Kezdőlap > Offtopic > Hogy mik nem vannak…

Hogy mik nem vannak…

Az amcsi fórumon a TERA producere Chris Hager írt egy szösszenetet a DEV Blogra, amiben röviden összefoglalja, hogy mennyire élvezetesnek tartott a CPE-t és úgy egyébként milyen motivációk álltak a CPE mögött. Megtudhattuk, hogy az amcsi CPE szervere már egyike volt a produktív szervereknek szánt vasaknak, tehát számukra ez nagyon fontos volt, hiszen élőben is tesztelhették, hogy milyen performanciális adatokat is produkál a szerver egy ilyen relatív alacsonyabb terhelés mellett. Természetesen ez mellett számtalan statisztikai adatot is megtudhattak, amik segíthetnek a head-start megtervezésében. Néhány látványosabb adatot meg is osztottak velünk. Megtudhattuk, hogy mennyire jól esett nekik velünk együtt játszani. (Márhogy nem velünk, hiszen mi nem EME fennhatóság alatt vagyunk, hanem ugye az amcsikkal + Z-vel). És még sok-sok érdektelenséget is megtudhattunk a postból.

Nade miért is írom én ezt le? Ki a francot érdekel, hogy kinek mi a véleménye az NA CPE-ről? Nézzük csak meg újra ezt a rövid szösszenetet:

Az amcsi fórumon a TERA producere Chris Hager írt egy szösszenetet a DEV Blogra, amiben röviden összefoglalja[…]

Valami van ezzel a mondatta, valami felettél érdekes dolog, ami nagyon zavar benne… De nem tudok rájönni, hogy mi lehet az. Próbáljuk meg darabonként elemezni:

Az amcsi fórumon a[…]

Ezzel nem lehet semmi gond. Tény, hogy van NA fórum és ott szokott is lenne sok dolog. Nézzük tovább:

[…]TERA producere[…]

Még itt sem érzek semmi egetverőt, manapság már mindennek van producere, a producer az mostanra valami olyasmivé avanzsálódott, hogy: ‘Egy ember, aki nagyon foglalkozik ezzel a dologgal.‘ Szóval nyilván a TERA esetében is van ilyen emberke. Tudjuk is, hogy ez a személy nem más mint Brian Knox aka Knoxxer vagy korábbi nicknevén: Xaen. Folytassuk:

[…]Chris Hager[…]

Helló, hát ez meg nem Brian Knox, hanem Chris Hager. Beindulnak az agytekervények… ki is az a Chris Hager? Hát nem más mint a jó öreg Kinslon! Megismétlen: Kinslon. Igen… a TERA vadi új producere: Kinslon, aki egyenesen frissen ropogósan az NCFailWestből érkezett és na mi volt ott a szerepe? Hát persze, hogy az Aion producerkedése (miután ugye kiexitelt Brian Knox onnan). Hogy most mi van Briannal az jó kérdés. Gondolom ‘Executive Producer’-ként továbbra is gondozza a TERA-t, vagy már valami brand new MMO tárgyalásait folytatja. Lényeg az, hogy innentől Kinslon a mi urunk és parancsolónk (vagyis az USA playereké…). Az ő nevéhez nagyon sok vidám pillanat kapcsolódik még Aionos időkből: Neki köszönhetjük a 2.1-es patch westernizálását. Mondhatni bravúrosan sikerült. Neki köszönhetjük azt, hogy egy hónappal korábbra vártuk a 2.1-es patchet, mint ahogy az ténylegesen megjelent, mivel tévesen közölte a dátumot és utána annyi nem volt benne, hogy mea culpázzon. És persze neki köszönhetjük a bravúrosan sikerült DoD és ForS eventeket is. Reméljük, hogy sokat tanult az NCWestnél és most a TERA színeiben majd jól bebizonyítja, hogy nem vele volt a gond…


Kategóriák:Offtopic Címke:
 1. fema
  április 19, 2011 - 10:03 de.

  Hát ez fantasztikus… Ugyan én csak hallottam arról, mi volt az Aionnal nyugaton, de kezdek félni. Mint mondják, kutyából nem lesz szalonna, szóval remélem, azért a körmére néznek ennek a Chris Hagernek, mert nem örülnék, ha elszúrná a játékot, ami miatt egy komplett gépet veszek majd…
  Amúgy ő egyedül dönt majd, csak tippeket ad, amit megvitatnak vagy még nem lehet tudni? :\

 2. Szergely
  április 19, 2011 - 10:19 de.

  Z az amcsi CPE-n, majd feltűnik Chris… ez nem lehet véletlen!

 3. Z
  április 19, 2011 - 10:21 de.

  Pont valamelyik nap beszélgettünk erről hogy ez a sok bohóc mindig megtalálja a helyét, Ayase, Knox most meg ő. Nem látom hogy mennek a dolgok a háttérben, de abból amit mi láttunk nem úgy érzem hogy nagyon indokolt lenne őket ugyan azokban a poziciókban foglalkoztatni. Persze ez lehet csak nekem tűnik így kivülről. ^^

 4. Rdei
  április 19, 2011 - 10:26 de.

  Zavart érzek az erőben :S

 5. 0zirisz
  április 19, 2011 - 10:49 de.

  Nemörülök, bár az ember tanul a hibáiból és nem követi el őket újra nem? 🙂

  • Szergely
   április 19, 2011 - 10:57 de.

   Nem.

 6. Kouta
  április 19, 2011 - 11:12 de.

  reménykedjünk eme nem olyan cég mint ncwest ahol ha valamit failelsz akkor tesznek rá azt még fizetés emelést is kapsz :D, remélem valóban nem lesz olyan mint aionban volt hisz 1 jó oka volt az aionos pályafutásom végének az, hogy ilyen fail emberkék voltak ott, és tették amit tettek.

 7. meridian
  április 19, 2011 - 11:23 de.

  Én egyet nem értek ebben az egészben… Van egy rakás tehetséges koreai fejlesztőcég, készítenek sok-sok überjó játékot, de valahogy a westernizációnál mind fennakad valamin… egy-két kivétellel, de inkább az a jellemző, hogy szarakodás van meg kb. 1 év mire eljut nyugatra az a játék ami koreában már készen fut. Ez pedig azt jelenti, hogy egy évvel később jutnak azokhoz a pénzekhez amit a nyugati játékosok fizetnének.

  Azt nekem azért senki ne magyarázza be, hogy 10ezer oldalnyi szöveg (van egyáltalán annyi?) lefordítása 1 évig tart, mivel nem egy embert állítanak rá.

  És mindezt meg tetézi a Brian Knox-féle alakok bénázása is…

  • Szergely
   április 19, 2011 - 11:35 de.

   Szvsz nincs azzal gond, ha hozzánk fél évvel/évvel később érkezik egy-egy koreai mmo, sőt. Itt van kapásból Tera, amit meglehetősen befejezetlen állapotban adtak ki koreában. Közben adják ki a patcheket és új contentekkel bővítik a játékot, s ezeket mi már mind meg fogjuk kapni.

 8. meridian
  április 19, 2011 - 11:25 de.

  Bár, Brian Knox-féle alakokon nem kellene fennakadnom már, úgy vélem… most ami angliában történt az atomtitkokkal kapcsolatosan, háááát…

 9. április 19, 2011 - 11:27 de.

  A múlt újra kísért… A RIFT-nek egy szerencséje van ( Ayase miatt ): nem keleti MMO, nem volt szükség westernizációra. A TERA ráadásul duplán kapott a jóból… Érdekesen alakulnak a dolgok.

 10. Agiido
  április 19, 2011 - 11:45 de.

  Nekünk annyi.

  Egyébként meg Szergely, ki mondta, hogy mi egyben megkapjuk azt amit a koraiak kis adagonként (patch-enként). Könnyen meglehet, hogy induláskor ugyanazt a lvl50-ig contentet kapjuk mint a koreaiak kapták, merthogy a westernicáció ott tart. Jajj nekünk, most felrémlett bennem az egész NCFail sztori.

  • Szergely
   április 19, 2011 - 12:31 du.

   Aionnál is a legfrissebb klienst kaptuk startkor, Tera esetében a béták során sem a KOBT verziót fogjuk végigtesztelni nyilván. Az más kérdés, hogy időközben mekkora lesz a delay a “weszternizáció” miatt, de abban biztos vagyok, hogy a legfrissebb kliens lesz elérhető NA/EU startkor, hacsak nem pont abban az időszakban adnak ki egy jelentősebb updatet koreában.

   • Agiido
    április 19, 2011 - 5:02 du.

    Szergely optimista 🙂

   • Szergely
    április 19, 2011 - 5:27 du.

    Realista.

 11. rekotye
  április 19, 2011 - 11:45 de.

  Igazi Meno-s poszt, tetszett. 🙂
  Én azt hittem, hogy sokat nem tudnak rontani a dolgon, de kezd kicsit elfajulni.. Először a botok, az infláció, most pedig ez… 😀 Kíváncsian várom mi a következő…netán az Elin faj kihalása?

  • április 19, 2011 - 2:32 du.

   Igen igen, egyre jobban visszatér a jó öreg aion variance hangulat 😀

   • menorel
    április 19, 2011 - 3:24 du.

    Egy igazi fansite legyen minden téren nyitott 🙂

 12. Finyak
  április 19, 2011 - 2:40 du.

  Az ilyet én sem vágom, ezeknél nincsen feketelista mint a bankoknál?:D Hihetetlen, h egy ilyen embert bármilyen játékhoz közel mernek még engedni, Aion játékosbázisát totál leépitették,most meg ujra megmutathatja gz:D

 13. Kouta
  április 19, 2011 - 4:05 du.

  kétlem, hogy itt megtehetnék ezt, ahogy az eme viszonyulását látom a játékhoz, ezek az emberek az első baki után repülnének, mig ncwestnél honapokig (évekig) szerencsétlenkedhettek. bár ki tudja, lehet itt is fogják, bár ez meg azért nem kell h érdekeljen mert NA mi meg EU, mégha tölük is kapjuk a dolgokat…

 14. Finyak
  április 19, 2011 - 4:24 du.

  Cence, a koreai és az EU/US cég közti nagyszerü kommunikácio miatt volt az, ami.(Aionban) Meno anno le is vázolta, h milyen tutin mennek arrafelé a dolgok kommunikácio terén, lehet itt is majd csak akkor veszik észre h gáz van, amikor tizedére csökken a játékos állomány?! Persze lehet, h itt minden teljesen máshogy lesz, ezt megtippelni szerintem elég nagy felelötlenség lenne, de ezt az embert tüzközelbe engedni ez hihetetlen! Ennek a fazonnak az északi sarkon kellene szivoszálat árulnia!

 15. Kouta
  április 19, 2011 - 4:26 du.

  az északi sark nem lenne elég annyi ilyen ember van finyak…

 16. Chiccoo
  április 19, 2011 - 4:59 du.

  És mi van akkor, ha ők már tudnak valamit amit mi nem?

  Mi van akkor, ha a failek az AION körül egy jóval hatalmasabb terv részét képezik, de a bili még nem borult ki? 🙂

  Mi van akkor, ha ez a Hager failer csak egy bábú, akit nála jóval hatalmasabb erők mozgatnak mindig a megfelelő pozícióba, megbízva, azzal, hogy 4 év alatt qrjon el annyi mindent, hogy az emberek ne ragadjanak le egy MMO-nál több 10 évig, aminek régi a motorja, elavult a concept-je, a játékmenete nem az már amit az emberek keresnek. Hanem szépen vonuljanak csak át az új hipermodern, gyönyörű grafikájú, brand new játékmenetű csillivilli újdonságba!

  Mi van akkor, ha a világ összes MMORPG fejlesztő, valamint kiadó/forgalmazó cége igazából egyetlen ember kezében van aki kénye-kedve szerint irányítgatja ember milliók életét?

  Vagy ne gyártsunk összeesküvés elméleteket?? 😀 😀

  • Agiido
   április 19, 2011 - 5:03 du.

   de, de

  • Kouta
   április 19, 2011 - 6:29 du.

   gyártsunk? ugylátom emgy ez neked egyedül is… 😀

   • Chiccoo
    április 19, 2011 - 6:47 du.

    hát gondoltam hátha ti is előrukkoltok valamivel! 😉 😀

 17. menorel
  április 19, 2011 - 9:22 du.

  Szerintem mindent Cthulhu és a többi ébredező Old Big Ones irányít. Még nagyon gyengék ahhoz, hogy feljöjjenek az óceán mélyéről az ezer éves álom után, de ahhoz már eléggé erősek (különösen ugye Yog-Shoggoth és persze maga Cthulhu), hogy az egész emberiség tudatát befolyásolják egy vízióval. A vízióban az emberek görcsösen próbálnak virtuális világokba elérni érdemeket, de persze a víziók időről-időre összeomlanak, a legsúlyosabb esetekben újabb és újabb víziók kerülnek beindításra ezzel is fenntartva az ideiglenes állapotot.

 18. Chiccoo
  április 19, 2011 - 9:37 du.

  Na látod! Megy ez! 😀 😉

 19. Goren
  április 19, 2011 - 10:41 du.

  Szerintem az egész mögött a Disney áll Mickey egér vezetésével. És így akarnak szexet eladni a keresztény gyereknek. Ez az Elin cenzúra mizéria is mind azért van hogy felmérjék a társadalom befogadóképességét és így megfelelő adatokhoz jussanak egy még nagyobb projecthez amit titokban az olajsejkek is pénzelnek akik a Barbie baba üzletből felezik le a hasznot. Szerintetek miért van mindig vadi új sportkocsija annak a műanyag ribinek? Nemsokára jön a Barbie online ahol mindenféle elborult ruhákba lehet öltöztetni a kis karakterünket aki ha akarjuk kislányként is kinézhet. Az ebből befolyó pénzeket pedig a Kínai után-gyártott ruhák készítői szedik be ugyanis arra neveli a gyerekeket hogy legyen mindig 8 millió féle ruhája és hogy évente az új divatnak megfelelően kell öltözni mert akkor menő leszel mint Barbie. Természetesen a ruhákhoz cipő is dukál így ebből is rengeteg pénzt látnak majd az illetékesek. És hogy a ebben a világban a fiúk is otthon érezzék magukat ők GI-Joe karaktereket irányíthatnak az összes kellékkel az Amerikai hadsereg támogatására persze. És hogy ne unjuk meg a játékot soha az Arab országok és a harmadik világ is létrehoz saját mintájára egy hasonló játékot és minő véletlenül össze lesznek linkelve a játékok hogy gyilkolhassák egymást a gyerekek. Akik majd később felnőve folytatják ezt a hobbijukat így tartva meg a katonai egyensúlyt a világban.

 20. Kouta
  április 19, 2011 - 10:53 du.

  ezekkel én nem tudok versenyezni lol

  • rekotye
   április 20, 2011 - 11:35 de.

   Miért van aki elolvassa ezeket? 😀

   • Kouta
    április 20, 2011 - 4:14 du.

    fene én elolvastam öket XD

 21. rabidog
  április 20, 2011 - 12:54 du.

  Na írtam is rögvest levelet egyenesen Bluehole-hoz, milyen aggasztónak tartja ezt a világ ezen része.

 22. Sagrath
  április 22, 2011 - 8:36 de.

  Aggasztó nagyon.Failsoft vezérek a porondon.Lehetséges hogy NCsoft pénzeli öket és csak megrendezett lelépések kirúgások és társai volt a valóság,hogy az NCSpyok minden nem NC-s játékot ami csak konkurálhatja Terát vagy egyéb majd megjelenő színvonalas és jobb játékot,belső körökben első kézből leinformálja és aljas indokkokkal vezérelt szándékkal teljesen romba bírja majd dönteni.Elvégre a belűl történő bomlasztások voltak,és lesznek is mindig a legsikeresebbek amig világ a világ.NC lehet nagyon nagy dobásra készűl és éppen ezért tudatosan Lerombolta AION csúsztatja a GW2/B&S megjelenéseket és máris a fő emberei ott viritanak A tera fő vonalában.És teszi ezt azért mert a saját NC-s termékekkel sem saját magának konkurálni készülnek talán az egy minden felett mmora ami majd mindenhonnan húzza befelé a dollár milliárdos bevételeket amiket aztán majd jól a BLACK Projectjeikre fognak forditani,hogy megalkothassák a tőkéletes fegyvert.Aztán majd NCsoft jól a világúralomra tör és majd jó rabszolgákat gyártanak belőlünk akik majd csak azért melóznak,hogy jól kifizetthessük a jelentősen megemelt játékdíjakat ezzel nővelve a világúralmi póziciójukat.Lehetséges,hogy NC ezért jelen pillanatban is busás havi jövedelmet bíztosit ezen embereinek akik még fölözik az Tera csapatát is/és majd őket lehet pellengérre állítani mikőzben a valódi bünösöket majd jól nem lehet elérni megbüntetni stb.JA és én nem vagyok Conspyrator :))))

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s