Kezdőlap > Offtopic > Birodalom visszavág…

Birodalom visszavág…

Úgy néz ki, hogy az NCSoft nagyon a szívére vette a TERA sikerét. Tény, hogy hazai pályán még nem nagyon akadt eddig olyan MMO, ami képes lett volna akár csak karcolgatni is az NCSoft termékek sikerét:

[…] Alig néhány órája ért véget a NCSoft Korea 2010Q4-es pénzügyi konferenciája. Én még éppen most kezdtem bele a közel egy órás teleconf meghallgatásába, de néhány MMO siteon már megszülettek az első összefoglalók, így pl. az mmosite.com-on már szerepel a 2011-es év első nagy MMO híre, mely szerint: Blade and Soul CBT áprilisban indul, majd augusztus és október között elindul az OBT is. Hogy hol érdekelheti ez a hír a GW2 fanokat? … Read More

via Variance Guild Wars 2 info blog

Hogy miért érdekes ez a TERA szempontjából? Az mmosite.com utal arra, hogy az áprilisi dátum egybe esik a TERA 3 hónapos előfizetés (fehér ló) lejáratával. A befektetőknél komolyabb vérszívók soha nem léteztek, számukra nincs olyan hogy ‘politikailag korrektség’. Éppen ezért a teleconfon az egyik invesztor konkrétan be is kérdezi, hogy a TERA sikerét miként szeretné letörni az NCSoft. A faszi konkrétan bekérdezi, hogy a closed betákat ugye úgy akarják időzíteni, hogy azzal lenyúlják az előfizetőket a TERA-tól. A NCSoft CFO válasza egyébként elég vicces: ‘The launch of TERA and the ‘relative’ success in the market is just attend, what a big the market potential in Korea “. Ezek után kifejti, hogy a TERA egy teljesen új játékos közösséget hozott be a piacra, hiszen a TERA ‘meglepő’ sikeressége nem csökkentette az Aion, Lineage, Lineage2 játékos tábort, sokkal inkább olyan játékosokat hozott be, akik soha korábban nem játszottak MMO-val. Picit mellébeszélés szaga van az egésznek, de az invesztorokkal szemben a CFOnak politikailag korrektnek kell lenni.

Ami viszont tény: A korábban már postolt netcafe adatok alapján a TERA valóban nem az NCSoft termékektől szipkázta el a játékosokat. Ez legfőképpen azért érdekes, mert az NCSoftnak jelenleg tényleg nincs ‘casual ready’ játéka hazai piacon. Ez egyrészről megnyugvást jelenthet a TERA csapatának, azonban másik részről elég komoly kihívást is hoz, hiszen egy casual ready játékot egyedül a content tud fenn tartani. Egy dolog biztos: A TERA-nak nagyon jót fog tenni az, hogy hazai piacon nekifogták kongatni a harangokat és ott lebeg innentől a levegőben a Blade and Soul fenyegetése!


Kategóriák:Offtopic Címke: ,
 1. d4wee
  február 10, 2011 - 7:59 de.

  Várom nagyon a TERA -t de a B&S is nagyon bejön azt is kifogom próbálni 🙂

  • menorel
   február 10, 2011 - 8:02 de.

   A B&S-re a világ nyugati felének még nagyon sokat kell várnia. Az NCSoft korábban kijelentette, hogy nem kíván konkurenciát csinálni a GW2-nek az induláskor a B&S-sel.

 2. rekotye
  február 10, 2011 - 10:45 de.

  Jaja nekem is bejön a B&S. De azzal majd ráérek tört szerón játszani egyzer… Úgy érzem ,elég lesz nekem a Tera 😉

 3. meridian
  február 10, 2011 - 11:46 du.

  én azon aggódom, hogy ne együtt jelenjen meg a gw2 és a tera, mert akkor úgyis a gw2-t válazstom, így nem fogom látni a tera-t…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s