Kezdőlap > Blog > Korean netcafe adatok – 2011 jan.

Korean netcafe adatok – 2011 jan.

Egy kép, ami – a korábbi kommentek fényében – mindenkinek mást és mást jelent:


Hogy mi látható a képen? Mint a cím is sugallja a koreai netkávézókból gyűjtött statisztikákat. Gondolom legtöbb olvasó pontosan tudja, hogy Koreában még mindig elhanyagolható azoknak az aránya akik saját gépről játszanak bármilyen játékkal otthonról. Ezzel szemben az a netkávézókban játékosok százezrei töltik el minden szabadidejüket. Hogy mennyien és mennyit? Franc se tudja, de az biztos, hogy december hónapban (forrás) összese 5,5 millió órát játszottak a koreai playerek a top20 legnépszerűbb játékkal netkávézókban. Ebből nyilván maximum saccolgatni lehetne a játékosok számára, de ennek persze sok értelme nem lenne.

Ami viszont tény: A kOBT után a TERA nem könyvelt el drasztikus visszaesést (pedig a nyugati játékosok nagy része be lett paráztatva a verification issue-val.), tehát a koreai játékosok igen nagy része a kOBT után elő is fizetett a játékra. A retail indulása óta a TERA stabilan tartja magát a hazai piacon.


Kategóriák:Blog Címke: , ,
 1. Gerappa
  február 8, 2011 - 12:48 de.

  Többet vártam,nekem az Aion csalódás volt…és nem értem, hogy lehet népszerűbb a Teranal.

  • menorel
   február 8, 2011 - 1:17 de.

   Azért az Aion még mindig minden idők legsikeresebb MMO játéka Koreában. Évek óta stabilan tartja magát. Szóval a TERA-nak nem azzal az Aionnal kellett megmérkőznie, ami a nyugati világban befailelt, hanem sokkal inkább azzal az Aionnal, amely koreában az egyik legnagyobb sikertörténet. Ráadásul ugye egyszerre jött ki a 2.5-ös patch is és bla-bla-bla. Persze ettől még akár meg is előzhette volna (és ha tudja tartani a TERA a trendet akkor meg is fogja…). Éppen ezért is írtam, hogy ez a chart mindenkinek mást és mást fog jelenteni.

   • Arkyon
    február 8, 2011 - 8:10 de.

    Azonban, ha megnézzük a lista más szereplőit, láthatjuk, hogy az aionnal is alig 3x annyian játszanak, mint l2-vel… És az, hogy egy Aion színvonalú játék lenyomta a firssen, rekord marketingből hipolt tera-t, azért fura. Startkor is alig játszottak vele többen, mint előtte. Remélem Eu piacon jobban indul.

 2. Csenky
  február 8, 2011 - 9:11 de.

  Az Aiontől elsősorban a PvP-rendszer mássága tartja vissza az L2 playereket, továbbá L2-ben egy emberre kb 6-8 accountot számolhatsz a botok miatt. És mivel a Tera PvP-je és politikája így első ránézésre közelebb áll az L2-höz mint az Aionhoz, nem tartom kizártnak, hogy az Aionnak nem 100%-os konkurencia a Tera. Mondjuk az én esetemben pont az.

  Ami nekem furcsa, hogy a Lineage 1-et még mindig mennyien tolják… Azoknak a playereknek lassan unokáik lesznek. 😀

 3. Csenky
  február 8, 2011 - 9:13 de.

  Jah, még valami.
  “Startkor is alig játszottak vele többen, mint előtte.”
  Ez Neked negatív? Nekem azt jelenti, hogy akik kipróbálták, kb mind meg is vették… Azért az szép arány, akárhogy is vesszük.

 4. Imnoteph
  február 8, 2011 - 12:02 du.

  Vicces, hogy a mélyen tisztelt ellendrukkerek mennyire görcsösen kapaszkodnak abba, hogy a TERA alulmaradása az AION-nal szemben mennyire jelent bármit is. Minden territóriumnak megvan a saját top játéka. Koreában az Aion viszi a pálmát, nálunk nyugaton a WoW. Miközben a világ nyugati felén a WoW évek óta felülről pusholja a 10 millió aktív előfizetőt, aközben a friss MMOk hatalmas sikerként könyvelik el, hogy startkor 700-800k előfizetővel tudnak indulni. Ezzel szemben meg arról beszélünk, hogy a TERA hazai pályán karcolgatja (kOBT közepén meg is verte) az aktuális terület TOP MMOját.

  Mindenki azt von le ebből a diagramból amit akar, de IMHO ez a diagram annyit jelent, hogy a TERA brutálisan jól indult és amennyiben fenn tudják tartani ezt az állapotot, akkor az Aion 2.5-ös hype lecsengése után rommá fogja verni az AION-t.

  Arkyon: Csak egy kis matek neked: A Lineage játékok a diagramm szerint 3,8% körül teljesítenek. Ennek a háromszorosa 11,4%, nem 16%. Ráadásul a diagram egyetlen aspektusból hasonlítja össze a játékosokat, nevezetesen: melyikkel mennyit játszanak a netcafekból. Lehet nem kéne beleerőltetni ebbe mást.

 5. Sagrath
  február 8, 2011 - 3:54 du.

  :)))) igen de ez csak a koreai helyzet igy mi ebből igazán semmit sem tudunk levonni magunknak én szerintem.Kiváncsi leszek majd egy hasonló diagrammra ha megindul az EU/NA teszt, hogy ott hogy fog alakulni ugyanezeket a játékokat kifilézve:) Mivel Korea az Korea marad más kultura más elvárások.Nálunk én nem vagyok WoW-os és nem is leszek de ha az előfizetői adatokat tekintjük / Wow EU népszerüségét akkor az magasan verni fogja Terát viszont a Tera porig rombolja az EU/NA Aiont.De azt se felejtsük el lehet EU/NA-ban WoW viszi majd a pálmát de hány éve is megy a WoW??? 10??? Ha ezt figyelembe vesszük majd az EU/NA piacot akkor viszont a tera szerintem itt hatalmas sikereket fog elkönyvelni ahhoz képest mérten, hogy egy teljesen új játékról beszélünk.De ez úgyis a jövő titka.Bár ahogy sok helyről hallani a WoW osok is egy méltó utod játékot keresnek mert a WoW már a legtöbbjüknek unalmas…Azt tudom, hogy Aion előfizetések biztosan jelentös számban lesznek beszüntetve mivel már LFG-n is nagyon sokat hallani I hate NCsoft and when arriving Tera i’ll cancell my subscription :))) Vagy Tera will the last nail in NCSoon coffin.De ha csak official forumot olvasgatok ott is a rengeteg rage quit topic stb..És azon játékosok legtöbbje már behajazott a Terárra.Én is igy vagyok vele meg a clán amiben jelenleg is vagyok Aiont csak azért tolom még mindig mert jelen pillanatban nincs jobb legálisan elérhető!!!!!Meg mert szado mazochista vagyok és szeretek szivni :)))meg csak am kiváncsiság hogy mikorra tudom Top PVP gerbe rakni a lvl 54 asámat és , hogy meg tudom e max lvl capelni a Tera kiadásig a többi 7 karakteremet úgy hogy azok elfogadható esetleg PVP-ben is valamit érő geraben legyenek….De ha kijön a Tera akkor Aion subscription will DELETED!!Remélem ez nem volt túl zavaros 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s