Kezdőlap > Egyéb > Valami bűzlik Dániában… [Retail info]

Valami bűzlik Dániában… [Retail info]

Jelen post azok számára rejt csak értékes információkat, akik részt akarnak venni a koreai retail tera-n, bocs a zavaros fogalmazásért, de ez van…

update#1: Vannak fejlemények, részletek a tovább után…

update#2: Újabb friss információk az account feltöltésről és az egész paráról.

update#3: Legfrissebb infókkal updatelve az account

A méltán híres és sokunk által kedvelt ‘ellátó’ oldal közzé tett egy postot, amely arról szól, hogy a Hangame bekeményített az account verification fronton és a jövőben az ellenőrzésnél kötelezően elvárja a cellphone vagy payment visszaellenőrzést. Éppen ezért ma délután óta holdba is rakták az összes time card feltöltést, mivel nem akarnak szükségtelen feltöltést csinálni senkinek. Kora délután azt az infót kaptam, hogy valamikor hajnalban tudnak utána járni (ott is nyilván hétvége van), hogy miként is érinti ez a ‘prémium ügyfeleket’.

Mivel a dolog totálisan bizonytalan, ezért javaslom, hogy SENKI ne vegyen egyelőre Time Cardot, aki eddig még nem tette meg. Ha már megvetted és a live chaten azt kérdezik meg tőled, hogy a verifikációs issue ellenére hozzáadják-e az accountodhoz, akkor mond azt, hogy nem, ne adják hozzá.

Néhány perce kérdeztem rá, hogy mi a helyzet, akkor azt mondták, hogy még 1-2 óra múlva lesz hivatalos infó. Azt már nem várom meg, de reggel utána kérdezek és ha van friss infó, akkor postolom.

update#1: A Január 21 előtt vásárolt accountokra a kérdéses ellátó nem tudja garantálni a visszaellenőrzést, mivel azok nem felelnek meg a hangame új policyjának. A ‘prémium’ ügyfeleknek azt tudják ajánlani, hogy vegyenek egy új alapáras accountot és ezért cserébe olyan accot kap a vásárló, amely megfelel az új policynek is (jár hozzá cellphone vagy payment verifikáció is). Mit jelent ez az egész pontosan? Nem igazán lehet tudni, hogy vajon az NHN/hangame akar-e a közeljövőben kötelező account verification-t. Nyilván ha igen, akkor ezzel a jelenlegi játékos állományt is zaklani fogja, hiszen ezzel több mint 100e játékost fog arra kényszeríteni, hogy SMS-t küldjön vagy utaljon valami jelképes összeget. De mivel a kOBT startkor is csak-csak volt verifikáció ezért nyilván nem kizárt, hogy a retail startkor is ez meg fog történni. Mi a helyzet azokkal, akiknek már feltöltötték a time cardot az accountjára? Erre a kérdésre, csak a retail startkor fogunk kapni választ. Ha nincs account verification, akkor nyugodtan játszhatnak. Ha lesz account verification, akkor az bukta. Mi van akkor, ha bukta van? Szépen lehet zörgetni a rácsokat és visszakövetelni a pénzt.

Egyelőre ennyit lehet tudni, jómagam időt kértek, hogy végig gondoljam az egészet és megnézzem, hogy a nyugati community hogyan reagál erre az egészre és mi fog történni retail startkor. Addig is szerintem, aki teheti, az tegyen ugyanígy.

update#2: Néhány kérdés és válasz:

Q: Ha elvileg fel van töltve az accountomra a time card, akkor hol tudom ezt ellenőrizni?

A: Loginolj be a tera.hangame.com-on és után hívd be a következő oldalt: http://tera.hangame.com/shop/purchaselist.nhn

Ha az oldalon megjelenő táblázatban nem találsz semmit, akkor nem nyert. Ha ilyesmit látsz, akkor viszont valóban fel van töltve:

Q: Mi van akkor ha a korábban vett kOBT accountomra lett feltöltve a game card?

A: Elvileg január 25-én minden gond nélkül el fogsz tudni kezdeni játszani. Az accountod nincs lockolva, nincs banolva, tehát miért ne tehetnéd? Amennyiben viszont a jövőben bármikor úgy dönt a hangame, hogy akkor egy kötelező vagy szúrópróba szerű account verification-t ír elő, akkor mind az accountot, mind a game time-ot is bukod, hiszen a te accountodat már nem lehet verifikálni.

Q: Mi lesz akkor ha a meglévő kOBT-s accountomra mégis feltöltetem a timecardot?

A: Ugyanazt a kockázatot futod amit az előző pontban leírtam.

Q: Ez most csak a 3zoom akciója, hogy lehúzzon mindenkiről egy marék pénzt, vagy tényleg gond van?

A: Több más hasonló ellátó oldalon is ugyanezt jelezte, ráadásul a kérdéses post az accountok szigorításáról megjelent a hangame oldalán is.

Q: Mit tehetek, ha még nem vettem meg/nem lett jóváírva a timecard és NAGYON nem akarok bukni a dolgon?

A: A következő alternatívák között választhatsz:

 1. Lemondasz a korean retailről és szépen kivárod az EU startot. Ha már kifizetted az time cardot, akkor használod live chaten a ‘refund my money’ keyword-öt, amire vissza fogod kapni a pénzed.
 2. Megvárod az ehét végét és ha addig sem riportolja senki, hogy elindultak volna a tömeges verification issue-k, akkor esetleg végig gondolod, hogy bekockáztasd-e a timecard vásárlást, ebben az esetben tudod folytatni a kOBT-n felhúzott karaktered.
 3. Nem vársz semmit, hanem egy alap áras accountért vételezel egy új accot, ami már megfelel az új verification követelményeknek (és ki tudja, hogy mikor fognak megint szigorítani valamit…), ebben az esetben viszont új account, új karakter/karakterek nulláról.

update#3: Cori és Sorin is megerősítette, hogy – amennyiben még nem vettél time cardot és azt nem aktiválták az accountodhoz, akkor a 3zoom lehetőséget ad egy egyszeri verification fee áráért (3,99USD) arra, hogy kapj egy null kilométeres accountot, aminek az esetében garantálni tudják, hogy a JELENLEGI verification policynak megfelelő accountot fogsz kapni, amire továbbra is vállalják a prémium szolgáltatást. Tehát nem kell kifizetni egy új accountot (9-11USD), csak a verification fee-t kell megfizetned. Nyilván ez azoknak már nem segítség, akiknek beaktiválták a kOBT-s accountjukra a time cardot. Náluk továbbra is marad a várakozás, hogy vajon beüt a bukta avagy sem. Akik megtehetik és meg is teszik, hogy élnek a fentebbi lehetőséggel, azoknak viszont számolni kell azzal az, hogy a karaktert nulláról újra kell húzni. Mondjuk nem mintha nem lenne rá tengernyi idő úgy egyébként…


Kategóriák:Egyéb Címke: , ,
 1. TokodBokom
  január 24, 2011 - 12:22 de.

  remek…

 2. TokodBokom
  január 24, 2011 - 12:41 de.

  nah beszeltem veluk en is. Mar azt tanacsoltak kapsbol, hogy vegyek egy uj accot majd. Azt mondta 1 ora mulva tobbet tudnak mondani. ha meg fennleszek akkor majd beirom mit okoskodtak ossze.

 3. Lacci
  január 24, 2011 - 7:30 de.

  Más oldalakon, is ilyen hírek járnak?A premium acc nem garantálja nekem 1 hónapaig, hogy az ilyen ellenőrzéseket elintézik?1 hónap után meg vagy ismét prémiummá teszem, vagy minden ellenőrzésnél intézik harmada összegért?
  Kíváncsi lennék más oldalakon mi a hír.Ennek nagyon olyan szaga van,hogy több pénzt akarnak lehúzni rólunk. Vagy nem?

 4. január 24, 2011 - 7:31 de.

  De jól ráéreztem erre a dologra…

 5. január 24, 2011 - 11:02 de.

  Nektek megy a fearless ts?

 6. Xhator
  január 24, 2011 - 11:18 de.

  Valószínüleg szerver karbantartás van. Kéöbb próbáljatok meg fellépni.

 7. Lacci
  január 24, 2011 - 11:22 de.

  Van azóta valami hír az accountokkal kapcsolatban?

 8. dantesward
  január 24, 2011 - 11:25 de.

  na már megy a ts nó para 🙂

 9. menorel
  január 24, 2011 - 12:58 du.

  A post frissítésre került a legfrissebb részletekkel.

 10. fafee
  január 24, 2011 - 1:44 du.

  Én már ott tartok hogy fel van töltve a WON, de azért számomra nem kristálytiszta hogy mi is van itt. Irod hogy a korábban csinált accokat “már nem lehet verifikálni”. Most ha én kiskoreai lennék és a saját accomat mondjuk nem a TERA kiadásakor csináltam, hanem 3 éve használom, nyilván nem fognak kibanolni, nyilván hatalmamban állna verifikálni ugyanúgy ismét, ez alkalommal is. Ez leginkább a honlap gondja lehet szerintem, mivel ezek kinaiak, és a koreai “beszállitás” nem lehet túl retro-aktivan megbizható. Én hála a tervezőnek nem náluk boltoltam, szal bizom benne hogy legalább ez az 1 hónap szenvedésmentes lesz számomra…

  • menorel
   január 24, 2011 - 1:50 du.

   A helyzet a következő. A verifikáció a jövőben – mint ahogy azt már leírtam – csak mobil telefon/SMS újtán, vagy banki utalás/payment utáján mehet. Amennyiben a te accountod gazdája utasításba kapja, hogy verifikáció esetén küldjön SMS-t és vagy utaljon, és ezt meg is teszi, akkor nincs semmi gondod. Ennyit tudunk…

   • TokodBokom
    január 24, 2011 - 1:59 du.

    Oke tehat nezzuk. Ha en a mar meglevo OBT accomat toltom fel, akkor is jatszhatok tovabb mint eddig, csak megvan ra az esely, hogy kapok egy random ellenorzest es akkor bebuktam az egeszet, mert az obt-s acoomnal mar nem tudjak visszaigazolni a dolgokat.
    1. Nem ertem miert.
    2. Nem ertem, miert csak a 21-e utan vasarolt acoocnal tudnak engem visszaigazolni.
    3. Mi a tokomre valo akkor az a 4 dolcsis verification szar a 3zoom oldalan? Nem pont ezert lehet venni, hogy ha ellenorzes van ok megoldjak?

 11. Lacci
  január 24, 2011 - 1:51 du.

  Ám elvileg a premium accountunk 1hónapig tartalmazná a vertifikációt is, ha ez nem megoldható, mert eddig nem kellet telefonon most meg igen , akkor az lenne a minimum, hogy adnak 1 uj vertifikálta accot ingyen, hisz nem a semmiért fizettem többet mint mások.Bár így is újra kellene kezdeni.

  • menorel
   január 24, 2011 - 2:12 du.

   Had legyek az ördög ügyvédje: Alapvetően te egy kOBT-s accountot vettél, amivel végig játszottad a kOBT-t probléma mentesen és jelenleg tudomásom szerint az accountod ugyanúgy aktív és saját felelőségedre bármikor rátölthetsz bármennyi play timeot, amit le is tudsz játszani… kivéve, ha becsúszik egy verifikáció.

 12. menorel
  január 24, 2011 - 2:08 du.

  Srácok, én azt tudom leírni, amit én is tudok. Nyilván nem vagyunk a 3zoom supportosa, hogy tudjak válaszolni a kérdéseitekre. Ellenben, akinek konkrét kérdése van az essen neki a live chatnek és beszélje meg velük. Eddig minden kérdésre megpróbáltak korrekt választ adni. Az hogy miért nem működnek a jan 21 előtti accok arra valószínűleg az az indok, hogy az ezen accokhoz rendelt KSSN tulajdonosával nincs folyamatos kapcsolta a 3zoomnak, így nem tudják velük megoldani az ilyen elektronikus verifikációkat, míg jan 21 után gondolom már olyan ‘partnerekkel’ szövetkeztek, akik ezt is tudják biztosítani a 13 tál rizs áráért cserébe. Ez nyilván az én magyarázatom, nem hivatalos és nem a 3zoomtól van, de józan paraszti ésszel én erre jutottam.

  • TokodBokom
   január 24, 2011 - 2:18 du.

   Oke Meno nem vallatni akartunk ne aggodj:) En mar vettem egy 30napos timecardot, de meg nem toltettem ra semmire. De en megfogom kockaztatni, hogy rakuldom az OBT-s accomra. Mert nincs kedvem meg1x 12 dolcsiert venni egy accot hogy megin kezdhessem a 0rol. Hogy aztan 2 het mulva megin kitalaljak ezek a szarhaziak, hogy jaj bocs nem tudjuk garantalni a biztonsagat es vegyel ujjat. Plusz egy honapnal amugy se akartam tobbet jatszani, ugyhogy remelem 1 honapot tulelek randombunti nelkul.

 13. Tyron
  január 24, 2011 - 2:43 du.

  Én is bevállalom a kobt-os acc-ra való felpakolást szerintem. Sőt pont most beszélek az Eva fedőnevű arcal és írom is neki, hogy mehet a charge.

 14. január 24, 2011 - 2:49 du.

  Sok sikert hozza remelem nem kaptok ellenorzest

 15. január 24, 2011 - 3:23 du.

  nem tudok még sokat a dologról pár napja fedeztem fel ezt a játékot de halotam hogy holnap megjelenik(vagy valami ijesmi)
  nem értem ezt az egész dolgot
  azt tudjátok hol lehet letölteni a terát?
  hol lehet accot csinálni?
  és hol lehet time cardot veni?
  előre is köszönöm a válasz
  XD

  • január 24, 2011 - 6:03 du.

   Holnap 25-lén Koreában indul a játék. Gondolod, hogy elboldogulsz a koreai írásjelekkel? 당신은 한국어 문자가 살아남을 수 있다고 생각합니까?

   • TokodBokom
    január 24, 2011 - 6:06 du.

    Miert te elboldogulsz?

   • január 24, 2011 - 6:30 du.

    Csak eljátszogattam idáig kobt-n. 🙂

 16. menorel
  január 24, 2011 - 3:25 du.

  Cori most szólt, hogy az ő accountja már ‘verification required’-ben áll. Ígyjárás.

  Dariussssh: A játék holnap koreában fog megjelenni, amivel csak koreai játékosok fognak tudni játszani. A nyugati közönségnek (EU/NA) még várhatóan több hónapot kell várnia a megjelenésre.)

  • TokodBokom
   január 24, 2011 - 3:27 du.

   Es ezt hol lehet csekkolni?

   • menorel
    január 24, 2011 - 4:08 du.

    Belépsz tera.hangame.com-on és ha kapsz egy popup ablakot csing-csunggal, akkor baj van.

 17. Tyron
  január 24, 2011 - 4:20 du.

  Beloggoltama honlapon, ahol semmi popup nem volt, szóval reménykedem.

 18. január 24, 2011 - 4:26 du.

  thx hogy elmondtátok az információt

  • TokodBokom
   január 24, 2011 - 5:01 du.

   igazan nincs mit.

   • fafee
    január 24, 2011 - 5:05 du.

    ikszdé, sirok :D:D

 19. TokodBokom
  január 24, 2011 - 5:00 du.

  menorel :
  Belépsz tera.hangame.com-on és ha kapsz egy popup ablakot csing-csunggal, akkor baj van.

  jolvan akkor egyenlore meg minden oke:)

  • fafee
   január 24, 2011 - 5:06 du.

   Nekem se jön fel kutykurutty, még.

 20. TokodBokom
  január 24, 2011 - 5:08 du.

  fafee majd indulas elott nezz mar fel tsre. kossz

 21. Lacci
  január 24, 2011 - 6:12 du.

  Ám nem kaphatnánk képet róla hogy is néz ki az a felugró ablak?

  • menorel
   január 24, 2011 - 6:21 du.

   update#1: Cori most szólt, hogy csak launcherben kapja a hibát, tehát a tera.hangame.com-on való belépés nem tekinthető authentikusnak. Lépjetek be a launcherben és úgy próbáljátok.

   update#2: Ha viszont ezt kapod a launcherben, akkor minden frankó és az accod készen áll az éles indulásra… (már persze ha berizikózod a timecard feltöltést nem futsz rá ma-holnap egy verification-re):

   • január 24, 2011 - 6:38 du.

    Jaja! Ezt láttam. 🙂 Még várok pár napot azért a vásárlással. 🙂

 22. január 24, 2011 - 6:35 du.

  Nekem most frissíti a szokásos fájlokat a launcher és jött egy szürke popup, amiben elején a holnapi dátum volt a végén az utolsó négy karkter pedig a fenti utolsó néggyel azonos.

  • menorel
   január 24, 2011 - 6:47 du.

   Pedig már tényleg elhittem, hogy elboldogulsz a koreai írásjelekkel 🙂
   X.Y.Z.정식 오픈 합니다. = “ekkor fog megnyílni”
   본인 인증이 필요합니다 = “account authentication/verification required”

   • január 24, 2011 - 7:05 du.

    Meno: Szerintem te tudod, hogy miért írtam. 🙂 Lásd alább. 🙂

 23. január 24, 2011 - 6:49 du.

  mi az ts
  IP:?
  PW:?

 24. Cori
  január 25, 2011 - 7:03 de.

  nálam merszi bukó az egész, még a 3zoom kedves munkatársai is eltűntek…

  • Xhator
   január 25, 2011 - 3:13 du.

   Cori ne hagy magad kergesd őket, nekem volt, hogy 20 percre eltünt a csaj de a végén csak válaszolt.

   • menorel
    január 25, 2011 - 3:23 du.

    Azóta már Cori is megtalálta őket és ezerszer kértek tőle elnézést meg kapott is egy új accountot. Persze ettől még nem túl boldog.

 25. január 25, 2011 - 7:39 de.

  az kemény… :S

 26. menorel
  január 25, 2011 - 8:21 de.

  Nálam jelenleg még minden frankó, az accounton nincs verification required. A 3zoom szépen visszatérítette a timecard árát, csak kérni kellett tőlük. Most megpróbálok türelmes lenni és kivárni, hogy mi a harci helyzet. Ha hétvégéig nem borul a bili, akkor bekockáztatok egy account feltöltést.

 27. menorel
  január 25, 2011 - 8:29 de.

  Ha a játék indításakor ezt kapnád message boxban: “이용 가능한 상품이 없습니다. 상품을 결제하여 주십시오”, akkor ne parázz be, ez csak annyit jelent, hogy a “játék számodra nem elérhető, vásárolj hozzá játékidőt.”

 28. január 25, 2011 - 9:56 de.

  hajrá, én azt kaptam amit te írtál, szóval engem még nem ért utól, nem mintha számítana ez bármit is, ugysem tolom 😀

 29. Tyron
  január 25, 2011 - 10:30 de.

  fasza, hogy a 3zoom feltöltötte a gametimeomat a beta accra, mert még időben szóltam tegnap, hogy várjanak egy kicsit. Csak próbaképpen megpróbáltam belépni és most az elkúrt mennyiségű fehér ló között rohangálok a highelf fővárosban.

  Remélem nem szopom be…

  • menorel
   január 25, 2011 - 10:48 de.

   Tegnap még ezt irtad:

   Tyron :Én is bevállalom a kobt-os acc-ra való felpakolást szerintem. Sőt pont most beszélek az Eva fedőnevű arcal és írom is neki, hogy mehet a charge.

   Szóval szerintem mostmár hajrá és ne nézz vissza 🙂 Várjuk az új kontinensről a screenshotokat/videókat/infókat!

   • Tyron
    január 25, 2011 - 10:58 de.

    Igen, amikor Evanak vadul szóltam is, hogy csapassák a gametimeot. Aztán miután minde fórumon olvasgattam a raget, meg hogy jópáran beszopták, gondoltam csak rájuk szólok, hogy ha még nem kezdtek bele, akkor ne is tegyék. Az Maria fedőnevű azt mondta, hogy oké, majd szóljak, hogy veszek e új accot vagy tolják a régire.

    Mondtam ,hogy rendben, ma vagy legkésőbb holnap szólok. Aztán ez lett…

    Mind1 végülis, remélem pár napig tudom próbálgatni még mielőtt ki*asznak.

    Ja, amúgy ha valaki fenntvan már gameban, a liftet ne használjátok, mert lefelé nagyon jól szálít és felfelé is egy darabig, csak éppen a “lakószintre” nem visz vissza, mert folyton lezuhansz -3ra… 😀 Amúgy rögtön az elején fogad egy 2 npcs campaign 400k xpért.

 30. Cori
  január 25, 2011 - 11:15 de.

  Jelen szitu szerint már a vásárlóknak kell a kártyát aktiválniuk a saját accountjukon keresztül.

 31. Lacci
  január 25, 2011 - 11:37 de.

  Ezek szerint adnak 1 time cardot és csináljuk meg mi alapon megy a dolog?

  • menorel
   január 25, 2011 - 12:53 du.

   Igen így megy, viszont adnak hozzá egy elég szájbarágós leírást: http://bit.ly/ekzeH9

 32. Sagrath
  január 25, 2011 - 12:00 du.

  Hát rákukkantottam az emlitett oldalra.Most kezdek rájönni, hogy Aionban is eggyeseknek hogy a pi…ban vannak meg az extrái annyira rövid idő alatt.Én nem merném megkockáztatni az acc vásárlást./gold/item/stb, de mindenki maga dönti el.Inkább még mindig azt mondom kivárom az Eu kiadást és majd ahopgy az időm engedi saját magam megoldom az egész lvl-ezést stb.Akkor legalább mégha egy rakás sz.r is a karakter de én csináltam!!!!Úgyanúgy ahogy Aionban is lehet hogy az 51 es sinem nem egy nagy durranás mert még mindig bevernek a twinkek de akkor is én csináltam.

  • menorel
   január 25, 2011 - 12:57 du.

   Ezt most úgy egyébként kinek írtad? Mert hát szépnek szép amit írsz (simán beleillene egy Mel Gibson filmbe is), de akkor sem értem, hogy ezt így kinek szánod.

  • január 25, 2011 - 5:28 du.

   A szűz account vásárlás teljesen más dolog, mint a powerlvl és gold sell.
   Ha lehetne legálisan koreába regisztrálnunk, senki nem látogatott volna el az általad is említet toldalra. Nem powerlvl és gold téma miatt jártunk ott és nem is HL karik megvásárlása volt a cél. AION-ban is nulláról huztuk fel a karikat, ki mekkorára, csak ott lehetet legálisan regisztrálni, mert már eu-ban futott.

 33. Xedo
  január 25, 2011 - 2:47 du.

  Én se értem hogy jön ez a témába XD.

 34. Sagrath
  január 25, 2011 - 5:45 du.

  hehe 🙂 nem nektek csak most szembesültem a ténnyel hogy egyesek hogyan is csinálták.Gondolom ez a magyar közönségre nem is igazán érvényes,mivel elég zúzda árak vannak.Azt meg tudom,hogy ti csak acc miatt mentetek oda mivel csak igy lehetett megoldani a dolgot.kicsit off dühöngtem bocsi (,;,,;,).Ahogy pedig olvastam még az acc ilyen jellegű megoldása is rizikós…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s