Kezdőlap > Berserker, TERA Online > Élménybeszámoló Dante-től

Élménybeszámoló Dante-től

Egy újabb élménybeszámoló érkezett, ezúttal Dantetől. A beszámoló főleg a Berserker classról szól. Át is adnám a szót a szerzőnek:

Hello! Dante vagyok. Éniegy kicsit szerényebb játék beszámolóval állok maielétek. Pár dolgot megemlítek azokról a dolgokról, amik!úgy megfogtak, de leginkább aiberserker classról fogok beszélni.

Ezen postot a Tera::Variance blog CC licensz szerződése védi. Illetéktelen másolás/módosított közzéadás tilos!
Kezdem is az elején. Mikor el kezdődött aibéta, próbáltam live-ot nyomatni, sajnos eztia gépem nem bírta még nagyon low  grafikán sem, de megérte ezt is kipróbálnom, mert azt kell mondanom, hogy a játék teljesen lebutított grafikája is teljesen élvezhető, nincsenek benne túlkapások effektileg, de mégimindig szebb, mint!pár versenytársa közepes grafikán és a gépigénye is lényegesen kevesebb.

Ha esetleg érdekel valakit, akkor azt is leírnám, hogy én egy 2.1 dual core x2 AMD atlonnal tolom (9600 gt nvidia, 4 gb ram). Ez ahhoz volt elég, hogy közepes grafikán élvezhetően tudjak játszani, és itt!csak a procim volt a gyenge szóval nem kell rögtön a boltba szaladni, venni egy új gépet, de azért nem árt átnézni mi!is a gyenge.
Ezen postot a Tera::Variance blog CC licensz szerződése védi. Illetéktelen másolás/módosított közzéadás tilos!

Berserker élmények, tanulság:

A berserker az első perctől kezdve pozitív csalódás volt. Kicsit lassú mozgását hamar meg lehet szokni, és fel sem tűnik hatalmas sebzései mellet. Ezt!szó szerint értem, mert lvl 7-8 közt megvoltak már az első 1000-res kritjeim. Ahogy haladtam, a berserekerrel, annál inkább éreztem a plate armor előnyeit, hogy szinte pofátlanul ölhetek, csak tényleg a!nagyon erős lényeknél követelt odafigyelést. Tisztábban lássátok, úgy néz ki, hogy „group-mob”okból (minions) már lvl 6-osan is 7ipakkot öltem meg egyszerre szinte minimális hp veszteséggel irgalmatlan rövid idő alatt. Ezilényegében nemiis változott lvl24-ig. Amikor elérkezünk az elit mobokhoz és a rendkívül fejlett intelligenciával rendelkező ellenfelekhez. Itt már sokat kellett védekeznem és oda kell figyelnem a támadásokra, valamint arra, hogy mikor és milyen skillt használok el ésiők hogy reagálnak erre. Figyelni kellett a blockolás használatára is, ha!túl hamar kezdek el védekezni vagy támadni, elmenekülnek és lesből támadnak.

Ezen postot a Tera::Variance blog CC licensz szerződése védi. Illetéktelen másolás/módosított közzéadás tilos!
Ami nagyon fontos egy berserkernél, az a fegyver.  Nem vittem nagyon sokáig a karaktert, bevallom őszintén, idegesítő volt, hogy egy ilyen pontos ütéseket megkívánó karakterrel mellécsap az ember a lag miatt, ez nagyon rombolja a képet, amit addig megalkotott róla az ember. Ezt
24.!szinttől kezdtem el érezni. Tehát rákényszerültem a nagyobb odafigyelésre aisingle mobok elleni harcnál. Nem azt mondom, hogy a berzerker egy mob ellen hatástalan, hanem inkább azt, hogy nem idiótán csapkod, mint társai, hanem tényleg észnél kell lenni, miként játszol vele.(***szerk(Menorel): Szerintem ez igaz a ‘társaira’ is, én pl. nem idiótán csapkodtam a Slayerrel 🙂

Berserker és az irányítása:

Annyit kell tudni a berserker irányításáról, hogy minden ütés után nagyon fontos figyelni a fegyver helyzetét, hogy éppen hogyan tartja a kezét a karakter, mert ha éppen az előző ütésünkkel csaptunk egy jó nagyot előre, akkoria hátulról lendített stunoló képességre igen csak sok időt kell várni, mert a játék nem fogja megszakítani az animációt. Rendkívül fontos megemlítenem még a block képesség fontosságát, főleg hogy ez a leghasznosabb képessége ezeken a szinteken, mikor egy!mobnak becsilan a szeme, akkor érdemes blockot nyomni, és teljesen azt a hatást érjük el, mint a lancer. Mivel már tudjuk jól, hogy figyelni kell a kéz és fegyver tartását, akkor aztiis el kell árulnom, hogy minden támadását hátulról lendíti előre, szóval csak akkor érdemes skill-t indítani, ha már alap helyzetben, vagy aimásodik alap ütés után járunk. Azért is érdemes inkább eggyel több alap ütést használni, mert a class ezzek generálja magának a mana-t.

Skillek használata:

Ez egy érdekes rész, a skill lista az alap (combo) ütéssel kezdődik, a human berserker esetében ez egy nagyon látványos animációval rendelkezik.

Második szinten kaptam meg a whirlwind nevű képességet, ami még magas szinten is az egyik legnagyobb sebzésem. Ez egy előtöltős képesség, ami ha teljesen fel van töltve, akkor bár sebez engem is, de!ez akár 10 ütést is jelenthet egy pörgés alatt és ez nekem 24-es szinten egy 22-es kék axe-val pörgésenként 800-1200-as sebzéseket okozott nem critben (jelzem, hogy sem enchantolva sem glyphelve nem voltam és a fegyveremen kívül minden más zöld volt). Ez a támadás aoe támadás, hatalmas tömegeket lehet vele elpusztítani játszi könnyedséggel.  A következő, amit megemlítenék, egy olyan támadás, ami minden berserker nagy kedvence lesz: egy instant lecsapás, ami fellöki az ellenfelet. Elég gyorsan elcsapja, tölteni sem kell, a feje felet suhint és fellöki vele az ellenfelet (5000-6000 crit 22 kék axe). De hogy ne panaszkodjunk, van ám healelős képessége is, amit ha szépen feltöltünk, a bemért sebzésnek a 60%-át visszaadja nekünk hp-ban.  Nagyon látványos skill, égia balta a kezünkben használata közben (2000-3000 crit 22!kék axe). És hát meg kel említenem azt a  képességet, amivel eddigi rekordom tartom, velem azonos szintű mobba ez szintén a stunolós képességhez hasonlóan csak egy előre csapás,  de ezt kétszer fel kell tölteni, ha jó nagyot akarunk vele sújtani. Lehet közben mozogni vele, mint a whirlwindnél is
(7000-8000 crit 22-es kék axe-val). Itt az ideje azért megemlítenem pár olyan képességet is, ami nagy segítség a harcokban: 2 mana töltő képességgel rendelkezik a berserker, ezeknek a nevét nem ismerem, de az egyik 250 manát a másik 100 manát tölt egyből fel a berserkeren és ebből a 100 manás valamilyen pozitív buffot helyez el rajtam, de még nem!jöttem rá, hogy mitiis pontosan.

Ezen postot a Tera::Variance blog CC licensz szerződése védi. Illetéktelen másolás/módosított közzéadás tilos!
Majd, hogy ne maradjon ki a már jól megszokott L2-ős képesség a baltás gyilkos repertoárjából: a berserk rage. Ha ezt a képességet elnyomjuk, nagymértékben megnövekszik a támadó képességünk, de L2-vel ellentétben csak minimális a védekezésünk, szóval csak bátran lehet használni.

24-es szinten kapunk még egy érdekes skillt, sajnos lag miatt nem igen vettem ennek sem hasznát: egy ugrás, amivel pontosan rá kell ugrani az ellenfélre és így fellökhetjük, és elkezdődhet a harc. Ez nagyon jóikis képesség üldözésre.

Berserker és a pvp:

Ezen postot a Tera::Variance blog CC licensz szerződése védi. Illetéktelen másolás/módosított közzéadás tilos!
Sajnos itt túlzottan sok jó dolgot nem tudok megemlíteni. Lvl 10-ig nem volt ellenfelem hatalmas ütéseimmel szinte egyből megöltem az ellenfeleimet. 10. szinttől már nehezebb dolgom lett a sok menekülő képesség és a lag miatt is – mivel teleportálnak, ugrálnak, és folyton mozognak az ellenfelek, miközben én úgy látom, hogy előttem állnak és elnyomhatom a képességeim, holott igazából ők már nincsenek is ott, csak nálam látszott úgy. Emiatt hatalmas hátrányba kerülök az ellenfelemmel szemben, mert sok ideig tart míg újra támadóképes leszek, és a nehezen megtermelt manám is elpazaroltam egy ütésre találat nélkül. A!sima meele csapásaim folyton mellé mentek, mert a helyzete nemiott volt, ahol én láttam, ezért csak totális testközelségben voltam hatékony.  Szóval nem valami üdítő, ha van egy kis lag, reméljük, hogy nem lesz, mert berserkerrel nagyon nehéz pvp-ben eredményesnek lenni ilyen környezetben. De aki berserkert szeretne, akkor itt egy kis pozitívum: amikor nem volt lag, vagy valami véletlen folytán végre sikerült kicseleznem ellenfeleim, szinte 2 csapásból véget ért a duel.  Akikkel dueleztem, mind azt mondták, hogy berserker ellen nagyon oda kell figyelni, mert ha egyszer elkap, akkor lecsap, mint vak a poharat, és van bőségesen rá képessége, hogy elkapjon (megjegyezném, hogy nem fényezni akarom a berserkert, tényleg tele van brutális pvp-pve képességekkel, csak ezek nagy részét endgame felé kapja meg.) Amikkel igazán jól tud majdipvp-zni, mert 42-ig szinte semmi értelmes pvp-re használható üldöző vagy menekülő képessége nincs. Ő is hátra fog tud ugrani, lerohanja majd az ellenfelet, és alulról tudja majd felvágni a baltával, így fellökni az ellenséget. Szóval, nem kell elásni a classt, csak kitartás kell hozzá, és gyakorolni a pvp-t, mert nem fenékig tejfel ez a játék, sok tudást és rutint igényel.

Bossok, dungeonok berserker szemszögből:

Ezek bétás élményeim legszebb részei. 5 fős groupban kezdtük el a küldizést. Tűzhidrákat öltünk lvl 20-ason (fejenként 5-öt kellet ezekből megölni). 10-15 perc volt. Részletezném, hogy a berserkernek nem kell félni a bossoktól, mert ha véletlen a tank mellé is kerül, mikor az skill-t használ, akkor simán elnyomod a block-ot, és te is kivéded a boss támadásait, és folytathatod a dps-elést (ez persze nem aztijelenti, hogy nyugodt szívvel a tank mellet állhatsz, a cél továbbra is az!hogy a boss oldalát csapd). Dungeonben szintén nem változik a helyzet, röhögve a tank mellet futva dpselhetunk, nem félve a trashsek csapásaitól, ha bajban vagyunk a heal megérkezéséig elég csak nyomva tartani a block képességet. A berserker instákban hatalmas tömegpusztító, ha egy jó tank szépen magán tudja tartani az összes mobot, szinte 3 pörgésből meg isiöli az összeset. Erre ki is térek később, hogy miért is.

Kitérnék pár egyéni dologra:

Az első instánk után, amit 45 perc alatt vittünk végig, szereztem meg a jelenlegi fegyverem, amit kicsit sem mondanék gyengének. A korábban leírt tűzhidrákat az új fegyverrel egy három fős partyban (lancert + mystic) majdnem ugyanolyan gyorsan öltük (3 perc/db) mint korábban az 5 fős csapattal. Az instát 25 – 30 perc alatt pucoltuk ki. Ez nem teljessen igaz, mert három termet kihagytunk, akik viszont aiboss ölésnél jöttek be irgalmatlan lag közepette.  Tömegbe verődve firtatták, hogy mi miért pofoztuk meg a főnöküket. A whilrwind  4. pörgése  után már újra csak a boss maradt ellenfélnek, de valami isteni csoda volt, hogy 1fps/ secben megbírtuk csinálni.

Végezetül:
Ezen postot a Tera::Variance blog CC licensz szerződése védi. Illetéktelen másolás/módosított közzéadás tilos!
Annyit szeretnék mondani, hogy a berserker egy nagyon erős, dinamikus jó solo és party játékos. A karakter szerepét nem igazán értem, de a dps-e alapján tömeg mobok legyőzése, bossok dpselése a fő jártassága, na meg!a hatalmas ‘vonatok’ kiírtása (L2). Az alacsony szintű pvpben tapasztalt gyengesége remélem, hogy még aijáték kiadásáig változni fog, mert a nép mindig balanszot követel.

Csak ajánlani tudom a class-t. Nem igen lehet össze hasonlítani a slayerrel, ahogy ezt sokan teszik, mert sokkal masszívabb, nagyobb odafigyelést és jó reagálást követel, nem lehet vele őrült módjára hadonászni. Ennyit szerettem volna hozzáfűzni. Most éppen egyisorcerert tesztelgetek, de erről majd!Nimrod ír nektek.

Dante ssǝlɹɐǝɟ Guild

(***szerk(Menorel): Mivel Dante nem osztott meg velünk képeket a játékból, ezért álljon itt a végére egy videó montázs a saját screenshotjaiból:


 1. Vekerur
  január 24, 2011 - 3:54 du.

  Szép cikk! Valaki nemakarna egy ilyesmi cikket csinálni a többi aksztból is? Főleg a Lancer érdekelne, mert én olyat szeretnék cisnálni. 🙂

  • menorel
   január 24, 2011 - 3:56 du.

   A lancer beszámoló készül… Hamarosan…

   • Vekerur
    január 24, 2011 - 4:46 du.

    Király!!!! 😀

   • Tyron
    január 24, 2011 - 8:26 du.

    Bár közel nem vagyok olyan írói vénával megáldva mint fafee, de lehet én is összedobok valamit, ha már összeszenvedtem a 38at.

 2. dantesward
  január 24, 2011 - 3:55 du.

  menorel ha meg mondod hova töltsek fel több mint 300 mb képet akkor szívesen el küldöm a képeim mert nem csak az én képeim vannak a videóban hanem ez a guild Promo Videó

  • menorel
   január 24, 2011 - 3:59 du.

   Nyilván nem áll módomban nekem 300 megabytenyi képtárat biztosítani 🙂 A cikkhez inkább csak néhány illusztráló képre gondoltam volna, de szerintem a videó teljesen frankón visszadja a feelinget. Nemdebár?

   • dantesward
    január 24, 2011 - 4:02 du.

    hát mondjuk jó arra is 🙂

   • Delebriel
    január 24, 2011 - 4:30 du.

    Dedebár.

 3. dantesward
  január 24, 2011 - 4:23 du.

  igen azt el is felejtetem hogy live streamen vannak berserker videók amiket készítettem szóval akit érdekel harc közben ott meg tudja nézni

  pl:berserker gp
  dante live 3
  dante elin arcer – human berserker
  Fearless pvp est

 4. január 24, 2011 - 4:43 du.

  Ez az élménybeszámoló is jól sikerült (: Ügyi vagy Dante! 😛

  • dantesward
   január 24, 2011 - 5:12 du.

   köszi szépen

 5. január 24, 2011 - 6:24 du.

  Nekem a “második” karim (első nem Bahar-on volt, az nem számít) berzi kiscsajszi lett. 21-ig értem el vele, mert hétvégén pl. nem tudtam játszani szinte semmit. De meg tudom erősíteni Dante beszámolóját. Félelmetes a berzi. :]

 6. Tanus
  január 24, 2011 - 6:41 du.

  Nah már szűkül a kör, jöhet sorc, myst és papos beszámoló is!!:D

 7. hiei122
  január 24, 2011 - 7:49 du.

  jo kis beszámoló volt, a warrior rol is csinál majd vki? vagy esetleg van már róla?:D

  • Lacci
   január 25, 2011 - 11:34 de.

   Nem vagyok jó az ilyesmiben , de megpróbálok összehozni valamit a warriorról.
   Tervezgetem, csak nehezen állok neki.:)

 8. Vekerur
  január 24, 2011 - 8:40 du.

  Tyron :Bár közel nem vagyok olyan írói vénával megáldva mint fafee, de lehet én is összedobok valamit, ha már összeszenvedtem a 38at.

  Akkor má főleg! 🙂

 9. január 24, 2011 - 9:54 du.

  Egy Priest beszámolót nagyon megköszönnék 😛 Bár jöhet minden !

 10. Sagrath
  január 25, 2011 - 11:34 de.

  NA most a berserken is elgondolkodhatok 🙂

 11. Xhator
  január 25, 2011 - 12:20 du.

  Én a biztosra hajtok most kértem egy account upgradet az európai nevű koreai lánykáktól, de ha meg lessz utánna egy vpn-es timecardra fogok rácsapni.

 1. május 6, 2011 - 5:55 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s