Kezdőlap > Lore, Nagyvárosok (Cities), TERA ENG, TERA Online > A hét fókusz pontja: Kaiator

A hét fókusz pontja: Kaiator

Ehétre a Tera Europe Kaiatort válaszotta a ‘screenshot of the week’ helyszínéül:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hogy mi is ez a Kaiator? Kaiator a büszke és nemes Amani faj fővárosa, mely a fagyos Észak-Shara kontinens közepén helyezkedik el utolsó védvonalként az Argon seregek előtt.

Kaiator városa, mely kősziklaként áll a hullámverésben, testesíti meg mindazt, melyre az Aman nép felesküdött: hogy soha többé nem verik őket láncra.

Kaiator – szokás mondani –  az utolsó védvonal. Ha Kaiator elesik, akkor a Valkyon Föderációnak és egész Arboreának lőttek. Bár a hatalmas acélfalak és az ellátmányt folyamatosan adó központi nagy kohó láttán szinte elképzelhetetlennek tűnhet, hogy Kaiator valaha is elessen, de egy alkalommal nagyon közel került ehhez a város:

Csak egyszer sikerült az Argonoknak beszivárogni a városba. Kaia istennő már régóta tartott háborús kiképzéseket a fiatal Amaniknak a városközpontban levő nyitott téren. Tanítványai itt gyakorolhattak távol a külső falaktól, s így a harcosokat sem akadályozták. Mikor az Argon fúrógép átlyukasztotta a tér burkolóköveit, a diákok hideg fejjel reagáltak rá. A jó futók a barakkokhoz rohantak, egész úton az új híreket ordítva. Amint tanáruk fellépett a fúróból kiözönlő Argonok ellen, a tanítványok könnyedén bekerítették őket. Mikor a munkások megérkeztek a közeli öntödékből, a fúró egy kékes-fekete gáz olajos felhőjét böfögte fel, mely elterült a földön, akár a víz, villámgyorsan beterítve az egész udvart. Ez az argonok hazájában lévő atmoszféra sűrítménye volt, mely felhólyagosította a bőrt s égette a tüdőt. A munkások harcba szálltak Kaiator védelmében, míg egytől-egyig vérző szemekkel hátra nem hanyatlottak, vagy csak egyszerűen össze nem estek.

Ám a diákok kitartottak. A felhő szívében eldugaszolták a fúró gáznyílásait a testükkel vagy rongyos ruhákat tömködtek a csövekbe, hogy eltömítsék őket, mindezt városuk, s szabadságuk védelmében tették. Néhány ezer munkás és tanítvány halt meg a téren. További ezer harcos lelte végzetét a város alatt levő járatokban, ám elüldözték az Argonokat, mielőtt még több fúró megjelenhetett volna. Csak öt diák élte túl a Rést.

Ha felkeltette az érdeklődésed az Amani faj és fővárosuk – Kaiator – története, akkor nézd meg az erről szóló cikket a Book of Arboreaban: Aman, Kaiator

Na de vissza az eredeti témához, a fentebbi screenshotok láttán talán felmerülhet benned a kérdés: Ezek vajon photoshoppolt képek vagy tényleg tud ilyen szép is lenni a játék? Ha kételkedsz, akkor a tovább után megtekinthetsz egy Renegade által készített videót. Vesd össze és döntsd el magad.


“Renegade” – TERA EU PVP hungarian guild
Recruit/Toborzás |-+-| Guild info (reg. req.)
Renegade Guild Roster/Taglista 


  1. Wulfy
    július 1, 2011 - 7:54 du.

    Ők a legjobbak. ennyi

  2. július 2, 2011 - 10:12 de.

    labirintus 🙂

  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s