Kezdőlap > Blog, Lore, TERA Online, Zónák (Zones) > Végjáték: A kezdetek kezdete

Végjáték: A kezdetek kezdete

A BHS sajtótájékoztatóján végre lehullott a lepel a TERA végjátékáról. Persze – ahogy az szokott lenni – több nyitott kérdés maradt, mint megválaszolt, de egy nagyon fontos dolog tisztázásra került: Ahogy azt a BSG főcíme is mondta: ‘They have a plan”

Nézzük a TERA endgame contentjét: A történt lépésről-lépésre épül fel. Nagyjából most egy jó éves ütemterv látszik tisztázottnak. Ahelyett, hogy nekifognék homályos utalások alapján következtetni, inkább leírom, hogy a megismert infók alapján és hogyan képzelem el a játék endgame contentját. Bár az egész történet a képzeletem szüleménye, de minden pontja azokra az információkra támaszkodik, ami a BHS prezentáción az érdeklődők elé lett tárva. Lássuk a saját fan fiction-ömet az eddig elénk tárt infók alapján:

Arborea világa egy különleges világ. Nem a természet rendje alkotta, hanem két isteni erővel rendelkező titán. Hogy mi is Arborea? Egy valódi világ, avagy csak a két titán álma? A benne élők számára ez teljesen irreleváns, hiszen ők valóságként élnek meg mindent. A titánok létrehozták a kiválaszottaikat, akik benépesítették egész Arboreát. Mára 6 intelligens faj emelkedett ki a megannyi lényből, akik az évszázadok során hol ellenségei, hol szövetségesei voltak egymásnak.

Shara és Arun - A két titán, akik álmodják Arboreat

A szokásos belviszályok, egymás elleni harcok, határsértések azonban egy pillanat alatt a háttérbe kerültek, amikor egy új, hihetetlen erővel rendelkező faj; az Argonok megjelentek Arborean. Rövid idő alatt olyan pusztitást végeztek, ami arra késztette Arborea fajait, hogy egymással szövetkezve létrehozzák a Valkyon Föderációt. A föderáció létrejötte ezer éves sérelmeket helyezett a háttérbe.

Arborea provinciális társadalommá alakult át. Bár megmaradtak a korábbi nagy fővárosok, de azok falain kívül a különböző fajok vegyültek egymással. Ma már aligha lehet találni olyan falut, ahol csak egy-egy faj képviselteti magát. A föderáció egyik fontos mellékterméke a szabad-kereskedés lett. Mindennek köszönhetően Arbora egy igazán sokszínű világgá vált, ahol a felszínen a nagy és szent közös cél díszelgett; alatta viszont a mocsok, a kapzsiság és a cselszövés. Ha egyszer véget ér az Argon invázió,  bizony nem lesz mindegy, hogy ki mennyire is erős…

Ez a zavaros és vegyes megítélésű helyzet mi másban csúcsosodhatna ki, mint a politikában. Arboreán bárkiből lehet uralkodó. Már persze ha van elég pénze és elég kapcsolata. A világ közel 30 provinciára lett szétosztva. Van ahol a nép választja meg az uralkodóját és persze van olyan hely is, ahol a csatatéren elért eredmények kellenek a rang elismeréséhez.

A Valkyon Föderáció együttes erővel képes volt ezidáig az feltartani az Argon front előre törését. Az Aman faj fővárosa (Kaiator) istenük segítségével (Kaia) közvetlenül a frontvonal előtt helyzkedik el. Naponta harcosok ezrei érkeznek ide a nagyvilágból, hogy utánpótlást képezzenek a frontra. Kaiator falait acélból kovácsolták. A lemezeket összetartó fejnyi méretű szegecsek millióit különös fénnyel világítják meg a vaskohó tüze. Közelebbről megnézve a szegecseken egy-egy véset található. Mindegyiken egy-egy név, egy harcban elesett katona neve. Nagyon hunyorgatni kell ahhoz az embernek a szemét, hogy találjon akár csak egy olyan szegecset is, ami még érintetlen.

Az Argonok által elfoglalt területek Arborea lakói számára lakhatatlanok, a különös gáz, mely az éltető légkört adja az Argonok számára halált hoz mindenki másra. Sok-sok jó katona halt bele csak abba, hogy belélegezte az Argonok számára oly fontos gázokat. A kétségbeesett csata ellenére fura patthelyzet alakult ki. Mindkét fél kellően sok erőforrással rendelkezik egy sokkal nagyobb csatához, azonban mindkét fél csak limitált mennyiségű utánpótlást tud időről-időre csatába bocsájtani. Míg Arborea népe esetében ki kell képezni a harcosokat és oda kell szállítani, addig – a pletykák szerint – az Argon őshaza (Agaia) és Arborea között csak ritkán és rövid ideig nyílnak meg olyan átjárók, amin az Argon front utánpótlást kaphat.

Mindkét oldal küzd azért, hogy helyzeti előnyhöz juthasson. Míg Arborea népei Island of Dawn felbukkanásával remélik, hogy az a szunnyadó titánok a sziget segítségével próbálnak segítő kezet nyújtani az ádáz csatára, eközben a mendemondák szerint az Argonok találtak egy újabb módot, hogy nagyságrendekkel nagyobb hadsereget tudjanak Arborára küldeni az anyabolygóról.

Az Argonok célja Arborea átformálása a saját igényeikre. Ebben az egyik legkomolyabb akadályuk maguk a Titánok. Ha sikerül a két alvó titánt felébreszteni, vagy akár megölni, akkor a harc egy pillanat alatt megfordulhat.

Ennek érdekében az Argonok hatalmas fúrókkal esnek neki Arborea földjének és éveken keresztül próbálnak elfúrni a mélybe, hogy elérhessék a két szunnyadót. Egyszercsak sikerül valamit elérniük. Bár nem képesek ártani a két titánnak, de valamilyen módon képesek befolyásolni az álmaikat. Apró ‘forgácsokat’ csempésznek Shara és Arun álmaiba. Egy-egy apró forgács azonban végzetes károkat okozhat egy ilyen finom gépezetbe. Bár Arboreán a politikai hatalom kellően stabil, de a politikát még mindig a klánok szolgálják ki. Az apró forgácsok pedig megteszik a feladatukat. Addig békés és egymás mellett harcoló klánok egy pillanat alatt találnak kellő ‘indokot’ hogy egymás torkának essenek. A motiváció minden esetben zavaros és homályos, de ennek ellenére Arborea szerte esnek egymásnak a legnagyobb klánok.

Bár a Föderáció keservesen próbálja tartani a helyzetét az Argon fronton, a klánok egymás közötti viszálya új szintre emeli Arborea történetét: Elkezdődik a Klánok Háborúja. Arun és Shara kínkeserveket él át mindeközben, szeretett gyermekeik egymás vérét ontják, miközben fizikai testüket már-már az Argon fúrók tépik.

Az Argonok végre helyzeti előnyhöz jutottak. Nincs szükség akkora mennyiségű utánpótlásra mint korábban, hogy tartani tudják a helyzetüket. Éppen ezért más ‘eszközöket’ hoznak át a réseken.

Az eszközökből hatalmas gépezeteket, repülő pusztító tornyokat építenek és megkezdődik Arborea történelmének újabb szakasza: A Sötét Hasadékok. Ezek a különös gépezetek szétszóródnak Arborea világában és véletlenszerű helyeken csapnak le. A támadás első hullámában egy hatalmas sugár tépi szét a földet, majd a résen keresztül megannyi szörnyeteg lepi el a területet. Az eddig egy helyre koncentrált csata szétterjed az egész világon. Nem lehet még csak megjósolni sem, hogy hol fog lecsapni legközelebb a pokoli gépezet.

Az Argon gépezet amint éppen vájja a Sötét Hasadékot.

Arborea lakóin rémület lesz úrrá. A föderáció romokban. Mire képesek egy-egy hasadékhoz elégséges haderőt vonultatni, addigra már véget is ér az invázió.

A király és annak lordjai egy elkeseredett kísérletet tesznek. Ha Arboreán nem tudják megfékezni az ellenséget, akkor meg kell próbálni az anyabolygón Agaia-n megtenni ezt. Reménykednek benne, hogy a meglepetés erejével csaphatnak le a remélhetőleg védtelen Agaiara. Ha elég kárt tudnak tenni, akkor talán visszavonulót fújhat az Argon sereg. Más lehetőség már nincs. Arborea halálra van ítélve.

Az Argon front a Sötét Hasadékokra koncentrál, ezért csak minimális védelmet összpontosít az Agaia és Arborea közötti átjáró védelmére. A király és lordjai összeválogatják a legjobb harcosaikat, csatában edzett veteránok és a talpraesett ifjoncok. Kaiator kohói felizzanak, az acél szaga mindent betölt. A kovácsok bele adnak mindent, hogy a legerősebb, legélesebb és legjobban kiegyensúlyozott fegyverekkel lássák el a hadsereget. Az Archanistok kísérleti varázslatokat mondanak a katonákra, amelynek köszönhetően azok képesek lesznek lélegezni az Argon légkörben is. Megfelelő ellátmánnyal összekészülve a csapat hadba indul. Mindenki tudja, hogy ez az út egyirányú lesz. Út a halálba. Előre! Arboreáért!

Megvárják a következő Sötét Hasadékot és azzal egy időben nem a Hasadék felé veszik az útjukat, hanem egyenesen Észak-Shara kietlen jeges pusztái felé. Itt a lehetőség… Az Argon front éppen Castanica mellett csapott le, a világ másik végén…

A történet hamarosan folytatódik…


 1. nithaex
  április 22, 2011 - 12:58 du.

  Ez jól hangzik 🙂 Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki 😀

 2. Des
  április 23, 2011 - 5:54 de.

  Menorel, te nem vagy komplett.. 😀 (jó értelemben)
  Látom beindultak az agytekervények az éjjel.. ilyet összeírni, de igazából logikus az egész. Szép!

 3. Rosert
  április 23, 2011 - 10:36 de.

  Tetszik, hogy ami eddig csak információ volt egy játékról, azt most egybeállt egy történetté 🙂 GJ!

 4. Wulfy
  április 23, 2011 - 11:00 de.

  grat grat jó fajta az írás 🙂

 5. 0zirisz
  április 23, 2011 - 11:04 de.

  Ez az iromány megvilágosította végre egy kicsit a fejem és tetszik a hangulata is. Köszi! Kifejezetten ezek a mondatok ragadtak el: “Kaiator falait acélból kovácsolták. A lemezeket összetartó fejnyi méretű szegecsek millióit különös fénnyel világítják meg a vaskohó tüze. Közelebbről megnézve a szegecseken egy-egy véset található. Mindegyiken egy-egy név, egy harcban elesett katona neve. Nagyon hunyorgatni kell ahhoz az embernek a szemét, hogy találjon akár csak egy olyan szegecset is, ami még érintetlen.”

 6. Imnoteph
  április 23, 2011 - 11:06 de.

  Na várjunk csak, akkor eddig mi is derült ki?

  + Shara és Arun bekattan az Argonoktól és rémálmaik guild háborúkat okoznak -> Guild vs Guild. Nem rossz Lore átkötés.
  + Argonok world distroyereket hoznak Arboreara. Gondolom ezek látszódtak a GamesCom trailer végén, amikor kizoomol a kamera. Ezekkel hasadékokat nyitnak, ahonnan özönlenek az argonok. Ez gondolom valami olyasmi lesz, mint a RIFT nevű játékban a riftek. Nem rossz, reagálnak a piacra. Event szerű worldPVE jó dolog.
  + Arborea lakói úgy döntenek, hogy az Argon fenyegetettséget az anyabolygón kell megakadályozni. Gondolom ebből lesz majd a PvPvE dolog Agaia-n.

  Nem tudom, hogy ebből mennyi a BHS által bejelentett infó és mennyit költöttél hozzá, de nagyon kíváncsian várom, hogy mikét fogod megmagyarázni az Agaian folyó dolgokat (négy szerver vs Argons) 🙂

  Magam részéről várom a folytatást!

 1. április 23, 2011 - 11:15 du.
 2. december 26, 2011 - 4:19 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s