Kezdőlap > TERA KOR > Napi Rövid – 2011.05.31.

Napi Rövid – 2011.05.31.

Ma rövid lesz a napi rövid… ha-ha. nyilván… Naszóval:

 • Bő egy hónapos tesztelés után végre élesbe kerül Koreában a Dark Awakening patch. Az élesítés előtt három részletben lehet elkezdeni lehúzni a klienst (3 db kb 700 megás szelet), melynek első része már el is érhető a mai naptól.
 • Ha nem akar indulni a TERA kliens “cannot download info file” üzenettel, akkor ne parázz be, csak az van, hogy régóta nem frissítetted a kliensed. Irány a tera.hangame.com-ra, lépj be az accountoddal és ott nyomj rá a Play game-re, az szépen rendbe rakja a launchert és máris elkezdi a roppant izgalmas és felettébb hosszú cab file tenger letöltést a patcheléshez.
 • A patch következő két darabja júni elsején és harmadikán lesz elérhető.
 • Ezt követően még négy napot kell majd várni, hogy – júni 7-én – végre elérhető legyen a live szerveren is (Koreában) a Dark Awakening patch. Hurrá.
 • A PTS szerver még egészen júni 16-ig működni fog, ám ezt követően lekapcsolják és lewipeolják róla az összes karaktert.
 • Június másodikán kezdetét veszi a nagy rendrakási program is, amelynek keretében majd az összes szerver (kivéve a Shara, Pora Eluni és az új Elleon szerverek) összevonásra került 1-2 másikkal. A jelenlegi 35 live szerverből a konszolidációt követően 15 db live szerver lesz, melyek mellett további új live szervereket terveznek indítani.
 • A szerver konszolidáció célja, hogy a meglévő közepes-alacsony szerver populációkat összetereljék egy-egy high-pop gyűjtő szerver alatt, így a Dark Awakeninget újra nagy tömegben lehessen tolni minden szerveren.  Az Arache szerver új neve Selion (세리온); a ***** guild által választott Bahar új neve: Graham (그레이엄). Akik pedig korábban a Mistel tolták, azok már múlthéten összevonásra kerültek az Elleon (엘리온) szerverre. Más szerverről nem tudok, ahol aktív magyar játékos lenne.
 • És hogy a végére legyen egy jó hír is: Mééééég 6 nap az E3-ig… (Lehet kicsit túlspirázom a várakozást? Ezek után mekkora pofára esés lenne, ha nem jelentenének be semmit…)

 1. Tyron
  május 31, 2011 - 10:05 du.

  Remélhetőleg vége a 24/7es melónak most pénteken, ha a főnökök találnak végre valakit a helyemre és utána nyakig ér a hálidéj a következő munkahely megleléséig. Szóval DA-ra visszamegyek én is bár sztem a hányinger el fog fogni, hogy mindenki a top worldboss cumokban +9en fog nekivágni én meg az abbahagyás pillanatában elég jónak számító, de mostanra kb low/mid kategóriás cuccaimmal fogok szenvedni + az elkúrt delay is befigyel. Mivel instant 51-en(és +fél szint a megspórolt questekkel) fogok kezdeni az a maradék 6,5 szint remélhetőleg gyorsan lemegy, ha lesz még pár eu/na kispajtás az összevont mistelen, akik kitartottak eddig. Aztán lehet pewpewzni, amíg nem lesz valami érdemleges eu vagy na beta (amire valahogy még accot kéne szerezni). Btw valaki az itteniek közül, aki ex-Mistelen van?

  • menorel
   május 31, 2011 - 11:02 du.

   Nem hiszem, hogy magyarok közül bárki még játszana mistelen, persze az nem kizárt, hogy néhányan esetleg visszajönnek aktívkodni DA-ra. Egyébként a gear miatt ne parázz, ha jók az értesüléseim, akkor – PTS tapasztalatok alapján – már a lvl52-es instance első bossai bőven jó geareket dobálnak.

 2. mityusz
  június 1, 2011 - 8:22 de.

  Na én ettől még le vagyok maradva mivel csak Lvl 25-ös vagyok 🙂 Nekem mikor lesz olyan gear-em LOOOOOOOL

 3. nithaex
  június 1, 2011 - 11:05 de.

  Csatlakozok Mityuszhoz, csak nekem még annyira jó gearem sincs 😛 Bár, szerintem nekünk még maga a szintezés is bőven megteszi 🙂

 4. Tyron
  június 1, 2011 - 3:44 du.

  Lehet transferelni kell majd baharra…:D

  Amúgy lvlezés ugyanaz mint minden MMOban. Az elején rárusholsz, hamar megszeded a max levelt és onnantól kezdve csak a fontos dolgokkal kell foglalkozni. Hál istennek a geart bőven egyszerűbb megszerezni, mint L2ben vagy Aionban. Jól jön a della, craft tabletekért bomba árat el lehetett kérni idáig, ahogy a jó dropokért is. Nagy elitekből is rohadtsok gempa jön, néhány sima mobból is (csoportos kis mobok elég szép adagokat dobálnak elég sűrűn) meg addig, míg abba nem hagytam a full itemek is viszonylag jól potyogtak, amiből simán tudtál enchantolni, brokerezni.

  1-2 példa lvlezési parára:
  Lvl 50 crab
  (Bal oldalon lent az xp a mob után meg alul középen a pénzmennyiség amit dobott)

  http://imageshack.us/photo/my-images/856/lvl50crab.jpg/

  Lvl 51 crab
  (xp épp a pajzsomnál villan)

  http://imageshack.us/photo/my-images/19/lvl51crab.jpg/

  Egyik OW boss, ami dobja a tutit:
  (chaten közben pörgött az élet, mert 3an húztuk be kb 25 korai elöl, közben traineltem meg a bosst is magamon kellett tartani)

  http://imageshack.us/f/220/lvl52owboss.jpg/

 5. mityusz
  június 1, 2011 - 6:42 du.

  Bár mondjuk a mai napon lvl 27-esen meg lett az első kék szettem. Nem küzdöttem sokat érte hanem megvettem occsóért. 🙂 Viszont egyedül így sem megy az elitezés. 😦 Lehet a mistyc nem megfelelő karakter erre?

 6. 0zirisz
  június 2, 2011 - 10:54 de.

  Még nem játszottam a játékkal, de a mystic kasztról már igen sokat olvastam. Nehezen tudom elképzelni, hogy nem alkalmas az elitezésre.

 7. Xedo
  június 2, 2011 - 12:48 du.

  Alkalmas rá , csak toljad az elitre a mérget rendesen, nem fogja lecsapni le fél perc alatt de meg se tud halni, ha ügyes vagy sebzést se kapsz

 8. Tyron
  június 2, 2011 - 12:50 du.

  Sima elitezést nerf előtt és után is arcrezzenés nélkül pofátlanul könnyen oldotta meg, nagy elitet is ugyanúgy beszedi szerintem. Max nem eu player koreain 🙂 De normális körülmények között minden class képes a nagy elit solozásra is, ahogy én láttam/tapasztaltam (warrior, zerker, slayer, lancer, sorci, mystic… Mind egyedül solozza őlet. Priestet mondjuk még nem láttam próbálkozni, mert az általa kitolt dmg sztem kicsit lassúvá tenné a dolgot, bár nem megoldhatatlan :D)

 9. mityusz
  június 2, 2011 - 8:25 du.

  Hm 😦 akkor ezt nekem még gyakorolnom kell. Kipróbáltam a mérget le is sikerült vernem vel 40 százalékát aztán csak meg haltam 🙂 van ez így 😀 more practice more practice 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s