Kezdőlap > Blog > Hogy osszuk ki a béta kulcsokat?

Hogy osszuk ki a béta kulcsokat?

A minap diskuráltam Shojin barátunkkal a Frogstertől a jövőbeli bétákról , mikor is felrémlett bennem, hogy ha már egyszer előre fogjuk tudni a jövőben, hogy mikor mennyi béta kulcsot fogunk kapni (merthogy tudni fogjuk…), akkor akár előre el is lehetne kezdeni azokat szétszórni az olvasók között mindenféle kreatív versenyeken. Pl. rajzold meg mspaint.exe-vel egy Popori és egy Baraka szerelem gyermekét (azért érzed benne a humort ugye…), vagy pl. lehetne olyan leleményes versenyeket is szervezni, hogy ki találja meg az alábbi idézetben a kakuktojást:

Aman, Castanic, Baraka, BÜDÖS NAGY ROHADT OGRE, Popori, Elin

Na addig folytattam ezen az agyalást, hogy átgondolva azért csak megkérdezném az olvasókat, hogy mi is erről a véleményük. Vagyis:


Kategóriák:Blog Címke: , ,
 1. Szergely
  április 20, 2011 - 7:18 du.

  Miért csak mspainttel lehet, amikor én a fotosoppot szeretem? Különben is barakának meg poporinak nem is lehet közös gyermeke. A kakukktojás meg az elin, mer kiskorú.

 2. Kouta
  április 20, 2011 - 8:06 du.

  szerintem a paintos megoldás jó, mindenki ugyanannyi eséllyel indul. mig photoshophoz nem mindenki ért (nem magamra célzom) 🙂

 3. negativ_figura
  április 20, 2011 - 9:39 du.

  2.ra szavaztam, bár részemről mind1. Legharabb úgyis csak open bétakor fogok játszani 😀

 4. Bela
  április 20, 2011 - 9:49 du.

  Hogy-hogy hogy ?

  Há most!

 5. Rdei
  április 20, 2011 - 10:09 du.

  Büdös nagy rohadt ogre 😀

 6. Szergely
  április 20, 2011 - 10:21 du.

  Szerintem 1-2 kulcsot el lehetne hinteni menetközben is, ha épp nagyon nagy a pangás, kicsit feldobni az életet itt 😀

  • menorel
   április 20, 2011 - 11:24 du.

   Jójó tudod, a ‘Szergely és a Haverok’ guild meg fogja kapni a megbeszélt beta kulcsokat fű alatt; azzal nem lesz semmi gond. Jajj, hova a francba raktam az iróniás pecsétemet… 🙂

   • Szergely
    április 21, 2011 - 7:18 de.

    Ha nem lennék most marha álmos és lusta regelnék egy új mail címet és írnék neked egy nagyon felháborodott levelet, hogy bezzeg a SzéaH, már megint… 😛 😀

 7. Kouta
  április 20, 2011 - 11:59 du.

  én tag vagyok náluk! 😀

 8. 0zirisz
  április 21, 2011 - 11:14 de.

  Biztos feldobná a közösséget az ötlet, főleg ha valóban mókás feladatokat találnátok ki. A kreativitásunk pedig természetesen határtalan! 😀

 9. siedrenn
  április 21, 2011 - 11:56 de.

  Alapvetően irtózom az ilyen rajzol ezt-azt feladatoktól, mert az iszonyat fakezem miatt esélyem sincsen semmire, és gondolom ezzel nem csak én vagyok így. Kreatív dolog valóban, meg lehet, fel is dobná az oldalt, de többeket rekeszt ki, mint akinek lehetőséget jelent.

  • menorel
   április 21, 2011 - 12:20 du.

   siedrenn: Azt már tudjuk, hogy képtelenség olyan béta key eventet szervezni, ami után ne éreznéd úgy, hogy jól hátba lettél támadva. Ez alól talán csak az az eshetőség jelent kivételt, ha esetleg mégis nyersz egy kulcsot.
   Az előző (CPE) beta eventet több különböző módon osztottunk kulcsokat (pl. egyrészt kérdőíves sorsolással, valamint ‘ki a leggyorsabb játékkal’). Neked ezek sem tetszettek, mivel – belekapaszkodva a beta event elején tett kijelentésembe – elhitetted magaddal, hogy márpedig akkor most te nyerni fogsz. Majd ezek után jött a hatalmas csalódás és az elégedetlenség: mi az már hogy valami az 1:10-hez esélyt nagyon kimagaslónak állítja be. Nem kötözködés, nem csesztetni akarlak, de akkor ott kimutattál egy olyan reakciót, ami szerintem messze nem volt korrekt velünk szemben. Nyilván nem zörgetted volna a vasrácsokat, ha pont te vagy az az 1 a 10-ből. Ugye?

   • siedrenn
    április 21, 2011 - 12:46 du.

    Azt, hogy mit tettem volna, ha nyerek, hogy kifejtettem volna ezt a gondolatomat, nem tudom. Nem így történt, nem nyertem, így csak azt tudom, ami ezután történt.
    Én mindösszesen megjegyeztem, hogy a legelső hírben azt írtad,bőven van kulcs minden jelentkezőnek, ezzel szemben a végére 1:10 arány lett. Ergo a kijelentés nem helytálló. Megjegyzem, nem bántólag mondtam, nem akartalak benneteket inkorrektnek feltüntetni, nem írtam le olyan gondolatokat, hogy a kiválasztás körül bármilyen manipulációt éreznék.
    Épp emiatt nem igazén értem a fenti kirohanásodat.

   • menorel
    április 21, 2011 - 3:43 du.

    Lássuk mi is volt ez a kijelentés, ami ennyire kiborította nálad a bilit: https://tera.variance.hu/2011/03/11/eu-tera-beta-kulcs-verseny/

    Sorsolás/eredmény hirdetés: Kellően sok kulcsot kaptunk ahhoz, hogy akár minden pályázó is nyerhessen, ha mégis több jó megoldás érkezne, akkor a véletlenre bízzuk a győztesek kisorsolását. Az ürlapot legkésőbb március 15 déli 12:00-ig várjuk. Eredmény hírdetés aznap a kora délutáni órákban.

    Ez a post március 11 du 3-kor született, mely után FOLYAMATOSAN riportoltam a státuszokat és ezzel együtt a nyerés esélyek alakulását is. Tettem ezt pl. másnap este 8-kor is: https://tera.variance.hu/2011/03/11/eu-tera-beta-kulcs-verseny/#comment-6485
    A postban szereplő nyerési esély a korábbi blog aktivitás alapján lett prognosztizálva. Valóban nagyságrendekkel nagyobb passzív olvasó tömeg aktivizálódott, mint elképzeltül. A gond csak az, hogy te konkrétan azt kérted rajtunk számon, hogy félre lettél vezetve, mert te csak azért nem pályáztál máshol, mert itt a blogon mi fix kulcsot ígértünk neked. Holott mi ilyet nem ígértünk. Az egész beta event alatt beteg mennyiségű melót öltünk ennek az egésznek a leszervezésébe. Megtehettük volna, hogy – hasonlóan más siteokhoz – csak ‘küldj egy emailt és nyerhetsz’ elvet követve sorsolunk. Nem ezt tettük és a jövőben sem ezt fogjuk tenni. És örülnénk ha a jövőben a munkánkat nem egy-egy kiragadott példa/idézet alapján ítélnék meg, hanem az adott témába beleölt össz teljesítményünk alapján.

 10. Z
  április 21, 2011 - 12:17 du.

  kreatív (melléknév)

  1. Nagy képzelőerőre valló; a képzelet és találékonyság segítségével új elgondolásokat és dolgokat létrehozó.

  Nem hiszem hogy bármi köze van a kreativitásnak a fakézhez, ha pedig nem vagy képes a kreativitásoddal leküzdeni a fakezed által támasztott akadályt akkor az azt jelenti hogy nem vagy elég kreatív. 😉

 11. rekotye
  április 21, 2011 - 12:19 du.

  Nem a kézügyességen múlik a dolog, lehet 3 krix krax vonallal nagyobbat alakítasz, mint aki 4 napot dolgozik a rajzán, és semmi szellemes, vicces, irónikus dolog nincs benne.
  Mindenki máshogy ítéli meg a dolgot.. 🙂

 12. Z
  április 21, 2011 - 12:30 du.

  rekotye :

  Mindenki máshogy ítéli meg a dolgot.. :)

  Mi is pontosan így ítéljük meg.
  A “rajzold meg mspaint.exe-vel egy Popori és egy Baraka szerelem gyermekét” pályázaton nyilván nem azt fogjuk értékelni hogy a déli féltekén, délután 4-kor, közepesen erős felhőzetnél akkor most jól rajzoltad e meg az árnyékot vagy hogy a szél jó irányba fújja e minden szőrszálát (ha van neki).

 13. Kouta
  április 21, 2011 - 12:55 du.

  én örülnék neki, én se nyertem a multkor, üsse kő majd legközelebb, de tetszett ahogy az egész zajlott, ahogy feldobták, és meno hasmenése minden 5. embernél (nyilván senki sem hitte, hogy féloráig iszol 1 sört és szivsz el egy cigit :D)

  ilyenekre, ill bármilyen kreativ ötletre én vevő vagyok 😛

 14. fema
  április 21, 2011 - 1:54 du.

  Úgyis tudjuk, hogy nem a kézügyesség, hanem a mély torok számít! 😛

  • Kouta
   április 21, 2011 - 2:40 du.

   lol

 15. Hondo
  április 21, 2011 - 5:32 du.

  FEajánlom az általm nyerhető* béta kulcsot siedrenn részére!

  Sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt mostanság nem fogok hasonló pályázatokon részt venni, így nekem marad az OBT. 😦

 16. Liri
  április 21, 2011 - 7:36 du.

  Folyamatosan sorsoljatok, hogy folyamatos legyen az adrenalin szint 🙂
  (A pecsét meg megvan még valakinél tuti 😀 )

 17. siedrenn
  április 22, 2011 - 9:37 de.

  menorel :
  Lássuk mi is volt ez a kijelentés, ami ennyire kiborította nálad a bilit: https://tera.variance.hu/2011/03/11/eu-tera-beta-kulcs-verseny/

  Sorsolás/eredmény hirdetés: Kellően sok kulcsot kaptunk ahhoz, hogy akár minden pályázó is nyerhessen, ha mégis több jó megoldás érkezne, akkor a véletlenre bízzuk a győztesek kisorsolását. Az ürlapot legkésőbb március 15 déli 12:00-ig várjuk. Eredmény hírdetés aznap a kora délutáni órákban.

  Ez a post március 11 du 3-kor született, mely után FOLYAMATOSAN riportoltam a státuszokat és ezzel együtt a nyerés esélyek alakulását is. Tettem ezt pl. másnap este 8-kor is: https://tera.variance.hu/2011/03/11/eu-tera-beta-kulcs-verseny/#comment-6485
  A postban szereplő nyerési esély a korábbi blog(…)

  Erre most így publikusan nem kívánok reflektálni.

  • Szergely
   április 22, 2011 - 11:18 de.

   Ez a verseny+sorsolás totál unfair, félrevezető, megtévesztő, összedobott volt, még szerencse, hogy Z-től tudtam venni egy kulcsot ebay-en keresztül…

   :trolface:

   • Rosert
    április 23, 2011 - 10:16 de.

    Kihagytad, hogy alkotmányellenes is ! 😀

 18. 0zirisz
  április 23, 2011 - 11:01 de.

  Rosert :
  Kihagytad, hogy alkotmányellenes is !

  LOL

 19. Wulfy
  április 23, 2011 - 11:07 de.

  Nekem aztán mindegy hogy folyamatosan vagy egyszerre lesz. Nem vagyok szerencsés semmibe. De a remény még él ^^

 20. menorel
  április 23, 2011 - 11:18 de.

  Rosert :

  Kihagytad, hogy alkotmányellenes is ! :D

  Olyan nincs, hogy alkotmányellenes. Ha valami mégis alkotmányellenes az csak annyit jelent, hogy rossz az alkotmány. Csinálni kell egy újat és mindjárt rendben lesz minden.

  • Rosert
   április 23, 2011 - 7:50 du.

   /agree

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s