Kezdőlap > Bluehole, TERA KOR > Új funkció: Item bónuszok módosítása – Item ReSealing System

Új funkció: Item bónuszok módosítása – Item ReSealing System

Ahogy arról ma már röviden írtam, a tegnapi patchbe bekerült egy teljesen új funkció aminek segítségével a fegyverek és armorok bonuszait lehet módosítani. Az új funkció egyik legfontosabb újdonságáról Cori készített egy szemléltető videót is:

Nézzük mi is ez a funkció:

A TERA-ban elérhető felszerelési tárgyak (fegyverek és armorok) egy része enhanceolható (plusszolható, fejleszthető). A plusszolás során a fegyver alap statjai (attack, defense, knockback) erősödnek. Alap esetben a tárgyak +9-ig fejleszthető és bizonyos szintek elérése esetén extra bonuszokat kapunk (tipikusan +3, +6 és +9 esetén). Ezek a bonusz statok viszont fegyverenként eléggé változatosak és nem minden esetben mondható el, hogy egy-egy top fegyver feltétlenül a legjobb statokat kapta. Arról nem is beszélve, hogy pl. a PVP fegyvereken csak PVP bonusok, míg a PVE fegyvereken csak PVE bonusok találhatók meg.

Ezen ‘probléma’ megoldása érdekében találta ki a BHS az ReSealing rendszert. (Persze valójában szerintem inkább az miatt, hogy végre legyen a játékban valami húzós money sink, de a cél szentesíti az eszközt… ugye…).

Lényeg, hogy a General vendornál lehet kapni két-két új scrollt. Ezekből az egyik ‘unseal’-eli az adott tárgyat, míg a másik resealeli azt:

 • Unseal: reseteli a fegyvert és az itemstatokat kinullázza
 • Reseal: egy resetelt fegyver új random setbonusokat kap.

Random… Na igen, bár a helyzet koránt sem annyira problémás, hiszen kb fegyver típusonként 10 lehetséges stat van. De ettől még nem kizárt, hogy akár néhány tízszer is újra kell próbálkozni, mire kijön a tökéletes leosztás. Ez látszólag persze csak idő kérdése, szóval felmerül a kérdés, hogy hol is van itt a csel? Nos a ‘csel’  a scrollok árában rejlik:

A seteken belül az alsó scroll való az unsealre, a felső pedig a resealre. Mivel minden próbálkozáshoz előbb unsealelni, majd resealelni kell, ezért jól látható egy a General kategóriás scrollokkal ez próbálkozásonként 110k goldba kerül. Ez nem feltétlenül sok, de ha mondjuk csak 15 próbálkozásból jön ki a megfelelő leosztás, akkor az bizony már 1,5 millió gold.

Ezek után már talán csak egy kérdés maradhatott, mi is az a bizonyos ‘Ancient’ scroll, amiből bizony egy pár majd 800k goldba kerül? Ez lényegében pont az mint a General set, azzal az apró különbséggel, ami Cori fentebbi videóján is látszik. A következő kimenetelei lehetnek a resealnek ancient scrollal:

 • Megkapja az új statokat, de már nem történik, kidobtunk az ablakon egy kb 700k goldot
 • Megkapja az új statokat és kap mellé még további három extra bonust +10, +11 és +12-es szintre (tehát ezen tárgyakat tovább lehet húzni egészen +12-ig!!!)
 • Failel a reseal és a fegyver/armor eltörik!

Tehát bekerült a játékba egy igazán durva szerencsejáték ezekkel az ancient scrollokkal. Hangsúlyozom, nem kell ezeket használni, a general scrollok is teljesen megfelelnek a célnak! Ha valaki mégis úgy dönt, hogy a nehezen megszerzett fegyverét kockáztatja az extra stat reményében: hát lelke rajta 🙂

Csak tisztázásképpen: General scrolllal végre hajtott reseal nem failelhet, így a fegyver sem törhet be.

update#1: (másnap…)

A tegnapi első körös ismerkedésünk óta végre megjelent néhány infó az Item Resealing rendszerről, amelyek alapján kiderült, hogy az ancient scroll nem csak annyiban módosítja a gyerver statjait, hogy +12-ig lehet enchantolni:

 • A fegyver alap statjai (attack és knockback) is kap +1%-ot, ami stackelődik az elért enhancement bonus alapján, tehát +12-es fegyvernél +12% extra stat az egyébkénti bonus mellett.
 • Ha sikerül a ‘Luxury:’ tag megszerzése (tehát +12-ig lehet enchantolni), akkora fegyveren lévő zöld statok (pl 5,1% extra dmg ha hátulról támadod az ellenfelet, stb.) kapnak egy 10%-os bonuszt (tehát az előbbi példában +5,7% lesz. Amit ha maxra plusszozol, akkor még enhancement szintenként tovább 1%-ot kapnak. (Az előbbi példánál maradva +12-őn 6,4% lesz a dmg bonus)

Innen nézve a ‘Luxury:’ tag-es fegyverek gyártása már nem is annyira tűnik hobbi/unaloműzés szerűségnek, hiszen a +3 enhancement szint és a hozzájuk járó bonuszok mellett a fenti extrákat is megkapja a fegyver. Márpedig ez alap hangon egy 10-15%-kal erősebb fegyvert eredményez.

Tudsz követni? Ha nem, akkor egy kis segítség:

Bal: Alapállapot ReSeal előtt Jobb: Sikeres "Luxury" ReSeal

Lássuk mi látszik a képen:

 1. Látszik hogy sikerült a Luxury ReSeal, hiszen megkapta a pecsét ikon-t és ott szerepel a neve előtt a “Luxury:” tag.
 2. Lászik hogy alapból megkapta a +1% alapstat bonuszt a fegyver, amire rájön még enhancement szintenként +1 az egyébkénti enhancement bonus mellett.
 3. Látszik, hogy a combat statok megnőttek +10%-kal. (5,1% helyett 5,7% a hátulról történő támadás esetén, 5,3% helyett 6,1% extra sebzés a normál mobok ellen, stb. Ami érdekes, hogy a fegyveren lévő +8% attack speedből valamiért 3,5% HP visszatöltés ütésenként stat lett a ReSeal után, de biztosra merem venni, hogy ez inkább csak valami bug miatt alakulhatott így…)
 4. Látszik, hogy a ReSeal hatására a +3,+5,+7 és +9-es alap enhancement bonusok megváltoztak.
 5. Éééés végül látszik a +10,+11,+12-es sebonusunk is, ami nem mellesleg +3% attack speed bonusonként (lehetséges lenne, hogy ezért tűnt el a fegyverről az alap +8% attack speed… érdekes…)
Még egy nyitott kérdés maradt, vajon hogyan néz ki egy “Luxury” fegyver glowing effektje? Azt ugyan nem sikerült kideríteni, hogy a +10 és +11-es hogy néz ki, de a +12-es fegyverek így pompáznak:

The Barbiesator...

update#2:

Corival ketten nekiestünk tesztelni az új Sealing rendszer. Az első feladat az volt, hogy újra elérjünk egy “Luxury” fegyvert, amit utána – Agiido kérdése alapján – megpróbáljunk ReSealelni General scrollal (tehát aminél garantáltan nincs fail). A megválaszolandó kérdés: Vajon, ha egy tárgy esetén megvan a Luxury rang, de éppen nem megfelelő statok jöttek ki, akkor vajon lehet újra lutrizni kell vagy onnantól már megtartja a Luxury rangját az adott tárgy. Mielőtt még megválaszolnánk a kérdést egy apró, de igen fontos adat:

 • Nekem a Luxury fegyver 15 próbálkozásból jött össze, mely próbálkozások során 3x betört a fegyver…
 • Cori 45x próbálta megcsinálni a Luxury fegyvert… sikertelenül… Ott érthető módon feladta.
Tehát az esélyek közel sem kalkulálhatóak. A 45 try 45 millió gold kiadást jelent éles környezetben, ami már éppen hogy csak nem kevés.

Na de vissza a kaptafához… Lássuk az eredményt:

Eredmény: Minden probléma nélkül lehet unsealelni a Luxury tárgyat general scrollal… Már persze, ha nem  zavar, hogy ennek cserébe ugrik is róla a +10,+11,+12-es enhacement bonus. Ez van, ha az unseal/reseal során pont úgy jön ki a luxury, hogy egyébkét rosszak a bonuszok: Akkor így jártál, lehet elölről kezdeni.

Másik érdekes tapasztalat:

 • Előző postban írtam, hogy az unsealing során fura módon lekerült a fegyverről a +8 attack speed és latolgattuk, hogy ez biztos csak bug. Nos szó sincs erről: Ha a fegyveren alap statként van attack speed és az unsealing során szintén attack speed jönne ki valamelyik enhancement bonusra, akkor bizony ugrik a fegyverről az attack speed alap stat és helyette – ahogy néztem fixen – a +3% PVP dmg buff jön be.

 1. Agiido
  június 3, 2011 - 8:15 de.

  Nem tudom milyen esély van a törésre ancient scrollal, DE
  – mi van ha megkaptuk a +12 lehetőségét, és nem tetszik a bonus, akkor unseal-el a +12 is elvész?
  – azért ha 10-15x kell próbálkozni hogy a megfelelő statot kapjuk, az 10-15x esély a törésre. Nem tudom milyen eséllyel törik, de csak egészen kicsi is, akkor is az 10-15 próbálkozásnál, már egész jelentős esély is lehet. Az én fegyóm tuti betörik, amilyen szerencsém szokott lenni az ilyenekkel.

 2. Traktor
  június 3, 2011 - 8:27 de.

  Elején nem vágtam, asszem mindjárt megyek aludni 🙂 Szal General csak 9-ig ad pluszt az ancient meg 12ig, persze ha nem törik.

 3. menorel
  június 3, 2011 - 8:36 de.

  Eléggé hulla fáradtan írtam ezt a postot… olyan is lett. Egy kis statisztika by Cori:
  – 9x próbálkozott az Ancient Reaseallel. Ebből kétszer volt fail (betört a fegyver) és ugye egyszer jött össze a +12.

  Ahogy az Agiido is írta: az hogy összejön a +12, attól még nem biztos, hogy jók a statok is. Ez van, ilyen az amikor bemegy valaki a kaszinóba és felrakja minden pénzét a zöld nullára.

  Ez a funkció (márhogy az ancient seales móka) azoknak lesz a hóbortja, akik már kikaparták a maxos gear-t, van ugyanabból a fegyverből néhány tartalékuk is (ez a TERA-ban koránt sem meglepő ha végig gondoljátok…) és unaloműzésből nekifog csinálni egy tökéletes +12-es fegyvert. Kb a világ összes pénzét rá fogja költeni, de cserébe rendesen fel fognak figyelni rá.

  • Kaze
   június 3, 2011 - 9:15 de.

   Nyilván egy rakás emberke az end gameben csinálni fogja ezt a cuccot, többek között én is. 😀 Valahova el kell verni azt a sok pízt. 😀 Mostmár csak az érdekel, hogy egy +12-es fegyó milyen fényben úszik? 😀

   • Imnoteph
    június 3, 2011 - 9:48 de.

    Látod ez egy nagyon jó kérdés.

 4. menorel
  június 3, 2011 - 8:44 de.

  Még annyit, amit kihagytam a postból:
  – Ha sikerült az ancient scrollal megcsinálni a +12-es verziót, akkor a fegyver neve kap egy “Luxury:” és egy kis pecsét jelzi, hogy ezt szintén a neve előtt.

  Nem véletlen a “Luxury” megnevezés, pontosan jelzi, hogy ez a funkció komoly luxus cikk 🙂

 5. Rdei
  június 3, 2011 - 10:13 de.

  Tehát ha biztosra akar menni az ember:
  -Endgamere összeszes egy +9es fegyvert ami biztonság kedvéért ottmarad neki.
  -Kiüti mégegyszer azt a fegyvert instából/world bossból
  -+0san csinál ancient resealt.

  És ha nem is jön össze, akkor még megmarad egy +9es

  Tetszik ez a funkció habár félek, hogy ragelni fogok amikor valakinek elsőre összejön ez nekem meg 20adjára fog betörni 😀

  • Cori
   június 3, 2011 - 10:15 de.

   azért az mi pénz lesz mire felmegy vele +12ig….

   • Rdei
    június 3, 2011 - 10:35 de.

    Erre lesz az endgame 🙂

 6. Tyron
  június 3, 2011 - 12:37 du.

  Hát ahogy a 7-9ig való luckomat nézem a geareknél, kb tíz-100 milliók. Nekem legalábbis tuti. :/

 7. negativ_figura
  június 3, 2011 - 3:42 du.

  Imnoteph :
  Látod ez egy nagyon jó kérdés.

  Kék? 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s