Kezdőlap > Blog > Mikor tervezel csatlakozni a majdani guildedhez?

Mikor tervezel csatlakozni a majdani guildedhez?

Régen volt már szavazás és ma felrémlett bennem egy gondolat. Vajon ki mikor tartja időszerűnek, hogy guildet keressen magának? Lássuk, ki hogy gondolkodik erről:


Kategóriák:Blog Címke: ,
 1. Szergely
  március 6, 2011 - 8:51 du.

  Saját guildem van és csak én felelek meg a feltételeknek, trolololo!

 2. Siedrenn
  március 6, 2011 - 8:53 du.

  Ez egy rendkívül nehéz kérdés. Egyrészt az elitebb guildek tele lesznek már béták előtt, vannak páran,akik tartanak fenn helyet a startra, ez becsülendő. Azonban nehéz azt mondani egy komoly guildnek, hogy rám bizony számíthattok, mert lehet 3 hét után otthagyom. Vagy esetleg a guild is kihalhat körülötted,mert a tagoknak teszem azt nem tetszik a game, ekkor már szintén nem sok esélyed van egy másik, komolyabb közösséghez való csatlakozásra.
  Folyamatosan figyelgetem én is Tera oldalon a guidleket, van is kb. 2-3 szimpatikus, de egyelőre egyikkel sem vettem fel a kapcsolatot. Dehát majd lesz, ahogy lesz:)

  • Szergely
   március 6, 2011 - 9:24 du.

   Olyanra is volt példa, hogy az elitnek mondott guild bomlott fel 3 hét után 😛 Kzdéskor egy “elit” guild fogalma: tudsz napi 25 órát játszani? És kb ennyi. Szvsz nincs olyan, hogy elit guild egy új játék startjakor.
   Részemről szivesebben ismerem ki a játékot barátokkal/ismerősökkel, mint egy bizonytalan társaságból megalakult bizonytalan guildben 😛

 3. Hondo
  március 6, 2011 - 9:24 du.

  A játék alat majd kitalálom.

 4. Delebriel
  március 6, 2011 - 9:38 du.

  Azért ebbe erősen bele fog szólni az is, hogy hányan fogják ezt itthon játszani. Minél kevesebb a magyar játékos, annál kevesebb a magyar guild és ügye annál kevesebb a lehetőség. Lehet lesz olyan, akinek egyik magyar guild se tetszik majd (ki tudja miért) és megy külföldibe… és ez még tovább csökkenti a jó magyar guildek kialakulását.

  • Szergely
   március 6, 2011 - 9:41 du.

   Szerintem nem lesz probléma a mennyiséggel. Nagy előny, hogy nem RvR játékról van szó, tehát nincs eleve kétfelé osztva a játékos társadalom.

 5. március 6, 2011 - 9:55 du.

  A kérdésben szó sincs magyar guildekről. Én azt hiszem nem vagyok jó angolból, de inkább megyek nemzetközi klánba, mint hogy értsem a kicsinyes vitákat stb. Sajna nem kevés negatív tapasztalatom van a honi klánokkal kapcsolatban. Persze voltak kivételek, de majd a játék meghozza a döntést is.

  • menorel
   március 6, 2011 - 10:04 du.

   Igen, itt most szó sincs magyar guildekről/magyar közösségről. Ezt is meg fogom egyébként kérdezni, de a mostani kérdés csak arra vonatkozik, hogy ki mikor tervez egyáltalán guildet keresni magának.

   • Delebriel
    március 6, 2011 - 10:57 du.

    Jogos.

 6. Szergely
  március 6, 2011 - 10:16 du.

  Csak a baráti társaságot említettem, gondolom ez terelte a témát ilyen irányba 😛
  Egyébként úgy tervezem, guildet startkor fogok keresni (külön a bétákra és külön headstartra), de az sem kizárt, hogy jóval start előtt már el lesz döntve attól függően, hogy hol lesznek ismerős arcok (nem csak magyar…) akikkel játszani szeretnék 🙂

 7. március 6, 2011 - 11:27 du.

  Én majd a béta alatt keresek valami kis casual guildet, hogy mire eljön a head start, kialakuljon egy jó kis társaság.

 8. Finyak
  március 7, 2011 - 8:48 de.

  Havrokkal megbeszéljük majd, ez közös döntés, hiszen nem egyedül kezdem.Ahova a nyáj csapodik, oda csapodom majd.

 9. negativ_figura
  március 7, 2011 - 8:54 de.

  Majd ha megjelenik. A házépitést sem a bútorok vásárlásával kezdik 😀

 10. number361
  március 7, 2011 - 11:32 de.

  Attól függ, hogy játszom-e egyáltalán…ha nagyon megpiszkálják az Elin fajt (a női részleget), akkor gondolkozok rajta, hogy inkább hagyom az egészet…

  (I WANT MY ZERKER LOLI WITH BIG AXE AND ‘A.R.M.O.R.’ )

  ps.: A.R.M.O.R. = The less it covers the higher the stats it gives…

  Pedobear ftw.

  Amúgy erről tud-e valaki valamit? Én headstart-nál szépen lassan megismerkednék a játékkal, saját tempónban haladnék (barátnőt, barátokat, családot, munkát nem lehet csak úgy otthagyni…) így szerintem elég sok ‘elit’ klán alapból kidobna, mert nem játszom napi +10 órát…

 11. Ritsuka
  március 7, 2011 - 2:29 du.

  azok a klánok failek általában, számomra a guild jelentsen egy baráti társaságot akiknek valami célja van és képesek együtt játszani, nem komálom ezeket az elit klánokat ahol azt is megszabják, milyen ívben pisálj, mennyit játsz, és ha nincs olyan geared akkor még instába se visznek le…

 12. Lacci
  március 7, 2011 - 2:49 du.

  Elit??Miért társítja mindenki az elitet azzal,hogy napi sok-sok órát kell kockulni?Szerintem egy olyan Guild is ott lehet az ahol nem játszik mindenki napi 10 órát, de a fontos eseményekre a csapat nagy része meg t6ud jelenni és helyt tud állni.Remélem nekünk is sikerül ilyen módon sikert elérni, azzal a bizonyos,F betűs guildel,de ez nem a reklám helye.
  A külföldi guildekkel én nem tudnák mit kezdeni, hisz az angolom szinte 0, de nem is mennék külföldi guildbe, még ha meg is tudnám magam értetni velük,mert nehézkes barátokra szert tenni, úgy hogy alig érted mit akarnak.
  Bár én is a már évek alatt össze gyült kis csapattal fogom kezdeni,akikkel több év alatt megismerkedtem és barátok lettünk.Persze valaki elmaradt az idők során,de mindig vannak új barátok is.
  Itt a beta óta is vannak olyanok akikkel úgy gondolom, hogy sokat fogok együtt játszani.

 13. Ritsuka
  március 7, 2011 - 3:17 du.

  sajnos én eddig akárhányszor kezdtem mmo ba, mindig megfogadtam, hogy magyar klánba nem megyek, sajnos minden játékban megszegtem a fogadalmam, és meg is bántam, de TERA ban nem fogom ez már most biztos (ez nem azt jelenti, hogy magyar nem lesz a klánban) de hogy full magyar klánba nem megyek az is biztos, és nem azért mert nem kedvelem a népem vagy valami, hanem a magyar viselkedés miatt, mindenki kakast játszik a szemétdomb tetején…

 14. Tyron
  március 7, 2011 - 9:40 du.

  Vannak valóban üvegbehugyozós emberek, de én már nagyon rég nem találkoztam annyira elit klánnal. Az már erőltetett.

  Az elit klán számomra azt jelenti, hogy a benne levő emberek tudják, hogy hogyan haladjanak megfelelően, tudják a fontos bossok locját, respawn timeokat és nagyrészt rendelkeznek a nap emberi szakaszaiban (minden elit klánban vannak atomkockák, ami nem baj, mert elegendő információt szereznek, hogy mire a casualabb tagok odaérnek, már ne kelljen végigszopni mindent)elegendő emberrel ezek levadászásához vagy ahhoz, hogy az érte folyó harcot megnyerjék. Pvpben nemcsak csattogtatnak, mint kamasz fiú magömlés után, hanem komolyan tesztelgetik a karakterüket minden szinten, minden class ellen, ismerik a megfelelő stratégiákat BGkben, vagy owpvpben és ha mass event van, odaveretik magukat, ha kell, persze nem minden áron, mert irl > ingame mindig.

  Sok nagy ego van az ilyen klánokban, de ha a klán, ally érdekében félre tudják tenni ezt, akkor minden rendben. És az ilyen klánokban sem követelik meg a vödörbefosást, ha esetleg valakinek ez túl soknak tűnne. Ha napi szinten megmutatod magad, hogy élsz és ha esetleg valami van, amiben segíteni kell és odateszed magad, kommunikálsz a klántársaiddal, akkor semmi esély, hogy kivágjanak.
  (ha nem loggolsz be 2-3 napig akkor sincs semmi, max annyi, hogy ha nyaralni mész, akkor megkérnek, hogy a fórumukban tegyél róla említést, hogy tudják, hogy mi van)
  Nagyon sokan utálják az ilyen klánokat, mert hogy a tagok beképzeltek, ilyenek, olyanok, de az a vicc, hogy szinte az összes halál jó fej. Ők egy kicsit több energiát áldoznak fel a játékért mint egy átlagos gamer, ennyi az egész.

  • Szergely
   március 7, 2011 - 9:50 du.

   QFT 🙂

  • Ritsuka
   március 7, 2011 - 10:34 du.

   Aionban is volt ilyen, csak ott az egot nem lehetett félre tenni, a nap 24 orájában figyelték a world bossok respawnját farmolták aminek a lootjait benyelték, siegeken verték a mellüket mindaddig amig a kisebb klánok megunták és nem segítettek nekik, onnantól kezdbe összeomlott a rendszer mert nem tudtak semmitse csinálni (addigra már megszedték magukat medállal)…stb lehetne még sorolni, nekem eddig rossz tapasztalataim vannak az elit klánokról, bár tény, még nem találkoztam olyannal, ahol az egot félre rakták volna, valoszinüleg emiatt…

 15. Tyron
  március 7, 2011 - 11:18 du.

  A legnagyobb probléma, hogy a kis klánok sosem fordultak rendesen a problémáikkal a nagyokhoz. Csak szapulták őket hátulról, de senkinek nem jutott eszébe, hogy “te, rá kéne írni erre a leaderre-coleaderre, hogy néha napján mi is tudjunk menni erre/arra a worldbossra.” (Ez a nagy átlag mentalitása és ez kivételesen international, nem csak magyar) Mennyi qq-t láttam emiatt fórumokon/ingame.

  Itt is a nagyobb kutya baszik elv érvényesül. Ők energiát fektettek abba, hogy az adott bosst tudják farmolni. Ezt akárki meg tehette volna, de mégis az a nagy klán volt az aki célirányosan ráment, mert tudják, hogy ez a céljaik felé vezető út. Ők is emberből vannak, néha csak szólni kéne, hogy mások is rászabadulnának.

  Talánaz megnyugtatja az embereket, hogy itt nem tizenX-24 órás cdket kell kivárni. Kicsit kivan az agyam, de asszem 1 órása respawnja a worldbossoknak( Meno úgyis korrigál, ha tévednék :p). Nem akarom túl fényesen feltüntetni a dolgokat, mert valószínűleg az óránkénti spawnok is szét lesznek osztva a legerősebb allyn belüli klánok között, de ettől függetlenül akkor is meg lehet keresni őket azzal, hogy az adott kisebb vagy kis klán is beszállna a körforgásba, esetleg heti 1-2 alkalommal ráugornának.

  Ha ezek után olyan választ kap a kérdező, amit arrogánsnak érez, akkor mehet a theorycrafting az adott klán/ ally féregségéről, ami cseppet sem fogja őket érdekelni, mert ők akkor is a top-on lesznek, mindaddig ameddig nem robban ki a szokásos kamu lázadás és ki nem válik 1-2 erős klán és minden szarral dobálják egymást, ameddig ki nem hal alóluk a szerver (közben új allyk alakulnak, régi nagy klánok szélednek szét, stb…) Ez a dolgok körforgása, ahogy én láttam az utóbbi években. A political system csak még egy indok lesz a top allyk szétválásának, meg a hatalmas e-karaténak.

  • Hondo
   március 8, 2011 - 5:42 de.

   Tyron: Fordítsuk meg egy kicsit amit írtál: Nem olvasnak csetet az ilyen e-penis CD-re boss farmoló klánok tagjai? Ha olvastak, akkor láthatták, hogy mi a helyzet! Nem fordultak hozzájuk az emberek? Honnét tudod? Erre két válasz van: Nem tudod, csak gondolod, vagy tusdos, mert te is tagja voltál az elitnek hitt légiónak.
   A második bekezdésed kicsit élet szagúbb, mint az első. No és nem is igen fér össze azzal.
   Az elit kifejezés már eleve egy kis sznobizmust sejtet, ha azt hiszi valaki, hogy ingame jobb és híresebb klánba van másnál, akkor ő már elite. 🙂

  • Szergely
   március 8, 2011 - 8:45 de.

   Na itt már nem értek egyet, nem az határozza meg egy guild elitségét, hogy mennyi mindent tud irányítani, vagy hogy a guild ranking élén van e vagy sem. Könnyen hozzátartozhat, de nem ez ami maghatározó, hiszen mindezt el lehet érni simán számbeli előnyből is, és mennyiség =/= minőség. Sőt, top guild nem feltétlen egyenlő egy elit guilddel. Elit guildbe eleve nehéz bekerülni, top gear alapfeltétel, de közel sem garancia. Ebből is adódik, hogy általában nem a 90+ fős klánok tudják kivívni maguknak ezt a jelzőt. Aionos szemszögből nézve amiről most beszéltél inkább ráillik a jól ismert zerger légiókra és azért ők nagyon messze vannak az elitségtől…

   • Tyron
    március 8, 2011 - 11:36 de.

    Hondo, igen, amióta mmozok azóta az “olyannak hitt” klánokból párban volt szerencsém szerepelni. Ebből tudom, hogy globalchatben mindig mentek a megjegyzések, az oltogatás, de egyik leadertől sem hallottam soha ,hogy megkeresett xy klán, hogy ők is részt akarnak a tortából és ezért ezt meg ezt tudnák felmutatni az ally érdekében. Jóban voltam a leadereimmel és ezzel kapcsolatban dumáltam is 1-2vel.

    Amúgy azért kanyarodtam át a zergerekre, miután kifejtettem, hogy számomra mit jelent egy elit klán, mert Rituska írta az aionos példát, amiben én is érintett voltam.

    Utolsó mondataidra: igen vannak olyanok az ilyen klánokban, akik nagyon odavannak maguktól, de mint írtam is, ha az ilyen arcok az ally-klán érdekében ezt félre tudják pakolni, akkor minden rendben folyik. Voltam olyanban is, aminek a ventriloján egy átlagos ember, akit nem ismernek képességeik alapján, 3 percet nem bírna ki, mert fejbúbtól sarokig kioltanák a szart is belőle. Na őket speciel mindenki utálta és ők még rá is pakoltak erre nagyon csúnyán szavakban és tettekben is, de nekik így volt jó és a mai napig így tolják.

    De tényleg, nagy átlagban a klántagokban egy szikrányira sem fogalmazódik meg, hogy ő elit. Csinálja a dolgát, mert tudja, hogy pl tera szemszögéből nézve top cuccokat akar mindet +9re és ezért több energiát fektet bele. Lehet hogy utálják, mert folyamatosan campeli a bosst, rommápkz mindenkit a közelben a kispajtásaival-klánjával, mikor minden ember vágyna az adott boss dropjaira. De ezt akárki megtehetné, mégis ő az aki ottvan, a többi meg csak qqzik max distanceról, hogy már megint ezek a g*cik ölik a durvát.

    Szergely: na ja, itt kicsit elkalandoztam az elit/top rating szempontjából. Meg amúgy az egész postomra rányomta a bélyegét a régi ragnáért meg menoért menő dráma. Pont egy konkrét eset jutott eszembe, amikor ragnánát valakik elkezdték, de elég nyögvenyelősen haladtak, aztán a Royal legion, wksc meg primewings épp akkor fennt levő (ez asszem délelőtt volt, én pont melóztam) tagjai levadászták előlük és semmit nem kaptak belőle, akik elkezdték. Asszem annak a kis klánnak a tagjai a leaderükkel az élen, akik megpróbálták behúzni, sikertelenül, 3 hónapig toporzékoltak a hivatalos fórumon. És asszem akkor pont semmi lényeges drop nem volt. De arra is határozottan emlékszem, hogy 1 kurva post nem volt, ahol normálisan próbálják megbeszélni a dolgot. Csak a kibaszott támadás.

    Most lépek, de a lényeget arról, hogy számomra mi az “elit” azt már az első postban leírtam. Lenne még sok minden, amit leírnék ezzel a kis/nagy/elitklán dologgal kapcsolatban, de senkit nem akarok megsérteni, ezért inkább csendben maradok.

  • Liri
   március 8, 2011 - 10:35 du.

   Milyen mókás is volt L2-ben az ázsiai ( azt hiszem koreaiak voltak ) farmer klánnal haverkodni 😀 Csurrant cseppent valami.

 16. Ritsuka
  március 8, 2011 - 12:05 de.

  Tyron ez pl aionban nem lehetett, nem lehetett másé a loot cask az övek, közöttük is igy is lenyulták szoval… 🙂 emlékszem mig bent voltam 1 ben, volt srác aki fent votl a nap 24 orájában cask hogy abyssban lessen 1 bosst, berespawnoilt azonnal 2 ally oda, 1 leölte 1 védte öket az ellenségtől (akik akkoriban eléggé elvoltak nyomva), és még klánon belül is behuzták az itemeket… kicsit szégyen az ilyen “top légio”

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s