Kezdőlap > Bluehole, TERA KOR > Awakening Patch: Saját tapasztalatok

Awakening Patch: Saját tapasztalatok

Bár már nem akartam a hétvége előtt játszani a koreai klienssel, de Cori csak felpiszkált egy-két infóval, ami miatt ki kellett próbálnom, hogy mi is változott. Belépve a játékba az első legszembetűnőbb változtatás a quest panelen ért. Eddig a questekről nem igazán lehetett eldönteni normálisan hogy azok group vagy solo questek. Mindösszesen csak egy pici halálfej ikon jelezte hogy az adott területen vannak elit questek. Ehhez képest a panel jelentősen informatívabb lett:

Pontosan látható, hogy mely questekhez kell group és még az is látszik, hogy optimálisan hány fős csapattal lehet azt megölni.

A második fura meglepetést a bandage okozta, némileg buffolták.

A harmadik komolyabb meglepetést maguk a questek adták. Számos elit questet elraktáraztam korábban, azon gondolat által vezérelve, hogy majdcsak összejön valami party a megcsinálásukra. Néhány ilyen quest elől eltűnt a group indikátor. Mivel a karakteremmel lvl34-en tartok, ezért futottam is szétnézni a szinthatárhoz kapcsolódó területeken. Egyből a legelső helyen ott is ragadtam, hiszen Pirates Grotto-t úgy ahogy van ‘elittelenítették’. A kalózmenedék solo outdoor terület lett. Egy jó óra alatt meg is csináltam közel 20-25 questet, amivel be is húztam a lvl34-es szint felét, de még közel sem tartok a zóna felénél sem.

Amikor anno kipostoltam, hogy az Awakening patch egyik fontos újdonsága lesz a solo content javítása, akkor álmodni sem mertem volna arról, hogy komplett outdoor dungeon-öket alakítanak át csoportos elit zónából solo content-e. Kíváncsi leszek Chiccoo visszajelzésére is, hiszen ő most pont a lvl22-es szintnél tart, ahol először ütközik bele az ember abba, hogy nem nagyon van solo quest. Nekem most lvl34-en – a korábbi állapot szerint – a Pora-Eluni melletti kastélyban kellene grindelnek a bohócokat, ehelyett most vállogathatok a quest hubok közül.

Azt ugyan nem tudom, hogy alacsonyabb és magasabb szint tartományokon mennyire variálták át a questhubokat, de itt lvl34-en nagyon látványos a különbség. (Arról nem beszélve… nem tudom ez mennyire szándékos, de a korábbi elit questek rewardjait nem nerfelték le, hanem maradt az, amit korábban a group adott volna. Ez igen komoly boost így a lvl30-as szinttartomány közepén.


Kategóriák:Bluehole, TERA KOR Címke: , , , , ,
 1. xruu
  március 18, 2011 - 1:19 de.

  No ennek felettébb örülök, a túlzott grp követelmény engem eléggé elbizonytalanított korábban. Amíg nem kezdtek el érkezni a nyilatkozatok arról hogy lesz egy patch hogy solo barátabb legyen addig már-már le is mondtam tera-ról. Aztán reménykedtem hogy nem csak üres duma amit ígérnek de féltem picit, így hogy látszik, komolyan gondolták, minden kétség eloszlott ezzel kapcsolatban.
  Félreértés ne essék nem vagyok a party-zás ellen (ez amúgy is igen vicces lenne egy mmoban) 🙂 sőt elég alap dolognak tartom, de azt nem hogy ne adjanak alternatívát olyan esetekre amikor pl nincsenek fent a haverok vagy csak 20 percet játszol de mégis haladni akarsz picit a játékban. Én ráadásul sokszor játszom “idióta” időpontokban, gondolok itt ilyen hajnal 4-re és hasonlókra, amikor korlátozottak a lehetőségek, ezért fontos számomra egy mmo-ban hogy tudjak olyankor is haladni.
  Szóval ez az awakening patch nálam egy kvázi kötelező kör volt amit akkor ezek szerint sikeresen vettek, remélem most már végig 50-ig lesz elég küldi fejlődni.

 2. március 18, 2011 - 8:14 de.

  Még a végén majd lehet játszani lvl50-re is egyedül, saját tempóban, nyugodtan! 🙂 mik vannak?!.. 😀

 3. Zikk
  március 18, 2011 - 8:25 de.

  Xruu detto, én ugyan szeretem a támogató kasztokat amikhez nemárt a party de énis elég random időben szoktam géphez kerülni, nemis emlékszem hányszor láttam a napkeltét wowban a hajnali kockulás miatt. Bár ha nem találok partyra kolegát akkor craftal elütöm az időt bár Terában nemigazán tőnik olyanak a craft rendszer hogy elegyen vele az ember órákig de biztosvagyok benne hogy a headstartig sokat változtatnak. Adig Divine Soulon gyakorolhatom a harcrendszert ami hasonlít terára így nemleszek meglepődve.

 4. Tyron
  március 18, 2011 - 8:29 de.

  Kaptam egy lvl 15ös attackspeedes nyakláncot (4%), meg egy lvl 40es 6%osat o.O

  Meg még valami csomagot amiben több cucc van. Van benne olyan res scroll, ami 100% hp/mpvel hoz vissza(3 db), meg valamiféle masnik amik elég durván töltik a hpt (10 db) meg még 3 fajta cucc, amiről fogalmam sincs, hogy mit csinálnak.

  • Cori
   március 18, 2011 - 8:47 de.

   Lerin’s Magic Bandage – másodpercenként regenerálja a teljes HP 5%-át vissza
   (osztozik az egyéb bandage cooldownokkal, csak harcon kívül használható, 20db)
   Shining Amulet of Question – 4-es szintig leszedi a debuffokat (effect lvl I-IV, 5db)
   Shining Mysterious Amulet – 4-es szintig random buffot ad (effect lvl I-IV, 5db)
   Shining Odd Amulet – ua., mint a mysterious amulet (szintén 5db)
   Complete Resurrection Scroll – teljes feltámasztás, 100%HP/MP/condition
   (osztozik a sima feltámasztó scroll cooldownjával, 3db)

 5. Lacci
  március 18, 2011 - 11:39 de.

  Nos elfogadom ezt a dolgot, hogy ennyit tettek a a szóló játékosokért Bár nem értem.
  Valahol már irtam, hogy mit tapasztaltam.Hihetetlen mekkora külömbésg van köztünk és 1 koreai játékos között.
  Mig a koreai lv42 warrior simán szólózott 1 42 es nagy elitet ami 400k expet adott neki kb.
  Mi 42es warrior+40 es Priest szenvedtünk vele de nagyon, töbször Wipoltunk.

  Szal ha azt el tudta intézni egyedül akkor szinte mindent ellehet,kivétel a nagyon sűrű elit etrületek .Most 42 esen meg bírom ölni a 42 eliteket amik párban járnak bár jól lefogy a hpm és Elég szépen felpluszolt arany gearem van, de ha ezt én megtudom tenni, akkor 1 koreai warrior játszva megteszi úgy , hogy töredéke hp veszti el mint én.
  Szóval ezek után én azt mondom az , hogy mi nehéznek érezzük az semmit nem jelent és nem értem, hogy a koreaiak miért panaszkodnak.
  Számoljatok utánna lv43hoz kb 8,5 milla exp kell 1 42 es elit kb 400k expet ad ha egyedül ölöd lv42 esen.ha más küldit nem csinálnál akkor is 22mobból meg van a szint.A koreai warriornak kb 10perc kellet, hogy megölje.Akkor mi a god a szóló játékkal?

  Nem kötözködni akartam, csak azután, hogy láttam ,mit művelt a kóreai warrior én ezekre a következtetésekre vontam le.

 6. Lacci
  március 18, 2011 - 7:29 du.

  Azt a területet amit említettem, hogy 42 es elitek vannak párosával egy az egyben normál mobosra alakították.A 35 ö bandage viszont 300 helyet csak 290 et gyógyít másodpercenkét.

 7. Lacci
  március 18, 2011 - 7:34 du.

  érdekes a 35 ös badagera az van írva 290 a 300 helyett ám mikor használtam 314 et gyógyított.

 8. Lacci
  március 18, 2011 - 7:53 du.

  cori képet nem tudnál feltenni képet ,hogy melyik teker hogy néz ki azok közül amit kiírtál?

 9. Cori
  március 18, 2011 - 8:51 du.

  Előrebocsátanám, hogy nem vagyok egy fotosopp művész 🙂

  • Lacci
   március 21, 2011 - 10:54 de.

   Tapasztalataim szerint egyik amulet sem szedi le a debuffot sajnos.Ezezk az amulettek szerintem ugyan azokat a buffokat adják amit a menetközbe eső kis buff papírok.Eddig nekem mind 4 es szintű buffot adott.

 10. Chiccoo
  március 18, 2011 - 9:28 du.

  Na ezek jó hírek nekem valóban, annyi halálfejes questem van, hogy kezdtem parázni, hogy eltűnnek e azok valaha is a questlistemből. 😀 még ma este megcsekkolom én is, hogy mik változtak mert sajna a tegnap esti Szent Patrik napi mulatság bent a cégnél nem tett jót sem a TERA-ban eltöltött időmnek sem pedig a reggeli fejfájásomnak! 😉 😀

 11. Lacci
  március 19, 2011 - 11:51 de.

  Köszi a képeket!
  Vissza mentünk megcsinálni tegnap este pár küldit az előző területen és meglepve tapasztaltam, hogy ott is normál mobbá változtak az elite.Hol maradtak így elitek?
  Annyi észrevételünk van ezzel kapcsolatban,hogy a normál mobos küldik mindig több expet adnak az eliteseknél, szerintünk azért ,hogy kompenzálják azt hogy az elit mobok több expet adnak.Na most az eddigi elitek ugy e normál mobbá változott és 40k exp helyett adott kb 6k,a küldikért kapott exp viszont nem változott.

  Ezeket a mobokat egyedül megtudtam öni EU játékosként bár elfogyott a hp, de meg lehetett oldani és 2 mob ból kaptam 80k expet most ugyan ezért a 2 mobért csak 13k, bár ugyan annyi idő és exp veszteséggel sokkal több mobot meg lehet ölni.

  De ha koreai lennék csak sokkal könyebb dolgom lett volna még akkor is míg elitek voltak.Sokkal kevesebbet buktam expet buktam volna stb stb.

  Ezeket a mobokat ketten játszva lehetne ölni még EU játékosként is nem hogy koreai ként.Főleg ha 1 healert találsz magad mellé.
  Ketten is kapnál 40k a két mobból most kapsz 6k.

  Szal a következtetés. ha nem csinálnak több küldi vagy emelik meg a küldikért járó expet a régi elit helyeken, sokkal több grindre leszünk kényszerítve, hisz a küldikből ugyan annyi exp jön a mobokból meg csak a töredéke kb a hetede.
  És én ahogy észre vettem elég jól ki volt számolva az ,hogy ha megcsinálod a szinteden lévő küldiket akkor szintet léptél.Na most ezzel a felálással igaz, hogy nem vagy partira szorulva, de exp sem lesz annyi míg megcsinálod a küldiket, így mehetünk grindelni, vagy csinálni az ismételhetős küldiket, amiket személy szerint ki nem állhatok, mert órákon át kell ugyan ott ugyan azt a mobot ölni.

  Most akkor jót tettek velünk?

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s