Kezdőlap > En Masse, Lore, TERA Online, Zónák (Zones) > Gavrel tudosításai – második rész

Gavrel tudosításai – második rész

Chiccoo kolléga már egy jó ideje lefordította Brigit McKenna novellájának második részét, de a CPE körüli történések miatt jól elfelejtettem kipostolni. Most, hogy már Chiccoo lassan elkészül a harmadik rész fordításával is. Itt az ideje, hogy bepótoljam a hiányosságot. Lássuk mit sikerül kiszagolnia a sajtónak a kollégiumban történő különös eseményekből: (A fordításért ismét ezer köszönet Chiccoonak!)

 – Második rész –

A Velikai Sólyomból:
Oknyomozó riporterünk Gavrel folytatja cikksorozatát a Velika Misztikus Kollégiumában történt legfrissebb eseményekről, és tovább fokozza az izgalmakat azzal kapcsolatban, hogy vajon mi lehet az általunk valaha felderített legnagyobb –a lakosságot is érintő – kaland hátterében!

Velika Plains—Folytattam a kutatást a Misztikus Kollégium körül, ami feltárt még néhány részletet a legutóbbi szigorúan bizalmas találkozókkal kapcsolatban, amik a kollégium legalsó szintjén található könyvtárban történtek. A belső forrásom szerint, az elmúlt napokban több számla is érkezett mindkét kontinensről, melyek ellátmány és felszerelés beszerzéséről szóltak, sőt volt ami szekerek és kocsisok bérléséről szólt amik a beszerzett készletek szállításáról gondoskodnak bárhova is kelljen azokat elvinni. Az azonban, hogy hova, továbbra is rejtély maradt. Továbbá, hogy a titokzatos megrendelésekben említett Rejtély- mester, Csillagász, Botanikus, Teleport Mester, Mitológiakutató, Ismeretlen-állatfaj kutató (!) címek mögött vajon ki lehet, az továbbra sem derült ki. Miért tartalmaz a megrendelés több írnokot és „ásatási szakértőt”? Valamint, az is kérdés, hogy a növendék kollégiumi kutatók miért fésülték át az országot egy szextáns után kutatva?

Rövid megfontolás után, úgy döntöttem, hogy ráállok egy a kocsisok bérlésével kapcsolatban előkerült nyomra. A „Lek’s” néven közismert szállítmányozással foglalkozó lumbertowni csoportot egy kollégiumi beosztott keresett meg miközben a kocsikról pakoltak le a nyugati kapunál két nappal ezelőtt. A belső forrásomtól kapott papírokban talált nyomokat követve, egy a városon kívüli ivóban kerestem fel Lek-et a tulajdonost, három nappal ezelőtt. Másnap reggel a zsebeim könnyebbek voltak néhány száz arannyal, én magam pedig egy puha árut tartalmazó ládában rejtőzködtem Arun nyugati partjai felé tartva. Ha valaha is leküzdhetetlen vágyat éreznél arra, hogy egy keréknyomos, lyukakkal teli utakon haladó szekéren rejtőzködj potyautasként egy faládába bújva a fullasztó nyári melegben, akkor azt javaslom, hogy heveredj le az árnyékban és igyál valami hűsítőt, amíg alábbhagy ez a késztetés! Még a legnagyobb sztori, amivel valaha megbíztak sem tudott volna meggyőzni arról, hogy ez jó ötlet, és ez még azelőtt volt, hogy át is éltem.

Annak ellenére, hogy folyamatosan csempésztek be nekem ételt és innivalót, valamint hogy új barátom Lek minden éjjel kiengedett néhány percre, amikor végre megérkeztünk kimerült, éhes és szomjas voltam, és olyan izmaimban is fájdalmat éreztem, amikről nem is tudtam, hogy léteznek. Meglehetősen boldog voltam, hogy sós víz illatát érezhettem, hallhattam az Arun nyugati partjainak csapódó hullámok robaját, és érzékeltem amint átmeneti börtönömet egy – a számomra ismeretlenbe – induló léghajó belsejébe emelik. Amikor a személyzet és az összes többi láda is eltűnt, Lek kiszabadított az expedíció tartalék pokrócai és sátorlapjai közül. Bizonytalanul kisétáltam a kikötőbe, aminek kilátását leírni sem könnyű de elhinni még nehezebb volt. Úgy tűnt, hogy egy szigeten vagyok, roppant sziklák gyűrűjében, amik felett sós víz ömlik végtelenül! Magas tornyok sugároznak fényt az ég felé minden oldalon. Balder szeme megnyugtatóan látható szerencsére, ami bizonyára azt jelenti, hogy az ismert világot nem hagytam még magam mögött, de mégis, hol is vagyok pontosan???

—Gavrel
Hírnök útján kézbesítve


  1. Még nincs hozzászólás.
  1. december 26, 2011 - 4:19 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s