Kezdőlap > Bluehole, TERA KOR, TERA Online > Napi Rövid – 2011.05.19.

Napi Rövid – 2011.05.19.

 • Koreában május 26-án összevonásra kerül három szerver: Pannonia, Mystel és Velik. Az összevonást követően a szerver új neve: Elleon lesz. Mielőtt bárki is elkezdené kongatni a harangot had jegyezzek meg egy apróságot: A Mystel szerver volt a nyugati játékosok gyűjtőhelye (a TeraFans fórumai szerint saccra ezer játékos tette ott tiszteletét január óra), a Velik pedig az oroszok gyűjtőhelye volt. Nyilván a külföldi játékosok csak kipróbálták a játékot, majd a legtöbben le is léptek, hogy várják a nyugati kiadást. Manapság már a Mystelen alig 1 aktív nyugati guild van, kevesebb mint 10 taggal. Tehát nem csoda, hogy ezek a szerverek bebuktak. A Pannonia-ról nem tudok különösebben semmit, de nyilván annak is megvan az oka, hogy miért zuhant be ekkorát. Nincs jelenleg infó arról, hogy további szervereken akarnának összevonni.
 • Pár hete közöltem le egy chartot a TERA netcafe reprezentációjáról. A Dark Awakening patch PTS-re rakása előtt már az 5% alját döngette a napi statisztika. Szerencsére már a PTS is meghozta a játékosok kedvét, és az elmúlt napokban 6,9%-ig visszamászott a játék népszerűsége. Kíváncsian várom a statisztika alakulását a patch élesítése után.
 • Tegnap zárta az NHN az első negyedéves pénzügyi szakaszát melynek teleconfján bejelentették, hogy bár a TERA-nak köszönhetően a 2011Q1 bevételek tekintetében túlszárnyalta az előző év összes negyedévét külön-külön, de a bevételek elmaradtak a várakozásokhoz képest. A TIG kommentárja a classok közötti balansz problémákat és a túlságosan elhúzott patchet nevezi meg indokként az elmaradt bevételekért.
Oké, ennyit a rossz/kevésbé jó hírekről. Lássuk, hogy mi is a helyzet a koreai PTS-en. Az infókat részben Token (A Renegade Legion guild vezetője) beszámolói alapján szedtem össze:
 • Növelték a játék életszerűségét azzal, hogy a zónákban fellelhető kisállatokat végre meg lehet ölni. Nem nagy dolog, de hiányzott sokaknak.
 • Feltűnően aktívabbak lettek a camp guardok is. Ha befutsz egy-egy őr mellé rajtad egy halom mobbal, akkor végre segít az őrség, nem csak végig nézik, ahogy meghalsz.
 • Nem tudom, hogy ez mennyire volt így korábban (rémlik, hogy volt valami hasonló), de mostmár a játék normálisan kijelzi, hogy a targetednél ki az agro első, tehát kit akar támadni a célpont. Ennek eszköze az adott karakter lába alatt megjelenő narancssárga kör. Ha a tank agrot veszít, akkor a kör automatikusan arra kerül át, aki az új target lesz.
 • Cori mondta tegnap, hogy megcsinálták a lvl54-es campaign questet, amibel Kalscyke-t kell leverni 80%-ra (de lehet hogy 75%, franc se tudja pontosan). A fightról röviden annyit, hogy Kalscyke szinte minden abnormal conditionra immunis, de szerencsére fellökni azért fel lehet (még ha nehéz is) ->YouTube. Tehát nevezhetjük őt az első komolyabb endgame bossnak.
 • Bekerült a kliensbe két új enhancement powder, amik használhatók a fegyverek/páncélok upgradeléséhez. Látható, hogy mindkettő igen borsos árú, szemben a sima 6000 goldba kerülő alap porhoz képest. Mit is tudnak ezek? Előbb egy kis emlékeztető az upgraderől: Mind a fegyvereket, mind a ruha darabokat lehet a TERAban plusszolni, ennek értéke +0 és +9 között változhat. Az első 4-5 szint elérése pofon egyszerű, szinte 100%-kosan sikerül, azonban a magasabb szintek elérése már komoly kihívás, hiszen egyre kisebb az esélye a sikeres upgradenek. Az upgrade kísérletnek három lehetséges eredménye van: Sikerül, nem sikerül de nem is romlik a helyzet, nem sikerül és a fegyver még veszít is egy szintet upgradejéből. Na és akkor itt jönnek a képbe az új porok. A kék por (tehát a drágább): Jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy sikertelen upgrade esetén csökkenjen a fegyver szintje. Míg a rózsaszín por növeli az esélyét az upgradenek. Tehát a játékos kezében van a döntés: A biztosabb, de lassabb uppolást választja, ahol az adott tárgy jó eséllyel legalább nem lehet rosszabb; vagy inkább a nagyobb esélyt választja, aminél ha mégsem jön össze az upgrade, akkor még romolhat is az adott item szintje.

 1. Xedo
  május 19, 2011 - 6:39 du.

  Tetszik az upgrade rendszer :_D jó hogy lehet választani hogy, hogy akarod 😀 a többi meg szinte elvárható volt hogy bekerüljön 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s