Kezdőlap > Blog > Friss infók a EU tesztekkel kapcsolatban

Friss infók a EU tesztekkel kapcsolatban

Frissenimelegében jöttiaziinfó, amelyiszerintia márciusielső hétvégéjére tervezett közösségiipartizánkodást kétihéttel megcsúsztatták. Aihivatalos indoklás szerint ekkoraifog elkészülni a legfriesebbiangol nyelvű kliens (aminek kifejezetten fogokiegyébként örülni, miveliGamesComon eléggé nehezményeztem, hogyinémet klienssel kellett játszani), valamint nemimellesleg a csúszásnakiköszönhetően az eddigimeglévő titoktartási kötelezettségialól is feloldanak bennünket, tehátiszabadon írhatunk beszámolótiaz élményekről. (Nem minthaieddig bármilyen titoktartási nyilatkozat is vissza tartott volna attól, hogy minden hasznos és hasztalan információt kipostoljak. Mentésemreiszolgáljon, hogy tisztániés érthetően közöltem a Frogsterrel már azielején, hogy ezekkel a nyavajáikkal, engemihagyjanak is békén.)

Hogy miért érdekes mindez? Nyilván szerepeltia levélben, hogy huhúú mennyire miifogjuk legelőször tesztelni a legújabb klienstiés hogy mennyire beifogunk tudni számolniia tapasztalatokról. Ennek egyenes következménye, hogyinagy valószínűséggel (ha egyáltalán lesz ezen kívül publikus béta) március utolsóihétvégéig biztos, hogyinem fog elindulni a béta. (Este megpróbálok beszélni az illetékesekkel erről is…)


Kategóriák:Blog Címke:
 1. muDao
  február 23, 2011 - 6:13 du.

  Na hát ez nekem még kapóra is jön, azon a hétvégén itthon vagyok és semmit nem kell csinálnom, előtte lévő hétvégéim húzósak. Fuckyeah! \,,/

 2. Delebriel
  február 23, 2011 - 6:32 du.

  Kérdezz rá. 😀

 3. február 23, 2011 - 6:36 du.

  Óóóóó….fene egye meg ezeket a klienseket 😛 Nah mindegy azon az 1-2 héten ne múljon 😀 Öhm…azaz: Ami késik nem múlik (:

 4. menorel
  február 23, 2011 - 7:01 du.

  Mielőtt bárki is nagyon bele élné magát, egyáltalán nem biztos, hogy nem ez a community event lesz ez a bizonyos ‘special beta event’ amit korábban márciusra beígértek. Este megpróbálok beszélni az illetékessel, hogy mire számíthatunk ezen a téren. De teljesen reálisnak tűnik most, hogy úgy egyébként nem lesz publikus béta most.

 5. nagyonnagyon
  február 23, 2011 - 7:23 du.

  kicsit fogalomzavarban szenvedek, most akkor egy hétvégére elhívnak benneteket, tejben vajban fürösztenek, kipróbáljátok a gamet friss inglis kliens stb stb, oké.
  Várható volt zárt béta és nyílt béta még a megjelenés előtt. Most akkor ennek a zárt (kulcsérkuncsorgós) verziójára gondolod Menorel hogy nem lesz vagy nem most lesz?
  Üdv

 6. Goren
  február 23, 2011 - 7:25 du.

  Nekem csak addig kéne a béta teszt h kipróbáljam h fut e laptopomon (persze ha addigra sikerül megvennem végre). Ezen a pár percen kívül én hanyagolom a béta teszteket. Nem akarok úgy járni mint Aionban h állandóan belógtam a kínai tesztekre + az EU-s tesztekre és mire élesben jött addigra Poetától, Verterontól és Elten elejétől már hányingerem volt. Ezt még 1 szer nem játszom el legyen csak friss és új az élmény amikor végre jön az éles. (Azért a pár screenshot ért meg nem kár :P)

 7. menorel
  február 23, 2011 - 7:31 du.

  nagyonnagyon: Arra gondolok, hogy ez a bizonyos hétvégét nem fogja közvetlenül követni egy meghívásos zárt béta, amire tudnánk kulcsokat sorsolni.

 8. Goren
  február 23, 2011 - 7:39 du.

  Részemről nem gond türelmes vagyok tudok várni csak lassan már elfogynak az ujjaim
  de majd folytatom a lábamon ott még van 8 😀

 9. nagyonnagyon
  február 23, 2011 - 7:40 du.

  Értem, köszi. Azért titkosszolgálati eszközöket is bevetve, hostesseket túszul ejtve is próbáljatok hozzájutni mindenféle legális és tiltott matériához. 😉

 10. Szergely
  február 23, 2011 - 10:49 du.

  Neeeeeeeeee!!! Már úgy kipróbáltam volna QQ
  /off
  Nyakamat rá, hogy március első szerdáján elhintik az első infókat NA/EU-s 2.5 Aionnal kapcsolatban, aztán március végén/május elején, mikor beindul a Tera cbt fellövik 2.5-öt élesben is és ezzel egyidőben koreában 3.0-ról (vagy 2.9-ről…) özönlik majd az infó. Tuti. 😀
  /on

 11. Ritsuka
  február 23, 2011 - 11:29 du.

  löjjék csak, megvillantják 3.0 át ahol sorci még táposabb lesz, és moar pve content, aztán csak terára kell várni! ^^

 12. Goren
  február 23, 2011 - 11:34 du.

  Az csak jó ha a cbt alatt lövik fel a 2.5 öt mert akkor az éles kiadásra lecseng a content. Főleg mire a 3.0 ideér amondó vagyok h decemberelőtt azt mi nem fogjuk látni. (koreaiak lehet) ÉS decemberben már mindenki nagyban Terázik szürcsölik a teájukat és terás karácsonyi dalokat énekelve szenteste mindenki elhúz egy jót instázni 😛 ahova kampány küldetésként megkapják a Free Santa nevű questet. Aki pedig a Jézuskában hisz az meg a Free Jesus nevűt fogja felvenni. Aki meg egyikben sem annak sem kell aggódni ők felvehetik az X-mas WTF nevű küldetést amiben a karácsony értelmét kell megtalálni XD

  • Prana
   február 24, 2011 - 10:17 de.

   Karácsonykor az MMO community nagy része GW2 OBT-n fog élvezkedni, fogadjunk. 😛

   • Imnoteph
    február 24, 2011 - 10:36 de.

    Kivéve mindazok, akik nem hisznek abban, hogy egy COOP RPG játékot fejlesztő cég képes lesz valóban normális MMORPG-t csinálni. Tény, hogy hatalmas reklámja van a GW2-nek, de az is tény, hogy a hatalmas elvárásokból szoktak lenni a nagy bukták. De ne legyen igazam és a GW2 legyen a világmegváltó MMO.

   • Prana
    február 24, 2011 - 2:34 du.

    LOL xD

    5 év GW1 tapasztalat után van elég rálátásom az arenanet kompetenciájára, ennek semmi köze a “reklámhoz”. Az eddig hivatalosan publikált infók alapján már látható, hogy végre nem egy újabb unalmas koreai “grindolj agyhalálig” stílusú játékot kapunk. Nem kell megváltania a világot. Beérem azzal ha a következő 5 évben ez lesz a legélvezhetőbb és legjobban supportált MMORPG. Van rá esély.

 13. Goren
  február 23, 2011 - 11:40 du.

  Elnézést kifelejtettem a Judaizmus vallás követőit természetesen ők a Where is my Menora questet vehetik fel.

  • menorel
   február 23, 2011 - 11:52 du.

   Mi rosszat követtem már megint el?

   • február 24, 2011 - 6:10 de.

    Szerintem semmi rosszat. Miért?

   • Chiccoo
    február 24, 2011 - 5:55 du.

    Menora (“A menorah or menoure is a seven-armed candelabra . It was the ancient symbol for the Hebrew people and one of the oldest symbols of Judaism in general.” by Wikipedia) az nem Menorel teeee 😀

  • Ritsuka
   február 24, 2011 - 11:32 de.

   és énekelhetik majd a drenei számot SP ből 😀

 14. Imnoteph
  február 24, 2011 - 3:34 du.

  Prana :
  LOL xD
  5 év GW1 tapasztalat után van elég rálátásom az arenanet kompetenciájára, ennek semmi köze a “reklámhoz”. Az eddig hivatalosan publikált infók alapján már látható, hogy végre nem egy újabb unalmas koreai “grindolj agyhalálig” stílusú játékot kapunk. Nem kell megváltania a világot. Beérem azzal ha a következő 5 évben ez lesz a legélvezhetőbb és legjobban supportált MMORPG. Van rá esély.

  Hol is hallottam én ezt a történetet? Lehet hogy pl. a Warhammer Onlinenál? Lehet egy játék bármennyire überjól supportált, überjól fejlesztett, ha a véghajrában elkapkodnak egy-két apró, de nagyon fontos dolgot. Hol is tart most az általad is említett “hivatalosan publikált’ információ? Tudunk néhány class/profession-t, de még mindíg nem az összeset, még a játék mechanizmusból nagyon ködösen és nagyon keveset tudunk, a PVP-ről semmit nem lehet még tudni, leginkább csak a loreról derült ki nagyon sokminden. Ehhez képest az NCSoft egyértelműen kijelentette, hogy márpedig ha esik ha fúj, akkor még az év vége előtt be fog indulni a bétázás és még akár a release sem kizárt. Nézd meg az általad “unalmas koreai grindolj agyhalálig” tripla-A MMORPG játékokat, ahol a kiadás előtt ÉVEKKEL indul el béta és még így is egy félkész dolgot adnak ki. Véleményem szerint a GW2 pontosan ugyanakkora bukás lehet mint a Warhammer vagy a FF-XIV volt, NE legyen igazam. Mindkét játékot olyan hatalmas játékóriás cégcsoport pénzelte, akik elhitették magukkal, hogy márpedig ők meg tudják mondani a játékosok bevonása nélkül, hogy mi kell azoknak. Tévedtek, méghozzá nagyon-nagyot. Az Arenanet most eléggé ugyanezen az úton halad.

  Az meg, hogy karácsonykor az MMO community nagy része GW2-zni fog egy eléggé elvakult véleménynek tartom továbbra is. Ugye nem gondolja senki, hogy pl. a Blizzard nem fog pontosan ugyanúgy reagálni (pl. egy kieggel vagy nagyobb content peccsel) a GW2 megjelenésére, ahogy tette ezt az Aion vagy a WHO megjelenésekor.

  • Prana
   február 24, 2011 - 4:46 du.

   Abban teljesen igazat adok neked, hogy rosszul sülhet el ha az NCSoft sürgetése miatt elkapkodják a fejlesztést, GW2 blogon írtam már ezzel kapcsolatban.

   A béta időszak más kérdés. Sok játékot azért adnak ki nagyon kezdetleges állapotban bétára, mert ez a legolcsóbb módja a tesztelésnek. ArenaNet azt állítja hogy komoly tesztelő és QA csapat dolgozik a GW2-n, majd meglátjuk.

   Amúgy már bánom hogy hozzászóltam ehhez a karácsony dologhoz, nem állt szándékomban szétoffolni a tera blogot, de mivel az aion is szóba került, nem tudtam megállni. Bocs ha elvakultnak tüntem, eszem ágában sem volt azt mondani hogy mindenki eldob mindent a gw2 miatt, pl koreában feltehetően B&S lesz a sláger. Úgy gondolom hogy Európában és USA-ban viszont sokan ki fogják próbálni a publikus bétát kiváncsiságból, a többit majd meglátjuk.

 15. Csenky
  február 24, 2011 - 4:00 du.

  Szerintem a Blizzard nem fog már túl nagyokat durrantani WoW téren… Legalábbis remélem, hogy nem arra az elcsépelt, jobb napokat is látott poligontömegre tolják a pénzt, hanem az SC2, D3, és egy esetleges új MMO a mostani fő projectek…

 16. xruu
  február 24, 2011 - 5:08 du.

  Hát ha másra nem, egy nagyobb content patch-re mindenképp kell számítani tera meg gw2 ellen is, elég dörzsöltek ők ehhez. Tök véletlenül épp ma, a Rift indulására tolták fel a 4.1-et PTR-re, amiben már instából is tudsz free epix-et szerezni (cata egyik változása volt hogy ismét nehézzé vált egy kari epic-be öltöztetése, hogy aztán most megint odalökhessék a tömegnek a koncot) meg egy rakat igéretes dologgal.
  Senkinek ne legyen kétsége felőle, hogy gw2 is kap valami kis szeretgetést, baráti öletést, ahogy Aion és War esetében is elővették a nagypuskát. Persze nincs ezzel semmi baj, a verseny már csak ilyen.

  • Szergely
   február 24, 2011 - 6:04 du.

   De van vele baj, mert nem jelenik meg olyan sűrűn rivális játék mint amennyi patch/content update szükséges lenne 😛
   NA/EU-s Aionnál maradva az első tényleges contetn update 2.0 volt, amire 1 évet kellett várni és nagyon úgy néz ki, hogy a következőre (3.0) sem kerül ősznél előbb sor, ami megint csak 1 év… Évente kidobni pár új instát content update néven egy havidíjas játéknál hamar a játékos tábor drasztikus csökkenéséhez vezet.

   • Achen
    február 25, 2011 - 12:30 du.

    Az NcKOR & WEST is szarik az eu játékosok fejére. Nem lesz ott már nyár, csak ha nagyon megmozgatják a dolgaikat és jo nagy rendet raknak.

 17. Csenky
  február 24, 2011 - 11:08 du.

  Szergely: sokkal drasztikusabb csökkenéshez vezetett a 7 óra queue, a bullshit-soft eventek, meg a transfer agyatlan levezetése. A conent simán jó lenne, ha 24/7 tényleg foglalkoznának a szerverekkel, annyit nyitottak volna eleinte amennyi kell, és úgy vonták volna össze őket, ahogy kell.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s