Kezdőlap > En Masse, Lore, TERA ENG > Napi Rövid – 2011.06.30

Napi Rövid – 2011.06.30

Az idei év június hónapja sem hozott nagy csodákat a TERA világába. Nagy nehezen elindult a Dark Awakening patch, mely bár komolyjátékos bázis visszacsábítást nem okozott, de legalább megoldotta, hogy tovább ne csökkenjen az. A nyugati kiadók ezt a hónapot választották arra, hogy ‘némaságukkal’ bizonyítsák: még a szeptemberi spekulációk is túl optimisták voltak a játék megjelenésére. Vicces látni, hogy még az olyan twitter kérdésekre is, mint: Preorder infók, 5sec PVP rule, stb. is az a válasz jön hogy : to be discuss…

Na de lássuk, hogy mivel is lettünk mára okosabbak:

 • Végre átnevezték a méltatlenul “DEV”-nek nevezett twitter chatet Production Chatnek, ami azért már egy kicsit közelebb áll a valósághoz.
 • Ezzel együtt meg is van a következő három hónapot időzítés: Júli 15, Aug 19 és Szept 16 lesz a napja a soron következő eventeknek. Az érintendő témákat majd csak a chatet megelőzően fogják kihirdetni. A időpontokat kiraktam a widgetbe ticketként. A kérdéses napokon PST pm3:00-kor lesz a chat, ami nálunk este nyolckor esedékes az adott napon.
 • A hivatalos MMO siteok szépen lassan elkezdték már lecserélgetni a TERA release date spekulációjukat. Legutóbb az EME-hez nagyon közel álló G4 módosította a tippelt megjelenési dátumot: 2011.dec.31-re (-link-). Az EME nyilván minden ilyen felvetésre egyből úgy reagál hogy: speculation, (gu)estimation, stb. Bár lássuk be soron következő reális dátumként egyre inkább ez néz ki reálisnak.
 • Drága Chris Hagerünk keze nyomán kiadásra került egy videó “E3 2011 Demo Video” néven, amiben több mint 80 sajtóorgánum által feltett kérdésekre válaszolnak egyben. Mivel az E3 főleg a Political Systemről szólt, ezért a videó is ezt kerülgeti: http://www.youtube.com/watch?v=Uh8xMM9LX6A
 • Az EnMasse eheti screenshot duója a Tuwangi civilizációról szól. Érdekes apró információ, hogy a vicces kis tuwangi fajt Thulsa a halál istene ‘nemesítette’ és ebből a különös egyvelegből nőtte ki magát a mára már népes és szervezett Tuwangi nemzedék. Thulsáról bár keveset tudunk, de az biztos, hogy a játékosoknak vele kell majd megküzdeniük a lvl58-as Black Tower instanceban. Tulsának van egy human formja (ez látható a Kelscyke csatában, amint Killiannak közösen kisegítik a griffont) és van neki egy szörny formja is, ami állítólag hasonlít Akashához (páncélos pók-rák akármi), amivel majd meg kell küzdeni a Black Towerben.
 • A korábbi cikkekben egyébként Thulsára ‘Tulsa’-ként hivatkoztunk, hiszen a koreai kliensből ez volt nyersfordítható, nos úgy néz ki, hogy a halál istene az angol kliensben a Thulsa nevet fogja viselni. Fontos megjegyezni, hogy Tulsának vajmi kevés köze lehet a valódi istenségekhez (Ellinu, Amarun, Lok, stb.), valószínűleg ő is csak egy sokadik szintű leszármazott. Tehát szó sincs arról, hogy lvl58-on már az isteneket kellene öldökölni.
 • Ha már szóba került a tuwangi nemzedék, akkor íme a két kép: (a következő linken keresztül pedig elérhető nagyobb méretekben is: -link-)

 1. Szergely
  június 30, 2011 - 9:40 de.

  Végre le lehet ölni a békán lovagló csirkét is. Awesome.

 2. Traktor
  június 30, 2011 - 10:09 de.

  Egyre inkább úgy érzem, hogy a TERA is csak egy tucat MMO lesz…

 3. június 30, 2011 - 1:55 du.

  Dehogy! A Tera egy darab mmo lesz , nem egy tucat 😀

 4. Traktor
  június 30, 2011 - 2:25 du.

  :DDDDD

 5. Lacci
  június 30, 2011 - 2:27 du.

  hát igen a szép graf meg a jó harcerendszer nem minden.
  De a leggázabb az, hogy ezekszerint kb semmi esély, hogy játszunk vele.

  • menorel
   június 30, 2011 - 3:27 du.

   Márhogy miért nincs rá esély, hogy játszunk vele? Én tuti fogok játszani vele.

   • Titusz
    július 1, 2011 - 8:34 de.

    én is, de nem nyugdíjas időmre szeretném…

  • negativ_figura
   június 30, 2011 - 6:38 du.

   Az éven nem valószinű, de jövőre biztosan kiadják.

 6. Cori
  június 30, 2011 - 2:30 du.

  Akit érdekel, mától él az IP blokkolás a japánoknál.

 7. Agiido
  június 30, 2011 - 5:41 du.

  de szép lenne, ha majdan az EU blokkolná az orosz IP-t

  • Des
   június 30, 2011 - 6:39 du.

   Nyissunk egy petíciót? 😀

 8. Finyak
  június 30, 2011 - 7:37 du.

  Egyvalamit nemértek: Nct sokan szidják, h nemképesek idöben a koreai verzio eusitására Aionban, fél évet kell várni egy valamirevalo patch leforditására. Na most arrol ment a spekuláció, h TERA nyilván eu/us piacra nemkerülhet ki félkészen mint koreában, és majd az awakening patch meghozza a nagy változást, ezzel a verzioval már nálunk is kiadhatják nyugodtan(legalább is erre gondolnánk..). Én azthittem, h Nc Aionban direkt baszakszik a lassusággal, de mivel minden gameban ez megy, rá kell hogy jöjjek, egy valamirevalo forditás bizony nem 2 napos melo. Joltudom januárban jelent meg TERA koreában? És ha a decemberi spek. összejön, akkor az azt jelentené, hogy TERAt is sikeresen lekonvertálták emberi nyelvre egy év alatt, 1-2 ujdonsággal megspékelve! Én nemlátnám, h a BH akármivel is különb lenne a többi “nagy” kiadotol! Ez persze magát a játékot nem minösiti, mert az lehet atom pro, csak hát ezek a kiadok egyszerüen nemértem milyen észjárás alapján csinálják az üzletpolitikájukat, hiszen már az oviban is ezt tanitják, a legnagyobb pénz, az idő….De az is lehet, h csak szarakodnak velünk, és már jövö honapban kiadják(kacsint)… XDD

  • június 30, 2011 - 8:11 du.

   Pedig a képlet nagyon egyszerű: A nyugati kiadók szerint a TERA még nem áll készen arra, hogy kiadják a nyugati közönség számára. És ezen a Dark Awakening patch sem sokat oszt vagy szoroz. Egyértelműen látszik, hogy a BHS most a Japán kiadásra koncentrál. Hatalmas piac és nagyon nem akarják úgy elcseszni mint a koreai kiadást. Ha az megvan akkor mi jövünk. Addig nincs mit tenni mint türelmesen várakozni.Agyon görcsölhetjük az agytekervényeinket, de attól még nem fog hamarabb megjelenni.

 9. Deardog
  július 1, 2011 - 8:43 de.

  A 2011. December 31.-e tényleg erős spekulációnak tűnik, írhattak volna 2011. December 21.-ét, karácsonyra inkább vesz az ember játékot, mint szilveszterre.

 10. Sagrath
  július 1, 2011 - 9:02 de.

  jön vagy, nem jön lessz nagy csalódás, vagy nem lessz, majd csak valamikor ideér.Addig nyomorgok tovább Aionban.Ha később jön akkor legalábbegy atombrutál second gépet is összerakatok és asszonnyal duo accal duoban inditunk.mindenesetre húzzák ezerrel mint a rétestésztát :///

 11. július 1, 2011 - 11:16 de.

  Úgy gondolom, akinek tetszik a játék annyira, hogy kipróbálja, az úgyis kivárja. Aki meg nem türelmes típus, az meg úgyis olyan elenyésző hányad,hogy nem számít az ő költségvetésük szempontjából.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s