Kezdőlap > Blog, Frogster > Kérdések a közösségi hépöningre…

Kérdések a közösségi hépöningre…

Bevallom, már egy picit elkezdtem parázni, hiszen alig van 1,5 hét a berlini community eventig és azon kívül, hogy a Frog elkérte a személyes adatokat eléggé nem történt semmi említésre méltó. Ma késő délután viszont végre megküldték az adatok, benne az online repjegyfoglalással és minden egyéb nyalánksággal, úgyhogy innentől hivatalos, márc 18 és 20 között ott leszek én is az első európai meghívásos béta teszten Berlinben. Maga a teszt legfőképpen abból az aspektusból fog érdekelni, hogy mennyire is westernizált az a bizonyos nyugati kliens (gondolok itt pl arra, hogy valóban lecserélték-e a lolipoppereknek a bugyiját kis shortra, stb.), továbbá mivel végre hivatalosan is eltörlik a béta idejével az NDA-t (titoktartási szerződés), ezért megpróbálok minél több olyan infót szerezni, ami hasznos lehet a nyugati megjelenésig (pl. skill-ek pontos leírásai, enhancement crystalok, glyphek, craft receptek, statok pontos neve, mechanizmusa, stb.)

Ezzel együtt viszont természetesen lesz lehetőségem közvetlenül kérdezni is mind a Frogstertől, mind a kirendelt egyéb technikai személyzettől. Ezért arra gondolta, hogy amennyiben bárkinek lenne olyan kérdése, amire eddig nem kapott itt választ, de nagyon érdekelné, az tegye fel ezeket pl. itt commentben és azokra összegezve megpróbálok választ lelni a következő hétvégén. Főleg olyan kérdéseket próbáljatok összeszedni, amire reálisan tudhat és akarhat is válaszolni a Frogster. Nyilván a nagyon mély játék mechanizmusokkal nem biztos hogy tisztában vannak, ahogy pl. arra a kérdésre sem fognak válaszni, hogy: ‘Mikor jelenik meg a TERA EU-ban?

 


Kategóriák:Blog, Frogster Címke: , , , ,
 1. negativ_figura
  március 8, 2011 - 7:50 du.

  Lesz-e játékból dobozos retail változat előfizetéssel, vagy csak online terjesztés+fizetés lesz?

  • Delebriel
   március 8, 2011 - 8:51 du.

   Fenti kérdés tőlem is jön. 😀

   Plusz: Egy béta kulcs csak egy teszt időszakra érvényes vagy az összesre, illetve hány béta tesztet terveznek? (már ha ezt lehet előre tudni)
   Már hivatalos fórumon is megkérdeztem egy Admintól, de nem kaptam választ. 😦

 2. Goren
  március 8, 2011 - 7:53 du.

  Akkor gondolom még anno amikor a politikai rendszerről voltak kérdések azokra sem tudnak válaszolni?
  Ezen felül nekem csak egy olyan kérdésem lenne hogy a pvp szerverek (és a nyugati pk/pvp rendszer) kérdését megoldották e már akár elméletben is.
  A másik hogy lehet e számítani majd nagyobb nem ünnepekhez köthető eventekre nem olyanokra amikkel az Aion van tele hanem valami interaktív dolgokra?
  Lesznek e külön Német, Francia és Angol szerverek vagy mindenki megy a közösbe?
  Továbbá hogy az oroszoknak lesz e külön szerverük vagy egy szerókon leszünk velük? (Félreértés ne essék nincsenek előítéleteim csak amilyen kavarás volt az Aionnál is… én annak örülök ha minél többen vagyunk)
  Terveznek e valami speciális bot/gold seller szűrőt vagy hagyják a Bluehole ra az egészet?
  Tesznek e majd be speciális saját tartalmat? (Npc,mobok,skinek,mountok meg hasonlókra gondolok)
  Egyenlőre ennyi ha lesznek kérdéseim majd írok még.

 3. március 8, 2011 - 7:56 du.

  Elképzelhető-e, hogy nettó játékidős vásárlási lehetőség EU-ban is elérhetővé váljon?
  Értem ez alatt, hogy nem csak havi előfizu létezzen, ami ugye akkor is ketyeg, ha nem vagy online, hanem valós időben mért, amit cak a játékban töltött idő fogyaszt, mint ahogy ilyesmi ázsiában van már jóideje. Tudom, hogy Európában más lesz a kiadó, de hátha! 🙂

 4. xruu
  március 8, 2011 - 8:23 du.

  A westernizált verzió solo fejlődés tekintetében eltér e a koreaitól, kevésbé lesz
  grp orientált a szintezés, vagy e tekintetben nem nyúlhatnak bele?

 5. március 8, 2011 - 8:56 du.

  Az előttem lévőek feltették már a kérdéseket, de én leginkább arra térnék ki, hogy mikor lesz elérhető a legelső akármilyen Beta Test. Gondolok itt CBT-re FGT-re stb.

 6. Szergely
  március 8, 2011 - 9:59 du.

  BG-ben lesz-e valamilyen ranking system, ami alapján az ellenséges csapatot kapják a játékosok? (ha van akkor bocs :P)

 7. Szergely
  március 8, 2011 - 10:01 du.

  Lesz e gyűjtői változat (tuti lesz) és ha lesz, akkor milye extrákra számíthatunk (úgyem árulják el :P)?

 8. Tyron
  március 8, 2011 - 11:22 du.

  A pvp szervereken hogy lesz megoldva az owpvp?

  Pvp szervereken PK ugyanilyen módon lesz megoldva? (itembuyos system)

  Pvp szerverek political systemébe terveznek e extráka lehetőségeket a tervben levőkön kívül(nyilván apróságokat, de hátha van valami lényegi)?

  Xp rate marad e ugyanolyan vagy boostolt questrewardok-mobonkénti magasabb xp lesz e?

  Pvp itemek árai ugyanezek maradnak e és ha igen, akkor nyertes/vesztes BGk után magasabb lesz a kapott reward (csak abból kiindulva, hogy az 50es pvp fegyó 3560 medál, vesztes meccsenként kapsz 1et, nyertesért 4et és mire euba ér már 60as lesz a max szint, nyilván jóval drágább lesz a 60as megfelelője és akkor még hol vannak az armorok meg az ékszerek. Az eu playerek casualabb rétege nem feltétlen bírja a hónapokig tartó farmolást a tutiért)?

  Terveznek e pvp-beli dmg reductiont a koreaihoz képest (tisztelettel jelentem ma tankként bekövetkezett az, amire nem számítottam a 32k-s bekapott critek ellenére, 1 hitelve lettem tankként -asszem 42kt kaptam, 41k hpval- Ja és úgy hogy elég jó cuccaim vannak)?

 9. Tyron
  március 8, 2011 - 11:35 du.

  Ja és a legfontosabb: ugye pve-vel nem lehet majd pvp medált farmolni?

  • Agiido
   március 9, 2011 - 1:49 du.

   Csatlakozom. Ez nagyon fontos kérdés számomra!

 10. Szergely
  március 9, 2011 - 8:12 de.

  Mikor lesz elérhető törtszerver?

  • Sagrath
   március 9, 2011 - 9:09 de.

   Az mi ???? I just loled.Official FTW. 🙂

 11. Finyak
  március 9, 2011 - 10:06 de.

  Hát Tyron asszem elmondtad az én kérdéseimet is, minden ami a pvp szerokkal kapcsolatos:)

 12. Ritsuka
 13. Lacci
  március 9, 2011 - 12:19 du.

  Én kiváncs lennék a craft remdszer és a dropolt itemek közti egyensúlyban lesz e valami változás.Meg az itemek statjaiban lesz e változás?
  Itt arra gondolok, hogy ahogy néztem AH ban a craftolt cucc és a Dropból eső +olható cucc között csak annyi külömbéget látok, a craftolt több bónuszt ad a stajuk ugyan viszont megegyezik,így viszont jobb a craftolt item, de akkor miért menjek instába?
  Na meg vannak olyan fegyverek Pl a dual kardnál,ami nem +olható, na most ezekből is több féle van van aminek nem sokkal magasabb a statja és egy +3mas craftolt itemnek már kb ugyan akkora a statja, viszont van olyan aminek vagy 300al nagyobb a statja na ahoz, hogy ezt a statot utól érjem már nagyon fel kell+olnom a másikat, ami nem egyszerű.
  AZ a 300 atak viszont nagyon sok, nem biztos megéri a +olható cucc, miután nerfelték a bonuszokat.
  Szal a lényeg az lenne, hogy lesze abban valami optimalizálás, kitalálta már valamit?

  Szerintem ez úgy lenne jó, ha az instából eső arany itemeket nem lehetne tardelni, ezik viszont jobbak lennének a craftolt és a worldbossokból eső gearnél is, statban és zöld bonuszban is, és ritkábbak lennének, viszont ahoz hogy boldogulj az isntába jó gearkell, tehát kell craftolnod valami, vagy veni ahból wolrdbossból eső itemet.Ezt akár eléjük is lehetne tárni, mint 1 javaslatot.

  • menorel
   március 9, 2011 - 12:33 du.

   Szia, ez inkább egy javaslat, nem kérdés. Ilyen szintű játék mechanizmus változtatásokat 1000% hogy nem fognak végezni ‘westernizáció’ címszó alatt. Ráadásul szerintem – saját tapasztalataim alapján – amit leírtál, az nem teljesen így néz ki a játékban:
   1. Azonos item szinten a mindenkori insta/world-boss droppolható nem uppolható fegyverek statjai a legerősebbek.
   2. Egy fokkal gyengébbek ennél az uppolhatók (kb 10%-kal), viszont ha ezeket felhúzod +9-re (ami brutálisan nehéz, nekem a kardommal még egyszer nem sikerült +5-nél fentebb jutnom), akkor jobb fegyvert kapsz mint az 1-es verzió.
   3. A 2-enél kicsit gyengébb (néhány százalékkal) a craftolható item amit lehet uppolni, azonban ezen a fegyveren nem három, hanem négy upgrade bonus található.

   Szerintem ez a modell kifejezetten szerencsés választás, hiszen a craftolt item nem üti az azonos szintű instance drop itemet, csak akkor ha felplusszozod maxra, ebben az esetben viszont jogos, hogy erősebb legyen, hiszen eszméletlen jelentős itemet kell ehhez betörnöd, hogy sikerüljön is.

   Ha meg tudsz győzni ennek az ellenkezőjéről, akkor megfogalmazok erről a témáról egy kérdést, amit jelezni fogok a Frognak.

   • Tyron
    március 9, 2011 - 2:58 du.

    Meno, 5ig simán fel lehet menni zöldekkel, csak kitartónak kell lenni, 6ra meg már nem árt kékkel-sárgával próbálkozni, ha megéri a 6os bónusz. Nem tudom hogy állsz anyagilag de mystelen a lowabb szintű cuccok nagyon olcsóak.

    Viszont a +6 után következő enchant szintek már valóban undorítóak. Biztos itt is lesznek olyan mákerek, akik zöldel felveretik egyből kilencre, de az én szerencsém nagyon távol áll az övétől.

    Nekem a sárga fegyó fel+6ozása kb 20 zöldbe fájt meg 2 sárgába.

 14. Lacci
  március 9, 2011 - 1:21 du.

  végülis igazad van, így jobban végig gondolva.Bár ha jól emlékszem valamik cikben,amiben s várható javításokról volt szó azt mondták, hogy még ezen is dolgoznak.
  Majd csinálok képet a két dual kardról én ugy láttam, hogy a kraftolt és a drop uppolható itemek statja megegyeztek, a craftolton viszont az alap bonuszok nál és a +olásért járó bonuszoknál is többet adott.

  Azt viszont továbra is fenntartom, hogy a top cuccok at ne lehesen AHba tenni és az istába eső uppolható cucc is lehtne jobb a carftoltnál, de legalább egyforma, bár ha egyfarma, akkor ott tartunk, mintha nem csináltak volna semmit.

  Gomdolj bele,ha csak egyforma erős a carftolt és az insta drop, akkor sincs értelme instába menni, mert kraftolni egydül is tudsz ha szorgalmas vagy, gyüjtögetsz a mardékot pedig megveszed ahból, a Pluszoláshoz is lehet craftolni is.És már megint ott tartunk, hogy miért menjek instába?
  Azt is mondanám, hogy az uppolható és a nem upolható itemek között sem biztos, hogy kell, hogy legyen ez a statbeli külömbség, az hogy uppolható az item az legyen 1 Plusz bonusz es ezek az itemek legyenek ritkábbak sokkal és akkor mondjuk csak ezeket ne lehessen tradelni.
  Bár ha ugy gondolod, hogy ezt lehetne javasolni, akkor ezt alaposan át kellen dumálni, hogy is lenne ez tényleg jó.
  Ha godolod ts en tudunk majd dumálni.

  • menorel
   március 9, 2011 - 1:36 du.

   Ezt a TS dolgot kihagynám, nem vagyok szívesen látott vendég arra felé az anti-‘guild promóciós’ kampányom miatt. Ettől függetlenül szerintem értem, hogy mire gondolsz. Jó lenne, ha valaki meg tudná erősíteni, hogy az end content instanceokból eső fegyverek (gondolok itt pl. Akasha’s Hideoutra és Golden Labra) tradelhetők-e. Ha igen, akkor ez tényleg riportolandó probléma. (Tyrol meg tudod ezt erősíteni?)
   Megpróbálok még ennek alaposabban utána járni és az alapján összerakni valami konkrét igényt.

   • Tyron
    március 9, 2011 - 2:47 du.

    Roahadt rika a drop vagy én vagyok szerencsétlen, de az instanceból eső cuccok is tradelhetők, néha még a brokernél is láthatsz szép, kiegyensúlyozott 100kk feletti árakon, amit szerintem csak e-peen növelésre raknak be QQ.

    Egyedüli nem tradelhető armorok/fegyverek/ ékszer a questitemek (de ez gondolom egyértelmű), az eddig tapasztaltak alapján.

   • menorel
    március 9, 2011 - 3:52 du.

    Bocs, hogy megint le Tyroloztalak, megpróbálok kinőni ebből 🙂

 15. Szergely
  március 9, 2011 - 2:17 du.

  – Milyen állapotban fog leledzeni az EU kliens CBT startkor (verziószámra gondolok, pl. KOBT-nek megfelelő, vagy régebbi, esetleg frissebb verzióra számíthatunk)?
  – Kicsit butább kérdés: előre tervezetten mennyire fog felzárkózni az NA/EU kliens a koreaihoz képest a fejlesztések során?

  Off: Mekkora dobás lenne Meno-tól, ha bétára bejelentené a Variance guild indulását, muhaha!! :trollface: Tuti appliznék 😀

  • menorel
   március 9, 2011 - 3:52 du.

   Nem lesz Variance guild. A TERA esetében inkább szeretnék a játékkal foglalkozni, mitsem azzal, hogy 90 ember kínját-baját hallgassam reggeltől-estig. De persze ha lesz ‘Szergely és a haverok’ guild, akkor oda szivesen appliznék 🙂

   • Szergely
    március 9, 2011 - 4:35 du.

    Általam biztos nem lesz. Persze rajongóim lehet indítanak majd egyet, erről még nem tájékoztattak… x]

 16. Ritsuka
  március 9, 2011 - 5:40 du.

  majd én csinálok egyet, szivesen várom a jelentkezőket
  Ezennel a Szergely’s Minions klán megnyitja a kapuit de lehetőleg csak elin játékosok legyenek (mesterünk egy nagy kivánsága :D)

  • menorel
   március 9, 2011 - 6:05 du.

   Elin? Nem nem soha… Castanic FTW!

   • Ritsuka
    március 9, 2011 - 6:53 du.

    én is igy vagyok vele ^^

   • Szergely
    március 9, 2011 - 7:52 du.

    Szerinted:

    vagy…:

    Nem értem mi bajod az elinekkel… 😛

   • menorel
    március 9, 2011 - 9:14 du.

    Ez kész…. Aludni akarok, nagyon sokat és remélem, hogy ez idő alatt ez a videó nem fog rögzülni a hosszútávú memóriámban. Átok rátok memória agysejtek!!! Mostanában melóban folyamatosan olyan dalokat dudolgatok magamban, hogy: “Egyszer volt, hol nem volt…”, vagy a “Süti-süti pácsát…”, de holnap tuti ez a förmedvény fog az eszemben járni: “minyinopopomi, tunyi munyi ti ake mű….”

 17. Ritsuka
  március 9, 2011 - 8:03 du.

  félre értés ne essék, semmi dolgom nem lesz a Castanic Female-el ^^
  és nem buzi sem vagyok, hogy férfi létemre férfi karaktert csinálok és “annak nézem a seggét hosszú órákon keresztül”

 18. Ritsuka
  március 9, 2011 - 8:08 du.

  amugy elines videoidat megnézve, egy hasonlóság tünt fel rajtuk, videoidban szereplő elineknek, mind ugyanolyan BESZIVOTT fejük van :DD

  (amugy Cute ^^)

 19. Szergely
  március 9, 2011 - 9:42 du.

  Na akkor csak Meno-nak a TELJES verzió:

  A leírásban benne van a dalszöveg angolul is, mert úgy a tuti.
  Egyébként úgy tudom, hogy a klippben szereplő karakter is Terából van, akit majd Berlinben fognak nektek prezentálni a találkozó csúcspontjaként és egyben legtitkosabb újdonságaként. Persze a zene adott hozzá.

  • rekotye
   március 10, 2011 - 12:30 du.

   Jaaaaaaaj Miku Hatsune 😀 Cuki kis vocaloid 😀

 20. Szergely
  március 9, 2011 - 9:50 du.

  Azt vágjátok, hogy a fejhallgatós, copfos kislány a végén bepózolva, egyik hajtincsével egy csokor újhagymát megragadva a magasba emelkedik és a 40-50 rakéta amiket kilőttek rá mind felrobban KÖRÜLÖTTE, és még csak véletlen sem találja el egy sem!! Rémálom! D:

  • Ritsuka
   március 9, 2011 - 9:56 du.

   a hajával repül egy fej hagymáért, ez kinában minden napos, mi bajod van vele? :))

 21. Tyron
  március 10, 2011 - 12:38 de.

  Ja tényleg, még egy kérdés: elin/popori hitboxával csinálnak valamit?

  Csak mert rohadt idegesítő, hogy az ember az összes charge skilljével átfut rajta a 2 csapású skillekell meg szimplán áthalad rajta és a 2. lépés már nem kapja el. Elvileg itt komoly fizikai tulajdonságok vannak. Szerintem, ha egy szilárd testnek nekifutok, akkor nem ártana megakadni benne. Mert így kb a playerek 90%a elin meg popori lesz pvp megfontoltságból, de még pveben is lehetnek előnyös oldalai. Én meg előbb vágom fel az ereimet, minthogy egy kib*szott nyúllal, mobszkutyával vagy félig róka/dagadtcombú animekiscsajjal legyek.

 22. Lacci
  március 11, 2011 - 12:01 de.

  Rá lehtne kérdezni az endgamere, vajon mi lesz?Valami hír morzsa jól jönne, mert kezdek türelmetlen lenni és elveszteni az érdeklődésemet, Azzzal nem tartják fenn a az érdeklődést ha semmit nem mondanak, inkább elveszik az ember kedvét azzal, hogy semmit nem mondanka, csak annyit, hogy lessz valami jobb mint a siege.De mi lesz vaze?HA nem árulnak el semmit akkor sokan fogják azt mondani, hogy kpjákbe és nézzék a hlyének, a tudják, hogy kicsodát.
  Ott az arhange ami közel sem tart ott ahol tera, és még is többet lehet tudni az endgame contentről/pvpről.

  Szal nagyon úgy tűnik, hogy nincs is semmi és csak hülyítenek.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s