Kezdőlap > TERA KOR > 11.03.24 – legfrissebb koreai patch

11.03.24 – legfrissebb koreai patch

Ahogy azt beígérték korábban, az ‘Awakening Patch’ második szelete is megérkezett a koreai szervereknek. Ennek kapcsán elő is kerültek már az első google translates fordítások a patch notesról. Röviden megpróbálom belőle kihámozni a lényeget. (Akit esetleg érdekel a 17-ei első patch szelet részletes leírása normális angol fordítással, az megtalálja a vadi új terahun fórumon…)

Az érdekesebb változások:

 • Bekerült egy battlefield matchmaking rendszer. Elvileg figyelembe veszi a csapatok erősségét és azt is, hogy az adott csapat előzőleg nyert vagy vesztett.
 • Változott a battlefield jutalmazás is. Ha jól értem, akkor mindenki kap valamit, aki legalább egy killben részt vett. De ez elég zavaros rész.
 • A priest class megkapta a beígért két új skilljét és a glyphet is. A glyphről korábban nem voltak meg a részletek: 15%-ra növeli a speed buff hatását. 3 gylph pont kell hozzá.
 • A vadászmezőkön (lvl28-tól felfelé) finomhangolták a mobok HP-ját. Ezzel megoldva, hogy az azonos szintű és azonos jutalmú mobok megölése közel azonos ideig tartson. A legtöbb esetben ilyen 10-15%-os növelés, csökkentés történt csak, de voltak drasztikus, akár 40%-os módosítások is.

 


Kategóriák:TERA KOR Címke: ,
 1. Szergely
  március 24, 2011 - 2:16 du.

  Oh yeah, a BG-s fícsör beépítése tetszik, ezek szerint Berlinben még nem olvasták a koreai patch-notest 😛
  A mobos részt nem nagyon értem miért jó, nyilván vannak mobok amik keményebbek, de kevesebbet sebeznek és/vagy lassan mozognak, meg vannak amik gyorsan halnak,viszont gyorsan is mozognak, és/vagy nagyokat csapnak. Legalábbis így lenne logikus.
  Jó ez a kis összegzés, nem volt türelmem végigbogarászni az angolt 😀

  • krushwarok
   március 24, 2011 - 3:12 du.

   Lehet hogy nem olvasták/tudnak róla , de a 2 kijelentés nem ugyan az. A matchmaking rendszer az aktuális bg meccset veszi alapul hogy kivel rak össze bizonyos kritériumokkal (az az a háttérben megbújik egy sorrend lista ami nem publikus)
   A ranking system(amit Európában nem terveznek ahogy kiderült) meg bizonyos kritériumok szerint rangokat adna és az azzal járó előnyöket(bár nem feltétlenül adott az előny de így lenne értelme). Össze hasonlítható a kettő rendszer de alapjában véve mást jelentenek.(no offenz csak az általános fogalmat szerettem volna tisztázni:-) )

   • Szergely
    március 24, 2011 - 3:27 du.

    Eredetileg a kérdésem pont arra vonatkozott, hogy lesz e valami rendszer, ami alapján ellenfelet kapunk BG-ben. Persze lehet nem jól fogalmaztam meg, nem vágtam az erre vonatkozó “szakzsargont” 🙂

 2. menorel
  március 24, 2011 - 3:29 du.

  Jaja, a ranking rendszernek semmi köze a macsmékinghez. Utóbbinak csak annyi a lényege, hogy lehetőleg ne rakjon össze egy atom fullos PVP geares csapatot egy questzöld csapattal. De ez is inkább csak ‘megpróbálja’ ezt elkerülni kategóriás. Egyelőre nincs infó arról, hogy a BGhez bármilyen ranking dolog is kapcsolódna és ezt valóban nem erősítették meg Berlinben sem.

 3. Tyron
  március 24, 2011 - 3:34 du.

  Szergely:

  A normál mobok között is voltak visító különbségek. A szint és a grade hiába egyezett, az egyiket egyszerűen ölted (szívesen csináltad rajta a repetablet, dropra sem volt rossz), a másikkal meg érezhetően szoptad a brékót. Több hp, nagyobb dmg, jobbnak tűnő def. Ezekkel a normal mobokkal még lvlezés alatt találkoztam és mindig jutott pár ilyen típusú, ami megkeserítette az amúgy is grindtől már pattanásig feszült idegeimet és természetesen legtöbbször questhez tartoztak.

  Azért jó látni, hogy próbálkoznak a kintiek alakítgatni a gamet, tűrhető időközönként és nem fosnak bele toronymagasról. Remélem a frogster is majd hasonló mentalitást erőltet magára (dream moar)…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s