Kezdőlap > Bluehole, En Masse, Frogster, Game Mechanism, TERA KOR, TERA Online > Napi Rövid – 2011.03.17.

Napi Rövid – 2011.03.17.

Kicsit a hétvégi sorsolásban túlpörögtem magam, úgyhogy nem vitt rá a lélek hogy aktivizáljam magam. De most itt az idő, hogy összeszedjem az érdekesebb és kevésbé érdekesebb információkat:

 • Gondolom nem ér senkit meglepetésként a Japánban történt katasztrófa híre és annak a szomorú következményei. Ennek velejárója, hogy a katasztrófa elhárítási munkálatai miatt a nagyobb cégek szüneteltetik a munkát. Így tett az NHN Japan is. márc 23-ig a cég szünetelteti a munkát. Arról nyilván nem  tudni, hogy miként fog ez hatással lenni a TERA Japán kiadására (és közvetetten az EU/NA kiadásra), de lehet rá számítani, hogy lesznek ez miatt csúszások.
 • Az En Masse is hivatalosan bejelentette az amerikai CPE-t (Community Play Event). Az Amcsi invitációkat majd márc 25-én küldik ki. Maga a CPE április 2 és 3 között fog zajlani. A szint határ lvl13 lesz.
 • Emellett annyi infót még kinyögtek, hogy az ezt következő test eventekre nem kell sokat várni.
 • A Frogster eddig nem erősítette meg, hogy az EU CPE hasonló időpontokban és hasonló limitációval zajlana le. Továbbra is valószínűbbnek tartom a március utolsó hétvégéjét (márc 26-27). Amint lesz erről pontosabb információ, akkor közöljük.
 • A márc 17-es patch sikeresen elstartolt Koreában. (fedőneve: Awakening). A pozitív hatása azonban már napok óta érezhető. A 10% körüli játékidő arány már a patch megjelenése előtt felemelkedett majd 12%-ra.
 • A patch nagy újdonsága a priest buffolás, aminek keretei között két új skill-t és egy új glyphet kapott a priest class. A Divine Light képesség egy rövid ideig tartó, de nagyon erős AoE sebzést ad, míg a Holy Ground of Regeneration skill egy AoE HoT gyógyítást indít, ami viszont közös CD-n van a Healing Winddel.
 • Az új priest glyph a speed buffot erősíti tovább (még gyorsabban lehet vele futni)
 • A politikai rendszer kapcsán megjegyezték, hogy csak a stabil hátterű guildek jelölhetnek Venarchokat (területi lordok). Hogy mi a stabil? Na az jó kérdés, de az biztos, hogy követelmény, hogy legalább 20 fős guildnek kell lennie.
 • Karakter szinttől függően erősen csökkentették a trash kategóriába eső droppol esélyét (campfire, town scroll, pandorabox). Tény, hogy most mint a szemét, úgy hullik, de a csökkentések mértéke elég drasztikusnak tűnik. Eddig lvl34-ig sem scrollt, sem campfire-t nem kellett vennem a boltban, mert bőven megvolt dropból, amennyi kellett. (csökkentés mértéke: lvl1-11: same as before lvl12-23: reduced to 70% lvl24-35: reduced to 60% lvl36-48: reduced to 50% lvl49-50: reduced to 40%)

A mai rövidhírek rovatot Cori twittere szolgáltatta.

update#1: Mielőtt még félreértés lenne: A Márc 17-ei patch koránt sem csak annyi amit fentebb leírtam. Variáltak még a Lancer és a Mystic classon is nemkeveset. Számos world elit HP-ját/attackját szénné nerfelték, hogy meg lehessen őket ölni 2-3 fős csapatokkal is. Sok-sok elitből normál mobokat csináltak, hogy könnyebben lehessen haladni soloban, az itemek hatásán/buffokon variáltak. Sok-sok PVP specifikus módosítás és még a PK debuff remove itemek (ring) kalkulációját is módosították. Nagyon izmos patch notes jött ki, aminek a felét sem értjük itt nyugaton, de jó tudni, hogy a BHS beteg módon pörög a játék jobbá tételén.


 1. rekotye
  március 17, 2011 - 1:53 du.

  Hát jah szegény japánok, nem hiszem hogy most nagyon érdeklik őket a TERA miközben tönkremegy a fél sziget… 😦

  Viszont a priestnek jó hír, de kíváncsi lennék, hogy lett gyöngítve a mystic…

 2. Szergely
  március 17, 2011 - 2:04 du.

  17-es lesz a szinthatár az amcsiknál, nem 13 😛

 3. Tyron
  március 17, 2011 - 2:50 du.

  Csomó normál elitből csináltak sima mobot, gondolom a sologameplay erősítésére. Az egészben az a vicc, hogy olyan mobokat “elit-telenítettek” az eddig látottak közül, amik amúgy is solozhatóak voltak, méghozzá elkúrt mennyiségű xpért és jó pénzért :/ Sok ikon átalakult, a fegyver és armor tábláknak (krafthoz valókra gondolok) a hátterei már teljesen különböznek grade szerint, ha jól vettem ki, meg a potiknál is van valami ikonátalakítás. Eddig kb ennyit láttam ingame. Patchtől függetlenül az emberek kezdik kiszedekedni a pvp armorpartokat, nem is 1en láttam már. Ezenkívül megjelentek a top endgame cuccok brokernél is, bár kevés, de legalább kurvadrága.

  A lanceres rész a patchnotesban googletranslatorral nagyon érthetetlen, max következtetni lehet, de jó lenne tudni pontosan, hogy akkor most mi van. Terafansosok biztos lefordítják az egészet.

  A másik ami érdekelne, ezek a mostani eventek. Valamelyikből bonusitemként lehet kapni megint az attackspeedes nyakláncot, csak nem tudom mit kell hozzá csinálni. Az elkövetkező 3-4 napban (nyilván az event ideje alatt) kell 30-90 napos tc-t venni?

  Googletranslatorral ez is egy “prostituteos” “meajetipes” érthetetlen semmi kb.

  • március 17, 2011 - 3:49 du.

   Az endgame cuccok drágaságára reagálva egy kicsit, ha megengeded 🙂

   Béta idején is minden új kék/sárga cucc amikor berakták, nagyon olcsók voltak. persze csak az első 1 esetleg 2 db belőle. Utána elkezdett felmenni az ára, nem is kicsit. Egy példa:

   lvl21es (vagy 22, nemtudom már) kék kétkezes kard, legelső darab – 85ezer-be került. Majd amikor kezdtek többen elérni arra a területre ahol esett, akkor elkezdett több ilyen kard beáramlani a piacra, és úgy ment fel az ára. Azthiszem olyan 270-350ezerben állt meg a végén. Ez ment egy olyan 1-2napig. Utána elkezdett esni. A béta végére pedig már csak 100-120ezer pénzbe került.

   Szóval azért majd kiváncsi leszek, hogy fog elszaporodni az az endgame cucc… :S

   • Tyron
    március 17, 2011 - 4:08 du.

    Mystelen rengeteg az 50es (mostanra talán már mindenhol) és már elég hosszú ideje sokan vagyunk az aktuális max lvlen. Itt nem erről van szó. A worldbossok amik dobják ritkán szeretnek adni akármit is. Szóval ezek tartósan rohadt drágák lesznek.

    Mivel az eu/na community haldokolni látszik k-teraban, már egy normális groupot sem lehet szinte összeszedni (emberi időben). NA-ból több a player, egyedül az a gáz, hogy amikor mi alszunk ők akkor aktívak.

    Remélem páran visszatérnek majd a lvlcap emelés után (ha addig nem kap el a verification).

  • Cori
   március 17, 2011 - 4:03 du.

   Alapvető változás pl., hogy a Lancer alap sebzését 10%-al emelték, a Warriorét például +4%-al. Állítottak megint valamit a dmg blokkolásán is, de azt nem igazán értettem.

   • Tyron
    március 17, 2011 - 4:09 du.

    Thx Cori

 4. Rdei
  március 17, 2011 - 3:06 du.

  A Japánokra nagyon rájár a rúd mostanában.
  A CPE és az EU CBT időpontja megegyezik vagy arról még nincsen infó?

  • Imnoteph
   március 17, 2011 - 3:11 du.

   EU-ban is CPE lesz. CBT-k majd később. Az, hogy Meno CBT-től kezdve bétáig mindennek nevezi az eventet azt nézzétek el neki. 🙂 A kérdésre válaszolva: még nincs megerősítve az EU CPE/test időpontja.

   • Rdei
    március 17, 2011 - 3:15 du.

    Csak remélem 2 napnál tovább tudjuk majd élvezni azt ^^;

   • Szergely
    március 17, 2011 - 3:56 du.

    Noob kérdés: WTF is CPE? 😀

 5. Imnoteph
  március 17, 2011 - 3:22 du.

  Rdei :
  Csak remélem 2 napnál tovább tudjuk majd élvezni azt ^^;

  Nem valószínű, hogy komoly eltérés lenne az EU és az NA tesztelés között, bár a megerősítés még hátra van.
  Annyit igértek, hogy még a nyár előtt lehetőséget adnak egy speciális beta event keretei között néhány játékosnak, hogy kipróbálják a játékot. Ha lvl17 lesz a szint határ hálunk is, akkor logikus a két nap. A magasabb szintet meg szerintem azért nem egedik, meg ennyi van véglegesen kész a lokalizációból.

 6. Cori
  március 17, 2011 - 4:01 du.

  Szergely :
  Noob kérdés: WTF is CPE?

  Community Play Event

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s