Kezdőlap > Frogster, TERA ENG > EU CPE – Deathmatch (#2) és Duel tapasztalatok

EU CPE – Deathmatch (#2) és Duel tapasztalatok

Az alábbi videó még szintén péntek este készült. Szombaton kb 30-40 kör Deathmatchot nyomhattam le, amiket mindet fel is vettem videóra, ezeket viszont már nem fogom feltölteni youtubera, mert annyi upload sávszélessége a világnak sincs, nemhogy nekem. Talán majd csinálok belőle egy összevágás valamikor, amikor nagyon unatkozom.

Először akkor jöjjön a videó, majd utána a Duel tapasztalatok Slayer fronton:

Duel Slayerrel: A Slayer egy nagyon érdekes class, különösen lvl17-en. Lényegében még az összes komolyabb skillje hiányzik, amikkel PVP-ben komolyabban lehetne bármit is csinálni (pl. kard eldobás és a stunning swing), ennek ellenére a játék combat rendszere kellően nagy szabadságot ad, hogy bármilyen class ellen képes legyen hatékonyan fellépni. Talán egyetlen kivétel a Mystic class, ami képes folyamatosan halálba szivatni egy Slayert, de az is inkább csak ilyen alacsony szinten. Ennek ellenére azért sikerült néhány Mystickel is végeznem a CPE alatt. Nagyjából a képlet így néz ki nálam:

 • Ha ranged class, akkor tartani a távolságot és várni amit elpuffogtatja magát. Ha belekezd valami hosszabb azonosítható animációba, akkor azonnal Rush rá és fellökni a Knockback Strikekal. Ha sikerül és van elég mana akkor mehet végig a chain: Overhand Strike és Overpower. Ha volt olyan balga az ellenfél, hogy a knockback hatására elnyomja a Retailatet, akkor az Overhand jó eséllyel újra a földre teríti. Ha nincs manád a rush végén, akkor néhány combo ütéssel össze kell szedni elég manát. Ha a chian végén még nem halott az ellenfél, az nem jó hír, ekkor azzal ütöm amim marad. Tipikusan sorci-t, archereket így elég jól lehet ölni, főleg, ha nem nyílt terepen megy a duel, hanem van néhány tereptárgy, ami mögött ki lehet használni a LoS hiányát.
 • Ha közel kerülsz a rangedhez rush nélkül, akkor lehet készülni arra, hogy úgyis megpróbál meglógni valamilyen elugrós skillel (Fierly Escape, Blink, stb.), nahh ilyenkor meg lehet lepni egy Rush + Knockback Strike kombóval, szinte fixen borulnak.
 • Ha az ellenfél elkezd töltő skillt használni (jellegzetes hangja van), akkor megvárni amíg ellövi és Evasive Roll, ugyanez igaz mindenféle AoE skillekre is.
 • Slayer vs. Priest: Könnyű falat. Elkezdődik a duell, odasétálok hozzá, megvárom, hogy bepánikoljon és elnyomja a Fiery Escapet, majd rush, feldöntöm és addig ütöm comboval, amig meg nem hal. Annyit tud csak csinálni, hogy folyamatosan healeli magát, ami miatt viszont nem tud mozogni…
 • Slayer vs Mystic: A Mystic PVP ennyiről szól: kirakom a pet-et, kapkodom a kis panda s*ggemet és közben dotolom a szerencsétlent. Felesleges is üldözni, meg kell próbálni azt, hogy valami tereptárgy mögé leparkolsz és megvárod, hogy odajöjjön a mystic. De persze minek jönne oda, ha már a pet rajtad van. Eléggé elkeserítő a mystic elleni PVP, már ha lehet azt PVPnek nevezni, hogy 2-3 percen keresztül egy panda hátát bámulod, amint fut előtted és dotol téged.
 • Meelek ellen a helyzet nagyon más. Warrior  pörög forog csapkod mindenfelé, kb annyit tudsz csinálni, hogy odamész hozzá, feltöltöd magad combokból és utána végig csinálsz egy teljes chaint ha hagyja. Jobb esetben nem éli túl a chaint és győztél, ha odafigyel, elugrál, stb. akkor ki kell használni, hogy ő is kiesett a chainből és simán combo ütésekkel megpróbálni lebontani. Nagyon mást nem találtam ellenük.
 • Slayer vs Berserker: Berserker ellen a csata egyről szól: NE hagyd magad eltalálni. Ha tölt/pörögni akar/stb. akkor Evasion roll, ha az nincs, akkor simán Rusholj el mellőle. Amikor éppen csak böszmén rohangál feléd és éppen CD van neki az erőtöltős skill, akkor simán várd be egy Knockback Strikkel, ha simán bamba, akkor benézi és onnantól nem áll fel.
 • Slayer vs. Slayer: A legnagyobb fun Slayerrel Slayer ellen küzdeni: A Slayer nagyon kiszámítható ellenfél pláne lvl17-en. Ha belekezd egy Knockback Strike, akkor biztos, hogy folytatja az esetek nagy többségében Overhanddal, ami kellően lassú így együtt ahhoz, hogy a háta mögé ugorj és belekezdj egy Whirlwindbe, az egyik suhintás jó eséllyel el is fogja találni.
 • Slayer vs. Lancer: Erre nem tudok mit mondani… 4-5 duellem volt Lancer ellen és mindig kikaptam, egyszerűen nem tudok mit kezdeni azzal, ha valakit nem lehet sebezni…

Kategóriák:Frogster, TERA ENG Címke: , , , ,
 1. Goren
  április 3, 2011 - 7:10 du.

  Lehet majd erről a bétáról is beszámolókat írni vagy fejtsem k ia véleményemet commentben?

  • menorel
   április 3, 2011 - 7:24 du.

   Aki megtisztel bennünket és az olvasókat azzal, hogy ír egy összefoglalót/élménybeszámolót annak az anyaga meg fog jelenni a blogon.

  • fema
   április 3, 2011 - 8:30 du.

   Én kifejezetten örülök a beszámolóknak, szóval bármikor, bármilyen formában jöhetnek, a lényeg, hogy hosszú legyen! 😛

 2. április 3, 2011 - 8:39 du.

  Köszi Menorel a leírást, valami ilyesmire számítottam az előzetesek alapján. Való igaz, hogy lvl 17-es tapasztalatok alapján messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, de szintezés alatt is kell némi kikapcsolódás, szóval minden info hasznos.

 3. rdei
  április 3, 2011 - 9:03 du.

  Majd írok én is csak a videóra kell várni a feltöltésem miatt :S

 4. Goren
  április 3, 2011 - 9:45 du.

  videóra? kb 30 giga anygom van felvéve csak kell egy új converter hogy normális méretre össze tudjam húzni:) Az a poén hogy csak kkor men ta fraps amikor minden duelt elvesztettem XD úgyhogy Goren Fail lesz a címe XD

 5. meridian
  április 3, 2011 - 10:58 du.

  használj MeGUI-t 🙂 és nyomd össze x264-el az anyagod.

 6. menorel
  április 3, 2011 - 11:27 du.

  Vagy rögzíts inkább bandicammal ami eleve XVidben rögzít és nem kell utána újratömöríteni a nyers videót.

  • rdei
   április 4, 2011 - 12:04 de.

   Bandicamnél nálam előjött elég sűrűn egy bug, hogy 1mpként új videóba kezdett, nálad ilyen nem volt?

 7. rdei
  április 4, 2011 - 12:03 de.

  ….és vége 😦

 8. Goren
  április 4, 2011 - 12:07 de.

  jaja vége van sajnos 😦

 9. Szergely
  április 4, 2011 - 7:42 de.

  Az én tapasztalataim slayerként lvl17-es duelekkel:

  – slayer vs. berserker: kb annyi harc, hogy megvárom míg meglendíti a fegyverét, megkerülöm, oldalbacsapom, elugrok. Ha van elég manám, akkor ugyan ez combo skillekkel. Egyszóval ki kell használni a zerker lassúságát és ennyi.
  – slayer vs. lancer: nem volt sok duelem ellenük, de itt alapvetően arra kell figyelni, hogy a főleg előre egy vonalba támad. Nehéz megütni, de ha közelébe kerül az ember, akkor csak felemeli a pajzsát hogy támadjon, ezt kell kihasználni. Kb azonos arányban nyertem és vesztettem ellenük.
  – slayer vs. slayer: ügyességen, időzítésen múlik minden.
  – slayer vs. mystic: szemét egy class, a fightok valóban annyiból állnak, amit meno is írt. Óriási szerencsével sikerült ellenük nyerni: dupla fellökésekkel, majd becritelt chainekkel leszedni róluk mindent, különben meglógnak és full hp-val a képünkbe röhögnek.
  – slayer vs. archer: teljesen esélytelen kategória. Futás közben maxra tölti a skilljét, ami 2K körül sebez és lő. Ha elhibázza sem probléma, tele van manával, kapod a következőt, és már esélyed sem lesz kitérni, mivel a másodikra már nem lesz manád, ha meg sikerül a közelébe kerülnöd kapod a stunt és a maxra töltött penetration shotot chainként.
  Legjobb poén az volt, mikor az archer megállt duel közben és mondta, hogy kezdjem el ütni. Pár autoattack, majd egy whirlwind+chain (300+400 sebzés) és csak annyit mondott: “lol, low damage”, majd megölt…
  Csak azokat az archereket sikerült legyőznöm, akiknek 3-4 skill észbentartása problémát okozott.
  – slayer vs. sorc: kb mint az archer ellen, no chance. Külön finomság a 18m-es autoattack, egy skill és fél HP-m eltűnt.

  Priesttel és warriorral nem volt szerencsém duelezni még. Összességében melee classok ellen nagyon izgalmas csatákat lehetett vívni slayerként, míg rangedek az esélytelen kategória határait súrolták. Ettől függetlenül úgy gondolom kicsit korai még balance-ról nyilatkozni, sok kulcsfontosságú skill hiányzik a repertoárból.
  Jöhet a béta 😀

 10. Kouta
  április 4, 2011 - 9:36 de.

  látod látod, pedig milyen jó lett volna tolni velem is valamit 😀

 11. Rdei
  április 4, 2011 - 9:52 de.

  lvl 17es Archer duel tapasztalatom:

  -Archer vs berserker: Amíg a távolság megmarad a két fél között, kizárt, hogy a berserker egy ütést is bevigyen, a lassúságát könnyen ki lehet használni. Swloing Trap használata ajánlott.
  – Archer vs Lancer: 5-6 duelt toltam Lancer ellen és ugyanannyiszor kaptam ki ellenük. Mivel amíg előtte van a pajzs nem kaphat damaget előről, ezért a penetration shot (a felhúzó skill) csak manapazarlás. Legjobb esetben is csak fél HP-ig jutottam, mivel csak akkor lehet támadni amikor a lancer is támad. Az egyirányú támadásai elől viszonylag könnyű kitérni, de ezt támadással egybevonni lehetetlen. Mivel a duel csak adott ideig tart ezért a kikitolás nem vezet semmire.
  -Archer vs Slayer: Ahogyan Szergely irta, lvl17en nem jelent túl nagy kihívást a Slayer. Nyílt terepen majdnem összejött a 2v1 csak elfogyott a manám :D. Amikor nagyon látom, hogy nem tudok elugrani a terep miatt akkor egy jó időzítéssel arcon lehet őket rúgni és a stun ideje alatt majdnem maxra tölthető a penetration shots. A taktikázásuk sokat nem ér, általában amikor esztelenül rámrohannak akkor tudnak meglepetést okozni. Csapda használata kötelező.
  -Archer vs mystic: Teljesen játékosfüggő, hogy mekkora kihívást jelent. Amennyiben sokat akar damagelni a mystic akkor nyílván soakt van egyhelyben és könnyebb célpont. Ezesetben 2 penetration shottal kivégezhető. A taktikusabban csak Spiritmaster módjára dotolnak és rohannak és csak healelni állnak meg illetve a summonjuk a Thrall üt minket. Velük már nehezebb boldogulni, általában LOSon kell felkészülni rájuk.
  Archer vs Archer: Ezzel a harccal a bénaságom miatt meggyűlt a bajom. A harcmodor lényegében annyi, hogy duel kezdetén mindkét fél azonnal LOSra menekül és szépen lassan kerülnek rangebe. Amikor tölti a penetration shotsot akkor vagy LOSra kell futni vagy a két skill egyikével elugrani. Lényegében az győr aki pontosabban céloz.
  Archer vs Sorcerer: A Sorcerer papírruhája nem nagy ellenfél a penetration shotsnak. Amennyiben az ellenfél nem ugrál eleget, 2 skillből verhetőek.
  Archer vs Priest: A Priestek nem damagelnek nagyot viszont könnyne visszahealelik magukat, viszont ők is viszonylag gyorsan kivégezhetők. Egy ügyes priest azonban elég kellemetlen tudlenni a rohangászásával.
  Archer vs Warrior: ugyanaza a taktika mint a Slayernél meg a Berserkernél: csapdát lekell rakni a földre és belekell vezetni, ugyanúgy penetration shotsal kell lőni, ha az csn van akkor Rapid Shotsal kell sorozni. Ha nincs hova ugrani akkor marad a közelharci rugó skill.

  Lényegében a Lanceren kívül mindegyik class ölhető Archerrel. Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a classt akkor az lenne, hogy “Pontosság mindenek felett”. A Penetration Shots majdnem az egyetlen normál Damages skill lvl 17en, legnagyobb crit vele az 3,7k volt egy sorcin vagy mysticken, nem tudom, de egyből kiütöttem a Deathmatchből 😀

  A deathmatchek nagyon izgalmasak, csak képes megfeledkezni az ember arról, hogy hol vannak a csapattársai és az ellenfélhez kerülve bármelyik classs pillanatok alatt meghal. Így lett az első Deathmatchem 5 mpes.

  Nagyon nem nyilatkoznék arról, hogy melyik class az OP mivel valóban a kulcsfontosságú skillek még hiányoznak, de ezek majd a bétán kiderülnek.

  Úgyhogy: Hajrá Béta 🙂

  • Szergely
   április 4, 2011 - 11:54 de.

   Btw Rdei, akkor te voltál az a Darkvalaki, akivel 2v1-et nyomtuk tegnap este? xD

   • Menorel
    április 4, 2011 - 12:12 du.

    Igen Ő volt. Azt hittem, hogy ez neked tiszta volt 🙂

   • Szergely
    április 4, 2011 - 12:18 du.

    Nem tudtam oO
    De ha tudtam volna, nem hagytam volna magam 1v1-ben!!! xD

   • Rdei
    április 4, 2011 - 12:56 du.

    Persze Persze Szergely 😀

 12. ChuckNorris
  április 4, 2011 - 10:15 de.

  Szép Slayer összefoglaló, viszont a Lancer-t is meg lehet verni Slayerrel csak annyit kell csinálni hogy távol maradni és amint rád fut beugrani mögé és dönteni fölfele.Ha mázlid van nem nagyon kel föl hogyha meg nincs akkor még mindig ott van az hogy oldalra ugrasz és onnan támadod ha a chaines szúrását tolja mert az is csak 30%-ban sebez viszont utána még kicsit arra néz és újra van idő feldönteni.

 13. xerb
  április 4, 2011 - 10:28 de.

  Nekem 17lvl berserkerel sikerült tapasztalatokat szereznem duelben , de jelentõsen kevesebbet mint az elöttem szólók.
  Mivel ez volt az elsõ találkozásom a játékkal elsõdleges célom az volt hogy lehetõleg az összes class ki tudjam próbálni és persze hogy felfedezzem a világot.
  Ez utóbbit kicsit túlzásba is vittem mivel igaz hogy a teszten teleportal csak néhány zónába lehetett eljutni , de én fogtam magam és gyalogszerrel indultam a messzi tájak felfedezésére.
  A magam 17 lvlével elég messze jutottam és bejártam pár zónát .
  Felfedezõi karierem akkor ért véget mikor sikerült beagróznom egy kazal 37 lvl mobot akik instant “teleportáltak” vissza oda ahonnan indultam 🙂 .Másik kitüzött célomnak is sikerült eleget tennem , miszerint kipróbálom az összes classt.
  Amióta figyelemmel kisérem a játékot azóta úgy terveztem, hogy slayer mainom lesz , viszont élesben nem jött be annyira.
  Ezzel ellentétben a berserker videók nem tetszettek , lassunak tünt úgy a karakter , mondjuk játék közben is az, de nem abban a formában ahogy azt egy videó visszaadja.
  Úgy tünt hogy a berserker ütései ,skilljei lassúak, töredezettek, nem összefüggöek.Viszont játék közben megérteni hogy miért, mert a karakternek súja van, ahogy a fegyverének is.
  Ahogy lecsap vele , belevágódik a földbe , nagynehezen erõlködve újra felemeli hogy lesújtson .
  Némelyik skillnél a lendülettöl szinte elvágódik a karakter.
  Száz szónak is egy a vége , nagyon bejövõs , igazi gladi powa érzés 🙂
  Na de kanyarodjunk vissza az eredeti témához , a duelhez.
  Mint feljebb már leírtam nem sok idõm maradt duelezgetni , de azért így is lezavartam párat.
  Sorci ellen ugyanaz a tapasztalatom mint Szergelynek .
  Esélyem nincs . A berserker amugy sem arról híres hogy egy húdegyors karakter ,de ugye ez commbat módban még hatványozódik .
  A vicc az hogy úgy letud ölni egy sorci ha egy skillt nem tol el , csak az alap attackjával kitel , miközben én cammogok utánna. Hab a tortán hogy a kicsikének még hátraugrás skillje is van , cirka 3 sec cdvel.
  Wari ellen mindig nyertem , mondjuk lehet csak bénákkal találkoztam 😀 .
  Közel jön , borítom , aztán kakukk : ) .
  Slayer ellen , ha eltalálom , borítom nyertem , ha nem , elugrál akkor kikapok.
  Mystic ellen esély 0, ahogy ranger ellen is.
  Priestel és berserkerrel nem volt alkalmam duelezni.
  Tanulság annyi hogy a berserker tipikus az a kari ami lassú , nehéz eltalálni az ellenfelet, de ha betalálsz , bórítod , maxratöltöd a ciklon (vagy mineve) skilled és annyi az ellenfelednek .
  Az más kérdés hogy távolsági classok ellen még esélytelen.
  Viszont messze még a max lvl .

  • Szergely
   április 4, 2011 - 11:11 de.

   Van egy nagyon jó lvl45 berzi vs sorc duel video jutubon, már linkelte valahol, de majd előkeresem. Ott már elég balanszoltnak tűntek a harcok, berzi kap egy ráugrós-lecsapós skillt, amivel szépe lehet operálni. Slayernek is lesznek szép skilljei, ezért írtam, hogy korai még classbalance-ról véleményt formálni 🙂

  • Szergely
   április 4, 2011 - 12:05 du.

   Belinkeltem ide a zerk vs sorci videót, majd lesd meg 🙂

   http://terahun.hu/viewtopic.php?f=16&t=24&p=556#p556

   • xerb
    április 4, 2011 - 2:23 du.

    Köszi!
    Biztató 🙂

 14. Kouta
  április 4, 2011 - 12:56 du.

  nem tudom Rdei, én bármilyen ranger vidit láttam eddig még csak ugrás és penet shot ot toltak, nem unalmas? 😀 (bár biztos kárpotol a majd 1 shot he betalál ^^)

  • Rdei
   április 4, 2011 - 12:58 du.

   Hát igen a Pene Shot az egy eléggé imba skill HA betalál, olyankor röhögök a markomba amikor 3-4 emberen átmegy és végigcritel, ha mellémegy és rámugrik egy berzi akkor nyafogok 😀
   Ez már csak így megy 😀

 15. Kouta
  április 4, 2011 - 12:57 du.

  bocs a dupla posztért de senki nem tolta warriorral? 😀

 16. Szergely
  április 4, 2011 - 1:01 du.

  Rdei :
  ha mellémegy és rámugrik egy berzi akkor bestunnolom, hátraugrok és chainbe nyomom a penét!
  Ez már csak így megy

  Javítva 😀

  • Rdei
   április 4, 2011 - 1:10 du.

   Értékelem 😀

 17. Szergely
  április 4, 2011 - 1:04 du.

  Am magasabb szinten igencsak meg fog változni a PvP ahogy néztem, nagyon várom már a bétát ebből a szempontból (is).

  • Des
   április 4, 2011 - 3:04 du.

   Majd meghúzzuk a lvl50-et 2-3nap alatt.. 😀

 18. április 4, 2011 - 2:16 du.

  érdekel vki priest pvp tapasztalat? lvl 17 természetesen

  • Rdei
   április 4, 2011 - 2:22 du.

   Szerintem sokan értékelnék, majd Meno egybeszedi a tapasztalatokat 😀

   Deathmatch part 2

   Megjegyzem: Több Deathmatchet buktam mint nyertem 😀

   • április 5, 2011 - 6:11 de.

    Oké, összefoglalom 🙂
    nagyon tartalmas és lényegre törő lesz, 3 szóban: nagy rakás sz*r

 19. ozi
  április 4, 2011 - 2:46 du.

  GZ fain videók

 20. Ozirisz
  április 4, 2011 - 6:18 du.

  Rdei üdv. 🙂 Frankók a beszámolók és a videók, köszi! Engem is priest ill mystic érdekelne.

  • Rdei
   április 4, 2011 - 6:20 du.

   Egy duelt felvettem Mystic ellen illetve egyet Lancer ellen, még kb 6-7 videó vár szerkesztésre majd ha lesz akkor belinkelgetem őket 😀

   • Ozirisz
    április 4, 2011 - 7:53 du.

    Jöhet! 🙂

 21. Rdei
  április 4, 2011 - 11:32 du.

  Egyenlőe ennyi, a többit majd holnap 🙂

 22. menorel
  április 5, 2011 - 6:37 de.

  archeage :

  Oké, összefoglalom :)
  nagyon tartalmas és lényegre törő lesz, 3 szóban: nagy rakás sz*r

  Azért azt remélem, hogy négy napnyi tesztelés után ennél többet is képes vagy produkálni…

  • április 5, 2011 - 8:33 de.

   persze, már íródik, képeket szerkesztem perpill 🙂
   Csak tényleg … nagyon nem jó a priest 😀

 23. Kouta
  április 5, 2011 - 7:41 de.

  Mindig is imádtam, hogy az ilyen emberek bejutnak ilyen dolgokra… 🙂

 24. Nyuszy
  április 5, 2011 - 5:26 du.

  Hát érdekes megfigyelések, főleg a priest meg a lancer.

  Nem tudom milyen őriest ellen verekedtél, de priest lazán veri a slayert, illetve én priestemmel minden slayert megöltem. 🙂

  Lancer pedig… Nemtudom mit hogyan csináltál, de slayerrel gyerekjáték lancert ölni. 5 szintel magasabb lancert öltem emg slayerrel nem egyszer. 😀

  Mystic az viszont télleg gázos.

  Slayerrel minden class verhető, kivéve a priest és a mystic.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s