Kezdőlap > Egyéb > Napi Rövid – 2011.02.14.

Napi Rövid – 2011.02.14.

Nézzük mik azok a témák, amik ma nem érdemeltek meg egy-egy külön postot:

 • Mindenek előtt ugye Valentin nap van. Nem elfelejteni megvenni hazafelé a virágot… Ahogy azt már a múlt héten is írtam, Valentin napra az EME szervezett egy eventet:

[…] Pururu (korábban még a képregényéből néhány részt lefordítva láthattatok itt a blogon is) készített az EME-nek két Valentin napi egy oldalas képregényt, ahol a szöveg dobozok azonban üresek. A feladat egyértelmű: töltsd ki saját agyszüleményeddel a szöveg dobozokat. A képregények és a verseny leírását megtalálod a tera-online fórumon (Azért a Barakás nagyon beteg…). Három győztes kerül kihirdetésre, akik mindegyike kettő-kettő invitációt kap a következő bétára. Feb 18-ig lehet elküldeni a pályamunkákat, utána lesz az eredményhirdetés. […]

(by Cori) Egy kifejezetten erre a napra készült hivatalos kép a japán honlapról pedig ITT (kocka pároknak <3)

 • A múlthéten volt információ arról, hogy hamarosan EU Béta fog indulni (márciusban) és rajta leszünk, hogy a TERA::Variance magyar közösség minél több tagját be tudjuk juttatni a bétára. Kaptunk időközben emailt a szerkesztőségi címre azzal kapcsolatban, hogy miként is működik ez, mi is ez a közösség, és hogyan kell ehhez csatlakozni? Részleteket erről itt találtok: Hungarian Variance Community
 • A Hangame is természetesen odatette magát a Valentin nap alkalmából. Minden új játékos (tehát akik most regisztrálják az accountjukat), kapnak egy 7 napos ingyenes játék lehetőséget, valamint ezen játékosok között kisorsolnak egy marék 30 napos timecardot is. Látszik, hogy gőzerővel próbálják behúzni a játékosokat a koreai TERA-ba.
 • Nem mai hír, de apró érdekesség, hogy még alig megy egy hónapja a KOR TERA, de máris elkészült hozzá az első hivatalos mobil adatbányász tool. A toolon keresztül a szokásos információkat lehet elérni:  karakter profil, quest helper, itemek összehasonlítása, stb.
 • Apró mosolyt csalt az arcomra így kora reggel a tera-online egyik fórum bejegyzése, amelyben a Chronic Insanity guild/légió jelentkezett be TERA-ba. Akinek esetleg nem lenne ismerős a guild neve, azoknak röviden: Saját bevallásuk szerint benne vannak az Aion top10 legjobb PVP légiójában (ami nyilván így is van), a közösség bevallása szerint pedig benne vannak a top1 legnagyobb arcú légiók listájában. A fenti postban a CI egyik – feltételezem – adminja finoman szólva is, de hülyét csinált azzal magából, hogy postjában feltételessé tette a CI csatlakozását a TERA-hoz. A feltétel igen egyszerű: vegye fel velük a kapcsolatot az egyik CM és természetesen kapják meg a jól kiérdemelt jussukat a béta hozzáférések formájában. Hogy mi lett a jutalma ennek az arroganciának? Nézd meg a topicot. Nem akarom túlzottan kifigurázni a történetet, hiszen sok jó magyar játékos is ott van a CI körein belül, de ettől még ez a post pontosan reprezentálja azt, hogy milyen képet volt képes kialakítani magáról az a légió/közösség.

Kategóriák:Egyéb Címke: , , , , , ,
 1. Goren
  február 14, 2011 - 11:16 de.

  Meno szerinted az a béta testes link amit ez az arc itt megadott az fake vagy lehet kitölteni normális adatokkal is?
  http://www.tera-online.com/forums/showthread.php?t=4380

  • menorel
   február 14, 2011 - 11:20 de.

   Teljesen jó egyébként. Lehet is kitölteni, ez most a legfrissebb beta apply. Igazából csak azért nem reklámozom, mert ez ugye az EnMasse béta formja, mi pedig ugye a Frogsterhez tartozunk. Bár nincs kimondva nyiltan, de tartok tőle, hogy erősen fogják diszkriminálni az EU játékosokat az amerikai bétákon. De ettől függetlenül egy próbát persze megér.

   • február 14, 2011 - 2:27 du.

    Akkor, hogyha ide regisztrálunk akkor kapunk 7 napot ingyen? És ez az Amcsi Beta kb mikorra várható? 😀

 2. rekotye
  február 14, 2011 - 2:14 du.

  Nyehehhehee, hogy ki lettek osztva. Télleg van ám pofájuk 😀 Úristen, én jót nevettem… Biztos túl sok tesztoszteront ittak.. 😀 Jaj istenem.. 😀

 3. február 14, 2011 - 6:45 du.

  Amennyire mlékszem a CI AION beli szereplésére, nem lepődtem meg oly nagyon eze a nagyképű poston. 😛

 4. Imnoteph
  február 14, 2011 - 7:03 du.

  Offtopic: Sajnálattal olvastam a community oldalon, hogy a PDB guild mégsem fog megalakulni. Pedig nagyon jó lett volna egy alternatív guild a másik magyar kezdeményezés mellett.

  Jó lenne, ha valaki erőt fektetne abba, hogy létrehozzon egy olyan HUN guildet, ami inkább menedék akar lenni azoknak, akik nem akarnak belefulladni a szabályokba és a vezetési/irányítási modell kuszaságába, kiszámíthatatlanságába. (Nem akarok én kritizálni és predesztinálni senkit, csak abból indulok ki, amivel korábban szembesültem más játékokban). Egyszerű a képlet: Kell egy csapat, DE semmi több. Ha nem jön össze, akkor sincs nagy gond, lesz bőven international guild is hasonló felfogással, de csak jobb lenne egy HUN only.

  • február 14, 2011 - 7:07 du.

   Tök jó amit írtál. Tényleg! Sajna én nem vagyok vezér egyéniség és nincs is erre energiám, de tök értem mire gondolsz és jó volna egy ilyen csapat.

  • Lacci
   február 15, 2011 - 8:03 de.

   International guild?A magyarok igen is tartsanak össze és együt próbáljanak nagy guildet létrehozni.Egymást segítsék nem külföldieket, ne egymás ellen harcoljunk.
   Azt pedig tapasztalatból mondom mert vezettem klánt Légiót, melyik játékban , hogy nevezték,de szabályok kellenek, mert különben káosz lesz, minél többen vagyunk annál nehezebb össze tartani a csapatot.
   De mindig szörnyülködök azon,ha lemegyek 1 szerverre, mikor látom azt, hogy a görögök és még sok más nemzet össze tud fogni 1 guildbe, mi magyarok meg 10 kicsi csapatban vagyunk, és sokszor még csak jóban sem vagyunk.

   • február 15, 2011 - 9:10 de.

    Így van Lacci… Nekem is ugyan ez a tapasztalatom… Ne szakadjunk már szét 6 felé kérem! Klán szabályok igenis kellenek és soha nem baj, ha több van a kelleténél. Erre is Lacci-t tudom felhozni amit ő mondott az imént “káosz lesz” ha nincs szabály. HUN guild alapításról meg annyit, hogy már létezik csak nem HUN néven, hanem FEARLESS néven! Persze nincs ellenemre, hogy más is akar Leadereskedni, de nem tudom mi bajotok van vele :S Mindegy, mindenkit szeretettel várunk!
    Imnoteph tudom, hogy nem kritizálni és predesztinálni akarsz, de nekem ez valahogy úgy jött le…

   • Sagrath
    február 15, 2011 - 9:56 de.

    Az international guildekben is vannak kökemény szabályok/elvárások, aminek ha nem tesz eleget az ember akkor bannolva van.VAgy ha nem jelzed de pl 20 napig nem birsz on line lenni akkor is.Némi megkötés kell viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy egy marha nagy guildet bizony kissé diktatorikusabb vezetéssel lehet komolyan irányitani és a csúcsra vinni.HA ez nincs akkor sajnos sok esetben a guildek atomjaira hullanak és tökéletes lessz a széthúzás.Jó lenne egy összetartó nagy MAGYAR guild mert jól esik az embernek ha nem zwancogni vagy englishül vagy akármilyen idegen nyelven kel katyorogni a többieknek.De sajnos TAPASZTALAT a nagy Magyar virtus miatt :))) sajnos a a saját guildjeinkben nagyon sokszor van marakodás stb.Meg van a megdöglött a lovam vazze??? Akkor hulljon a tied is felfogás :(((Remélem ha megalapitjátok a sokak számára kivánt Magyar guildet ott nem lessz ilyenekre precedens…

 5. Goren
  február 14, 2011 - 8:04 du.

  Ha lennének officerek benne akkor talán én elvállalnám. Mivel valószínűleg keveset játszok majd (heti 6-10 óra max) tehát szükségem lenne segítségre 1-2 ember személyében. Officer alatt értsd h olyan ember akinek én üzenek és ő továbbadja többieknek illetve leader szintű jogokkal vannak lennének felruházva. Ha ezen feltételek mellett van rá igény akkor szívesen megalapítom.

 6. rekotye
  február 14, 2011 - 9:25 du.

  Én szívesen lennék/leszek (így is, úgy is) leader ^^ 😀

 7. Xhator
  február 15, 2011 - 10:07 de.

  Hölgyek és Urak. Én magam részéről örömmel üdvözlök minden magyar klánt. Annyit jeleznék, hogy a Fearlessen belül is lesz helye a kevésbé aktív játékosoknak is. Az hogy milyen formában-rangban még nincs kigondolva minthogy a klán szabályzata is még sokat fog változni.

  Szóval aki kevésbé aktív de velünk szeretne játszani azt üdvözőljük. Akik pedig külön guildben szeretnének inkább játszani remélem szövetségeseink lesznek!

 8. Imnoteph
  február 15, 2011 - 11:01 de.

  Ácsi bácsi, ne csináljatok már ebből magyarsági kérdést. hello

  Az OBT alatt volt alkalmam megnézni a live streamen, hogy mi is az a Fearless guild, sőt még a guildes honlapot is megnéztem. Amit láttam és hallottam az nekem nem tetszett. Tényleg nem személyeskedni akarok, de egy guild vezető tudjon már leírni legalább két-három sort úgy, hogy azt el is lehessen olvasni és jusson már egy A4-es gépelt oldal legalább 3-4 darab írásjel. Hangsúlyozom még egyszer nem személyeskedni akarok, de egy ilyen guildben Én nem tudom elképzelni a jövőmet, és szerintem vannak ezzel még így néhányan. Ez szubjektív. Idéznék egy szakaszt a fearless honlapon található egyik cikkből: “sebző erőtöltős képességet +-egy?lock-on!egyszerrextöbbxszörnyet sebző skillet” Ez mi??? Tényleg ennyire nagy luxus bedobni a szöveget egy wordbe és legalább az alapvető helyesírási hibákat és zavarokat kijavítani?

  Hogy mi a bajom a túlszabályozással és a kusza vezetőséggel? A TERA egy induló MMO. Az Aion-ban pontosan ugyanez volt, boldog boldogtalan kezdett bele légió indításba, majd 1-2 hónappal a játék indulása után bedobta a törülközőt “szar ez a játék” felkiáltással és hagyott ott minden felelőség érzet nélkül 40-50 embert légió és vezetés nélkül. Kb három légiót jártam meg Aion-ban alig 4-5 hónap alatt, amik mind erre a sorsra jutottak. Persze láttam jó példát is, csak ugye az ellenkező oldalon.

  Továbbra is tartom, hogy az össznépi olvasztótégely mellett szükség lesz legalább egy túlélőtábor guildre is, ahol azok a veterán játékosok gyülekezhetnek, akik már kinőttek a hagyományos mosóporból és csak annyira vágynak, amennyit a játék nyújthat nekik. Ha tetszik, ha nem, vagyunk ezzel így néhányan. Remélem, hogy valaki rászánja az erőt, hogy létrehozzon egy ilyen mentalitású guildet. Vivát!

  ui.:Mielőtt még bárki a torkomnak esne, előbb gondolja végig, hogy mit és miért is írtam.

  • Lacci
   február 15, 2011 - 12:10 du.

   Szerintem a tera pont nem az a játék lesz amit kis guildbe is teljesen ki lehet élvezni,bár a valós endgameről nincs infó, de ott politikai rendszer ami fontos része lesz a játéknak abban viszont nagy guildel lehet érvényesülni.
   Értem mi a problémád, de mi lenne, ha megpróbálnánk együtt és ha nem tetszik ami kialakul, akkor ki lehet válni,baráti hangulatban.

 9. Xhator
  február 15, 2011 - 11:42 de.

  Egy dologra hívám fel a figyelmed Imnoteph nem tudom mióta követed a blogot de szerintem nyílt titok, hogy a Fearless Gl-je diszlexiás a szó valódi értelmében ezért kérnélek bizonyos belátásra az ő postjaival kapcsolatban.

  Gondolom, nem mondod, hogy valaki a betegsége miatt nem tölthet be bizonyos pozíciót egy társaságban ill. ne írhatná le a véleményét. Amikor cikket ide a blogra írt azt többen átnéztük mielőtt kikerült, de nem fogunk tudni minden írást a fórumon átnézni. Ezért kérünk mindenkitől belátást ezzel kapcsolatban.

  Emellett nem elfelejtve, hogy természetesen akit valamilyen hasonló betegség nem akadályoz benne kutya kötelessége a helyesírásra odafigyelnie.

 10. Xhator
  február 15, 2011 - 11:53 de.

  Mielött felhoznád a word-öt tapasztalatból mondom, hogy az ilyen írások a word-ben kb. végig hibával vannak jelölve megoldási javaslat nélkül. Ezután gondolhatod milyen sikeres egy diszlexiás a javításban másodjára neki ugorva….

 11. Imnoteph
  február 15, 2011 - 1:01 du.

  Lacci: Azért én továbbra is reménykedem, hogy a TERA akar endgame contentet adni a casual játékosoknak is. Értem én, hogy jó poén lesz ez a political system, de nem hiszem el, hogy a játék csak ennyit akar nyújtani. Egyéb fonton 5-10-15 fős BG-kről beszélünk, ami szintén nem követeli meg a monstrum guildeket. A játékban én nem láttam raid framet, tehát a köv. exp.-ig nem valószínű, hogy nagy word-boss raidekre lehetne számítani.

  Xhator: Ha jól emlékszem, akkor ezen a blogon én írtam meg az első commentet, ahogy a korábbi Aion blogot is már szinte a létrejötte óta követem. Nem érek rá persze minden nap olvasni és a commentek közül is biztos sokat kihagytam. Tudok róla, hogy Dante milyen problémákkal küszködik és nem tudhatom megítélni, hogy ezzel együtt ő mit tehet és mit nem. Én mindösszesen csak annyit írtam le, hogy Én aggályosnak tartom, hogy ilyen handicappel akar valaki egy gigantikus guildet vezetni. Lehet ezért engem elküldeni a fenébe és leírni, hogy mekkora egy tahó vagyok. De a guild vezetője egyben a guild arca is, nem csak a guilden belül kell kommunikálnia, de a külvilág felé is. Vele fog akarni interjút készíteni majd pl. a frogster ha elér valami komolyabb célt a guild, ahogy neki kell kommunikálnia a többi guild vezetővel is, hogy megbeszéljék a hadicseleket. Bocs srácok, de Én ezt nem látom működőképesnek a jelenlegi felállásban.

  • február 15, 2011 - 2:28 du.

   Én meg erre csak annyit mondok, hogy ne adj addig véleményt egy olyan emberről akivel még nem játszottál és nem ismered. Amit meg hallottál LiveStream-en az puszta haveri társaság. Persze, ha a játékról van szó akkor lehet komolynak is lenni.
   Egy Guild épp erről szól, hogy segítsük egymást abban amiben tudjuk. Szerintem ez nem akadály.

 12. Xhator
  február 15, 2011 - 2:15 du.

  Személyeskedő jelzőket eddig sem használtam ezután sem fogok.

  Amit teszel vagy gondolsz, vagy gondolod, hogy mások gondolnak rólad az a te problémád.
  Okulásul csak neked: http://hu.wikipedia.org/wiki/Diszlexia .

  A guild működéséről ezek szerint nem nagyon tudsz. Nem egyszemélyes irányítás van. Az alapítók döntenek a fontos kérdésekben. Ha valami FONTOS írásról van szó akkor mefogjuk oldani, hogy ne okozzon ez problémát akár úgy is hogy más vállalja fel a kommunikációt kifelé.

 13. Xhator
  február 15, 2011 - 2:17 du.

  Ja ha minden igaz én vagyok a szóviő. 😀 Úgyhogy fordulhatsz hozzám bizalommal. 😉

  • Cori
   február 15, 2011 - 2:33 du.

   És akkor innentől ezeket majd egymás között srácok 😉

 14. TokodBokom
  február 15, 2011 - 2:21 du.

  Én semmilyen magyar guildet nem latok mukodokepesnek. Az igazan nagy klanok az esetek tulnyomo reszeben nemzetkozi klanok. Nagyon szepen hangzik ez a nagy magyar osszetartas, meg nagy magyar guild jajdejo. Csak valahogy ilyen sose jon letre sehol. Ha letre is jon hamar szethullik. Az meg, hogy valahol sok a szabaly… El kell donteni hogy pro klanba akar-e valaki lenni vagy csak delutani jatszohazas klanba. Az elobbinel elengedhetetlenek a kemeny szabalyok es egy pro lider (no meg kockak). Az utobbinal eleg ha csak pl. magyarok vannak a klanba.

 15. Imnoteph
  február 15, 2011 - 2:42 du.

  Mélyen Tisztelt Szóvivő Szakreferens Megbízott: Pontosan ezt teszem. Bizalommal fordultam és leírtam a gondolataimat. Nem írtam sehol, hogy én ellenérdekelt guildet szeretnék létrehozni, arról sem írtam, hogy a Fearlessel bármi gond lenne. Ha megtekinted a leírtakat annyit írtam, hogy a sok éves korábbi tapasztalataim alapján egy guild minél nagyobb ‘szervezetre’ épül annál kevésé képed kiállni az idő próbáját. Vannak persze pozitív példák is.

  Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a Diszlexia. Sajnálom, hogy ezt az egészet támadásnak fogtad/fogtátok fel. Sajnos ezt a kérdést nem lehet úgy megvitatni, hogy az ne váltson ki érzelmeket. Pedig ahogy azt leírtam, az egy tényszerű megállapítás volt.

  Továbbra is tartom magam az alap gondolathoz, mely szerint looking for a new guild. Méghozzá olyan guild, ahol a tagoknak annyi a céljuk, hogy közösen szintezzék magukat, közösen elérjék azt amit a játékban el akarnak érni és ne legyenek kiszolgáltatva az alapító atyák/anyák szabályzás tengerébe. Sajnos több olyan guilddel is találkoztam pl. WoW-ban, ahol a DKP osztásért felelős officer fura módon mindig úgy alakította a DKP jutalmazási szabályokat, hogy azok neki és a haverjainak legyen jó. Az eddig előkerült adatok alapján a TERA erősen PVE orientált játék lesz, ahol nem szeretnék újra ilyen szituációkba kerülni és csak azért beszorulni egy guildbe, mert nincs alternatívám.

 16. Xhator
  február 15, 2011 - 3:05 du.

  Válaszul idézném magam és szerintem maradjunk ennyiben.

  Xhator :
  Hölgyek és Urak. Én magam részéről örömmel üdvözlök minden magyar klánt. Annyit jeleznék, hogy a Fearlessen belül is lesz helye a kevésbé aktív játékosoknak is. Az hogy milyen formában-rangban még nincs kigondolva minthogy a klán szabályzata is még sokat fog változni.
  Szóval aki kevésbé aktív de velünk szeretne játszani azt üdvözőljük. Akik pedig külön guildben szeretnének inkább játszani remélem szövetségeseink lesznek!

  Sok sikert kívánok neked Arborea gyönyörű világában és, hogy megtaláld a számításodat egy neked megfelelő guildben.

 17. Siedrenn
  február 15, 2011 - 3:33 du.

  Meddő témáról folyik a vita szerintem. Alapvetően amit eddig én észrevettem az 2 dolog,ami miatt nem működnek a magyar guildek. Van több is persze,de ezt a 2 indokot látom egy olyan pontnak,ami már az induláskor megvan,és sajnos nem is nagyon lehet elkerülni.
  Az első ilyen, hogy minden magyar guild nagynépi összeborulósnak képzeli ez a szerepét. Hogy ez miért nem működik? Szerintem könnyű belátni. A hardcore játékos és a casual nem fér meg egy guildben, Az egyik gyorsabban akar fejlődni,és ehhez meg is találja a társait, a másik lassabban és ő is megtalálja a társait. Ez rövid úton vezet klikkesedéshez, kommunikációs szakadékhoz, majd pedig széthulláshoz.
  A másik probléma,amit látok, hogy nagyon sok esetben egy 4-6 fős baráti társaság dönt úgy, hogy ők majd megalkotják az upcoming mmo nagy magyar klánját. Persze,ez szép és jó, és kezdetben jönnek is az emberek tizesével, azonban ekkor a baráti társaság szembesül a korlátaival. Egy 5-6 fős bandát bárki el tud vezetni, igazából vezetni sem kell, mert nagyjából egyeznek az érdekek. Azonban egy 40+ fős klán elvezetése rendkívül bonyolult feladat. A klánvezér nem azért van,h elmondhatja magáról, hogy én vagyok a főnök, hanem azért,h koordinálja, és összehangolja a tagok tevékenységét, hogy mindenki számára élvezetes legyen a játék. Épp ezért van az, hogy a klánvezérség NEM KIVÁLTSÁG, HANEM NAGYON KOMOLY FELELŐSSÉG! Felelősséggel tartozol azok iránt az emberek iránt, akiket felvettél, és bizonyos elvárásaik lesznek ezáltal a klán felé. Úgy látom, hogy a kis baráti társaságok,akik egy valóban értékelendő munka folyamán sikeresen maguk köré gyűjtik az embereket, nem képesek megküzdeni ezzel a teherrel, főleg akkor nem, ha előjön a másik nagy magyar klánbetegség, amit először említettem.
  Ezt aztán lehet tovább csavarni,hogy ezek folyományaként mik történhetnek. Az azonban tény, hogy a magyar klánok többsége emiatt a 2 dolog miatt van halálra ítélve. Úgy érzem, lehetne ezt máshogy is csinálni, persze akkor valószínűleg kevesebb induló létszámmal kellene számolni, viszont idővel és jó teljesítménnyel a létszámot fel lehet duzzasztani olyanokkal,akik már bizonyítottak,és hasonló játékstílust képviselnek.

  Itt szeretném leszögezni, fenti írásom merő általánosságokat sorol fel, nem említ meg egyetlen játékot vagy személyt sem, Pusztán a saját tapasztalataimat írtam le,amit klánvezérként és klántagként megtapasztaltam eddig, továbbá amit közgázegyetemen vezetés-szervezésből ide át tudok ültetni.
  Ezenkívül semmilyen magyar alakuló Tera guild vezetőségére nem gondoltam,mialatt ezt megírtam, pusztán az eddig olvasottak indukálták bennem mindezt. Így aki ezek után is személyes támadásnak venné, lelke rajta, bár akkor valószínűleg jobban járna,ha általános iskolás szövegértés könyveket tanulmányozna,ahelyett,h a számítógép előtt ül.

  • február 15, 2011 - 4:59 du.

   Nem lehet ehez mit irtni, teljes mertekben egyet ertek veled!
   Ugy erzem h stabil tagja vagyok a guildnak, de egyszeruen ez a teny amit leirtal, senki ellen nem akarok ensem beszelni, de ha egy klan nagyon sok eber hiv magaba, akkor egy ido utan ha az ember nem tudja oket normalisan iranyitani, vitak alakulnak ki meg stb, meg amit irtalh vki nagyobb lessz vki kissebb marad, nem szivesen akar mindenki segiteni abban h a kisseb szintueket felhuzzak, meg stb stb!

  • Lacci
   február 15, 2011 - 5:18 du.

   Jól látod a dolgot.De szerintem a vezető, vezetők feladata pont az, hogy a casual és a hardcore játékosok valamint a klikk ek között összhangot teremtsen.egy nagy klánban mindig fognak kialakulni klikkek lehet az nemzetközi vagy csak magyar, vagy román,sőt 1 nemzetközi klánban inkább alakulnak ki klikkek, a nyelvi nehézségek miatt.
   Nekem is meg van a saját baráti társaságom,de ez nálam, nálunk nem jelenti azt,hogy nem segítünk másoknak,nem partizunk másokkal.
   Pont ezek miatt amiket felsoroltál ezek miatt nagy a teher a vezetőkön, de csak akkor van halálra ítélve a dolog, ha ezekre a dolgokra nem tudnak a vezetők jó megoldást találni.
   Nem kellene az első benyomás után halálra ítélni, és bomlasztani a kezdeményezést.
   Nyilván ahogy halad az idő mindig lesznek akik kilépnek még akkor is a vezetők jól csinálják,nem lehet mindenkinek megfelelni,de mindig jönnek ujjak és idővel kialakul az a társaság amiről beszéltél,akiknek hasonló a játék stílusa.
   Viszont addig ne ítélkezzen senki amíg nem próbálta ki, azt ha nem tetszik hát nem tetszik,de ne azért ne legyen még esély sem össze hozni 1 nagy kizárólag magyarokból álló guildet, mert valaki előre, látatlanban leszólja, mert bizony ezt tetted imnothep.
   Siedrenn:
   Nem a felsorolt érveid miatt dőlnek dugába ezek a próbálkozások, hanem az ilyen hozzá állás miatt.

   Én is vezettem klánt,légiót és annak ellenére,hogy sokszor elgondolkodom rajt,hogy bele kellene vágni,mert annak ellenére,hogy elképesztően nagy feladat szerettem csinálni,de mégsem fogok belevágni, mert nem értem lehetne megpróbálni össze hozni 1 nagy guildet, hisz az mmokban általában ahhoz teljes mértékben kiélvezd a játékban rejlő lehetőségeket, nem elég 10 ember és én bizony nem szeretek kimaradni semmi jóból.

 18. Csenky
  február 15, 2011 - 7:32 du.

  TokodBokom :
  Én semmilyen magyar guildet nem latok mukodokepesnek. Az igazan nagy klanok az esetek tulnyomo reszeben nemzetkozi klanok. Nagyon szepen hangzik ez a nagy magyar osszetartas, meg nagy magyar guild jajdejo. Csak valahogy ilyen sose jon letre sehol.

  Ez így nem igaz, én láttam MMO-ban olyan magyar klánt, akik nr.1 pozíciót foglaltak el egy szerveren. És nem hiszem, hogy ne lenne több példa is ilyesmire.

  • menorel
   február 15, 2011 - 8:48 du.

   Sőőőőt bocs, hogy haza szólok; de ugye ott van pl. a Variance légió Aion/Spatalosról. A légió fénykorában szerver Elyos frakciójának 6. helyét foglaltuk el, de még a kevésbé aktív időszakokban is simán tartottuk a 10. helyet a szerver mergeig. Nyilván mindenkinek mást jelent az, hogy mitől sikeres egy guild/légió. Számomra azt jelentette, hogy össze tudtam tartani – több kevesebb sikerrel – közel egy éven keresztül 90 embert, mindezt úgy, hogy a top guildekkel közös allianceban naponta vittünk több száz embert az ostromokra és beleszólásunk volt a stratégiába. Szóval szerintem eléggé működőképesek voltunk 🙂

   • TokodBokom
    február 15, 2011 - 9:50 du.

    Orulok nektek en nem lattam sehol ilyet. Variancenek volt ideje, mert minden egyeb magyar guild kihalt korulotte es szepen begyujtott mindenkit. Mindig vannak anomaliak… Csenky hol lattal te ilyet? Remelem nem wowban:D

   • Hondo
    február 16, 2011 - 6:32 de.

    tokonbokon: Nem egésszen így volt! Asmo oldalról hogy is ítélted azt meg, hogy Ely oldalon hogy tevékenykedett a Variance?
    De te csak játszd az ügyeletes megmondó, szkeptikust. Bár nem hiszem, hogy ez a szerep hiányzott innen. 🙂

   • Imnoteph
    február 16, 2011 - 6:41 de.

    Hondo: Töki Elyos oldalon játszott. Ezzel együtt is persze elég nagy balgaságot írt. Vicces, hogy a saját igaza bizonygatására egy ellenpéldát inkább anomáliának állít be. De ez okafogyott téma. Töki szokás szerint megmutatta, hogy mennyire képben van.

   • Sagrath
    február 16, 2011 - 8:11 de.

    Te kis fehérszárnyúúúúúúúúúú lol 🙂
    Asmonak születtem és úgyis halok meg muhahahaha

 19. Szergely
  február 15, 2011 - 9:13 du.

  Hali itt is! x)

  Nem mondom, hogy szemezgetek a Terával, de egy kérdésem lenne: lehet már tudni mekkora jelentősége lesz annak, hogy milyen guildben van az ember? Aionhoz viszonyítva (ott nulla).

  • február 15, 2011 - 9:29 du.

   Szia Szergi!
   Ha a politikai rendszer részese akar lenni, akkor lehet. Egyébként én szerintem nincs.

   • Szergely
    február 15, 2011 - 9:55 du.

    Csőő Pocak! 🙂

    Értem, kár érte. Azért fél szemem rajta tartom, mókásnak tűnik a harcrendszere 😀 No majd meglátjuk…

  • Xhator
   február 16, 2011 - 9:40 de.

   A politikai rendszer része a PVP-nek és a politikai rendszerben a guildek vesznek részt.

   Szóval van jelentősége!

 20. Tyron
  február 15, 2011 - 11:44 du.

  Akkor még mókásabb lesz, ha ha rohadt nagy távolsági miatt nem fogunk 3szor lassabban ütni/skillezni mint a koreaiak. Így a pk/pvp annyira nem vicces, sőt idegesítő is. Mire érzékeli, hogy spamolom a stunt, a mystic már 4szer elportolt, egy quality sorcit meg kb meg sem lehet ütni. Na, de majd mindez megoldódik, ha elérkezik hozzánk is. Addig is hajszolom a lvl 50t, aztán meglátjuk hogy bírom majd a feszkót.

  • TokodBokom
   február 15, 2011 - 11:53 du.

   Sok sikert Tyron. En ennek nem adok eselyt lvl50ig, ott is csak az varna mint lvl 1en. A nagy semmi:) Majd euban…

 21. február 16, 2011 - 12:00 de.

  Nem egésszen értem, hogy miért lenne kár Szergi. A klánoknak lesz feladata a politikai rendszer segítségével hatalmat lehet szerezni, ha jól értettem. Aki hatalmat szerez, az talán befolyásolhatja a szerver életét is. Tehát végül is lesz jelentősége.

  • Szergely
   február 16, 2011 - 8:23 de.

   Na jó, te írtad, hogy egyébként szerinted nincs értelme 😛 Nem tudom mit takar a politikai rendszer Terában, de ha valami hasonlóban fog kimerülni, mint Aionban (miénk a fort, mi osztunk medálokat), akkor felejtős… Mivel Aionon kívül másik MMO amivel huzamsabb ideig játszottam csak Archlord volt, így ahhoz tudom még hasonlítani. Ott ugye klánok szövetkezhettek egymással és hadban is állhattak, volt GvG, illetve top klánok küzdhettek egymással az erődökért. Tehát elég komoly szerepe volt a klánoknak. Ehhez képest Aionban semmi szerepe nincs a légióknak (igaz RvR game, de akkor is…). Ha Terában lesz contetn ami kifejezetten klánokhoz kötődik, akkor az mindenképp jó pont.
   Amúgy bocs, ha nagyon egyértelmű témát feszegetek, nem vagyok valami tájékozott még ><

   • február 16, 2011 - 9:45 de.

    Én arra értettem, hogy “szerintem” nincs, hogy én nem vagyok az a törtető, aki vezére akar lenni egy szervernek, így ha hívnak, megyek ostromra szivesen (ahogy Archlordban és AION-ban is) de ha nem, akkor el küldizgetek, elvagyok úgy is.

 22. február 16, 2011 - 1:24 de.

  Sikerült elültetni a saját fülembe a bogarat. Ma este sörözés régi WoW-os haverokkal. Csak nem bírtam ki, hogy ne beszéltessem rá magam erre a guild alapítás témára. Ezúton jelezném a közösségnek, hogy a mai nappal létrejött a Resistance is Futile! guild, amely ezennel megnyitja kapuit mindazon veterán játékosoknak, akik inkább vágnak neki a TERA-nak egy kevésbé ambíciózus, de cserébe menedék jellegű guilddel, amely viszont jellegénél fogva hosszútávon tervez fenn is maradni. A toborzást a Variance Community oldalon kezdjük meg, mely jelen pillanat szerint a frissen és ropogósan alakult guild főhadiszálása is egyben:
  https://forum.tera-europe.com/group.php?do=discuss&discussionid=217

 23. TokodBokom
  február 16, 2011 - 8:55 de.

  “Hondo: Töki Elyos oldalon játszott. Ezzel együtt is persze elég nagy balgaságot írt. Vicces, hogy a saját igaza bizonygatására egy ellenpéldát inkább anomáliának állít be. De ez okafogyott téma. Töki szokás szerint megmutatta, hogy mennyire képben van.”

  Nos nezzuk csak, hogy a zoldsegek is felfogjak. Ha nagyitoval keressuk biztos talalunk nagy top 1es magyar klanokat valahol a vilagban. Varianceot en nem sorolnam ezek koze, de ezt mindenki itelje meg maga. Sokan voltak ez igaz es itt kb vege is van a tortenetnek. A szerver eletebe nem hiszem, hogy tul sok beleszolasuk volt, minekutan a Behappy dobalta a csontot. Kesobbiekben lehetseges – miutan kihalt a szerver -, hogy nagyobb szerepet toltottek be, de errol en mar semmit nem tudok. Ez az en meglatasom. Imnoteph rolad meg szokas szerint nem tom ki a tokom vagy, de biztos csak azert mert nem vagyok kepben. Bar ebben az esetben orulok hogy a tudatlansag aldas. Es akarki akarmit is gorcsol rajta nemzetkozi klanokbol kerulnek ki a top klanok a magyarok meg tobbnyire csak szethullanak. Ez van ezt kell szeretni.

  • menorel
   február 16, 2011 - 9:58 de.

   Szerintem Imnoteph pontosan ugyanannyira nem tudja, hogy te ki vagy, ahogy te sem tudod, hogy ő kicsoda, tehát ne erőltesd már ezt a stílust. A dolog pikantériája, hogy Aionban ugyanazon a szerveren, ugyanabban a frakcióban játszottatok és ráadásul még egy rövid ideig légió tagok is voltatok az általad bemérelt légióban.

   A Varianceszal kapcsolatos megjegyzéseiddel nem tudok mit kezdeni, mivel rövid idő alatt nagyjából a Spatalos/Elyos oldal összes guildjét végig jártad és mindenhonnan kihullottál/kiléptél az antiszociális mivoltod miatt (nem sérteglen, ezt konkrétan te mondtad magadról…). Annyi azért megemlítenék, hogy szemmel láthatólag halvány lövésed sincs arról, hogy mi folyt a Spataloson. A BeHappy légió már akkor jött létre 2010 elején), amikor a szerver összeomlott az Asmo oldal hanyatlása miatt. Azt megelőzősen a négy top légió alliancea (included Variance) határozta meg a történéseket. A négy top guildben ugye ott volt az Aeresis és a YYT is, akik akkori szerver elsők voltak. A medál shareket egyelő arányban intéztük a tagok között és sorolhatnám, hogy még mi mindenben voltunk ott. De persze Te ezekről semmit nem tudhatsz, hiszen Abyssra a lábd sem tetted be, mindösszesen csak Dreadgionra logoltál be, ahol végig AFKoltad az egészet a 2000 AP-dért.

   De azért köszönjük az értékes hozzászólásokat 😉

  • február 16, 2011 - 10:48 de.

   Én láttam egy TokodBokod nevü karit annó Spatalos szerveren, aki Asmo volt és nem Elyos. Lehet, hogy Hondo is rá gondolt és nem valami alt karira, ami egy 2. acconton volt. 😛
   Hogy nemzetközi klánból kerülnek ki a TOP klánok, az nem minket minősít, hanem elsősorban azért van, mert az össz játékosok létszámához képes a honi játékosok száma elenyésző! Sőt a játékosok nemzetenkénti lebontását is figyelembe véve, a külföldiek között többen vannak, akik valdi pénzt áldoznak a játékra, így szerezve előnyt, hol legális formában, hol illegálisan.
   Azt halkan hayg kérdezzem meg, hogy miért nem lehet normálisan kommentelin? miért kell a bumeráng stílust erőltetni?

   • Hondo
    február 16, 2011 - 10:56 de.

    Igy van! Tokodbokom, vagy micsoda volt az a BOT harcos akit láttam nem egyszer Adma lejtőin amint grindelte a mobokat. Sajna a PrtSc-k már nincsenek meg, pedig minden bot gyanús kariról csináltam képet.

 24. rekotye
  február 16, 2011 - 10:16 de.

  Ajj már megint ment a hiszti, ezt nem hiszem el…. Elpazaroltam az életemből megint 6 percet, hogy ezt a sok sérelmet visszaolvastam……… Csodás 😀

  • menorel
   február 16, 2011 - 11:01 de.

   Szerintem szokják hozzá. Erről szól egy közösségi oldal. Ütköznek a vélemények, amikből időnk előjönnek ilyen témák is.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s