Kezdőlap > En Masse, Frogster > Jönnek az oroszok?

Jönnek az oroszok?

Ryan a TeraPVP egyik adminja rakott ki egy érdekes postot a fórumára, amiben röviden és tömören azt firtatja, hogy mi lesz szegény oroszokkal és ausztrálokkal. A helyzet elég egyértelmű, az EME elhatárolódott attól, hogy szervert rakjon le Óceániában (nem is csoda, Aionban is nagy bukta volt a Nezekan szerver, amit azóta már be is migráltak az USA szerver parkba, melynek hatására a szerver populáció jól meg is pusztult a latency issuek miatt).

A Frogster szintén jelezte, hogy számára csak az EU piac fontos és fel sem merül bennük az orosz szerverek telepítése, ha akarnák sem tehetnék. Ez ugye a gyakorlatban azt jelentené, hogy az USA playereknek nem kell tartaniuk a folyamatosan síró latency issuer óceániai játékosoktól, míg – és talán ez a fontosabb – nekünk sem kell tartanunk az ‘Oroszoktól’.

Egy szép és kerek világban ez így is lenne, de ebben hol az üzlet? Mint arról korábban már volt szó, mind az EME, mind a Frogster bejelenetette: nem lesz IP block. Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egészen addig amíg nem lesz önálló orosz kiadó (jelenleg nem nagyon van róla infó, de gondolom az Inova azért ezt is benyúlná ha tehetné), addig biztosra vehetjük, hogy a fair-play bajnok orosz játékosok ott fognak tobzódni az EU szervereken és halomba fognak PKzni boldog boldogtalant és üvöltik közben a ‘здравствуйте’-t, sokunkban felidézve a kisiskolás orosz órák hangulatát.

Emlékszem Aionban pont sikerül beválasztanunk a Spatalos szervert, ahova nagy szerencsénkre jött a PRO orosz playerek nagy része is. Na a TERA-ban kézzel-lábbal fogok ez ellen küzdeni, még egyszer nem akarok az oroszok miatt szívni, pléne nem egy frakció mentes OwPVP játékban.


Kategóriák:En Masse, Frogster Címke: , ,
 1. Des
  május 23, 2011 - 12:30 de.

  =/.. ha ezt nem írtad volna le, nem, is gondoltam volna rá. De nekem is van pár kellemetlen tapasztalatom oroszokkal.

  PETITION AGAINST RUSSIANS!

 2. Finyak
  május 23, 2011 - 5:44 de.

  De Meno, mi a gáz abban, ha megy majd ezerrel a PK? Ez lenne TERA-ban az egyik legjobb moka, L2ben anno volt hogy egy nap visszavertek rajtam 1-2 szintet annyiszor megöltek, de az volt a legjobb poén:D

  • menorel
   május 23, 2011 - 6:21 de.

   Nem a PK-val van a bajom, hanem az oroszokkal. Az orosz playerek 99%-a (saját tapasztalatom alapján), nem beszél egyetlen közös idegen nyelvet sem, ráadásul ha mond valamit, akkor azt cirillül teszi, amit aztán a hajadra kenhetsz. Ha orosz a random pickup partyd leadere, akkor simán elfordulhat, hogy a a boss fight végén átkapcsolja a party loot order-t, majd reklamálhatsz utána már ahova akarsz, de ő csak fogja magát és ‘хорошо’-t kiáltva lép is tovább a következő pickupot szervezni. Túl sok és túl negatív tapasztalatot sikerült összeszednem az oroszok kapcsán és mondanám, hogy azért volt persze néhány pozitív példa és ne általánosítsunk… de hát nem volt.
   Szóval nem azzal van gond, hogy lePK-z vagy sem.

 3. Finyak
  május 23, 2011 - 6:52 de.

  Ja igy ilyen téren…vágom, azthittem az a baj ,h a tulzott pkzáukkal megkeseritik az “életet”:D Hát mondjuk ez a része érthetö és jogos az aggodalom igy nézve!

 4. Szergely
  május 23, 2011 - 7:20 de.

  Aionban sem volt külön szerver nekik, annyira nem meglepő a dolog. Nekem egyébként nem volt sok gondom velük, sőt a premade-ünk 50%-a orosz volt anno 😛 De van egy mentalitásuk az biztos…

 5. Agiido
  május 23, 2011 - 7:42 de.

  Szerintem se általánosítsunk. Úgyhogy ha valaki tudja melyik szerverre készülnek >fognak készülni< 🙂 akkor jelezze. Merthogy én oda nem megyek. Mondjuk csak annyi bökkenő van még, hogy annyian vannak mint az oroszok, félek majd mindenhol ott lesznek.

  • Delebriel
   május 23, 2011 - 7:54 de.

   Találó hasonlat. 😀

 6. rekotye
  május 23, 2011 - 7:55 de.

  Én nem tudom, L2ben orosz clanba voltam, jól elvoltam velük.. Szval az én tapasztalatom semlegesnek mondható. 🙂 Aztan majd TERA-ban rájövök, milyen naív vagyok… 😀

 7. Finyak
  május 23, 2011 - 8:12 de.

  bakker 140 millioan vannak, és neméri meg egyetlen szerot sem inditani nekik?! nemvágom..

  • 0zirisz
   május 23, 2011 - 8:24 de.

   Én is ezen gondolkoztam el.

  • menorel
   május 23, 2011 - 8:35 de.

   Az Orosz piac rendszerint különálló területet képez a játékpiacon. Legalábbis a legtöbb MMO-t külön orosz cég adja ki hazai pályán.

 8. Rosert
  május 23, 2011 - 9:38 de.

  Hát nagyon merem remélni, hogy mikor oda kerülünk, hogy szervert kell választani, akkor egy orosz mentes szervert sikerül majd kiválasztani, ha nem sikerülni akkor számomra ez automatán reroll egy másik szerveren. Mint Meni a fentebbiekben leírta már, nincs szükségem ninja lootokra, nincs szükségem, hogy a last boss előtt kidobjanak a partyból és behívják az orosz haverokat, az sem kell, hogy olyanokkal kelljen versenyeznem, akik napi 48órát képesek gép előtt tölteni… Az orosz játékosok többsége még a minimum elvárásoknak sem felel meg, nem beszélnek idegen nyelvet, és saját nyelvüket használják a közös csatornákon. Sajnos előfordult már olyan is, hogy egy bizonyos játékban, bizonyos szervert magyarok sajátítottak ki, és ellehetetlenítették a külföldi játékosok lehetőségeit. Én ezt is szánalmasnak tartom. Lehet, hogy magyarok játszottak rajta, de az egy külföldi szerver volt.

  • Szergely
   május 23, 2011 - 9:47 de.

   Eleve nem hívok csapatba olyat aki nem beszél angolul. Húzósabb dolgokhoz pedig alap a ventri/ts kommunikáció, ha ez nem tetszik, lehet menni másik csapatba. Szóval ilyen téren sosem volt problémám 🙂

  • menorel
   május 23, 2011 - 10:05 de.

   Haha, látszik, hogy régen játszottam már Aionnal, ez a példa ki is maradt: Belső körös fortress instance: pickup csapat, 40 perc alatt eljutunk az endbossig, a leader kihajít mindenkit és beinveli az orosz haverokat akikenk kurvára nem volt kedvük végig verni az instát, de a végén a ládák azok need.
   Szerencsére én erre egyszer sem futottam rá, de a guildből de sokan panaszkodtak erre…

 9. Rosert
  május 23, 2011 - 10:08 de.

  Teljesen igazad van abban amit mondasz Szergely, egészen addig amíg tudod tartani a lépést a haverokkal, klántársakkal fejlődés terén. Aztán amikor lemaradsz, akkor próbálsz puggolni, mert, hogy szeretnéd megnézni az instát, szeretnéd megcsinálni a küldetéseket, szeretnél lootot szerezni. Ilyenkor két választásod van: 1. Addig sírok a klán és a haverok nyakán amíg le nem visznek annyiszor amíg ki nem esik a loot, 2.Pug és akkor benne van, hogy jól átbasznak. Én általában az utóbbit választom, viszont az oroszok kapcsán elég gyakran érvényesült az átbasznak rész. Kedvenc élményeim egyike, mikor AION ban mentünk a hidas erőd instát (sry nem rémlik a neve) és a kedves orosz játékos 3 ládát is behúzott egymaga, mert ő megérdemli.

 10. Szergely
  május 23, 2011 - 10:35 de.

  Hát nem tudom, saját magam szervezem a csapatot, akkor kevesebb gond szokott lenni 🙂 De kb 1 hónap alatt simán kialakul egy szép hosszú friendlist, ami jelentősen megkönnyíti ezt a kérdést. Az viszont biztos, hogy startkor jóval több lesz az idióta agyhalott, így tényleg nehéz lesz pugolni.

 11. Szergely
  május 23, 2011 - 10:38 de.

  Bocsánat minden idióta agyhalottól, nem akartam megsérteni egy szellemileg visszamaradottat sem, de úgy látszik a rendszer annak vette, mivel moderálásra várakozok. Szóval mégegyszer bocs minden idiótának 🙂

  • rekotye
   május 24, 2011 - 12:26 du.

   Én megbocsáátok 😀

 12. Z
  május 23, 2011 - 10:49 de.

  Igazából egy néger is mondhat feketékről rasszista viccet max érdekesen fognak rá nézni szóval te is poénkodhadsz idióta agyhalottakkal. 😉

  • Szergely
   május 23, 2011 - 11:08 de.

   😛

 13. psychedelic
  május 23, 2011 - 12:16 du.

  “Az orosz játékosok többsége még a minimum elvárásoknak sem felel meg, nem beszélnek idegen nyelvet, és saját nyelvüket használják a közös csatornákon.”

  Ez a magyarokra is pont igaz, a különbség annyi, hogy mi kevesebben vagyunk. Én igazából birom az oroszokat, jópár játékban toltam oroszokkal, azokkal akik beszélnek angolul szerintem élmény együtt játszani. 🙂
  Persze ott a másik fajta orosz, de én semmivel se érzem rosszabbnak öket, mint a legtöbb magyart, öket legalább lehet szidni utálni, de az milyen már amikor ugy kell játszanod, hogy szégyelled hogy magyar vagy mert ugy viselkednek a többiek.
  Sajnos ezt wowban tapasztaltam amig BS-rol el nem menekültek a nem magyarok, utána már mind1 volt.

  Én ezt már 100x elmondtam mindenhol, ha annyi magyar tolna egy mmo-t mint orosz, mi szerintem 100x roszabbak lennénk, alapbol a magyarok nagy része ugy megy neki, egy mmo-nak, hogy majd megváltjuk a világot, meg majd mi uraljuk a szervert, játszák az eszüket, aztán semmit nem tesznek le az asztalra végül. Az oroszok legalább bezergelnek mindentk, és összetartanak, a magyarokban meg semmi összetartás. 🙂

  Félre ne értsétek, nem utálom a magyarokat, de eddig minden mmo-ban aminek nekiálltam, elég hamar elöjöttek a negativ dolgok azt nézve miket is csinálunk.
  Sztem csak azután szóljunk le más népet, ha egyszer eljutunk oda, hogy nem a 100 magyarnak lesz a legnagyobb a szája egy 3k-s szerveren, ha 1 hónap után nem ég ki a játékosok fele, ha az a pár magyar aki 1 klánban van képes összetartani, ha mi nem csináljuk meg ugyanazt amiért másokat szidunk.
  Ez a kidobtak a csapatból az oroszok téma meg, kb magyarok ugyanezt csinaljak, csak mi még egymással is megcsináljuk, illetve meglehet nézni milyen az a party ahol van 4 pug magyar meg 1 nem magyar.
  Valamint ha megkérdezünk egy nálunk nyugatabbra lévö ország playeret, sztem semmivel se lesz jobb véleménnyel rólunk mint az oroszokról.

  Persze tisztelet a kivételnek, mert azok is vannak szép számmal, de amig a magyar playerek fele ugy viselkedik ahogy, sztem ne szóljunk le másokat, mert mi se vagyunk jobbak.

 14. Rosert
  május 23, 2011 - 3:11 du.

  Psychedelic, ennyire azért ne dramatizáld túl a dolgot.

 15. psychedelic
  május 23, 2011 - 3:56 du.

  Nem hiszem, hogy túl dramatizáltam, én láttam mit müvelnek a magyarok ha sokan vannak, wow BS, én kénytelen voltam minden estét ugy végig raidelni, hogy generalon a többi magyar klán a nem magyarokat szidta, és ha szoltak még jobban nekikezdtek, és a BS egy magyar szerver, aki nem magyar takarodjon dumát nyomták egész nap, és ugyanez lenne minden olyan mmo-ban, ahol annyi magyar kerülne 1 szerverre ahány BS-on volt. Ha kevesebben vannak max nem olyan feltünö, lásd aion, de attól még seggfejek ott is voltak szép számmal.
  Persze tény, hogy vannak rossz oldalai annak, ha sok az orosz a szerveren, összetartanak, és bezergelnek mindent, viszont ezen kivül semmi mást nem csinalnak amit mi ne tennénk meg.

  Az összes indokra amit kb. felhoznak az oroszok ellen, 100 példát lehetne hozni amit magyarok is ugyanugy megcsinálnak. A legjobb, amikor oroszul beszélnek generalon, a magyar pedig magyarul szidja öket, hogy mit képzelnek, és hogyha nekik lehet akkor neki is. 🙂

  Az erösebb kutya baszik, ez ellen nem lehet semmit tenni, ha valahol sok lesz az orosz, az lesz amit ök akarnak.
  De engem akkor is zavar, hogy belekötünk abba, hogy van 10k orosz, és abbol 1000 generalon oroszul beszél, és ninjalootol, meg gecizik, miközben mi magyarok vagyunk 100-an és abbol 20 ugyanezt megcsinalja. 🙂

  Ha majd a magyar klánok kiszürik maguk közül a gyökereket, és nem türik el, hogy a többi magyart égessék a viselkedésükkel, utána bele lehet kötni másokba.

  Nekem soha nem volt problémám oroszokkal, aki tud angolul, azzal rohadt jol lehet játszani, aki meg nem tud azt le kell szarni, partyzni meg csak megbizható emberekkel partyzok, és legtöbbször a klán névböl tudni lehet egy mmo-ban hogy mire számithatsz. A közös chateket rohadtul nem figyelem, mert semmi értelme, és amennyi oroszt látni szoktam irni, annyi magyart is látok.

  Bár lehet az a baj, hogy én olyan példákat látok magam elött, hogy AoC start, mire a nemzetközi HC klánomban meglett az elsö 80-as player, RUS corp-nak volt 20 db 80-as playere, akikkel aztán a high lvl zonákat lockolták, és megöltek mindenkit akit láttak. És ilyenkor nekem, nem az van a fejemben, hogy a kurva anyját az összes orosznak, hanem az, hogy mi ilyet miért nem tudunk, aztán ránézek a magyar klánokra, akik mindenkit bevesznek aki jelentkezik, nincs összetartás, nincs közös cél, mindenki csak magával törödik, és anyáznak mindenki mást, és persze mindig mások a hibásak a sikertelenségükért, és már nem tudom azt mondani, hogy milyen szarok az oroszok.

  • menorel
   május 23, 2011 - 7:47 du.

   Mindenki más és más tapasztalatokat hoz. Aionból pl. kifejezetten jókat hallottam a Spatalos/Asmo oldal orosz felhozataláról. Nyilván sokat segített az integrálódásban a frakció egyébkénti helyzete, vagy egyszerűen csak jó volt a merítés.
   Ugyanez a Spatalos/Elyos oldalról – az én szubjektív – tapasztalataim alapján messze nem volt igaz. Tény, hogy amikor fortressekről volt szó, akkor a Russian Maffia és a Celestial (nem Celestials…) vakon követte az alliance-t és olyan szintű burstöt adtak, ami nélkül nagyon máshogy nézett volna ki a szerver. Viszont az is tény, hogy a fortresseken kívül folyamatosan az ‘oroszozás’ ment. LeKSelni a másikról a wordboss-t, lootlopás, party kidobás belső körös fort instában és haverok beinvelése, stb.
   Csak és kizárólagosan azért általánosítok, mert a közel egy év alatt amíg ‘közös céljainkért küzdöttünk’ a fenti témát kivéve nem tapasztaltam tőlük pozitívumot semmilyen téren. A nyilván a téma indító is csak egy szubjektív vélemény.
   Én – ha kell – egyedüli magyarként fogok játszani az X szerveren, ha a magyarok pont arra a szerverre akarnának menni, ahova az oroszok is.

 16. Kaze
  május 24, 2011 - 8:26 de.

  Nem tom, nekem AIONban volt orosz ismerősöm, aki normális volt, angolul beszélt, és semmi gáz nem volt vele. Persze Ő a kisebbségbe tartozott. 😦

  • Szergely
   május 24, 2011 - 10:40 de.

   Van olyan orosz ismerősöm, aki Aion alatt tanult angolul és most jobban beszéli, mint a magát angolul tudónak mondó átlag… 😛
   Mondjuk kezdetben voltam olyan csapatban is, ahol felhívtak ventrire DG-hez és végig oroszul dumáltak, és ugyan szóltak néha hozzám is anglolul, azért eléggé fárasztó volt hallgatni mire véget ért a móka 😛
   Egyébként nem volt negatív tapasztalatom. Ellenben ismertem olyan magyar clericet (húú most be sem ugrik a neve, pedig akkor nagyon vágta az egész szerver :D), aki DG-k alatt nem healelt, sőt, ha szóvá tették neki, akkor még be is trainelte a saját csapatát, vagy csak simán öngyilkolt, elbukva a saját pontjaikat 😀 (Ettől függetlenül vele mentük az egyik legjobb fort rununkat.
   Ha meg egész közösséget kéne negatív példának felhozni, akkor szerintem sokan emlékeznek nagy fort ninjázásokra, voltak egész extrém esetek is és oroszoknak nem emlékszek, hogy köze lett volna bármelyikhez is 😛

   • psychedelic
    május 24, 2011 - 3:51 du.

    Kylmore volt a neve a clericnek, és ö már wow-ban is hasonló szinten tolta. Kibaszott antiszociális egy figura, nem egyszer küldtem el az anyjába. 🙂
    Amugy én szerettem ha ott volt dredgionon, mert a csapat alapbol fel szokta adni, én meg nyugodtan ninjazhattam surkanat, és sokkal több pont jött. 😀
    Kicsit ideggyenge a gyerek, még mindig a több éves wow-os sérelmei miatt lázad minden ellen, bár már szerintem élvezi is, hogy mindenki utálja.

   • Z
    május 24, 2011 - 3:53 du.

    Szar a névmemóriám de nem ő volt aki mindig AFKzott BG-n? 😀

   • Szergely
    május 24, 2011 - 3:54 du.

    Ah tényleg 😀 Egyébként tuti élvezte, nem volt ő hülye, de nem is normális 😀

   • Szergely
    május 24, 2011 - 3:55 du.

    Igen, tulajdonképpen így is lehet mondani, kiafkoltatta a saját csapatát 😀

 17. Rosert
  május 24, 2011 - 11:43 de.

  Hát, az oroszoknak elég rossz a híre a játékvilágban. A EU-Bloodscalp meg a csőcselék gyűjtőhelyé lett. Vannak és voltak is rajta értelmes emberek, de kezdettől fogva minden balfasz oda gyűlt össze. Játszottam más, nagy magyar játékos számú szerveren mint pl: EU-Ragnaros és ott nem voltak ilyen problémák. Ez attól függ, hogy milyen emberanyag gyűlik oda. A WoW start előtt, az akkori hivatalos fansiteon ki lett írva, hogy a magyarok a BSre gyűljenek, persze, hogy minden boldog, boldogtalan odament, és leharcolta a szervert. Valszeg az Aion-Spatalos kapcsán ugyan ez volt az oroszokkal is. Mindennek ellenére azt kell mondjam, hogy ott az Elyos sikere rajtuk múlott, és nem is okoztak csalódást. Ettől függetlenül nem szeretnék még 1x összefutni nagyobb orosz-ukrán tömeggel. Biztos lesz annyi szerver, hogy ez megoldható legyen. (B,)terv esetére pedig detto Meno.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s