Kezdőlap > TERA Online > Te mi mindent vársz a TERAtól?

Te mi mindent vársz a TERAtól?

Még tavaly szeptemberben indítottunk anno egy szavazást “Miért pont a TERA?” címmel. Akkor a majd 800 db válasz 21%-a A ‘target-less combat rendszert” nevezve meg, mint legérdekesebb funkciót. Nincs is ebben meglepő, hiszen valóban ez a játék zászlóshajója és tény, hogy leginkább ezen a téren nyújt komoly előrelépést a TERA. 18%-kal a második helyen végzett a “Koreai MMO grindelés nélkül” válasz. Majd a dobogó 3. helyén végzett 16%-kal a “Guild vs Guild, battlefield és open PVP“. Tavaly szeptember óta már közel 8 hónap telt el, mely rengeteg tapasztalatot hozott mindannyiunknak. Alig 1 hónapja még aggódva szemléltük volna a bronzérmet nyert választ, hiszen vajmi keveset tudtunk a GvG,BG,SvS és OwPVP dolgokról, de szerencsére már ezen a téren is fel vagyunk világosítva. A grind mentes MMO szintén fura fordulatot hozott, a kOBT-n még jócskán grindelés szaga vol a játéknak Solo gameplayerben, de az Awakening patch ezt is rendbetette.

Talán pont ennek a letisztult képnek köszönhető, hogy a TERA EU fórumon kiírásra került egy fan-made szavazás “Mit vársz a TERA-tól?” címmel. Ha van kedved, akkor nézd meg a szavazást és válassz.

De ha már a TERA EU fórumon újra előkerült ez a kérdés, akkor szerintem itt az ideje, hogy mi is újra feltegyük ezt:


Kategóriák:TERA Online Címke:
 1. Xedo
  május 1, 2011 - 2:48 du.

  Megkérdezhetem az 1. lehetőség mit jelent? Az utolsó meg szerintem nem illik a terába.. Minek megváltoztatni?:D Úgy jó ahogy van 😀 Felszerelések már így is nagyon jók. Ami szerintem a leginkább fontos az a tájak,térképek, és a sok frissítés a tartalomban! Mondjuk a Quest is kell.

  • TokodBokom
   május 1, 2011 - 3:05 du.

   Orulok, hogy neked bejonnek a felszerelesek. Nekem nem igazan jott be, hogy 40 lvl alatt minden ruham kb ugyanugy nezett ki csak mas volt a szine.

   • Xedo
    május 1, 2011 - 3:19 du.

    Jó akkor legyen még néhány felszerelés. nem kell mindenbe egyetérteni.

  • Forsaken
   május 1, 2011 - 3:05 du.

   persze csak jó legyen.

 2. Xedo
  május 1, 2011 - 3:48 du.

  Amúgy nézzétek meg ezt a videót : http://www.youtube.com/watch?v=Hvw2FY6wFHo
  Eszméletlen milyen jól kezeli a slayer-t ez a játékos.

  • Finyak
   május 1, 2011 - 4:26 du.

   Hu vaz ezt fájt végignézni,ez egy elit mob lett volna vagy egy miniboss vagy mi a retek?:D 8 percig gyakni egy sima mobot durca lenne:D Ahogy elnéztem azért dropja volt a végén..

   • Kouta
    május 1, 2011 - 5:57 du.

    ez egy elite volt

  • Lacci
   május 1, 2011 - 5:56 du.

   Én igazából ezért nem értem, mi volt a gondja mindenkinek a sóló játékkal, nincs késésed azért mert EUból játszol nem nagy ördöngösség ezt megcsinálni,es meglehetősen jó expet ad egy ilyen mob ha egyedül ölöd meg.
   Bár normál elit mobokkal lehet nehezebb a helyzet mert azok is tudnak nagyot ütni és általában ketten vannak a kettő elől meg nehéz kitérni.

 3. Z
  május 1, 2011 - 3:55 du.

  PvP, aki jó PvE-t akar az WoWnál úgyse talál jobbat. És tényleg PvP-re kihegyezett mmo mostanában meg nem nagyon van.

 4. menorel
  május 1, 2011 - 4:48 du.

  Xedo :

  Megkérdezhetem az 1. lehetőség mit jelent?

  Addiktív PVP kihívások: Olyan PVP játékélmény ami leköt és kihívásokat nyújt. Tehát nem csak annyiról szól, hogy most akkor megölöm vagy nem ölöm meg a másikat. Legalábbis én ezt gondolnám a megnevezés alatt. Az ‘Addiktív’ ugye e mellett a függőség kialakulására utal.

  Xedo :

  Az utolsó meg szerintem nem illik a terába..

  Ebben teljesen igazad van, a kérdéseket viszont nem én állítottam össze, szándékosan kérdeztem meg egy az egyben úgy, ahogy az EU oldalon van, kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire jön ki hazai viszonylatban más eredmény, mint össz EU viszonylatban. Épp ezért hagytam benne a picit bugyutább válaszokat is.
  Az oldal (és itt beleértem az EUforumot és a blogot is) látogatóinak a nagy része még nem játszott a játékkal, így számukra nem annyira papírforma, hogy mit tartalmaz a játék is mit nem.

  Finyak :

  ez egy elit mob lett volna vagy egy miniboss vagy mi a retek?

  Ez egy medium sized elit. Aféle miniboss, egy szinttel van a field-bossok alatt nehézségben. Saját tapasztalataim alapján úgy vannak beállítva, hogy egy 5 fős ideális csapat 3-4 perc alatt gyakja le őket szinten belül. Persze nagyon függ a setuptól. Lancer-Berserker túlsúlyos csapattal (nekik nem kell evadelni a shieldblock miatt), vagy ranged csapattal akár fele ennyi idő alatt is lemegy.

 5. Szergely
  május 1, 2011 - 6:02 du.

  Az egy érdekes kérdés, hogy mennyire lesz PvP-re kihegyezve Tera. Tegnap ismét befizettem Aiont, játék közben ventrin szóba került persze Tera is. Az egyik tag elmesélte, hogy ő bizony játszott koreai Terán és nincs benne más csak PvE, míg Aion az igazi PvP játék. (Nemsokkal később meg azt kezdte el fejtegetni, hogy most nem lehet jól PvP-zni, mert csomóan vannak nagy rankon és inkább zergelnek… persze egyébként nem szokott zergelés lenni…) Hát mondom valóban nincs sok PvP content jelenleg (BG, korlátozott OWPvP, deathmatchek), viszont maga a PvP messze élvezetesebb, mint bármelyik másik játékban. Erre nem mondott semmit. Aztán ecsetelgettem neki a soron következő patchek bővített political systemen keresztül olyan új contentek kerülnek a játékba mint pl. GvG, SvS, valamint OWPvP-t leírni még nem szabad, mivel NA/EU változat eltérhet ebben. Erre csak annyit mondott: “Tera is PvE…” Na szóval kár volt vitába kezdeni vele 😛
  Egyébként Aion egy nagyon jó kis PvP játék VOLT, mikor megjelent, azóta viszont csak PvE contentet kapott, a PvP-t meg nerfelték is (riftelés, egyre növekvő class imbalance, zergelésre ösztönző questek, gyakorlatilag nincs PvP mobok nélkül…) Ezzel szemben Tera-ban épp az ellenkezőjét látom megvalósulni, éppen ezért nagyon bízok benne, hogy egy valóban élvezetes, PvP-re kihegyezett játék lesz belőle 🙂

  • Agiido
   május 1, 2011 - 7:15 du.

   Nem is értem – de komolyan – hogy az AION-t hogy lehetett igy elb*szni. Annyi, de annyi lehetőség van (volt) benne. De hogy a TERA-ról beszéljek, igen lesz PvP de PvE is, és ez igy van jól nekem. Én szeretem a PvE contentet is, ha komoly endgame PvE raidek vannak, az igen bejövős. És a jó kis PvP is. Ah egy jófajta riftezés még mindig nagyon hiányzik. /cry

 6. krushwarok
  május 1, 2011 - 7:17 du.

  Érdekesség kép: nem épp világrengető ,de a Dinamic event kategóriába sorolható. “Dark Crevice will be event based. Dark Crevices will randomly appear in zones and spawn large scale monster invasions which players will have to fight off together. This content was made for all types of players, casual, hardcore and solo…” Eléggé Rift szagú a dolog.

 7. Z
  május 1, 2011 - 7:30 du.

  Már ha feltételezzük hogy ezt a hihhhhetetlen egyedi ötletet a rift találta fel.

 8. Finyak
  május 1, 2011 - 7:50 du.

  Már a rift elött is jopár mmoban volt ilyen system,meg hát nemhinném h riftet bármiben is koppintani kellene:D

 9. menorel
  május 1, 2011 - 7:54 du.

  Két különböző dologról beszéltek:
  Agiido az Aion féle ‘Rift’-re gondol, ahol ugye át lehetett menni limitáltan az ellenfél területére és ott lehetett randalírozni. Ez a funkció megjelenik az SvS kapcsán a TERA-ban is, hiszen Agaia-n keresztül át lehet menni másik szerverekre – limitáltan – és ott dream shardokat lehet szipolyozni, amivel a saját szerveredet tudod erősíteni. Minél több dream shardot raboltok el a többi szervertől annál erősebb szerverekkel fog összerakni a játék a következő SvS-nél.
  Krush által írt ‘Rift’ pedig a PVE rift, ahogy arra Z is utalt a ‘Rift’ játék kapcsán. Itt ugye arról van szó, hogy megnyílik az ég és onnan özönlenek ki a gonosz argonok és egyéb szörnyetegek, akiket meg kell állítani bármi áron is. Ilyen ugyebár szintén lesz a TERA-ban. Szóval ez ilyen OwPVE/massPVE content lesz.

  • Agiido
   május 2, 2011 - 5:27 de.

   Igen én az AION féle riftre gondoltam, bocsi ha nem mindenkinek volt egyértelmű. BTW felmerült egy kérdés számomra. Vajon ha valaki átmegy egy másik szerverre ott alapból mindenkinek enemy lesz? Azaz azonnal tud támadni, és azonnal tudják támadni?

 10. Szergely
  május 1, 2011 - 7:57 du.

  Az invasion meg aztán végképp nem mai találmány 🙂

 11. negativ_figura
  május 1, 2011 - 8:53 du.

  Én csak annyit várok, hogy ne legyen grindfest.

 12. Des
  május 1, 2011 - 9:28 du.

  Az első négyet be is nyomtam.. 😀

 13. Imnoteph
  május 2, 2011 - 12:16 de.

  menorel :
  Két különböző dologról beszéltek:
  […]Minél több dream shardot raboltok el a többi szervertől annál erősebb szerverekkel fog összerakni a játék a következő SvS-nél.[…]

  Hogy mi??? Olvastam a fan-fiction novelládban ezt a dream shard dolgot, de ez most komoly? Azt hittem, hogy ez inkább a fiction része a novellának, de tényleg lesz ilyen, hogy az invázió alatt ilyen álom szilánkokat kell rabolni a többi szerverről? Most már tényleg nagyon érdekel, hogy mi is lesz az SvS.

  • Rdei
   május 2, 2011 - 12:23 de.

   Erre én is kíváncsi lennék 😀

 14. Agiido
  május 2, 2011 - 5:24 de.

  Hogy felcsillogtak a szemek 🙂

 15. Szergely
  május 2, 2011 - 6:55 de.

  Menorel már álmodja a világot 😀

 16. Z
  május 2, 2011 - 7:57 de.

  Dream shardok lesznek, egy szerver erejét az fogja megmutatni, hogy mennyi shardot tutott összeguberálni, és úgy tervezik, hogy ez lesz a matchmaking system alapja is SvS-nél.

  • menorel
   május 2, 2011 - 8:38 de.

   Z már leírta a lényeget. Annyit még, hogy a Dream Shard dolog nem az én agyszüleményem, sőt a “Végjáték” fanfictionöm nagy része is a már ismert tényeken/bejelentésen alapszik, természetesen kiszínezve a szükséges helyeken a kerek történettel.
   Ha átmész egy másik szerverre akkor ott nyilván mindenkinek az ellenfele vagy. Vadászni fognak rád, stb. A Dream Shardok kollektálásával kapcsolatban a leglogikusabb alternatíva a helyi játékosok megölése. Lesz a szerverek között egy ranglétre, ami azt mutatja, hogy Invasion folyamán mennyi Dream Shardot szedtek össze, a Szerver ez alapján lesznek összerakva Agaia-n.
   Persze mindennek csak akkor van értelme, ha több mint 4 db angol szerver lesz EU-ban. Bár SvS szinten akár a német és francia szerverekkel is meg lehet küzdeni és lehet őket is fosztogatni. Ezt majd a Frog kitalálja.

 17. rekotye
  május 2, 2011 - 10:53 de.

  Részemről csak annyit, hogy kíváncsi leszek, 1-1 ilyen megmozdulás mennyire fogja leterhelni a gépeket és a netet 🙂

  • Z
   május 2, 2011 - 11:10 de.

   Általánosítasni nem akarok de arról vannak elképzeléseim hogy a tiedet mennyire terheli le. 😀

   Egyébként Dest, Szergelyt, Chiccoot és Quendrat meg lehet kérdezni hogy nekik hogy bírta a gép a CPE-s csoportképet. Ott azért volt 50-100 ember.

   • rekotye
    május 2, 2011 - 11:15 de.

    Te kis gonosz 😀 Igen, valószínű a jelenlegivel helyben meghalnék, de addigra hál istennek már lesz vadi új gépem, szval fel leszek készülve… 😀
    Ok, majd megtudakolom öket, remélem hajlandóak válaszolni is 😀

   • Z
    május 2, 2011 - 11:26 de.

    Hát Szergely tuti hajlandó lesz, ő akkor se tudna csöndbemaradni ha muszáj lenne. ^^

   • Chiccoo
    május 2, 2011 - 4:11 du.

    A csoportképnél nálam megérkezéskor voltak gondok csak. Amint betöltődött az összes kari textúrája, visszajött az FPS. Nem volt egetverő de a 20-25 megvolt, az már élvezhető. Persze okosan teljesen full grafon hagytam, így kellett egy kis idő mire levegőhöz jutott a rendszer. 😀 (config: i7 950 3.07 Ghz-en, 6G RAM, Radeon 5870, OCZ Vertex 2 SSD a systemnek+TERA-nak).

  • Szergely
   május 2, 2011 - 11:36 de.

   Z :
   Hát Szergely tuti hajlandó lesz, ő akkor se tudna csöndbemaradni ha muszáj lenne. ^^

   Mivanmivanmivan? Nem szoktam feleslegesen beszélni, mindig fontos dolgokat hozok fel! Egyébként süt a nap és ebédhez készülök…
   Szóval nekem pöttyett akadozott a játék, max grafon 1920×1080-ban 20-25 körül volt az átlag fps, deathmatcheken visszaesett 15 köré. Q6600-zal, 4GB rammal, Geforce 560Ti-vel. Nade most beújítottam nagyon (sandy bridge i7 :D), egyedül a VGA maradt és durván 3-4x lett magasabb az fps-em úgy általában, szal hasonlót várok Tera-ban is 🙂

   • Z
    május 2, 2011 - 11:40 de.

    10p, lassú.

    Jó étvágyat, lassan nekem is kéne.

   • rekotye
    május 2, 2011 - 9:16 du.

    Köszönöm szépen Szergi, Chicco neked is:D Úgy néz ki rendesen ki kell nyitnom a pénztárcámat… 😀 Eladom a jelenlegi gépem hátha adnak érte komplett egy 10-est xDD Szlogen:
    “Emellett a gép mellett mindig van szabadidőd: Rendszeres kék halál.. I’m Lovin it!” 😀

 18. Des
  május 2, 2011 - 11:51 de.

  Nekem 28-29 FPS-em volt. Frapsel 19-21 😀

 19. Xedo
  • Rosert
   május 2, 2011 - 1:28 du.

   Az első kép nagyon ott van! Kicsit olyan mint ha Zangarmarsh lenne csak 500x szebben megcsinálva!

  • Szergely
   május 2, 2011 - 1:49 du.

  • Des
   május 2, 2011 - 2:07 du.

   Avatar.. 😀 De ha youtube-ba beirjátok TERA online avatar, kidob egy pár videót.. =)

   • Szergely
    május 2, 2011 - 2:19 du.

    Már linkeltem őket, csak valamiért nem jeleníti meg az oldal. Gondolom moderálásra vár, mivel csak 2 link volt benne. Vagy csak Meno updatelte a TrollShield v2.0-t és automatán blokkol a rendszer 😀

 20. Z
  május 2, 2011 - 3:01 du.

  Na tessék, ott vannak a videóid.
  Egyébként Szergely azzal trollkodik minket hogy troll, mert valójában soha senkit nem tudott trollkodni. 😉

  • Szergely
   május 2, 2011 - 3:31 du.

   A francba, most lebuktattál 😦

   • Kouta
    május 2, 2011 - 3:37 du.

    a helyes szó a letrolloltál

 21. Xedo
  május 2, 2011 - 10:53 du.

  Amúgy ha akartok majd beszélni a francia tera-s csapattal ( hivatalos ) akkor katt erre a linkre Május 8-án délután 6-től ( vagy reggel 6-ttól? ) : http://webchat.quakenet.org/?channels=tera-fr&uio=d4

 22. Rosert
  május 2, 2011 - 11:49 du.

  Te mi mindent vársz a TERAtól?

  Én azt várom a TERA online-tól, hogy a WoW vanilla és a BC után végre legyen egy játék, ami elé leülünk a barátokkal mind esténként és jól érezzük magunkat és ez tovább tartson mint az első előfizetett hónap. Ebben összefoglaltam szerintem mindent.

 23. ozi
  május 3, 2011 - 7:29 de.

  A Politikai system szerintem meghatározó lesz a játékban így nagyobb esélyt látok a PvP nek mind a PvE nek de mind a kető kell a játékba mert sosem lehet tudni Szerintem inkább pvp lesz a játék lényege de a ruhákat Vagy craftolni vagy PvE ből lehet majd szerezni .Csak vélemény ugyan úgy szerintem valamit PvP ből is lehet szerezni.

  Én a PvP tartom előnyben de nem hiszem hogy pont ez lenne a mérvadó a játékban . Mivel még nincs kész ezért én még mindig a PvP nél maradok kérdés a Végjáték mennyire lesz “farm gaming” 😛 “- még ha Dungeont is kellene farmolni”

  PvP 65 % – PvE 35 %
  Szerintem ez lesz majd az arány de majd elválik mi lesz belőle

  • Finyak
   május 3, 2011 - 7:57 de.

   Én igazábol szintén PvPs vagyok,mondhatni a PvEt egy tök fölösleges tölteléknek tartom,ezért én nagyon szeretnék egy olyan mmot,amire kilehet jelenteni,h PvPseknek készült!Miért?Mert álltalában a legtöbb MMOban a PvP a PvEsek miatt romlik meg,pont azok miatt,akik nem is PvPznek,de forditva nem.Mivel a PvEsek cryolnak folyamatosan hogy ez meg az nem jo,nemszeretnek halni,csak instákban rohadni meg bossolni,de mivel sajnos álltalában többen vannak,ezért hozzájuk igazitanak dolgokat.Vagy csináljanak olyan szervereket amin tényleg csak PvPsek vannak és külön PvEsek,az sem rossz megoldás,de jolenne ha ezt is rendesen megoldanák,mert tudom h vmi hasonlot akarnak,éppen ezért emlitettem meg h az jolenne ha normális lenne!Már tényleg kivagyok a legtöbb mmotol,h mindig csak a cry megy PvP fronton!Nálam egyedül ez számit

   • Szergely
    május 3, 2011 - 10:00 de.

    Pure PvP játék, PvE nélkül pl.: Unreal Tournament

   • Kouta
    május 3, 2011 - 11:32 de.

    a pure pvp játékok mint pl a Fury is volt sajna becsödölnek 1 idő után fene tudja mert olyan kevesen vannak pvp sek ugy átlagban (mégha EU ban nagyobb arány is pvp re éhesebb mint világszerte), egy játékban a PvE muszáj tartalom (mégha az unalmas is ami kb nem lesz a TERA ban szerintem) és nem nem vagyok PvE-s de instákba ugyanugy eljárok röhögni a haverokkal (ha egy Aion boring instában lehetett akkor itt mi lesz ^^) mint PvP ben.

 24. Casseya
  május 3, 2011 - 7:44 de.

  Rosert :
  Te mi mindent vársz a TERAtól?
  Én azt várom a TERA online-tól, hogy a WoW vanilla és a BC után végre legyen egy játék, ami elé leülünk a barátokkal mind esténként és jól érezzük magunkat és ez tovább tartson mint az első előfizetett hónap. Ebben összefoglaltam szerintem mindent.

  QFT

 25. Kaze
  május 3, 2011 - 9:09 de.

  Én mondjuk azt várom a TERA-tól, hogy:
  ne legyenek frakciók –> Ez meglesz
  legyen élvezetes PvP/PK –> Ez is meglesz (elméletileg)
  ne legyenek soulbound itemek –> Ezt nem tudom hogy hogyan lesz, pls valaki világosítson fel
  legyen brutális látványvilága –> hehhe
  legyen faja története(High Fantasy) –> sajna nem vágom a storyt, de remélem ott lesz
  legyenek jó fejek a játékostársak/community –> ez az egyik legfontosabb
  és végül LEGYEK ÉN AZ EXARCH (vagy király, vagy mi…) –> Muhahahaaaaa!!!

  • Kouta
   május 3, 2011 - 11:33 de.

   bocsi de én már Exarch vagyok, és nem fosztotok meg a címemtől!

   U.I.: Szergely a Troll Lord ^^

 26. Imnoteph
  május 3, 2011 - 9:15 de.

  Kaze :
  Én mondjuk azt várom a TERA-tól, hogy:
  […]

  ne legyenek soulbound itemek –> Vannak soulboundos itemek, de pl enchantolni lehet soulbound nélkül is. Viszont csak úgy lehet ezeket felvenni, hogy boundolod.
  legyen faja története(High Fantasy) –> Ezen a téren nem lesz hiány.
  legyenek jó fejek a játékostársak/community –> Obviously 🙂

  • Kaze
   május 3, 2011 - 10:51 de.

   Hehh, köszi az infót.
   Esetleg tud valaki mondani egy item database-t? Kíváncsi lennék hogy milyen disk-ek, és axe-k lesznek a gameben… Angol nyelvű érdekelne, koreaiul még nam tudok olyan jól. 😛

 27. Finyak
  május 3, 2011 - 12:03 du.

  Szergely :
  Pure PvP játék, PvE nélkül pl.: Unreal Tournament

  Az hol MMO?:D Lehessen kereskedni ptzni craftolni meg minden csak azokat a köcsög mobokat vegyék már ki egyszer:DD

  • Kouta
   május 3, 2011 - 2:13 du.

   azért azt megnézném, honnan szerzel pénzt, meg matikat a crafthoz, meg ilyenek ha eleve nincs benne olyan dolog (mob) ami termelje ezeket 🙂

  • Szergely
   május 3, 2011 - 2:25 du.

   Nem mondtam, hogy MMO, de más típusú “csak PvP” játékról nem tudok (ill. Mortal Kombat, Street Fighter, Worms, stb.)

 28. menorel
  május 3, 2011 - 12:54 du.

  Van már angol nyelvű database site, de még egyelőre a koreai kliens adatait dolgozzák fel, szóval az itemek neve koreaiul van. Az jó lesz ?

  • Kaze
   május 3, 2011 - 1:04 du.

   Hát, ha a neve még koreai, de a statok azok már angolul vannak, akkor nekem tökéletesen megfelel. 🙂 Az lenne még a fajnos, ha még valami kép is lenne mellette (in-game képeket már nem is remélek).

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s