Kezdőlap > Útvesztők (Dungeons), Lore, TERA KOR, Zónák (Zones) > Kalandozás a bányában…

Kalandozás a bányában…

Val-Aureum szívében egy különös bánya rejtőzik. A bányában egy hatalmas ősi ‘szikra’ található, ami folyamatosan különös energiákat bocsájt ki. A bányában mindenféle szörnyek portyáznak, akik igencsak hátráltatják a feltárást. Velika Exarcha arra kér, hogy menj el és vizsgált meg, hogy mi folyik a barlangban. Argon gyanús tevékenység Arunon? Ezzel az Argon átlépne egy nagyon komoly határt…

A történet valahogy így kezdődik, Samaellel párhuzamosan, Elleon is megkér, hogy vessünk némi pillantást a bányára, mivel szerinte nem csak egyszerűen csak Argon behatolásról van szó. Nem akarom elspoilerezni a történetet, de annyit még elárulok, hogy a történet szál végén a bánya mélyén Elleonnal is meg kell küzdeni. Hogy miért? Ez maradjon meglepetés.

Amit viszont mindenféleképpen látnotok kell, az a barlang különös enteriőrje. Soha semmilyen más MMOban nem láttam még ennyire hangulatos/látványos barlang rendszert. Érdekessége a bányának, hogy outdoor dungeon (outdoor jelen esetben annyit jelent, hogy nem instanceolt…) és három különálló szintje van. Mindhárom szinthez kapcsolódik egy-egy nagy külső és néhány apróbb belső quest hub, a külsők között NPC-vel lehet teleportálni. A felső szint már lvl27-től ad questeket és a mobok is könnyen ölhetők. A középső szinten van néhány nagy elit bogár, azokon kivül minden ölhető lvl29-ön kényelmesen.

A felső és a középső szinthez is tartozik egy-egy ismételhető quest, amiket a városban lehet felvenni. Ha lvl27 körül nincs fix csapatod, akikkel csinálhatnátok látástól mikulásig a lvl26-os instance-t Vale of the Fangsban, akkor érdemes itt ölni a mobokat és kitermelni a lvl32-es sethez szükséges medálokat.

A középső szinten lévő csontvázak ráadásul nagyon bugyuták, szinte semmit nem csinálnak a cleavelésen kívül. Az alsó szintre egyedül nem igazán érdemes lemerészkedni lvl32 előtt, de onnantól még a dupla groupok is simán ölhetők (pl. Slayerrel). A három questhub tippre legalább 20 questet ad, aminek a nagy része eléggé busásan jutalmaz meg. Ezt a helyet vétek kihagyni!

A tovább után egy videó, amit a barlang egyik igencsak látványos részéről készítettem:


 1. Ritsuka
  március 13, 2011 - 5:01 du.

  nájsz, akarom most!!

 2. Murek
  március 13, 2011 - 5:09 du.

  Hm mintha valaki BSG rajongó lenne, legjobb feldolgozás amit ebből a nótából kihoztak 🙂

 3. Szergely
  március 13, 2011 - 6:43 du.

  Hm, valóban jó kis zene, csak ez a klipp elég idegesítő alatta… 😛
  Viccet félretéve tleg baromi hangulatos barlang ^^

 4. Rdei
  március 13, 2011 - 7:29 du.

  Szép belső tér 🙂

  Érdekelne, hogy a Bandicam ennyire jó program, hogy ilyen sokan használják? Miben különbözik a FRAPStől?

  • menorel
   március 13, 2011 - 7:40 du.

   Ennyire jó. Korábban eszembe sem jutott volna kipróbálni, de mivel win7 alatt a Fraps eléggé problémás az Aero miatt, ezért gondoltam csak adok neki egy lehetőséget. Ezek után a Bandicam (a vicces neve ellenére) minden téren meglepett és meggyőzött. Egyik fontos érdekessége, hogy pl. (amennyiben kellően gyors géped van hozzá), akkor simán tud RAW avi helyett XViD codeckel tömöríteni a rögzített videót. Így nem kell több gigás videó fájlokat utólagosan újrakódolni. Emellett mindent tud, amit pl. a Fraps és mellette azért még elég sok egyéb apróságokat, úgy mint videó vízjelezése, stb. Ja és unregistered módban időlimit nélkül tudsz vele rögzíteni (csak a banner-t rakja rá)

   • Rdei
    március 13, 2011 - 7:50 du.

    Hmmm… majd keresek egy megtápolt verziót belőle és majd kipróbálom 🙂

   • Hondo
    március 13, 2011 - 8:39 du.

    Az aero az első, amit kikapcsoltam a W7 telepítése után anno, pedig bírta volna a gépem.

 5. menorel
  március 13, 2011 - 9:32 du.

  Hondo :

  Az aero az első, amit kikapcsoltam a W7 telepítése után anno, pedig bírta volna a gépem.

  Ezzel én is megpróbálkoztam anno. A Frapson semmit nem segített. Nemtudom, hogy pontosan mi az összefüggés, de a Fraps csak úgy volt hajlandó rögzíteni, hogy full desktopot veszi fel windowed módban. Nyilván ez nem tűnt opciónak.

  • Szergely
   március 13, 2011 - 9:39 du.

   Nekem teljesen jól működik a win7 és a fraps aeroval, mindennel. 2.9.5-öt használom. De ez a bandicam is izgatja a fantáziám, hogy tud tömörítve felvenni, majd kipróbálom azt is 🙂

  • Hondo
   március 13, 2011 - 9:40 du.

   Hát az nem a legjobb megoldás. 🙂

 6. Sblat
  március 13, 2011 - 11:44 du.

  Fraps:2.9.8-as verziószámmal tökéletesen csinál Ps-t illetve videót is aero ide vagy oda,bár mivel szegénykém már lassan 2 éves így nem a legjobb fényében tündököl 1-1 vevés alkalmával ami sajnos meg is látszik.
  Aztán gondolom az is számít kinek milyen figyelőprogik futnak még a gépén eközben(mobil csatlakozás figyelő,hdd figyelő,vírusírtó,stb.)

  Mivel átlagban nemszoktam se videót csinálni se Ps-elni így sajnos ajánlani nemtudok. 😉

  • Hondo
   március 14, 2011 - 8:05 de.

   OFF
   “Fraps:2.9.8-as verziószámmal tökéletesen csinál Ps-t illetve videót is aero ide vagy oda, … Mivel átlagban nemszoktam se videót csinálni se Ps-elni így sajnos ajánlani nemtudok”
   Minden kötekedés nélkül írom. Az aero is zabálja a memóriát, mint a háttérben futó alkalmazások. No meg, hogy is van (tényleg nem kötekedés, csak nem értem) nem szoktál sme képet, sem vidit felvenni, de azért tudod, hogy tökéletes? Menorel írásából azt veszem ki, hogy ő gyakorlati tapasztalat alapján írta, mamit írt. Hát te? Az aero kapcsán én részben saját tapasztalatom, részben szakportálok írása alapján döntöttem úgy anno, hogy kilövöm, hiszen lényegében szinte kizárólag csak optikai tuning, ám eszik rendesen memóriát.

 7. Lacci
  március 14, 2011 - 12:45 du.

  Nekem annyi volt a gondom, hogy nem akrata elindítani a felvételt, de azt valaki javasolta, hogy futassam rendszergazdaként.Láss csodát müködött:)

  A bányára vonatkozó szintekben , vagyis hogy hányason lehet szólóba megcsinálni stb, annyit tenék hozzá hogy ez szerintem csökkeni fog ha eu serveren játszunk.Nem gondoltam volna, hogy ekkora külömség van köztem és 1 koreai WArrior között, de hihetetlen.
  A koreai warrior simán szólózta azt 42 es nagy elitet amit mi ketten Warrior+priest alig birtunk megölni,Párszor Wipeolt is minket .Az meg ugy szólozta mintha a legtermészetesebb dolog lett volna.A szemvillanos skilljeit egytől egyig ki tudta dodgeolni, ha ezt aból gonolom, mert ha nem kerülted ki olyan dotot kaptam ami vagy 30mp ig tartott és levitte fél hpm.
  Szal szerintem hatalmas változás fogunk tapasztalni a játék nehézségében az EU servereken.Igazából ezután azt sem értem mi a gond a szóló játékkal,miért panaszkodnak a kóreaik.Simán lehet szólózni a nagy elitelket is és azt lehet akkor mindent lehet, csak negyen késésed.

 8. Lacci
  március 14, 2011 - 12:47 du.

  , csak ne legyen*

  Elírtam, meno kijavítanád? ezt meg töröld legyszives!

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s