Kezdőlap > En Masse, TERA Online > “Nem az én kezem által…”

“Nem az én kezem által…”

Chiccoo (Renegade Legion guild) mesternek köszönhetően egy újabb En Masse/MMORPG koprodukcióban elkészült novella fordítással lettünk ma is gazdagabbak. A történet “Not by my hands…” néven jelent meg az mmorpg.com-on

“Kinek felejtettünk el benyalni, hogy megkaptuk ezt a feladatot? ” kérdezte Viator. A castanic íjász egy eredménytelen kísérletet tett arra, hogy megszabaduljon a hajába hullott kőportól. Makar, a szürke bőrű baraka priest ráütött Viator vállára, bár vállveregetésnek szánta annak reményében, hogy jó viszonyba kerül újdonsült járőrtársaival.

“Egy szívesség olykor nagy jutalmat hozhat később. Az Exarch bennünket kért meg arra, hogy szabadítsuk ki a lányát. Nem utasíthattuk vissza, nem gondolod? Ha sikerül megmenteni Sabiát, hatalmas jutalom ütheti a markunkat.

“Aha.” Viator arca megrándult miközben a vállát vakarta. “Nem emlékszem, hogy téged bárki kérdezett volna, gyógyító.”

Makar meg volt döbbenve. Ez volt az első küldetése ezzel a csapattal, így azt remélte, kiérdemelheti a helyét köztük. Nem számított azonban elutasításra, különösen azért mert ő a többiek érdekében volt ott. Gyakran elfelejtik mennyire meg kell becsülni a priestek közreműködését.

“Hallgassatok!” szisszent fel Nerys. “Felhívjátok ránk a figyelmet!”

“Halwyn, a te látásod a legélesebb. Mássz fel arra a sziklacsúcsra és keress nekünk egy tiszta ösvényt!” rendelkezett Shirin. Az aman lancer arca gyönyörű volt, de mégis szigorú. Makar nem lelt vigasztalásra az ibolyaszínű szemekben.

“Értettem!” A slayer felemelte kétkezes kardját és elrohant.

Viator homlokát ráncolva nézett körül. “Azt hittem a parancs úgy szólt, hogy tartsunk Dél-Shara felé. Mit keresünk akkor itt?”

Nerys idegesen forgatta a szemeit miközben dél felé mutatott. “Csak néhány ezer mérföld abban az irányban. Menetelj vagy kussolj!”

Viator elvigyorodott. “Olyan édes vagy idegesen. Szerintem keressünk egy oázist, és helyezzük magunkat kényelembe, ha érted mire gondolok? 😉 ”

Shirin odafordult hozzá. “Elég volt! Küldetésünk van, úgy tudom. Az enyelgésed még várhat!”

“Hogy én vele??? SOHA!!!” Neryst a gutaütés kerülgette.

Makar elmosolyodott. Mindig is élvezte a közjátékokat a különböző neműek között, azt a dinamikus energiaáramlást ami soha nem tapasztalható az egynemű baraka nép tagjai között. Úgy látta, hogy Nerys tiltakozása nem volt valami őszinte, ám az ő korábbi szavai nem találtak fényes fogadtatásra, így inkább tartotta a száját.

Halwyn visszatért és jelentette, hogy tiszta az út előttük. A szakállas ember nagyot húzott egy vizzel teli kulacsból. Makar hálás volt, hogy a meleg nincs olyan intenzív hatással rá, mint a többiekre.

Shirin egyre mélyebbre vezette csapatát a sivatagban. A homok forró volt a talpuk alatt, de őrszemeknek nyoma sem volt, így a csapat lazított egy kicsit.

“Megpihenhetnénk annak a fának az árnyékában. ” Viator egy alacsony fára mutatott széles, lelógó levelekkel.

“Az előbb pihentünk,” mordult fel Shirin.

“Úgy értem, várhatnánk ott amíg Halwyn felderíti a visszavezető utat a kulkari faluba.”

“Viator indítékai nyilvánvalóak, de szavai tisztának hangzanak,” állapította meg Makar.

“A küldetés célja a lány kiszabadítása, nem pedig egy frontális támadás. ”

Az aman lancer egy hosszú pillanatig csak nézett rá, szemeit összehúzva. “Rendben,” mondta Shirin.

A katonák letelepedtek a fa tövénél, felsóhajtva a hűvösebb levegő simogatásától. Makar lecsatolta zsákját, majd megfogta Shirin lándzsáját, amíg ő is lecsatolta sajátját. Viator felakasztotta a kulacsait a tőrének markolatára, amit előzőleg a fa törzsébe állított.

A “fa” megrázkódott és a homok süvöltő hangot adva robbant fel körülöttük. Halwyn felüvöltött fájdalmában, szemeit szorosan becsukva. Nerys és Viator, túl messze ahhoz, hogy megsérüljenek, elugrottak a kitörés útjából.

“Ishara görbe nyelvére! Mi ez?” ordította Viator.

“Nem igazán számít,” mondta Shirin. “Nem fogja önmagát ledöfni azt hiszem!” Shirin lándzsája megcsillant a napfényben amint megrohamozta a hatalmas, hüllőszerű lényt

Makar gondolkodás nélkül cselekedett. Egy szó és egy mozdulat hatására azonnal egy erős, de ideiglenes pajzs vette körül a barakát és bajtársait. Makar eleresztett egy pár varázslövedéket a szörny felé épp amikor Viator mágikus -nyílvesszői eltalálták a szörny testét. Nerys tüzes lövései kiégették a szörny pikkelyes húsát, de az tudomást sem véve róla rárontott Shirinre, ledöntve azt a lábáról, Neryst és Viatort pedig mint valami játék babát hajította el. Halwyn ellépett az ütés útjából, és hatalmas ordítással emelte csapásra kétkezes pallosát. A penge mélyen belevágott a szörny horpaszába, ami ettől felüvöltött mielőtt a slayer felé fordult.

Makar elmormogott egy rövid varázsigét, amivel talpra segítette barátait. Miközben a többiek újabb támadásra indultak a szörny ellen, még útjára bocsátott egy gyógyító körhullámot, majd biztonságos távolságba sietett. Onnan engedte el a szörny felé az isteni nyilak és erőteljes mágikus energialökések áradatát.

A szörny megpördült, súlyos farkával eltalálva Shirint, Neryst, és Halwynt. Halwyn hátrarepült és mozdulatlan rongybabaként terült el a földön. Shirin egy a homlokán éktelenkedő mély sebből vérezve fedezte Neryst. A sorcerer vért köhögött fel, és megingott a lábain. Makar nyugodtan egy újabb gyógyító hullámot bocsátott a lancer és a sorcerer köré, majd sietve egy másik fajta gyógyító varázst fókuszált Halwynra miközben a slayer feltápászkodott a földről.

Egy óriási mancs landolt épp Makar orra előtt, és a priest arra eszmélt, hogy farkasszemet néz az ádáz szörnyeteggel. Mielőtt azonban a tátongó állkapcsok összezárultak volna körülötte, ellőtt egy tüzes lövedéket és biztonságos távolságba ugrott.

A hüllőszerű lény elkínzottan felüvöltött, de az üvöltést Nerys misztikus lövése vágta félbe pont akkor amikor Shirin a lándzsáját az állat torkába döfte. A föld megrázkódott mikor a szörny holtan rogyott a homokba.

A kimerültségtől lihegve, Shirin Makarra nézett, majd bólintott. A priest félénken visszamosolygott, és tisztelgésre emelte a kezét.

Miután mindenki összeszedte a szerteszét hullott felszerelését, a szemük a castanicon állapodott meg. “Szóval akkor…nincs több pihenő,” mondta Viator szégyenkezve. “Értettem.”

Folytatása következik…


Kategóriák:En Masse, TERA Online Címke: , , ,
 1. Des
  május 25, 2011 - 4:42 de.

  Köszönjük Chiccoo, szeressük az ilyet! 🙂

 2. Hondo
  május 25, 2011 - 5:21 de.

  Chicco: Köszönöm a fordítást. Azonban! Az első mondat így volt eredetileg is? Vagy kicsit formáltad? Mert ugye a Burn after readingből való idézetre emlékeztet.
  “Ez a lelkembe tipor. Hogy én alkoholista lennék?
  – Bassza meg, Peck, maga mormon! – Ozzie.
  Magához képest mindenki alkoholista!
  Mire megy itt a játék? Kinek a seggét hagytam nyalatlanul?
  – Ne kerteljünk! – Oké…
  Úgy értem, öntsünk tiszta vizet a pohárba!
  Ez itt keresztre feszítés! Színtiszta politika!
  Ne mondja, hogy nem az!
  Még hogy alkohol problémák!”

  Osborne “Ozzie” Cox (John Malkovich)

 3. Chiccoo
  május 25, 2011 - 8:11 de.

  Így volt eredetileg: “Whose arse did we neglect to kiss?” A nyalatlanul hagyni kifejezés nem jutott eszembe. 😀
  Szivesen amúgy, várom a folytatást, jó kis sztori. 🙂

 4. Rdei
  május 27, 2011 - 6:40 de.

  OFF: egy kis érdekesség: IwhitewizardI is a koreai TERAt tolja: http://www.youtube.com/watch?v=oG8lme51-sI&feature=player_embedded

  Kiváncsi vagyok, hogy jön e az EUra.

 1. december 26, 2011 - 4:19 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s