Kezdőlap > Blog, TERA ENG > EU CPE – Agiido – Első benyomások

EU CPE – Agiido – Első benyomások

Agiido már az első este készített – nagyon helyes! – egy részletesebb ‘first-impression’ jellegű beszámolót a EU CPE-ről, amit alább meg is osztanék veletek:

Mivel Meno és a Variance community volt olyan kedves, és hozzásegített egy béta kulcshoz, gondoltam – ne legyen már hiába – viszonozom a szívességet azzal, hogy írok egy kis beszámolót az élményeimről.

A játékban és a mindenféle fórumokon Agiido néven lehet megtalálni.

Magamról annyit, hogy 6,5 éve játszom folyamatosan az EverQuest II-vel. Guild és raid leader vagyok, mondhatni komolyan tolom. A mai napig is élvezem azt a játékot, nagyon összetett és kihívásokkal teli az end content arra felé. Nem véletlen vagyok ott ilyen rég. Végig tank karival nyomtam (nyomom), no persze azért akad 1-2 alt is ennyi idő alatt. Egy időben az Aion-nal is játszottam, de mint tudjuk pár igazán idegesítő dolog miatt sokan otthagyták – az egyébként hihetetlenül jó! – játékot, hát én is. Kár érte, mármint  a játékért.

Na de gyorsan kanyarodjunk is vissza a Tera-hoz. Én most játszom vele először, nem volt alkalmam (és igazán nem is akartam a nyelv miatt) a koreai változattal játszani. Nekem itt minden új!

Így hát izgatottan vártam az este 6 órát, amikor is végre jól letesztelhetem a game-et.

Hogy rögtön valami negatívval kezdjem (jó azért annyira nem gáz). Kicsit lehetne változatosabb is a karaktergenerálás. Eléggé egyen karakterek készül(het)nek. Persze van mivel játszadozni, de ezek apróságok, jó lenne pár plusz hajforma, nincs magasság, testalkat állítás, nincs szemszín stb. De rögtön hozzáteszem azt is hogy a 6 kipróbálható class baromira jól néz ki. Én először Castanic Sorcerer-t csináltam, meg vagyok elégedve a kinézetével.

Egyik nagy félelmem az újfajta irányítás volt, a Tera nagy újítása. Meg kell, hogy mondjam, nagy kellemesen csalódtam, ez egy igazán jó rendszer. Hiába van a kezemben sok évnyi “hagyományos” targetelés és irányítás, kb. 5 perc alatt megszoktam, és nem is volt vele gondom. Nem is állítgattam a billentyűzet kiosztást, az UI-t. No hát ez így jó ahogy van.

És a grafika, amivel rögtön az elején találkozunk. Jó. Bővebben q*rva jó. A táj gyönyörű, iszonyat részletes, megfelelően változatos. A mobok nagyon jól néznek ki, Velika gyönyörű. Kicsit öregecske – bár anno jó – gépen játszom: Core2Duo E8400 3GHz, 4GB RAM, NVIDIA GeForce 9800 GTX. 1920×1080-ban a grafika nálam 4/5 re volt állítva és 25-45 fps el játszottam, de nagyon ritkán ment 30 alá. Ez szerintem abszolút elfogadható.

18:00- tól 23:00-ig eljutottam level 11,5 ig, megcsináltam mindent a kezdőrészen, körbejártam Velikát, és elmentem a soron következő helyre: Woodakármi, bocsi késő volt már, nem emlékszem a névre. Sorcival semmit nem volt gond leverni, sőt őszintén szólva kicsit könnyű volt. Jó-jó persze ez még a kezdő rész, itt legyen is könnyű, de a mobok, még ha magamra engedtem is őket alig sebeztek. Én viszont annál inkább őket. Készítettem egy videot is… Kezdő sorci kevés skillel, de ez itt ilyen.

Tetszenek a mobok, „okosak”, nem csak állnak és várják, hogy agyon üssék őket, hanem próbálnak valamit tenni is a túlélésért. Persze mint mondottam sokat nem tudnak, hamar halnak, de nem lesz ez mindig így 🙂 Sőt itt még ha villan a szemük, és beleállok az se gond, max felborít, vagy kicsit többet sebez. Na bumm.

A questek egyértelműek, könnyen teljesíthetőek, főleg ha még néha el is olvastam volna pontosan mit miért csinálok. De hát ez most nem arról szólt. Ha valamit nem tudsz, hogy hol van, a questben rá kell klikkelni a névre és a térképen bejelöli hova menj.

Volt alkalmam 1x PvP-zni, amit szégyen de buktam egy lancer ellen. Az elején egész jól ment, de 1x csináltam egy hibát ami rengeteg HP-mba került, utána meg már nem bírtam visszafordítani az eredményt. Így aztán kikaptam, igaz alig. Tanulság: a sorcival nem megbocsájtó a PvP. Oda kell figyelni. No de hát először csináltam, majd legközelebb 🙂

A végén még gyorsan kipróbáltam egy High Elf Berzerkert. Ezzel csak lvl5-ig mentem. A berzi egy igazi tömeggyilkos. Bár elég lassúak a támadásai (számomra lehet kicsit túlságosan is), de ha meglendíti a fegyverét, nem érdemes a közelében lenni. A mobok csak úgy hullottak körülöttem.

Bugokkal nagyon nem találkoztam. Állítólag van bőven elírás, rossz fordítás, de mivel nem olvasgattam ez nem tűnt fel. Ki nem fagytam, viszont 2x is előfordult, hogy teljesen belassult a gépem, leesett az fps 3-4-re, és csak egy újraindítás segített.

Hát eddig jutottam az első nap, holnap kipróbálok egy archert és egy lancert is meg lehet a mysticet is, illetve tolom tovább a sorcit.


Kategóriák:Blog, TERA ENG Címke: , , , ,
 1. fema
  április 3, 2011 - 8:32 du.

  Kösz szépen a remek beszámolót!

 2. Agiido
  április 6, 2011 - 12:07 du.

  szivesen!

 1. május 6, 2011 - 5:56 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s