Kezdőlap > En Masse, TERA Online > NA CPE – Részletek

NA CPE – Részletek

Bár még mindig nincs semmi konkrét infó az EU CPE-ről (Community Play Event) – legfrisebb infó Shojin-től az EU CPE-ről: ‘Ugyan még az béta fázis nem indult el, de hamarosan jön a bejelentés…‘ -; de mint azt már tudhatjuk az amerikai CPE-n megtörténtek az invitációk is. Z-nek köszönhetően (lásd: terahun forumon) megkaptuk a részleteket is az NA CPE-ről:

 • A szint határ: lvl17 lesz. Ez hardcap, ennél nem enged tovább fejlődni a játék.
 • Elérhető zónák: Island of Dawn és Arun kontinens. Utóbbi teljesen nyitott lesz, de figyelmeztetnek a közleményben, hogy csak óvatosan azokkal a zónákkal, ahol lvl17 feletti lények vannak.
 • Mind a nyolc class játszható lesz, ellenben a fajok közül hiányozni fog az Elin. Ez nem is meglepő, még tisztázatlan az Elin cenzúrázásnak a kérdése.
 • Minden accounthoz 8 karakter slot lesz elérhető, tehát a rövid idő alatt több karaktert is ki lehet próbálni (a lvl17 megfelelő tapasztalattal olyan néhány óra alatt kényelmesen elérhető)
 • Felhívják a figyelmet (nagyon helyesen…), hogy a CPE után a karakterek wipeolásra kerülnek.
 • Hasznos helyek, amiket érdemes meglátogatni Island of Dawn után: Velika, maga a főváros, minden hasznos és érdekes dolog elérhető (craftolás, trainerek, guild HQ, stb.); Velika mellett továbbá figyelmünkbe ajánlják Arcadia két városát is: Lumbertownt és Crescentiat

A bejelentés emellett még tartalmaz egy ‘ismert hibák’ részt, benne egy nagy halom hibával. (pl. skillek elérhetetlenné válnak hotkeyről, nem jól jelzi ki a táska bővítésének az árát, vagy pl. ha itemeket pakolgatsz a táskádba, akkor azok simán eltűnhetnek, stb.)

Bár hangsúlyozom, hogy a fentiek az amerikai CPE bejelentésében szereplő információkból származnak, de logikus, hogy kb ugyanez lesz az EU CPE leírása is. Picit a lvl17-et én személy szerint soványnak tartom, már persze nem azért, mert egyébként ne lenne elég a lvl17 ‘first implession’-nek. De ha engednének még 3 szintet, akkor a népek legalább kipróbálhatnák a Smuggler’s Hideout-ot, ami minden bizonnyal komoly vélemény formáló pontja lesz a játéknak.


Kategóriák:En Masse, TERA Online Címke: , , ,
 1. negativ_figura
  március 27, 2011 - 4:36 du.

  Miért kell szegény elint bántani… 😦

 2. rdei
  március 27, 2011 - 4:37 du.

  NEEEEEEE!
  Pont Elin archert akartam kezdeni TT_TT

 3. Agiido
  március 27, 2011 - 4:49 du.

  szinte biztosra veszem hogy a NA klinsben cenzura lesz, de remélem az EUban nem, a Frogsternek remélem lesz esze. Egyébként nekem nem Elin karim lesz, de a cenzúrát utálom. Akinek nem tetszik ne játsszon a TERAval

  • Z
   március 27, 2011 - 5:09 du.

   Mivel a Frogster készen kapja EME-től a klienst kétlem hogy itt ne ugyan az lenne mint ott.

 4. xruu
  március 27, 2011 - 4:50 du.

  Picit szerintem túl sokáig várnak NA bejelentésekhez képest eu-ban ha tényleg egy időben akarják megtartani. Kezdek attól tartani hogy egy héttel később kezdik eu-ban, aztán remélem mindjárt megcáfolnak, bár igazából csak az számít hogy játszhassak, nem halok bele +1 hétbe. De akkor mondjuk legyen péntektől hétfőig és meg is egyeztünk 🙂

  • Finyak
   március 27, 2011 - 5:02 du.

   Huh egy egész héttel késöbb, atya világ, valahogy csak tulélnéd azért ha ugy alakulna…:D

  • Agiido
   március 27, 2011 - 5:29 du.

   szvsz nem lesz itt semmi jövő hétvégén

 5. Szergely
  március 27, 2011 - 5:17 du.

  Hm, egyébként írják is valahol, hogy nem lesz elin a CPE-n, vagy csak nem szerepel a listán? Mert ahogy nézegettem a class szeleksönt videókon az elint a poporiból származtatják, vagy mi (6 választható faj). Ez pont egy variance-os vidi btw 😛

  Viszont KOBT-től kezdve amit láttam, ott már külön volt az elin és a popori (7 választható faj). És elvileg a kliens is KOBT-nek fog megfelelni, legalábbis így rémlik. Szóval erről valami bővebb infó?

  • menorel
   március 27, 2011 - 5:44 du.

   Igen Szergely, ez így VOLT!. De a kOBT során külön fajként lett jegyezve az Elin, aminek köszönhetően a class selection-ön is külön pontot kapott, ráadásul az összes marketing anyagban ezt követően már ‘7 játszható faj’ szerepelt. Emellett a berlini community eventen sem lehetett Elinnel játszani, ha esetleg ezt nem mondtam volna még.

   • Szergely
    március 27, 2011 - 6:15 du.

    Na jó, de Berlinben karaktert sem lehetett generálni, hanem kész karikat kaptatok. Egyébként Frogsternél még mindig 6 faj szerepel ;P

 6. menorel
  március 27, 2011 - 7:11 du.

  Szergely :

  Na jó, de Berlinben karaktert sem lehetett generálni, hanem kész karikat kaptatok. Egyébként Frogsternél még mindig 6 faj szerepel ;P

  Természetesen lehetett generálni karaktert és generáltunk is elég sokat. Volt aki egy órán keresztül csodálta a karakter generálás szépségeit. De ettől függetlenül a group panelhez kaptunk egy-egy premade karaktert és azzal kellett azt tolni a verseny miatt.

  • Szergely
   március 27, 2011 - 7:18 du.

   Ah, na ezt már nem tudtam. Szolgálhatna már vmi infóval a Frogster is >.<

 7. meridian
  március 27, 2011 - 7:24 du.

  Nem értem az Elin mizériát… kelljen megadni a születési dátumodat és annak függvényében legyen öltöztetve az elinek.

 8. Z
  március 27, 2011 - 7:37 du.

  Nem hiszem hogy korhatárról lenne szó, annak ellenére se hogy egyre inkább próbálják lenyomni errefelé azt a koreai 18-as besorolást. Ha a korhatár miatt csinálnák akkor nem csak az elinekét változtatnák meg mivel TERA-ban senkin nincs ruha, ez inkább arról szól hogy EME akarja e hogy félig pucér kislányokkal jelentessék meg a játékot vagy sem.

 9. rekotye
  március 27, 2011 - 9:53 du.

  És a mostani CPE accal lehet majd játszani a CBT-eken is?

 10. Des
  március 28, 2011 - 1:37 du.

  Roahdjon meg a cenzura. Mi bajuk az Elinekkel? Túl Pedomacis?-.-

 11. Goren
  március 28, 2011 - 4:38 du.

  .Lehet legközelebb az állatvédők fogják a poporikat cenzúráztatni. Utána jön a Metróügynökség hogy miért piszkáljuk az Argonokat hiszen ők is segítenek a 4 es metró építésében… A végén pedig minden faj,npc,mob,és egyéb környezeti tényező 8 poligonból fog állni és egy jót MMO-zunk a szuper márió zenéjére. Persze amíg azt is kiszedetik és akkor jönnek a 8 ad rangú borotvált mellkasú fiús és borotválatlan mellkasú lányos bandák alternatív zenefeldolgozásai.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s