  • menorel
   július 4, 2011 - 9:05 du.

   Nem is hiszed mekkora kincs egy-egy ilyen post. Csak érdekességképpen az Aionos blog all-time visited top listája így néz ki:

   (1) Home page
   (2) Születésnapi “event”
   (3) AION gyorstalpaló – kezdetek
   (4) Képeskönyv – Ötödik fejezet: 2.0 – Beshmundir Temple
   (5) Szintezés lvl1-30-ig (Elyos)
   (6) Hasznos holmik!
   (7) Képeskönyv?! – Harmadik Fejezet: Dark Poeta
   (8) AION FAQ (Readme First!!!)
   (9) “Ezek az állatok, nagyon kemény állatok!”
   (10) Képeskönyv – Ötödik fejezet: 2.0 Part II – Udas Temple Lootok

   Szóval a top7-ben ott van a Dark Poeta és a Beshmundir Temple bemutató is. Mindkettő Z kolléga munkája, aki nem kis melóval összeszedte az infókat a két instáról még a koreai powerbook alapján, majd amikorra megjelent a nyugati kiadása az adott patchnek, akkor az összes nyugati fórumon ezeket a postokat használták ‘bibliaként’.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s