Enhancement Crystal – rendszer

A blogon korábban már nagyon sokszor, nagyon sok szempontból foglalkoztunk a socketelhető crystal rendszerrel, de tény, hogy még erősen adósok vagyunk egy átfogó rendszer bemutató posttal. Legnagyobb szerencsékre azonban ebben a témában beelőzött bennünket Deioth, aki a TERASushi fansite egyik korai verziójában már elkészített egy átfogó guideot a témáról. Hogy a szerencsénket tovább fokozzuk Arvel (bár talán sokan inkább X-Lancerként ismerhetitek) fogta magát és egy az egyben lefordította Deioth guideját. A post már lassan 1,5 hónapja pihen a mailboxomban, mivel egyrészt meg akartam várni, hogy újra beinduljon a TERASushi, másrészt meg egy ilyen postot inkább az uborkaszezonra tartogattam. Na most aztán igazán az uborkaszezon kellős közepén vagyunk, úgyhogy itt az ideje villantani. A postért köszönet Deiothnak, a fordításért pedig Arvelnek. A rengeteg háttérmunkáért meg természetesen a TERASushi csapatnak és természetesen az Atra Astrum guildnek. Nos lássuk a guideot:

 – Kristály útmutató (by Deioth, fordította Arvel) –

Helló mindenki, Ezt az útmutatót a lehető legfrissebb infókból dobtam össze, amiket még a TERA EU zárt bétán szereztem. 4 fő részre tagolnám az egészet. Az első fogja leírni magát a kristály rendszert. A másodikban különböző összeállításokat (build-eket) fogtok találni, ami természetesen kizárólag saját tapasztalaton alapulnak. A harmadik rész a tippelgetések és matekos tények részletezésével fog foglalkozni (persze ingame alátámasztásokkal). És végül a kristályok teljes listája minden tulajdonságukkal.

Kérlek tekints úgy erre az útmutatóra, mint félkészre, az „(X)” fogja szimbolizálni a nem-biztos vagy hiányzó infokat, amiket igyekszek majd pótolni a következő EU teszt alkalmával. Egyébiránt előfordulhat, hogy a nevek változni fognak, mivel még mindig fordítják ugye a játékot.

I. A kristály rendszer bemutatása

A kristályoknak két fő típusa van, az egyik a védelmi ( kék ) a másik a támadó ( piros ). A védelmieket a csak a mellvértbe tudod rakni, míg a támadó kristályok a fegyveredben fognak helyet foglalni. Egy igen kellemes tulajdonsága ennek a rendszernek az, hogy nem kötöd hozzá a tárgyadhoz a kristályt. Ez az jelenti, hogyha épp nyugalmi állapotban vagy, akkor bátran szedhetsz ki, vagy éppen adhatsz kristályt ugyanahhoz a tárgyhoz. (*** szerk(by Menorel): Ha igaz még a régi fáma, akkor elvileg unsocketnél van egy minimális esélye annak, hogy eltörik a crystal. Bár nálam eddig ez még soha nem történt meg…)  Minden kristálynak van több erősített változata is, amiket a „Nem gyakori” ( Uncommon ) –ba soroljuk és vagy enhance –olással szerezhetők vagy szörnyek által dobott tárgyak közt fogunk találni. Az, hogy mennyi kristályt használhatsz egy tárgyban az  tárgy ritkaságán múlik:

 Fontos megjegyezni, hogy a kristályoknak van egy bizonyos esélye (***szerk(by Menorel): Nem is kicsi ez az esély. A gyakorlatban minden második halálnál szinte tuti betörik egy crystal.), hogy eltörjön, amikor meghalsz. Van pár ritka kristály, amik sose fognak törni, bár ezeket még nem láthattuk a Nyugati TERA verzióban. Továbbá a kristályokat rengeteg módon osztályozhatjuk, mikor fejtik ki hatásuk, tudsz-e belőle több ugyanolyat használni (stack), stb. Ezeket majd a kristályok teljes listájában láthatjátok.

Szóval, mint mondtam, a kristályoknak több szintje van,  konkrétan 5. Egy kristály követelményei viszont ugyanúgy vonatkozni fognak a tárgyad szintjéhez, mint a karakteredéhez, tehát csak olyan kristályt használhatsz, ami a tárgyad és a te szintednél is kisebb vagy egyenlő. Úgy néz ki minden ilyen szint el lesz nevezve, és nyilván a bolti árak is változni fognak a szintekkel. Ezek a következők:

 •  I.         1.   szint – Rhomb      – 195 aranyért veszed boltból            – 19 aranyért adod el.
 • II.        11. szint – Cabochon  – 621 aranyért veszed boltból            – 62 aranyért adod el.
 • III.      23. szint – Hexage      – 4.177 aranyért veszed boltból         – 398 aranyért adod el.
 • IV.      35. szint – Pentant      – 12.876 aranyért veszed boltból       – 1.226 aranyért adod el.
 • V.        48. szint – Concach    – 46.791 aranyért veszed boltból       – 4.456 aranyért adod el.

II. Kristály buildek

Vázolni fogom nagyjából az alap összeállításokat, amik minden kasztnak optimális. Ha a nyílt béta kint lesz, több bonyolultabb buildet is le fogok majd írni. Azért nem írok még most ilyen speciálisabb buildekről, mert változni fog még a játék a megjelenéséig (főleg PvP terén).

PvP beállítások:

Nyilván függ a harc típusától. Attól, hogy 1v1 vagy 5v5, hogy milyen kaszttal játszol te és az ellenfeled, ezek mind befolyásolni fogják egy build sikerességét. Ami a piros ( támadó ) kristályokat illeti, egy olyat találtam, ami fontos lesz PvP-ben, ez pedig a „Swift” típusú. Mozgási sebességet ad harc közben. A közelharci kasztoknak érthetően azért jó, hogy üldözni tudják az ellenfelük, a távolságiaknak meg pont azért, hogy tudják tartani a távolságot (nyilván, ha mindketten használjátok, akkor a hatások kioltják egymást). A probléma csupán az, hogy egy darab ilyen kristályt tudsz használni és azt is a fegyveredben, szóval 1-3 foglalat fog maradni a többi kristálynak.

A „Brilliant” kristályos összeállítások viszonylag mindenki számára jók, hiszen ezek a kristályok manát adnak időközönként, ami lényeges minden kasztnak. (***szerk(by Menorel): Ezt cáfolnám, ez a crystal teljesen hasztalan a Slayer/Berserker classoknak, hiszen ezen két classnál van egy periódikus mana burn, ami miatt bőven elbukja a Brilliant által adott bónusz MP-t. De nyilván a caster, healer classok esetén ez tényleg must-have) A mana szerepe elég fontos a PvP, rengeteg meccsen tapasztalható, hogy valaki kifogy manából és ezen a kritikus ponton kezdi el támadni igazán az ellenfele. Ezenfelül, ha ilyenekből használsz sokat, sokkal valószínűbb, hogy max manával fogsz elkezdeni harcolni, ami azt fogja eredményezni, hogy az egész skillsorod el fogod tudni igen hamar lőni. Ez pedig fontos a manaégető kasztoknak, mint pl. az íjászok vagy a közelharci kasztok.

Ami a kék ( defenzív ) kristályokat illeti; nagyban fog függeni a te és ellenfeled kasztjától és hogy partyban vagy-e vagy sem. A legjobb általános build, hogy vagy „Relentless” vagy „Vigorous” típusú kristályokat használsz. Az első max HP-t ad, míg a második HP-t tölt időközönként. Azt javaslom, ha egyedül játszol vagy éppen healer nélküli partiban, akkor a HP regenes kristályokat használj, főleg ha távolsági kasztot játszol. Ha van healer a partyban én jobb szeretem a max HP-mat növelni, nehogy egy skill legyek valami nagyot sebző kasztnak, ha figyelmetlen vagyok.

PvE beállítások:

Ez is egy elég nagy téma, hogy teljesen átvegyük töviről hegyire, de leírok egy pár buildet, ami majd minden kasztnak jó. Az összeállítások jók mind solozáshoz mind partyzáshoz, bár vannak jobb és összetettebb buildek egyes speciális szituációkhoz. Ezeket is részletezni fogom, amint a játék nyugati verziója kész van.

1. és 20. szint között azt ajánlom használj „Brilliant”-ot a fegyveredbe.  Az ok pedig nem más, mint hogy 2 foglalatod lesz többségében (15. szint környékén lesz 3, amikor a kampányból kapsz ritka felszerelést). Defenzív kristályok közül én mindig a „Fleetfoot”-ot használom, ami a harcon kívüli mozgási sebességed növeli. Sokat fog segíteni, amikor mobról mobra futsz küldetésezve és gyorsítja az egyes questek célhelyeire való érést is. A maradék foglalatokban pedig használj „Vigorous”-t, amivel non-stop mehet a grind.

Ahogy elhagyod majd a 20. szintet egy kicsit bonyolódni fog a helyzet. A legtöbb játékos ekkorra már megszokja az új fajta harcrendszert, amiből következik, hogy egyre kevesebbet fogják eltalálni a mobok. Ettől a ponttól kezdve érdemesebb a nagyobb sebzést adó buildek irányába elmenni. Két előnyösebb felépítés van, szimpla sebzés vagy crit. A „több sima sebzés” egy viszonylag állandó DPS-t (Damage Per Second – Másodpercenkénti sebzés) ad, ha 50% HP alatt vagy. A „magasabb crit”  build bár nem állandóan, de mégis egy nagyobb löketet ad a DPS-nek. Ahogy most állunk, még én sem vagyok benne biztos, hogy melyik a jobb hosszútávon, bár a solozáshoz úgy vettem észre, hogy a kettő vegyítése a legjobb.

Focused” (+ kritikus sebzés agrozott mobokba)  „Slaying” (+ kritikus sebzés ha 50% HP alatt vagy) és „Furious” (+ sebzés ha 50% HP alatt vagy) kristályokat használok a fegyvereimhez. A mellvértemben pedig még mindig használok „Fleetfoot”-ot, de a „Vigorous” kristályokat kivettem (mivel a HP reg folyamatosan 50% HP felé vinne) és lecseréltem őket „Relentless”-re, hogy egy 50% HP alatt is stabil legyek.

Maximum sebzés: Habár elég megkötött, hogy milyen szituációban használható, érezni fogod azt a kellemes bizsergető érzést, amikor 7-8x akkorát fogsz ütni egy krittel, mint amúgy egy sima sebzéssel.

Ez a build pedig a következő:

Focused + Savage + Mortal Strike + Executioner’s Anger ( közepes mobok ellen) VAGY Wrath of the Challanger ( nagy mobok ellen )

Hogy ezt ki is tudd használni 50% HP alatt kell lenned és az ellenfeled mögül kell támadnod azt. Megjegyezném, hogy az utolsó 3 kristály a Koreai verzióból lett fordítva. Tudom, hogy már léteznek a nyugati kliensben is, de eddig nem sikerült képet készíteni róluk vagy a nevüket azonosítani.

III. Theory Craft

Ezt csak akkor hozom nyilvánosságra, ha nyílt béta lezajlott. Azért, mert egy csomó embert összezavarhat, amíg nem játszottak ténylegesen a játékkal. Továbbá, változhatnak bizonyos dolgok (főleg PvP terén) mivel még folyik a nyugati átírása a játéknak.

IV. A kristályok listája

Eddig sajnos csak azokról a kristályokról sikerült infot gyűjteni, amiket a boltban (vendortól) lehet kapni. Amint sikerült ritkábbakat is találnom, kiegészítem vele a leírást. Ha van rá igény a Koreai verzióból át tudom vezetni a kristályokat (pontos fordítással), bár azok még változhatnak a nyugati kliensig.

Megjegyzés: Bocsi, nem csináltam képeket az I. és II. szintű kristályokról, pótlom majd a köv zárt teszt alkalmával.

(Fordítói megjegyzés: Bocsi, de én meg úgy döntöttem nem szerkesztgetem a képeket egyesével, inkább beírom a fordítással őket egy táblázatba)

(***szerk(by Menorel): Táblázat oszlopai:

 • Prc: Mennyiért lehet eladni a crystalt
 • Lv: Item szinthatára a socketeléshez
 • Dstr?: Megsemmisülhet a crystal halálkor ?
 • Stck?: Lehet stackelni (ugyanazon kőből egynél többet berakni)?
 • S: Mennyi socketet foglal el az adott crystal)
Név Prc F/M Lv Dstr? Stck? S Leírás
Brilliant Hexage 398 Fegyver 23 Igen Igen 1 24 manát regenerál 5 mp-ként
Brilliant Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Igen 1 28 manát regenerál 5 mp-ként
Brilliant Concach 4456 Fegyver 48 Igen Igen 1 29 manát regenerál 5 mp-ként
Brutal Hexage 398 Fegyver 23 Igen Igen 1 5.3% többet ütsz földön fekvő ellenfélre
Brutal Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Igen 1 6% többet ütsz földön fekvő ellenfélre
Brutal Concach 4456 Fegyver 48 Igen Igen 1 6.8% többet ütsz földön fekvő ellenfélre
Crystal – Champion of punishment III 398 Mellvért 23 Igen Nem 1 Azonnal regenerálsz 55 manát, ha megtámad téged egy játékos
Crystal – Champion of punishment IV 1226 Mellvért 35 Igen Nem 1 Azonnal regenerálsz 63 manát, ha megtámad téged egy játékos
Crystal – Champion of punishment V 4456 Mellvért 48 Igen Nem 1 Azonnal regenerálsz 71 manát, ha megtámad téged egy játékos
Crystal – Champion of Violent Assault III 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 Hiányzik!
Crystal – Champion of Violent Assault IV 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 Azonnal regenerálsz 48 manát, ha megtámadsz egy játékos
Crystal – Champion of Violent Assault V 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 Azonnal regenerálsz 54 manát, ha megtámadsz egy játékos
Cruel Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 Növeli a támadás erejét (Attack power) földön fekvő ellenfelek ellen
Cruel Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 Növeli a támadás erejét (Attack power) földön fekvő ellenfelek ellen
Cruel Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 Növeli a támadás erejét (Attack power) földön fekvő ellenfelek ellen
Cunning Hexage 398 Fegyver 23 Igen Igen 1 Max mana +131
Cunning Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Igen 1 Max mana +150
Cunning Concach 4456 Fegyver 48 Igen Igen 1 Max mana +169
Empyrean Hexage 398 Mellvért 23 Igen Nem 1 Ha egy rádagrózott mob megüt Shield III kerül rád
Empyrean Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Nem 1 Ha egy rádagrózott mob megüt Shield IV kerül rád
Empyrean Concach 4456 Mellvért 48 Igen Nem 1 Ha egy rádagrózott mob megüt Shield V kerül rád
Fleetfoot Hexage 398 Mellvért 23 Igen Nem 1 +15 mozgási sebesség harcon kívül
Fleetfoot Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Nem 1 +18 mozgási sebesség harcon kívül
Fleetfoot Concach 4456 Mellvért 48 Igen Nem 1 +20 mozgási sebesség harcon kívül
Focused Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 +1-szer nagyobbat kritikálozol (az alapütésed a szorzás alapja)
Focused Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 +1.14-szer nagyobbat kritikálozol (az alapütésed a szorzás alapja)
Focused Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 +1.28-szor nagyobbat kritikálozol (az alapütésed a szorzás alapja)
Forceful Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 A kritikus támadások megnövelik az erődet(strenght), ha hátulról támadsz
Forceful Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 A kritikus támadások megnövelik az erődet(strenght), ha hátulról támadsz
Forceful Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 A kritikus támadások megnövelik az erődet(strenght), ha hátulról támadsz
Furious Hexage 398 Fegyver 23 Igen Igen 1 50% HP alatt esélyed van rá, hogy 5.4%-al nagyobbat sebezz
Furious Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Igen 1 50% HP alatt esélyed van rá, hogy 6.2%-al nagyobbat sebezz
Furious Concach 4456 Fegyver 48 Igen Igen 1 50% HP alatt esélyed van rá, hogy 7%-al nagyobbat sebezz
Glistening Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 Ha hátulról sikerül kritikált ütnöd felkerül rád egy MP Regeneration III
Glistening Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 Ha hátulról sikerül kritikált ütnöd felkerül rád egy MP Regeneration IV
Glistening Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 Ha hátulról sikerül kritikált ütnöd felkerül rád egy MP Regeneration V
Infused Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 Ha a földre kerülsz MP Regeneration III-at kapsz
Infused Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 Ha a földre kerülsz MP Regeneration IV-et kapsz
Infused Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 Ha a földre kerülsz MP Regeneration V-öt kapsz
Poised Hexage 398 Mellvért 23 Igen Igen 1 4.7%-al csökkenti a bejövő sebzést agrózott moboktól
Poised Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Igen 1 5.4%-al csökkenti a bejövő sebzést agrózott moboktól
Poised Concach 4456 Mellvért 48 Igen Igen 1 6.1%-al csökkenti a bejövő sebzést agrózott moboktól
Protective Hexage 398 Mellvért 23 Igen Igen 1 5.4%-al jobban ellenálsz a kritikus támadásoknak, ha 50% HP alatt vagy
Protective Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Igen 1 6.2%-al jobban ellenálsz a kritikus támadásoknak, ha 50% HP alatt vagy
Protective Concach 4456 Mellvért 48 Igen Igen 1 7%-al jobban ellenálsz a kritikus támadásoknak, ha 50% HP alatt vagy
Redeeming Hexage 398 Mellvért 23 Igen Nem 1 Ha a földre kerülsz HP Regeneration III-at kapsz
Redeeming Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Nem 1 Ha a földre kerülsz HP Regeneration IV-at kapsz
Redeeming Concach 4456 Mellvért 48 Igen Nem 1 Ha a földre kerülsz HP Regeneration V-at kapsz
Relentless Hexage 398 Mellvért 23 Igen Igen 1 Max HP +479
Relentless Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Igen 1 Max HP +914
Relentless Concach 4456 Mellvért 48 Igen Igen 1 Max HP +1840
Resolute Hexage 398 Mellvért 23 Igen Igen 1 5.4%-al csökkenti a bejövő sebzést, ha 50% HP alatt vagy
Resolute Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Igen 1 6.2%-al csökkenti a bejövő sebzést, ha 50% HP alatt vagy
Resolute Concach 4456 Mellvért 48 Igen Igen 1 7%-al csökkenti a bejövő sebzést, ha 50% HP alatt vagy
Savage Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 +0.64-szer nagyobbat kritikálozol, ha hátulról támadsz
Savage Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 +0.74-szer nagyobbat kritikálozol, ha hátulról támadsz
Savage Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 +0.82-szer nagyobbat kritikálozol, ha hátulról támadsz
Slaying Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 Hiányzik!
Slaying Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 A Fury Strike 2.04-szerest sebez, ha 50% HP alatt vagy
Slaying Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 A Fury Strike 2.16-szerest sebez, ha 50% HP alatt vagy
Swift Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 +8 mozgási sebesség harc közben
Swift Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 Hiányzik!
Swift Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 +10 mozgási sebesség harc közben
Vigorous Hexage 398 Mellvért 23 Igen Igen 1 32 HP-t regenerál 5 mp-ként
Vigorous Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Igen 1 61 HP-t regenerál 5 mp-ként
Vigorous Concach 4456 Mellvért 48 Igen Igen 1 123 HP-t regenerál 5 mp-ként
Virulent Hexage 398 Fegyver 23 Igen Nem 1 A kritikus találatok Poison III-at okoznak az ellenfelen, ha az a földön van
Virulent Pentant 1226 Fegyver 35 Igen Nem 1 A kritikus találatok Poison IV-at okoznak az ellenfelen, ha az a földön van
Virulent Concach 4456 Fegyver 48 Igen Nem 1 A kritikus találatok Poison V-at okoznak az ellenfelen, ha az a földön van
Warding Hexage 398 Mellvért 23 Igen Nem 1 50% esélyed van, hogy Shield III-at kapj ha földre kerülsz
Warding Pentant 1226 Mellvért 35 Igen Nem 1 50% esélyed van, hogy Shield IV-at kapj ha földre kerülsz
Warding Concach 4456 Mellvért 48 Igen Nem 1 50% esélyed van, hogy Shield V-at kapj ha földre kerülsz

Deioth

All credits goes for Deioth and TERA Sushi blog, original post:  http://terasushi.com/2011/04/23/deioths-crystal-guide/
Weapon crystal icons from teracodex.com


 1. Chiccoo
  június 23, 2011 - 6:13 de.

  Zsííííír!!! Thx! ::)

 2. Agiido
  június 23, 2011 - 7:08 de.

  Wow, köszi

 3. Henti
  június 23, 2011 - 10:27 de.

  Sziasztok nagyon zsír ez az összefoglaló már előre mindenki vágni fogja milyen socketek vannak a játékba 😀 persze mire ideér hozzánk biztosan változni fog pár 🙂

  • június 23, 2011 - 1:35 du.

   Pont azért csak most foglalkoztunk ezzel a témával, mert látszólag már végleges formát öltött a crystal rendszer. A Dark Awakening csak minimálisan érintette a rendszert, tehát a fentebbi információk tekinthetők véglegesnek, lehet belőle tervezgetni a buildeket.

 4. Gerappa
  június 23, 2011 - 12:29 du.

  Hmm a post jó lett, külön öröm látni x-lancert akinek megfordultam a guildjében is….sose felejtem el egyik jellegzetes pvp mondatát: Én vagyok a sztár kövessetek. 😀

  • június 24, 2011 - 2:39 du.

   Gerappa :
   Én vagyok a sztár kövessetek.

   Felettem volt a csillag mark nah 😀

 5. Sagrath
  június 24, 2011 - 9:56 de.

  Hasznos kis holmi..

 6. június 24, 2011 - 11:15 de.

  Hasznos, de bonyolult is szerintem. majd gyakorlatban kiderül milyen 😀

 7. 0zirisz
  június 24, 2011 - 2:23 du.

  Elég jónak tűnik! Köszi!

 8. mityusz
  június 24, 2011 - 6:58 du.

  Cső. Nagyon jó a port köszönöm én is. Sajna a koreaiban ezt csak a képek alapján tudom hasznosítani mivel nem értek kici koreai nyelven így marad a crystal értékek figyelése 🙂

 9. mityusz
  június 24, 2011 - 6:59 du.

  Port—>post

 10. június 24, 2011 - 8:36 du.

  Pont ezért raktam be a képeket azokhoz amikhez találtam, mert a kép, plusz a szövegben lévő számadatok, százalékok, HP/MP feliratok alapján azért be lehet őket azonosítani

 11. Buksi Pityu
  június 25, 2011 - 7:08 du.

  Mikor jelenik meg vagy már megjelent a Tera online eu vagy még csak a koreai van?????vagy most akkor mi van???? nem értem XD valaki légyszi írja meg hogy most mi van XD

  • menorel
   június 26, 2011 - 7:58 de.

   Jaja XD van, meg YD is szerintem. Szerinted is ugye ?

  • Tokodbokom
   június 26, 2011 - 8:11 de.

   Ez a kemeny nem a kad szele

  • Hondo
   június 26, 2011 - 9:47 de.

   Pityu: a játék majdani megjelenésekor vélhetően korhatáros lesz, így neked ezen nem kell törnöd a fejecskédet, azt a kis buksit! XD

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s