Kezdőlap > Egyéb > Political System: Problémás indulás

Political System: Problémás indulás

Nem rajtolt valami túl fényesen a political system a koreai szervereken. Még elvileg tart a választás, de már ezer csapból folynak a problémák. A legnagyobb gond – minő meglepő – a választások megcsalása körül van. Konkrétan annyi történt, hogy különböző szerverek top guildjei összebeszéltek és – létrehozva minden érintett szerveren lvl1-es karaktereket – odaszavaztak egymásnak. Ezzel persze minden érintett szerveren akkor erőt voltak képesek prezentálni, amivel szemben az adott szerver egyébkénti lakossága sehol nem volt reprezetentatív. Csak egy érdekes példa: Shara szerver állapota a szavazás félidejében:

Miközben elvileg játékosonként csak egy szavazatot lehet leadni addig fura módon itt már majd 15 ezer leadott szavazatnál tart a számláló, és ez természetesen még csak a top 5 jelölt. Még ha belevesszük, hogy ugye kontinensenként lehetett leadni egy-egy szavazatot, akkor is közel 10k szavazatnál tart csak a Shara szerver, holott elvileg a szerver 5000 főre van tervezve. A helyzet egyébként ugyanez nagyjából a többi szerveren is.

A probléma egyszer: Tény, hogy játékosonként csak egyszer lehet szavazni, azonban ez szerverenként megtehető. Így fogták magukat az egyes szerverek top guildjei, jól összebeszéltek és odaszavaztak egymásnak a különböző szervereken a létrehozott lvl1-es karakterekkel. Ezzel akkora összehangolt szavazati többséget értek el, hogy mindenhol garantáltan be is fogják húzni a győzelmet. Ez a helyzet ráadásul fenntartható hosszú távon is akár.

Természetesen a hivatalos szerverek egyből lereagálták a szituációt. Nagyon nem számítottak erre az eshetőségre, ami nem is csoda, hiszen a political system teljesen teszteletlenül jött ki egyből élesbe. A megoldás valamelyest kézen fekvő, hiszen megoldható lenne pl. hogy csak lvl20-as, vagy akár magasabb szinten lehessen csak részt venni a szavazásban, de ez koránt sem tökéletes megoldás. A TERA szintezése nem kifejezetten bonyolult, plána az Awakening patch után. Hiába is állítanak be akár lvl20, lvl30-as határt, ez még nem zárja ki teljesen a befolyásolhatóságot. Ennél egy fokkal jobb megoldás lehet, hogy egy account/player egy szavazási ciklusban összesen csak egy szerveren voksolhass. Ez – a koreai sajátosság – miatt még mindig nem tökéletes, hiszen koreában egy KSSN-hez három accountot lehet hozzárendelni, melyeket havonta 3000wonért fel is lehet tölteni 3 órára (filléres kiadás), amivel még mindig lehet befolyásolni a szavazásokat.

A végső megoldás Koreában egyértelműen az lesz, hogy KSSN-re szűrik a szavazást. Tehát egy KSSN (egy fizikai személy) egy szavazatot adhat le.

Egy a megoldás bár tényleg jó megoldás, de ennek ellenére vajmi keveset fog javítani azon a tényen, hogy a TERA-KOR első lordjai összebeszélés útján, megcsalt választáson nyertek. Milyen érdekes, hogy elég csak egy rendszer ‘politikai’-nak nevezni és mi azzal kapcsolatban az első történés: választások megcsalása.

Bár tény, hogy egy ilyen módosítással valóban orvosolódik a probléma Koreában, azonban ez azért felvet egy másik kérdést: Vajon mi is fog történni itt EU-ban? Nálunk nincs KSSN, amivel kiszűrjék ezt. Tényleg elég lesz a havidíj visszatartó erőnek? Reméljük, hogy igen.

A választások hamarosan a véget fognak érni, azt követően remélhetőleg pozitívabb visszajelzéseket is fogunk tudni majd adni a rendszerről.


Kategóriák:Egyéb
 1. Kouta
  március 25, 2011 - 5:17 du.

  ekkora böszmeséget…! 😀

 2. rdei
  március 25, 2011 - 5:19 du.

  [Insert random archon name here] TAKARODJ!

 3. Szergely
  március 25, 2011 - 5:59 du.

  Fak Yo-suk monnyon le!

 4. Sblat
  március 25, 2011 - 6:23 du.

  Remélem itt azért elhisizk majd hogy tisztességesek az EU játékosok illetve, hogy engedélyezik az 1 acc/1 karaktert/1jog elvet mivel nemhinném hogy olyan sokan olyan jól lennének eleresztve….

  • Szergely
   március 25, 2011 - 6:40 du.

   Ne Magyarországot vedd példának. Aionban volt olyan légió, ahol a légióvezér fizette a tagok accát, hogy tovább játszanak…

 5. Finyak
  március 25, 2011 - 6:57 du.

  Na jah, sok külföldinek(németek,angolok,hollandok,franciák,svájciak stb….) , ahonnan nagyon sokan mmoznak, abszolut 0 kategoria egy acc megvétele-fenttartása!

 6. negativ_figura
  március 25, 2011 - 7:55 du.

  Egyeltalán szükség van erre a political systemre? Mert annyi lesz az eredménye, hogy az erősek csak még erősebbek lesznek és elhúznak a többiektől.

  • Finyak
   március 25, 2011 - 8:50 du.

   Ez eddig minden mmoban igy volt sajna,kiváncsi vagyok mikor jönnek rá….

   • negativ_figura
    március 25, 2011 - 9:32 du.

    Általában akkor, amikor már késő.

 7. Finyak
  március 25, 2011 - 10:00 du.

  Nem,erre még sosem jöttek rá

 8. Szergely
  március 25, 2011 - 10:14 du.

  Egyébként… ilyenkor nem tudják törölni az aktuális lordi rangokat és új választásokat beállítani? Ez lenne a kézenfekvő…

  • menorel
   március 25, 2011 - 11:24 du.

   De, nyilván a lehetőségük meg lehet erre. Egyébként pár óra múlva lesz végre az első választási ciklusnak, szóval hamarosan kiderül, hogy miként akarják ezt kezelni. Egy dolog viszont biztos: Az, ha törlik az eredményeket és valami instant fix után újra szavaztatnak, az egyáltalán nem biztos, hogy kevésbé fail, mint hagyni, hogy az első kör így menjen végig. Szóval elég kemény döntés lehet most előttük.

 9. Z
  március 26, 2011 - 2:28 de.

  Hát ebben számomra csak az az érdekes hogy alapból nem szint korláttal ment a dolog. Szerintem túlzás volt tiszta szavazást várni, ez egy tipikusan olyan rendszer amit élesben lehet igazán tesztelni mert az emberi leleményesség végtelen, éppen ezért nem is baj hogy nem lehet egyelőre semmi egetrengető dolgot csinálni egy pozícióval, gondolom mire kidolgozzák a jó rendszert a szavazásra már bátran tudnak hozzáadni új featureöket is.

 10. Tyron
  március 26, 2011 - 12:34 du.

  Megvannak az első “győztesek”:

  http://img138.imageshack.us/f/politicsc.jpg/

  • negativ_figura
   március 26, 2011 - 3:22 du.

   Klónlovak háburúja 😀

   • negativ_figura
    március 26, 2011 - 3:22 du.

    *háborúja

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s