Kezdőlap > Blog, Bluehole, TERA KOR > Új funkció: Item ReSealing – 2. kör

Új funkció: Item ReSealing – 2. kör

A tegnapi első körös ismerkedésünk óta végre megjelent néhány infó az Item Resealing rendszerről, amelyek alapján kiderült, hogy az ancient scroll nem csak annyiban módosítja a gyerver statjait, hogy +12-ig lehet enchantolni:

 • A fegyver alap statjai (attack és knockback) is kap +1%-ot, ami stackelődik az elért enhancement bonus alapján, tehát +12-es fegyvernél +12% extra stat az egyébkénti bonus mellett.
 • Ha sikerül a ‘Luxury:’ tag megszerzése (tehát +12-ig lehet enchantolni), akkora fegyveren lévő zöld statok (pl 5,1% extra dmg ha hátulról támadod az ellenfelet, stb.) kapnak egy 10%-os bonuszt (tehát az előbbi példában +5,7% lesz. Amit ha maxra plusszozol, akkor még enhancement szintenként tovább 1%-ot kapnak. (Az előbbi példánál maradva +12-őn 6,4% lesz a dmg bonus)

Innen nézve a ‘Luxury:’ tag-es fegyverek gyártása már nem is annyira tűnik hobbi/unaloműzés szerűségnek, hiszen a +3 enhancement szint és a hozzájuk járó bonuszok mellett a fenti extrákat is megkapja a fegyver. Márpedig ez alap hangon egy 10-15%-kal erősebb fegyvert eredményez.

Tudsz követni? Ha nem, akkor egy kis segítség:

Bal: Alapállapot ReSeal előtt Jobb: Sikeres "Luxury" ReSeal

Lássuk mi látszik a képen:

 1. Látszik hogy sikerült a Luxury ReSeal, hiszen megkapta a pecsét ikon-t és ott szerepel a neve előtt a “Luxury:” tag.
 2. Lászik hogy alapból megkapta a +1% alapstat bonuszt a fegyver, amire rájön még enhancement szintenként +1 az egyébkénti enhancement bonus mellett.
 3. Látszik, hogy a combat statok megnőttek +10%-kal. (5,1% helyett 5,7% a hátulról történő támadás esetén, 5,3% helyett 6,1% extra sebzés a normál mobok ellen, stb. Ami érdekes, hogy a fegyveren lévő +8% attack speedből valamiért 3,5% HP visszatöltés ütésenként stat lett a ReSeal után, de biztosra merem venni, hogy ez inkább csak valami bug miatt alakulhatott így…)
 4. Látszik, hogy a ReSeal hatására a +3,+5,+7 és +9-es alap enhancement bonusok megváltoztak.
 5. Éééés végül látszik a +10,+11,+12-es sebonusunk is, ami nem mellesleg +3% attack speed bonusonként (lehetséges lenne, hogy ezért tűnt el a fegyverről az alap +8% attack speed… érdekes…)
Még egy nyitott kérdés maradt, vajon hogyan néz ki egy “Luxury” fegyver glowing effektje? Azt ugyan nem sikerült kideríteni, hogy a +10 és +11-es hogy néz ki, de a +12-es fegyverek így pompáznak:

The Barbiesator...


 1. Kouta
  június 4, 2011 - 12:49 de.

  babán néznek ki, csak jöjjön mááár kiiiii :XX

 2. június 4, 2011 - 7:01 de.

  Ilyenkor az egyik szemem sírr, a másik nevet. Örülök, hogy lett ilyen lehetőség is a játékban, ami egyrészt nem kis kihívás, másrészt oriási előnyt jelenthet, ha sikerül. Hogy miért örülök, nem kérdés, hiszen akár nekem is lehet ilyen szerencsém. De akkor miért sír? Mert gyártás, enchantolás során három és fél év aktív játék alatt két játékban egyetlen egyszr volt szerencsém, amikor kritelt egy naklánc. Egyébként még a lootban is pech szériám szokott lenni. Tehát, ha esne egy (második, hiszen törhet) sárga fegyó, amit érdemes ilyen extrára felfejleszteni, akkor is még ott a próbálkozások esélye. Ha sikerült és van már rajta pecsét, akkor jön az enchant, ami szintén %-os esélyekkel sikerül vagy nem sikerül. Tehát én szerintem nem fogok ilyen szép lila fegyverrel rohangálni. Ha csak nem változik meg valami furcsa ismeretlen okból kifolyólag az ingame szerencse faktorom. Persze ettől még mások gyurhatnak és gyurjanak is rá! 🙂

  • menorel
   június 4, 2011 - 7:41 de.

   A TERA egy nagyon más játék ebből a szempontból is, mint amikkel korábban játszottál.
   Emlékszem még mikor WoW-ban nekifutottunk Dark Templenek. Egész content alatt nem váltottak ki semmit DKP-ból, már mindenki T6-ban viritott én meg még T5-ben feszengettem, bár holy palaként odatettem magam így is. Egy cél lebegett előtte: Crystal Spire of Karabor, a healer mace Illidanból. Hónapokig tryoltuk az instát és összejött 18k DKP a végére (egy raid kb 200-500DKP volt akkor nálunk), 3-4. killre kidobta Illidan a Karabor-t amit ALL-IN-nel el is vittem, utána 3 hónapon keresztül nem dobott többet. Ha a WoW-ban lett volna egy ilyen rendszer és a Karaborra rányomva az unsealt betörik, akkor kb a monitort is betörtem volna magam előtt a fejemmel…
   Mint mondtam a TERA nagyon más. Itt 5 fős instance PVE van, ahol a bossok fixen dobnak 2-3 sárgát. Ráadásul nincs loot-share a fegyvereket, minden classnak saját fegyvere van. Az instanceokon nincs egy hetes reset, hanem legdurvább esetben is 6 óra max.
   Ez nem WoW, ahol hónapokat kell várnod a sorodra és nem Aion, ahol hónapokat kell várnod, hogy egyáltalán loot essen a bossból.
   Itt a loot kvázi az öledbe hullik, a nagy feladat az, hogy abból használható fegyvert csinálj -> enhancement -> ancient reseal

 3. Agiido
  június 4, 2011 - 7:05 de.

  Felmerült bennem egy kérdés. Tegnap irtam a hsz-emben, hogy ha ki is jön a +12 akkor is lehet hogy a stat még nem jó. De ha kijött a +12, onnantól a sima general scrollal lehet már cserélgetni a statot nem? Tehát az ancient scroll csak a +12-höz kell, utána ha ez megvan a sima scroll jó lesz.

  • menorel
   június 4, 2011 - 7:33 de.

   Ez továbbra is egy jó kérdés. Cori rajta lesz, hogy kipróbálja és jelezzük a fejleményt.

 4. Lacci
  június 4, 2011 - 9:50 de.

  Cori előző videóján épp egy attakspeedes fegyverrel próbálkozik ha jól látam és azon meg maradt az atakspeed, miután megpakta a +12 es bonusokt szal a képen nem azért tűnt el az atakspeed a fegyrerről, inkább bug.

 5. rekotye
  június 4, 2011 - 12:36 du.

  Yaay, lillaaa ^^

 6. Goren
  június 4, 2011 - 12:51 du.

  Ez a reseal a craftolt itemek plusz statjaira is vonatkozik? Mert ha jól emlékszem a craftolt dolgoknak alaból többféle statja van mint a dropponak (3 helyett 5) szóval a craftolt ugyan akkora statmennyiséget kap vissza?

  • menorel
   június 4, 2011 - 1:21 du.

   Ha megnézed Cori videóját, akkor ott pl a Class 4 BG weapon-t resealeli, amin ugye nem 3 hanem 4 alap stat van. Ebből kiindulva minden bizonnyal a craftos 5 bonusos itemek sem okoznak neki gondot.

 7. meridian
  június 4, 2011 - 1:35 du.

  Amúyg ötletelgetés szinten, de nem lenne rossz megkülönböztető látványeffektnek ha az ilyen +12-es fegyók nem csak egyszerűen fénylenének, hanem egyenesen “hánynák” magukból a fény/füsteffektet… kb mint az asztalra tett folyékony nitrogén füstfelhője, csak még csillogna-villogna és fénylene is egyszerre 🙂

 8. Rosert
  június 4, 2011 - 1:48 du.

  Egy olyan kérdésem lenne – elnézést ha hülyeség, vagy már volt rá válasz, de én nem találtam meg -, hogy ez az Item ReSealing ez csak fegyverekre vonatkozik, vagy páncélra is ? Csak mert, ha minden egyes páncélt fel lehet majd “PUMPÁLNI” akkor elég durva különbségek lesznek FullGear és FullGear között. Ha valaki rászánja az idejét és pénzét akkor jóval a “lootkúrvák” felé tud majd magasodni. Számomra ott lett a WoW PvE egy okádás, hogy bárki olyan gearben rohangálhatott mint én. (Nerfeljük le a bossokat, nem kell kulcs, ne öld meg Lady Vashy, fölösleges, beengedünk BTbe, majd ott felgeareled magadat)Ha nem a zárójeles jelenség volt, akkor jöttek a “nem baj hogy még így sem tudsz geart szerezni, majd dailyquestből és badgeből kapsz geart” itt mondtam azt, hogy soha többé PvE. Megyek akkor PvPzni. A kedves Blizz bácsi, eljátszotta ugyan ezt a PvP itemekkel is. 2400-2500as raitingen játszottam Retri+Restot, vért izzadtam mire összeszedtem a geart, és jön velem szembe a kedves casual 1200as raitingen, ugyan abban a gearben mint én, mert neki kiesett a PvE instában a PvP gear… Az I re az tette fel a pontot, mikor az egymillió Frostmage+Rogue kisírta a retri nerfet. Senkit nem érdekelt, hogy az egész Bloodscalpon Lamek meg én voltunk magas raitingen Retrivel, de a nerf jött. Jó, erős volt a retripala, de mégsem volt belőle annyi mint Sp+Rogue vagy FM+Rogue. Lényeg, hogy a Blizzard tudja, hogy kell balancolni.

  Jól elkanyarodtam a témától, elnézést, de ez kijött belőlem 🙂

  • menorel
   június 4, 2011 - 2:16 du.

   A következő itemek rendelkezhetnek enhancement bonusszal, így ezeket lehet resealelni is: fegyver, páncél, cipő, kesztyű.

   És abban biztos lehetsz, hogy itt nem fognak az emberek +12-es fegyverekkel rohangálni. Most csináltunk Corival egy nagyobb tesztet… elég lehangoló eredménnyel. Hamarosan post incoming.

 9. muDao
  június 4, 2011 - 3:07 du.

  Már csak az effekt miatt megéri. 🙂

 10. Tyron
  június 19, 2011 - 11:49 du.

  Elfelejtettem korábban írni, de 10től már lila amúgy.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s