Kezdőlap > En Masse, Game Mechanism, TERA Online > Napi Rövid – 2011.02.20

Napi Rövid – 2011.02.20

A mai ‘napi rövid’ rovat rendhagyó módon két nagyobb interjú összefoglalót is tartalmaz, tehát érdemes alaposabban beleolvasni. Azoknak, akiknek fájdalmat okoz elolvasni a postokat (… azok nem is tudom, hogy miért járnak ide…), kiemelnék három nagyon fontos dolgot, amit végre valahára megerősítettek:

 • Megerősítésre került, hogy lesznek olyan world bossok, amelyeket már nem partyra méreteznek. (Mielőtt szárnyra kapna bármilyen pletyi: nincs megerősítve azt, hogy lesz-e a játékban raid frame, a BG-ken is megoldották raid frame nélkül a a multi-party rendszer…)
 • Megerősítették, hogy lesz szerveren belüli guild vs. guild háború lehetőség. A guild vezérek megjelölhetnek ellenséges guildeket. Ellenséges guild tag megölésére nem ugyanazok a PK penalty szabályok vonatkoznak, mint egy neutral/guildless player megölésére.
 • Megerősítették, hogy az EU/NA megjelenésnél 15vs15-ös BG-kkel terznek.

Nézzük a mai napra összegyűjtött apróságokat:

 • Kiadásra került egy újabb zóna trailer: Mount Tyrannas. Viszont ezeddig nem találtam hozzá youtube linket, úgyhogy egyedül a G4TV-s forrást tudom megadni hozzá, ami viszont reklámmal indul. Egyszer kibírható.
 • Megvan a dátum, amikor újraindul az Elleon twitter story: feb 22. Kíváncsi leszek, hogy az újra felépített történet vajon mennyi bakit fog még korrigálni.
 • Szinten feb 22-én indul az új ‘IP redirect’ a tera-online.com-on. Enne hatására a jövőben a http://tera-online.com címen keresztül nem az amerikai (EME) oldalt fogjuk elérni Európából, hanem a frogster féle tera-europe.com-ot. Ez alapvetően egy kényelmi funkció, de ugye felmerül, hogy mi van akkor, ha mi mégis az USA oldalt akarjuk megnézni? Elvileg az új oldalon lesz régió választó opció (az USA oldalon már most is van), amin keresztül lesz erre is lehetőség.
 • A TERA-Welten beindította a TERA közösségi IRC csatornáit. Quakeneten érhető el a #tera-eu nevű csatorna. Aki tart igényt az ilyen jellegű közösségi funkcióra, az használja egészséggel.

A GameRiot meginterjúvolta az EnMasse-t. Számot fontos kérdés került elő guild, pvp, pve, content témákban. A nagyrésze használhatatlan mellébeszélés, de azért kiemelnél néhány tényleg érdekes részt:

 • A guild vezetőknek lesz lehetőségük, hogy ‘háborút’ indítsanak más guildek ellen. Miként? Mi ennek a valódi hatása? Hogyan fog ez kinézni ingame? Erről nyilván nem szól a fáma.
 • A guild vezetők képesek teljesen egyedi guild rangokat is létrehozni. Arra is van lehetőség, hogy ezek a rangok megjelenjenek a játékos neve felett.
 • Felmerül a kérdés, hogy ha a játszható fajok mind egyként harcolnak az Argonok ellen, akkor mégis hogyan jön be a storyba a PK mód? A válasz igen egyszerű: A Valkyon Föderáció még alig 10 éves és a fajok még nem felejtették el a múltat, amikor nap mint nap egymás torkának estek.
 • Hamarosan megújul a tera-online fórum és létrehoznak PVE/Political system kapcsolatos topicokat is.
 • Újra megerősítésre került, hogy nem terveznek a játékba siege vagy egyéb ostrom szerű PVP eseményt.
 • 15vs15-ös BGkkel fog már megjelenni az EU/NA kiadás. Többesszámot használ, lelke rajta, hogy tényleg több is legyen mint egy darab.

Készült egy másk interjú is az EME stábjával, a kérdező ebben az esetben a Lengyel TERA fansite. A téma természetesen itt a PVP. Szintén javarészt ködös bullshit az egész, de a lényeget kiemelem ebből is:

 • Megerősítik, hogy PVP szempontjából az EU/NA szerverek nagyon máshogyan fognak kinézni. A PVP szervereken jelentősen kevesebb megkötés lesz a PK-ra.
 • A PVP penalty rendszerről annyit mondtak, hogy a célja azonos, mint a Koreai kliensben: megakadályozni az ész nélküli gankelést. Azonban bizonyos paramétereiben máshogy fog kinézni mint most korában.
 • Itt is merősítették, hogy lesz lehetőség guild vs guild háborúkra (tehét a guild vezetőd háborút jelölhet meg ellenséges guildekkel szemben). Amennyiben egy ellenséges guild tagot ölsz meg, akkor abban az esetben a PK penalty rendszer másképpen fog működni, mintha egy sima playert öltél volna meg.

 1. február 20, 2011 - 12:13 de.

  Már látom előre hogy ebből még nagy galiba is kisülhet.

  De majd meglátjuk.

  • menorel
   február 20, 2011 - 12:26 de.

   Márhogy melyikből? Van itt felsorolva kb 5 téma.

   • február 20, 2011 - 12:50 de.

    No igen. 🙂

 2. KecskeE
  február 20, 2011 - 12:31 de.

  Teccik nekem ez a guild vs guild cucc:D kemény lesz

 3. február 20, 2011 - 12:49 de.

  Hih! Ez tetszik! Archlordban is király volt, hogy lehetett a nyilt pvp-n túl eleve deklarált ellenséges klán is. Azok tagjait mindíg piros névvel látta az ember, és bármikor ölhetőek voltak.

 4. Szergely
  február 20, 2011 - 10:26 de.

  Óóóóóóh, ez már jól hangzik! 😀 Így már tényleg komoly szerepet kapnak a guildek! Én is kapásból Archlordra asszociáltam, remek GvG-ket lehetett rendezni és az ellenséges/szövetséges klánrendszer is fun volt. PK rendszer is bizakodásra ad okot, jó kis gamma lesz ez 😀

 5. február 20, 2011 - 10:53 de.

  Aztaaa 😀 Ez tényleg csupa jó, de én a Siege-et hiányolni fogom belőle…

 6. Szergely
  február 20, 2011 - 11:10 de.

  Hát, megvan a siege-nek a maga feeling-je, de szvsz nem mmo-ba való, legalábbis nem olyan formában, mint Aion-ban van. Ha minden más rendben lesz, nem fogom hiányolni az ostromokat 😛

 7. Siedrenn
  február 20, 2011 - 11:19 de.

  Jól hangzik a GvG rendszer, nagyon tetszik,h tényleg beleteszik, már csak egy potens guildet kell majd találni a játékban. A többi tényleg bullshit, de van 2 dolog amit furának tartok. Az hogy egyáltalán nem terveznek siege szerű opciót, elszomorít, de sajnos ez annak az elrontott koncepciónak a hozadéka, hogy az összes játékost egyetlen frakcióba tömörítették. Tanácsos lett volna nekik több ‘ihletet’ meríteni L2ből.
  Ugye az eu oldalon levő faq a ‘Will there be sieges?’ kérdésre a ‘No, but there is something much more exciting in the pipeline. Stay tuned in the coming months for more details!’ választ adja. Remélem ezalatt nem a BG rendszerre gondoltak, hanem valami sokkal izgalmasabbra amit tartogatnak.
  Én pl simán el tudnék képzelni egy a politikai rendszerből adódó siege rendszert. Amolyan forradalmi módszerrel, hogy ha nem tetszik a király működése, akkor pár guild összefoghatna és nekiállhatna megdönteni a hatalmát. Rendkívül izgalmassá tehetné a szerver életét, teszem azt a forradalmároknak el kéne foglalnia a fontosabb pontokat a kontinensen, a királyi székesfővárossal együtt, ekkor megdölne a király hatalma, persze ott lehetne a királypárti frakció, akik meg a forradalmárok ellen harcolnak. Hatalmas mozgósításokra lenne lehetőség, és olyan polgárháború alakulhatna ki,hogy az csak na. Nem vagyok nagy programozó, meg a Tera működésébe sem látok bele, de szerintem ez az ötlet működhetne.

  A másik amit furának tartok, hogy azt írtad PvP szempontjából szignifikáns különbség lesz az NA-EU szerverek között. Gondolom azért nem írtad le, hogy mi, mert erről nem szólt a fáma. Azonban kérdésem lenne, h ha nekem nem tetszik az Eu rendszer,mert mondjuk NA jobb, mondhatom azt,h bb, és megyek az amerikai szerverre játszani, vagy lesz valami ip-block rendszer?

  Tovább feszegetnék egy másik témát, nem itt van a helye, de remélem kapok rá választ:
  Az orosz játékosok be lesznek engedve az EU verzióba, vagy lesz nekik külön distributoruk? Azért tartom ezt fontosnak, mert mint az több esetben is bebizonyosodott Európában nem nagyon van annyi játékos adott játékra vetítve, hogy eltartson egy játékot. Több esetben is előfordult, hogy bezártak EU szervereket, vagy amikor lehetőség volt rá összevonták őket az Amerikaival. A Frogster és az En Masse között van olyan kapcsolat, hogy ezt megtegyék, vagy két teljesen különálló cég, akikben csak annyi a közös, hogy ugyanazt a franchiset forgalmazzák? Persze attól nem félek, hogy a Frogster bezárná a kapuit,mert csődbe megy, hiszen egy olyan cím van a birtokában, hogy Runes of Magic.

  • Szergely
   február 20, 2011 - 1:28 du.

   “Megerősítik, hogy PVP szempontjából az EU/NA szerverek nagyon máshogyan fognak kinézni.” Ezzel azt akarták mondani, hogy az EU/NA szerverek és a koreai szerverek között lesz különbség nem az EU és NA között…
   Siege-t MMO-ban csak létszámlimittel tudok elképzelni (pl regisztrálni kell rá, top X guild vehet részt benne stb.) különben olyan laggfestbe fordul, mint Aionban, nem is beszélve a balance problémákról…

  • Vekerur
   február 20, 2011 - 4:46 du.

   Wooow. Szerintem ez a király megdöntéses téma elég jó ötlet! Jó lenne ha a gémbe lenen valmai ilyesmi!

 8. dantesward
  február 20, 2011 - 2:18 du.

  Na most egy nagy kő eset le a szívemről a pvp dolgokat olvasván jó lesz ez jó lesz ez 🙂

 9. Tyron
  február 20, 2011 - 3:14 du.

  Ennél csak jobb lehetett, mert ez úgy ahogy van, fos… 😀

 10. Lacci
  február 20, 2011 - 3:30 du.

  Igen ez most nagyon kevés!Bár kíváncsi leszek tényleg találnak e ki valamit a siegek helyett ami sokkal jobb,mert a GvG önmagában nem elég egy darabig elmegy,de hosszú távon már nem biztos, hogy elég.

 11. rekotye
  február 21, 2011 - 11:02 de.

  Hiába is, kell a mellébeszélés, mert ha most azonnal megtudnál mindent, akkor mit csinál az ember , amíg kijön a game? Én örülök hogy nem tudok mindent, mert akkor nem lenne hova feljárni és érdeklődni.. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s