Kezdőlap > Game Mechanism, TERA KOR > Luxury Shop

Luxury Shop

Még a berlini eventen kiszúrtam az NPC-t akinek a feje felett a ‘Temporary Closed Luxuy Shop’ figyelt, és ahogy lezajlott Koreában az első lord választás egyből oda is villantam Island of Dawnra a kérdéses NPChez. Szerencsére Island of Dawn lordja fontosnak érezte, hogy mihamarabb kipakolja a trader NPCket, így mikorra odaértem már meg is nyitott a luxus cikkek bodegája, így szét is tudtam ott nézni. Az alábbi lepedőre ráraktam az üzlet árukínálatát, szóval valahogy így néz ki a political system egyik nagyon fontos hozadékát képviselő érték:

Hogy milyen portékát is árulnak? Csak néhány érdekes példa:

 • Instant HP visszatöltő poti, 52k goldért (5%-os TAX mellett), ami 40% HP-t tölt vissza.
 • Magic bandázsokat árulnak a sima bandage árának háromszorosáért, amik kb 25%-kal töltenek vissza több HP-t.
 • Kétféle PVP combat flask, amelyek player ellen 18% PVP defet vagy 5% PVP attackot adnak. (ha jól emlékszem). Ezeknek a hatása 30 percig tart és nem kerül le rólad akkor sem ha meghalsz. Darabja potom fél millió gold.
 • Lehet kapni továbbá buffokat adó partchmenteket, amik – amellett hogy zöld-ek, tehát erősebb buffot adnak – specifikus buffot adnak, szemben a sima tűzrevalókkal, amik ugye randomban adják a buffot.
 • Lehet kapni továbbá town portálokat is.
 • Az utolsó két fülön a sima fehér grade enhancement crystalok összes gradejéből lehet válogatni.

Az árak nagyon borsosnak tűnhetnek. Én pl. a mostani vagyonomból tudnék venni 1 db flasket és hozzá 7-8 db combat HP potit. Azonban ne felejtsük el, hogy a luxury shop – ahogy maga a political system is – endgame content. Igy az árak is a lvl60-as pénztárcára vannak szabva.

(*** Azt csak így a végére jegyezném meg, hogy… ahhoz képest, hogy az En Masse mennyire magabiztosan jelentette ki a ‘no money sink’-et anno a TERA kapcsán… szóval ehhez képest csak ott tartunk, hogy a játékban az egyetlen HP potion beszerzési lehetőség: Vedd meg goldért… Erről ennyit.)


Kategóriák:Game Mechanism, TERA KOR Címke: ,
 1. rekotye
  március 28, 2011 - 8:20 de.

  Szerintem ez egyáltalán nem baj, hogy ennyi a Hp poti, mert így legalább van értelme a healernek, és aki azt a classt választja, tudja, hogy szükség is lehet rá, nem csak dísz lesz az karakter sorban 🙂

 2. Szergely
  március 28, 2011 - 8:33 de.

  /w Menorel: buy 100K gold for 20$ at :):):)cheapteragold.com:):):), now 25% discount, have a nice day! :):):)

  • Imnoteph
   március 28, 2011 - 9:48 de.

   Szerintem Meno is erre célzott az utolsó szó jogán 🙂

   • Szergely
    március 28, 2011 - 11:20 de.

    Ha a vedd meg goldért = vegyél goldot, akkor valóban arra célzott 😛

 3. Z
  március 28, 2011 - 10:28 de.

  Money sink nélkül nem lehet normálisan működő gazdaságot csinálni egy játékban. És én mellesleg jobban szeretem az ilyen aktív lehúzást mert ilyenkor te döntheted el hogy van e miből vagy nincs.
  Szóval az EME vagy tett egy hangzatos kijelentést azok felé akik azt hiszik hogy a money sink az egy rossz dolog, vagy pedig megalkották azt az mmo gazdaságot amiben nincs infláció és nincs szükség ilyen pénz lehúzásra. Rátok bízom hogy eldöntsétek melyik történhetett. 😉

  • Szergely
   március 28, 2011 - 11:28 de.

   Inkább volt ijesztő, mint hangzatos kijelentés, ha komolyan gondolták (szerencsére nem) 😛 Valamilyen formában kell, hogy valami kivigye a körforgásból a folyamatosan termelődő goldot a körforgásból.

 4. rekotye
  március 28, 2011 - 12:01 du.

  Szergely :
  Valamilyen formában kell, hogy valami kivigye a körforgásból a folyamatosan termelődő goldot a körforgásból.

  Az utolsó mondatot időbe telt, mire értelmeztem… 😀 Am én sose vennék real money-ért olyat, amit a játékban is simán megszerezhetek… A játszási jog már más tészta… 🙂 Remélem nem lesz tele a szerver ilyen csupa donate karikkal….

  • menorel
   március 28, 2011 - 12:20 du.

   De tele lesz. Egy dolog viszont mindenféleképpen szerencsés lesz: Mikorra lezajlanak majd nálunk az első választások az EU szervereken, addigra szinte biztos, hogy a goldbuyer csávók nagy része le fog lépni ‘szar-ez-a-játék’ jeligére.

   Egyébként a money sinkkel nem az a baj, hogy az miatt kell pénzt költeni a játékban, hanem azért, mert ennek előfeltétele a farmer-botok dominanciája induláskor.

   • rekotye
    március 28, 2011 - 12:21 du.

    Úgy legyen…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s