Kezdőlap > Blog > Szolg. közl.: Community: No Moar!

Szolg. közl.: Community: No Moar!

Röviden, tárgyilagos stílusban: A mai nappal megszüntetjük a Tera-Europeon fenntartott community oldallal a kapcsolatunkat. A továbbiakban a community szervezés helyett inkább a blogra koncentrálunk. A továbbiakban szeretnék a blogot teljesen mentesíteni mindenféle community/guild propagandától, ezt kéretik tiszteletben tartani.

A community oldal kapcsán ugye egyetlen kérdés maradhat nyitva: Korábbi bejelentés alapján a béta eseményekre a szabad kulcsokat a Community oldalon keresztül disztributáltuk volna. Ez a jövőben természetesen úgy változik, hogy – hasonlóan a korábbiakhoz – a blogon lesz lehetőség hozzájutni a kulcsokhoz.


Kategóriák:Blog Címke: ,
 1. Gerappa
  február 22, 2011 - 2:24 du.

  Nekem mind1 hol jutok kulcshoz 😀 Amúgy is csak a blogot olvasom.

 2. Choco
  február 22, 2011 - 3:30 du.

  Ide kell regisztrálni valahova, ha szeretnék majd béta kulcsot?

  • menorel
   február 22, 2011 - 4:03 du.

   Nincs szükség semmilyen regisztrációra. Ahogy meglesznek a béta kulcsok ti is megtudjátok, hogy milyen módon lehet azokért jelentkezni.

 3. február 22, 2011 - 3:45 du.

  Úgy döntöttem (tőletek függetlenűl, de egyet értve) hogy én is kilépek a Community*ből. Nekem sem hiányzik, ami ott történt. Szomorú, de ez van.

  • menorel
   február 22, 2011 - 4:02 du.

   Ne tereljük rossz irányba ezt a topicot. Értem, megértem, de akkor sem 🙂

   • február 22, 2011 - 9:19 du.

    Igazad van!
    Bocsánat! 🙂

 4. nithaex
  február 22, 2011 - 4:24 du.

  Most már azét kíváncsi lennék mi történt ott 😀 Vki informálhatna 😛

 5. MOnokE
  február 22, 2011 - 4:51 du.

  Tipikus magyar szokás, rágódni a koncon, nehogy már béke legyen… ÍGY VAN HAJRÁ MAGYAROK! csak így tovább, itt sem lesz máképp mint a többi játékban, és tudjátok miért? mert nem a játékkal meg a vezetőséggel van a baj, hanem velünk. Gondolkozzatok el ezen mindannyian, neveket nem írok.

 6. Zikk
  február 22, 2011 - 5:06 du.

  Évek óta követem a Tera történéseit bár soha nem írtam kommentet most mégis rászántam magam. Először is köszönöm a részletes leírásokat a reggeli kávé és cigit már nem is tudnám máshogy élvezni minél többet tudok meg a játékról annál jobban várom és félek is a megjelenéstől az évek alatt hatalmas mmo függő lettem több tucat játékal játszottam és egy idő után mindet meguntam remélem nemcsalódunk.
  És előre is várom minden jövőbeli guild társammal való kalandozást.
  Üdvözlet egy jövendőbeli Prist
  “Amíg én élek senki nem halhat meg”

 7. nagyonnagyon
  február 22, 2011 - 7:05 du.

  Zikk 🙂 ezt kiegészíteném azért azzal hogy “amíg én élek a tank nem hal meg”, mert azért az a nemnormál dps aki 23-szorra is lerántja a mobot akkor ott a “lehúzod, tankolod” felfogás érvényesül 😉

 8. Zikk
  február 22, 2011 - 10:22 du.

  Ebben egyetértek bár a tankis hibás ha nem tudja tartja az agrót. Bár nézve vidiket komolyabb instákban elég sok aoe boss lesz ami azt eredményezi hogy fontosabb lesz hogy legyen healer a partyban aminek örülök minden gaméban healer voltam. XD

 9. meridian
  február 23, 2011 - 12:46 de.

  Miért, mi történt?

 10. Csenky
  február 23, 2011 - 8:21 de.

  Szerintem én is lecsúsztam valami történésről, és kíváncsi vagyok, majd ha egyszer előkerül a plüss tutty akkor Menorel csatolhatnád hozzá a communitys eseményeket. 🙂

 11. Imnoteph
  február 23, 2011 - 9:38 de.

  meridian :
  Miért, mi történt?

  TLDR: Vihar a biliben.

  Mivel a történések gyújtópontja Én voltam, ezért azt gondolom, hogy egy nagyon rövid szubjektív összefoglalót talán nekem kellene tennem. A dolog onnan indult, hogy jeleztem: jó lenne egy újabb guild a jelenlegi mellett. Majd jeleztem, hogy a Fearless guild miért is nem felel meg. A kifejtésem során olyan tényeket és következtetéseket írtam le, melyekkel feltételezem megsértettem a guild vezetőjét, bár ő ezt semmilyen formában nem jelezte, ellenben közel két héttel a történés után eléggé minősíthetetlen stílusban, beindult az akkora már bimbódzó új guild recruit fórumán az ellenintézkedés a baráti kör részéről. Mivel a számonkérés stílusa nem adott lehetőséget a kulturált megbeszélésre, ezért meg sem próbáltam vitába keveredni, helyette nyilvánosan követtem meg a kérdéses fórumon a Fearless guild vezetőjét. Ezek után sajnos a támadás nem mérséklődött, hanem mind nyíltan, mind PM-ben kaptam a további támadásokat és fenyegetőzéseket. Egy ponton az egész vita elment abba az irányba, mely szerint ebben a közösségben senkinek nincs joga bármilyen szinten is kritizálni a Fearless guild tagjait, aki nem tett le annyit az asztalra mint maga a Fearless guild. Ezt nem csak én kaptam a képembe, hanem több más community tag is, akik pártatlanul megpróbálták józanságra inteni a tagokat.
  Ráadásul úgy tudom, hogy Menorel is elő lett véve több okozott sérelem miatt is, amit galád módon elkövetett a Fearless ellen. A dolog pikantériája, hogy Menorel tisztázta az őt ért támadásokat és kiderült, hogy az egész mögött félreértések álltak. Meno annyit mondott nekem, hogy az ő témáját rendezték, elnézést is kértek tőle.
  Mivel egy pont után olyan érzés kerülgetett, hogy a támadások hátterében sokkal inkább az a tény áll, hogy bárki más is guildet mer szervezni, mintsem a sérelem amit okoztam a vezetőnek, ezért úgy döntöttem, hogy ilyen körülmények között nincs értelme ebben a játékban konkurens guildet szervezni, ezért visszavontam a recruit felhívást és kértem Menorelt hogy törölje a recruit topicot. Eddigre viszont már a community is elérhetetlenné vált a blogról.

  • Szergely
   február 23, 2011 - 10:39 de.

   Öcsééém, még ki se jött a game, de máris megy a GvG 😀
   Valószínűleg pont ezért fogok vmelyik nemzetközi guildben kikötni…

   • február 23, 2011 - 12:23 du.

    Да здравствует интернационализм! 🙂

  • menorel
   február 23, 2011 - 4:40 du.

   Nem kifejezetten örülök annak hogy kiterigetted itt a történteket, de mivel – szerintem – nem írál nagyon valótlanságot, max csak a saját nézőpontjából kisarkítottad azokat, ezért nem töröltem a postot; hiszen a történések is publikusban folytak. Annak mondjuk nem örülök, hogy az Én témámat is kitálaltad…
   Leginkább azért nem örülök ennek, mert tetted ezt úgy, hogy fentebb külön kértem, hogy ne folytassuk itt azt, amit már a communityn lezártuk.

 12. nagyonnagyon
  február 23, 2011 - 12:28 du.

  teljesen elvonatkoztatva ettől azért az a GvG rendszer adhat némi fűszert egy pvp szerveren való létezésnek :D, a bal vállamon ülő kisördög súgta ezt a fülembe ..

 13. rekotye
  február 23, 2011 - 12:48 du.

  ennyire azért egy játékot nem kell komolyan venni…. a guildek is jönnek-mennek, nem kell itt arrol beszélni ami még meg sem történt…

 14. Szergely
  február 23, 2011 - 12:49 du.

  attyspocak :
  Да здравствует интернационализм!

  😛

  • Sagrath
   február 23, 2011 - 4:46 du.

   Igy van sokáig éljen :)))

 15. siedrenn
  február 23, 2011 - 2:46 du.

  Sajnálom, hogy ez megtörtént, legfőképp azért, mert így ki fog halni a magyar community a tera honlapján, pedig toronymagasan a legnagyobb csoport volt, és általa lehetőség nyílt nem blog, hanem fórum formájában kommunikálni egymással. Én a magam nevében elnézést kérek miatta a magyar communitytől, hiszen a vitában 1 hozzászólással magam is részt vállaltam.

 16. xruu
  február 23, 2011 - 3:21 du.

  Szerintem ez csak a szokásos, minden mmo-ban előforduló örökzöld vita egy speciálisabb változata, de ugyan arról szól, tudniillik hogy egyetlen nagy klán legyen vagy több kicsi hogy mindenki megtalálja azt amit keres. Persze ez alapból butaság hiszen senki nem tudja korlátozni a másikat hogy barátaival és akikkel szeret játszani létrehozzon egy saját klán, ezért igazából nem is kéne létrejönni ellentétnek, mindenki szabad ember, azt csinál amit akar. De ezt a szabad gondolkodást mindig személyes sértésnek és szándékos kibaszásnak élik meg akik egyetlen nagy gyűjtőklánt szeretnének, így aztán tök mindegy hogy milyen okkal, úgyis konfliktus lesz. Itt terában ez a szokásostól kicsit eltérő okkal pattant ki ami színesítette a dolgot, hogy ez jó vagy rossz az persze más kérdés.
  Minden új mmo közösség átesik ezen előtt, közben, után, kár túldramatizálni.

 17. menorel
  február 23, 2011 - 3:40 du.

  #20 siedrenn: Egyrészt a community oldal továbbra is ott van, aki akarja az használja. Másrészt meg megy minden tovább a maga útján. Ott van a releváns SG fórum ahol már szintén beindult a burkolt recruit és talán már egy TERA közösségi portál/fórum beindításának is itt volna az ideje, eddig elvonszoltuk ezt az ügyet, innentől meg mi is várjuk a fejleményeket. Nyilván nem érdekünk, hogy monopolizáljuk a TERA offline közösség szervezést.

 18. Sagrath
  február 23, 2011 - 3:52 du.

  O_O már most látom,hogy el fogom kerülni a MAGYAR guildeket.Sajnos ez van a magyar virtus megint bemutatkozott.

  • Szergely
   február 23, 2011 - 4:48 du.

   Igazából teljesen mindegy hol van az ember, magyar, nemzetközi, vagy bármilyen nemzetiségű klánban, viták/ellentétek/ellenérdekek mindenhol lesznek. A nemzetközi klánt csak azért hoztam fel példának, mert ott – eddigi tapasztalataim szerint – kevésbé mélyülnek el az indulatok, mint egy olyan guildben, ahol mindenki a saját anyanyelvén beszél (tehát nem a magyar mentalitás miatt… :P). Persze kivétel erősíti a szabályt.
   Xruu hsz-ével tökéletesen egyetértek. 🙂

 19. menorel
  február 23, 2011 - 5:37 du.

  Én sem hiszem, hogy ez csak magyar mentalitás lenne. És ezt leginkább az Aionos tapasztaltaim mondatják velem. Az Aion-ban sikerült egy ‘LEGESLEGESLEGESLEGPRÓÓBBBPVP’ szervert beválasztanom, ahol rövid idő után rájöttek a top guildek, hogy sokkal izgalmasabb harcokat lehet vívni a szerver fórumában, mint magában a játékban.
  Mindenhol vannak emberek akik nem tudják, hogy hol és mit illik/szabad beszélni. És ez a konkrét kiragadott példánál maradva mindkét oldalra igaz volt.

 20. Michael
  február 23, 2011 - 9:13 du.

  Bocsánatot kérek előreis ha bárkit megsértek eme pár sorral.
  Magyarázza már el nekem valaki, hogy miért kell minden egyes játékban a Magyaroknak egymást tépniük, egymást szekálniuk, miért nem lehetünk meg egymás mellett békésen…
  Ha nem egy légióban, vagy klánban, vagy guildben, céhben vagy bármiben, akkor max 1 szövetségben leszünk. Tény, a játék struktúráját tekintve a sok kis guild halálra van itélve, de mindenkinek meg lehet a saját elképzelése és senkit sem kötelezhetünk arra hogy 1 klánban legyenek, még akkor sem, ha ez az ő céljukat szolgálná eme cselekedet.
  Miért kell fikázni a másikat? szar a helyesírása… ronda a feje… az ikonja lejárt lemez a klánneve ócska vagy sorolhatnám a végtelenségig…
  a halálért nem lehet félretenni az ellenségeskedést és összetartani legalább egy játékban, ha már az életben nemmegy.
  Mert ha az utcán valakit megkéselnek a magyar ember elmegy az eset mellett… még a rendőrséget sem hívja fel hanem leszarja nehogy szemtanú legyen.

  “Akinek nem inge, ne vegye magára.”

  • Hondo
   február 23, 2011 - 10:09 du.

   Miért lennénk különben ingame, mint RL? Szociológia tanulmányokban leírják, hogy bármely méretü emberi közösség képes leképezni nagyobb közösségek jellemzőit. Lásd valós társadalmat egy játék közössége.

  • xruu
   február 24, 2011 - 12:35 de.

   Megpróbálhatom elmagyarázni, az ilyen dolgok és hozzáállás miatt pl: “Tény, a játék struktúráját tekintve a sok kis guild halálra van itélve”
   Még a készítők se tudják hogy lesz a politikai rendszer nincs is benne, így te mint játékos meg aztán végképp nem ismerheted, de még ha ismernéd addig se tudnád a gyakorlatban ez hogy működik, amíg ki nem jön a játék. Ennek ellenére zsigerből leírsz jópár embert, sőt helyettük akarsz gondolkodni “még akkor sem, ha ez az ő céljukat szolgálná”
   Persze tehetsz így, csak akkor ne csodálkozz ha a másik akit kb ezzel minimum butának, olyannak állítasz be aki nem tudja önállóan eldönteni, hogy NEKI mi a jó nem elbújik pityeregve a sarokba, hanem szól hogy plz ne akarj helyette dönteni. Összes ilyen nagyklán kisklán vita amiatt van, hogy egyesek nem bírják elfogadni hogy valaki szabadon döntsön, úgy érzik feltétlen ki kell oktatni hogy márpedig ő rossz döntést hozott. Ilyesmi ez a “halálra van ítélve” megjegyzés is ugyebár.

   De egyébként ilyen kérdés még a PvP vs PvE szerver, illetve hogy a 2 frakció ugyan annak a szervernek a két oldalára menjen vagy külön szerver legyen hordának, asmonak elyosnak ordernek stb. (ez utóbbi kérdést legalább itt tera-ban megússzuk valószínűleg.)

   Az hogy miért kell fikázni az jogos kérdés, ezt valóban nem kéne, ez inkább az egyén neveltetésétől függ hogy hogyan adja elő az érveit. De azért az ne számítson már fikázásnak ha valaki más véleményen van és ahelyett hogy elbújna szégyenében, megvédi magát ha már ilyen lekezelően állnak egyesek a több klán dologhoz.

  • Szergely
   február 24, 2011 - 8:26 de.

   Michael :
   Ha nem egy légióban, vagy klánban, vagy guildben, céhben vagy bármiben, akkor max 1 szövetségben leszünk. Tény, a játék struktúráját tekintve a sok kis guild halálra van itélve, de mindenkinek meg lehet a saját elképzelése és senkit sem kötelezhetünk arra hogy 1 klánban legyenek, még akkor sem, ha ez az ő céljukat szolgálná eme cselekedet.

   Kötelezni, kényszeríteni valakit, hogy adott csoportosuláshoz tartozzon eleve nem szolgálhatja az egyén érdekét. Szolgálhatja a közösségét, de az teljesen más.

   • február 24, 2011 - 10:39 de.

    Ha bármilyen külső kényszer is szerepet játszik egy közösségbe való belépésbe, akkor az a tag vélhetően kevésbé fogja szolgálni azt a közösséget, mint akit belső kényszer motivál a csatlakozáskor. Tehát ne mcsak az egyén érdekét nem szolgálja, de a közösségét sem.

 21. Szergely
  február 24, 2011 - 12:07 du.

  attyspocak :
  Ha bármilyen külső kényszer is szerepet játszik egy közösségbe való belépésbe, akkor az a tag vélhetően kevésbé fogja szolgálni azt a közösséget, mint akit belső kényszer motivál a csatlakozáskor. Tehát ne mcsak az egyén érdekét nem szolgálja, de a közösségét sem.

  Ez így van, csak gyakorlatban másképp működik sajnos. Aionos példával élve biztosan emlékszel, mikor a kollektívának nevezett szervezet elkezdte magába szippantani a kisebb-nagyobb légiókat, minket is próbáltak, nem éppen tisztességes módszerekkel. Igaz az egyén szempontjából ez már kicsit más, de az egyesítési szándék mögötti gondolkodásmód már lehet hasonló.

  • február 24, 2011 - 12:28 du.

   Pont ez a lényeg! Hogy elvileg a célja a közösségbe kényszerítésnek, a közösség erősítése, de ez jellemzően csak elvis íkon valósul meg, mert aztán a gyakorlati megvalosulás pontosan azért marad el, mert a kényszerel bevitt csapattagok kevésbé (vagy egyáltalán nem) szolgálják a közösség érdekét.

 22. rekotye
  február 24, 2011 - 12:39 du.

  Én csak hangsúlyozni tudom, ha majd ott leszünk már, hogy mindenki karit generál, majd mindenki eldönti, milyen és mekkora clánba akar menni, mert egy bizots, itt nem lesz 1 nagy magyar klán, már a commenteket is visszaolvasva is. Ez a véleményem …

  • február 24, 2011 - 1:20 du.

   Mint ahogy sosem volt.

  • Szergely
   február 24, 2011 - 7:16 du.

   Szvsz ez majd úgy is kialakul. Elsőnek a “hardcore” guildek fognak kihullani, ez tuti (“már mindent elértünk a játékban” felkiáltással visszamennek wowozni, “ez a játék szar, maradunk a wow-nál”, kibannolják a leader(eke)t és visszamennek wowozni, stb.) 😀 Tudnék pár magyar példát mondani, hogy tutipro klánokat indítottak, aztán sorra oszlott fel az összes és végül a szélnek eredt játékosok a kisebb guildeket töltötték fel és tették erőssé 😛 De ez sem a magyarok sajátja, hanem az egész MMO community-é 🙂

 23. Hondo
  február 24, 2011 - 6:46 du.

  Akkor most már nem is lehet a hivatalos oldalon a magyar közösséghez csatlakozni?

  • menorel
   február 24, 2011 - 7:04 du.

   Lehetni lehet, továbbra is public a community típusa.

 24. Tenzin
  február 27, 2011 - 4:14 de.

  Menorel tartsd meg ezt az oldalt hogy legyen nekem mit olvasni vasárnap ha nem tetszett az aszony rántott csirkéje.
  Légyszíves.

  Tisztelettel
  Tenzin

  • Hondo
   február 27, 2011 - 6:21 de.

   Szerintem a blog megszűnéléről nem esett szó. 🙂 Remélem, hogy gondolati szinten sem. 🙂

 25. menorel
  február 27, 2011 - 10:08 de.

  Ez valóban fel sem merült. Tenzin valamit félreérthetett.

 26. Tenzin
  február 27, 2011 - 1:25 du.

  Elnézést,mivel gondolataim szavakba való formálásakor erős alkoholos befolyás alatt álltam ami sose segíti elő a dolgokat.Így visszaolvassva erősen buta lett a hozzászólásom.Amit mondani szerettem volna,hogy ilyen formában tartsa meg az oldalt amilyen.Elnézést a félreértésekért.

  Tisztelettel
  Tenzin

 27. Hondo
  március 5, 2011 - 6:51 de.

  Free up!

  (Vicc volt!) 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s