Kezdőlap > Egyéb > Élménybeszámoló xt198-tól

Élménybeszámoló xt198-tól

Sziasztok!

Mivel Fafee már nagyon sok mindent nagyon jól leírt, ráadásul én is tagja voltam a remek 3 fős csapatnak, akik szóba kerülnek az ő leírásában, így igazándiból megpróbálom kicsit előtérbe helyezni a Slayer kasztot, amivel lvl29-ig jutottam el (Fafee most jelenleg lvl35-ös), illetve minden egyéb apróságot, ami nekem feltűnt és szemet szúrt.  Amikkel eddig játszottam, mmo-k közül, az a World of Warcraft (több mint 2,5 év official), a Lineage 2 (C1-től kezdve, törtön és officialon át, több mint 5 évig) és az Aion (eu CBT-től kezdve törtön át, egészen ez idáig). Ezekhez a játékokhoz fogom tudni hasonlítani, amit ebben a játékban tapasztaltam eddig. Na de ennyi elég is, kezdjünk bele…

Maga a játék

Ami legelőször megütötte a szemem, illetve mondhatjuk hogy kiszúrta, az a termetes 23gigabájtos mérete. Tudom tudom, 2011 meg miegymás, és ultra grafika, meg a wow is van ennyi, de az 3 kiegészítő után… De ez annyira nem is nagy gond. Amitől féltem, amikor megláttam, az a GameGuard. Azthiszem senkinek sem kell bemutatni, hogy mi ez, mire jó, vagy mit csinál. Aki esetleg játszott Aion EU CBT-n, az tudja hogy mennyi szívás volt a GameGuarddal. Hála a jó istennek itt egyszer sem tapasztaltam semmilyen fennakadást, problémát, vagy bármit, amit a GG okozott volna.

Grafika, rendszerkövetelmény, élmények

Sokmindenki mondta már, de én is elmondom, és valószínűleg utánam is elfogják még jó páran mondani, de egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül a játék grafikája mellett. Csodálatos, bámulatos, hihetetlen, nem volt még eddig ilyen. Nagyon szép a grafika, a ruhák kidolgozottsága nagyon jól sikerült, a mobok is kellőképpen kivannak dolgozva. Talán egyedül arra lehet panasz, hogy néhol fellehet fedezni egy kis “ráhúztunk egy nagy textúrát azt jóvan” dolgot, de ezt csak hegyek környékén, illetve a hegyek és a talaj találkozásánál lehet kicsit észrevenni. Ezen kívül én nem találtam semmi kivetnivalót. Nem láttam eddíg még ennél szebb grafikát MMO játékban.

Viszont ez azzal is jár, hogy bika gép kell neki. Kész, nincs vita, kell és kész. Én jelenleg egy Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz-es processzorral felszerelt, 4GB 800mhz ddr2 memóriával ellátott, nvidia geforce GTS450 1GB-os videókártyával hajtott, nem mai géppel játszom a játékot, 1680×1050-es felbontáson, és azt kell hogy mondjam, nagyon jól fut mindent maxra húzva. Aláírom, hogy azért nincs 80-100 fps-em a játékban. De viszont azért azzal kezdhetnének valamit, hogy amikor mondjuk több mint 30 player van körülöttem, és nem mindenki, de elég sokan harcolnak, skilleznek, csinálnak valamit, elég durván letud esni az fps. Nagyon sokszor nem csak leesik, hanem egyszerűen beszaggat a játék olyan szinten, hogy megáll a képernyő 1 másodpercre. Ezzel azért kéne valamit csinálni, mert elég kellemetlen tud lenni. Konkrét példa, hogy amikor elkezdődött a kOBT és rázúdult a játékostömeg a bahar szerverre, a kezdőterületen lekellett vennem a játék low-low-low grafikára, mert játszhatatlan volt.

Slayer

Először nem is nagyon tudtam, hogy milyen karakterrel legyek. Hosszas, körülbelül 1 napon át való youtube-kasztbemutató videó nézés után arra jutottam, hogy vagy Slayer, vagy Sorcerer leszek. Aztán amikor beléptem először este 10 órakor a kOBT bahar szerverére, a többiekkel együtt, annak reményében hogy jót választok, a Slayerre esett a kattintásom. Nagyon féltem attól, hogy nem fog bejönni, vagy egyáltalán nem fogom tudni irányítani a játékot, a wasd mozgás miatt. De nagyon kellemeset csalódtam a dologban, hihetetlen jóra sikerült, ötletes, és egyáltalán nem megszokhatatlan. Kifejezetten felüdülés a sok targetelés után ez a rendszer. Nem fogok írni a küldetésekről. Arról viszont igen, hogy slayerrel nagyon jól tudtam fejlődni. Semmilyen mob nem volt akadály, hiába leather cucc van rajta. Nagyot csap, elugrik,pörög,  fellök (sokszor), lecsap. Körülbelül ezek a skillek vannak, csak látványosabban, mint ahogy most leírtam 🙂

Aki esetleg a Berserker és a Slayer között gondolkodik, annak leírom miben különbözhet a két karakter, Dante elmondásai alapján. A slayer gyors. Gyorsan üt, gyorsan elugrik, gyorsan odavágja a skilljeit. Viszonylag sok hp-val rendelkezik, de cserébe leather ruhában van, tehát nagyobb sebzéseket tud bekapni. A berserker páncélban van, sok hp-val rendelkezik, nagyon nagyon nagyot üt, viszont iszonyatosan lassan. Csoport mobozásra mind a kettő kaszt jó, de a berserker jobb. Tehát a slayerrel is probléma nélkül leütöttem ugyanazokat a group mobokat, mint a berserker, csak annyi különbséggel, hogy én nem 6 csoportot húztam magamra, hanem csak hármat.

Amit észrevettem, és idő kellett hogy megszokjam (sokat is szívtam miatta) az a mana használat. Ugyebár alapvetően ütéssel nyerek manát. Vannak bónuszok a kardokra, hogy több manát tölt vissza stb. Ezen kívül még 2 skill is van mana töltésre, de ezek gyakorlatilag annyi manát adnak, ami arra jó, hogy odamegyek a mobhoz, és 5 helyett hármat kell rácsapnom, hogy egy sor skillt eltudjak rá nyomni, amit szoktam. Az egyik skill 100 manát, míg a másik kb. 240 manát tölt vissza. Leginkább arra szoktam ezeket használni, hogy ha futok, és nem akarok harcolni mobbal, de mégis leüt a lóról és combatba kerülök, akkor a dash (nevezzük ennek) skillel elfutok előle (előre sprintel kb. 15métert), de ez 88 manába kerül. Ilyenkor jön jól a mana töltő skill még.

Alapvetően a karakterrel sokat kell rohangálni, és elugrálni a mobok nagyobb, “enrages” támadásai elől. Ezeket úgy vehetjük észre, hogy általában pirosan felvillan a szemük, vagy elkezd “égni” a testük. Ezeket a támadásokat érdemes kikerülni. Azért könnyen eltud fogyni a slayer hp-ja. Ilyenkor jön jól egy kis lifesteal képesség. Én az egyik skillemre enchantoltam (***szerk(Menorel): Már megint ez az enchant, gondolom xt itt a glyph rendszerre gondolt, ami szintén egy hülye nyugati elnevezés, ez a skill fejlesztés eredeti koreaiban ‘sentences’-nek hivják, ami sokkal értelmesebb elnevezés, de maradjunk a glyphelésnél…) egy olyat, ami 3%-ot visszatölt a sebzés értékéből. Ez általában olyan 230-240 hp. Nem sok, de nagyon hasznos. Sokszor lehet használni a skillt, és kell is. A másik dolog ami még lifesteal, az armoron (chest) lévő 1%. Fafeenek ez működött, és ütésenként vagy skillenként a max hp 1%-át töltötte vissza. Nagyon imba. Ütésenként 80-85 hp az nagyon jó. Viszont nekem valamiért nem működik, hiába van rajtam olyan armor.

A fejlődés

Mondhatjuk, hogy ahogy az szokott lenni, hoztam a formám, és valahol valamit valószínűleg nagyon kihagytam, mert ahova másik 25ös szinten érkeztek, én oda 23as szinten. Nekem kellett grindelnem 23as szinten fél szinten, hogy az új területen lévő questeket ha megcsinálom, meglegyen a 24. Majd 25ös szinten megint grindeltem, egész 26ig. De mentségére legyen a játéknak, annyira nem volt vészes, hála a már említett ismételhető quest-rendszernek, illetve annak, hogy változatos a játékmenet (az ugrálás miatt is). Dante hívta fel a figyelmemet arra, hogy ott ahol group questbe ütközök, biztosan van valahol egy alternatív zóna vagy hely, ahol folytathatom tovább a szintezést sárga, solo questekkel. Valóban így is lett, lvl 19 körül. Aztán szépen vígan fejlődtem tovább, hol ezt hol azt csináltuk, ha épp volt healer meg party, akkor insta, vagy group questek az elitekkel. Viszont most megint ott tartok, hogy lvl29-en elfogytak a solo questek (sőt, ha nem grindeltem volna…). Van egy új hely, a sivatagos rész, ahol vannak questek. De ahogy elnéztem, maximum 31ig tudok ellépegetni velük, aztán megint jönnek a group questek, Fafee és Grinder elmondása szerint.

Természetesen nem lenne gond ezzel a dologgal, ha tudnék koreaiul, vagy nem kOBT lenne, hanem eu OBT. Akkor biztosan találnék partyt. Néha itt is sikerül. Ez csak amolyan whine, hogy nem tudok fejlődni, de úgy éreztem, meg kellett cáfoljam kicsit Dante állítását, miszerint mindig van alternatív solo zóna. Van, csak kérdés hogy meddíg tart ki? 🙂

Összességében úgy érzem, hogy bár bőven van mit javítani a játékon, és még nem is láttam nagyon sokat a játékból, főleg hogy csak egy kaszttal játszottam, és azzal se túl sokáig, egy nagyon jó játékot próbálhattam ki. Egyszerűen magával ragad az egész világ. A kedvenc részem a sivatagos rész, a várossal együtt. Van mellette egy tó, és annyira de annyira gyönyörűen van megcsinálva, hogy egyszerűen ha tudna az ember, simán beleugrana. Nagy függőséget tud okozni ez a játék, és azt hiszem fog is sok embernek.

De hogy ne lehessen belekötni abba, hogy milyen elfogult vagyok a játékkal kapcsolatban, azért leírok pár hibát is:

Lag: Sok ember fél tőle, hogy az irányítás miatt, ha lag van, játszhatatlan lesz. (A videón is látszik) Igen, igazuk van. Bár megnyugtatásul azért közlöm, hogy ahhoz képest hogy koreai szerveren játszottunk, nagyon is játszható volt a játék, csúcsidőben is. Voltak lagok, de nem egetverően sok. Ebből kiindulva az EU szerverek csak jobbak lehetnek. DE ha nem, akkor viszont van mitől félni.

Gépigény, optimalizálás: Sok embernek nem fog tetszeni, de tessék elfogadni, hogy 2011 van, szép a játék, ez már nem wow, ide nem elég már a régi gép max grafikához. (Lowhoz lehet hogy elég, de ki akar lowon játszani? 🙂 )

Quest, fejlődés: Az én egyéni véleményem szerint, több quest kell. Szépen lehet fejlődni lvl20ig. De utána tényleg igazi szívás a leveling, ha egyedül van az ember.

Ezektől függetlenül, bátran ajánlom mindenkinek ezt a játékot. Egy igazi felüdülés ez a játék!

Aki szeret keményeket odazúzni az ellenségnek, jól odavágni a földhöz, rácsapni, leszúrni, és emellett szereti a gyorsaságot, a kétkezes kardokat, annak egyértelműen a Slayer való.

Remélem egy kis kedvet tudtam csinálni mind a játék kipróbálásához, mind a slayer kaszthoz.
A végére pedig pár hangulatkép a játékból:

A legelső belépés a játékba

A kezdőterület után lévő első fejlődő zóna egyik városa.

Először Dion nevű város jutott eszemből Linege2-ből. Nagyon hasonlítanak.

Egy lvl20-as elit mob, aki nagyon hasonlít WoW-ból Patchwerk-re.

A grafika szép, ha futunk a vízben, az minden lépésnél toccsan.

Amit nem értek viszont hogy ha beleugrok, vagy ugrok a vízben, akkor nem…

A dobos béka. Nekem nagyon tetszett. Meg is kell ölni belőlük 5-öt egy questben.

Ez egy lvl27-es world boss, ami elég nehéznek bizonyult, nem is próbálkoztunk vele nagyon.

Bár lehet még egy pár szint és nekilehet menni, de ennek már 2 ikonja is van a neve mellett, szóval elég kemény lehet 🙂

Lvl26-os instance, nagyon hangulatos. Háttérben jobboldalt egy kis boss, Johnny Depp felesége.

Az egész terem vérben úszik, középen egy vér-kúttal. Nagyon jól néz ki, és nagyon gépigényes is.

Maga Johnny Depp. Nagyon szivatós boss, healer nélkül nem érdemes nekimenni, ha csak nem vagytok lvl34-35ösök.

De azért a kis csapatunkkal, Grinderrel és Fafee-vel letudtuk győzni jó pár bandage árán…

Az egyik sivatagi város, távolról. Nagyon eltalálták a hangulat, mind zenében, mind képileg.

Gyönyörű a játék grafikája. A vízbe meg egyszerűen beleugrana az ember.

A sivatagi város utcái. Nagyon nagy hangulatelem a piros ponyva fent.

A főváros, ahova a kezdőhelyről érkezünk elsőnek.

Akárhányszor idejön az ember, annyiszor csodálkozik rá, hogy milyen nagy és szép.

Ezt csak úgy, mert szép.

Bal oldalt az AH, a sok kis izé meg az offline playerek helyett árulja a cuccot.

Nagyon ötletes, így megmaradt kicsit a “piac” is.

Ezt is csak úgy, mert ez is szép, mint minden más 🙂

Hogy Fafee szavaival éljek “A lóba oltott főnixmadár”, amikor éppen a szubtérben nyargal.


Kategóriák:Egyéb Címke: , , ,
 1. Sagrath
  január 18, 2011 - 11:34 de.

  Engem tutira meggyözött,hogy a 3 class közül amit játszani akarok egy már egész biztos a Slayer lessz 🙂 Hatalmas greatswordal apritani az ellent.Egy kérdés csak remélem az “ezt csak azért mert szép” képeden azok a sok @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ valamik nem goldsellerek lol.Kár lenne ha már KOBT-on is nyomulnának.Gépigénnyel meg eggyetértek be is kellen ruháznom még egy pár Giga ramba amit meg is teszek mert úgye betegesen de mindent szeretek überbrutál HD minőség fölött játszani.Akkor szinte hihetetlen a játékélmény és teljesen bele éli magát az ember abba a világba.Remélem azt is hogy idővel nem fogynak ki teljesen a solo questek és csak talán a korean nyelvezet miatt nem tudjátok megtalálni a továbbvezető fonalat.Bár bandában is jó megörülni csak ez nem mindig jön össze az embernek még akkor sem ha ismerős nyelvezeten játszik valami játékot.Vagy esetleg teljesen balf…kkal hoz össze a sors 😦 Erre jó példa volt éppen a tegnapi Aionos MistManes party ahol lvl 36 os gladival nekem kellett vinnem a partit a cleric képtelen volt gyógyitani a ranger ránkagrozott állandóan mindenkit mert össze vissza rohangált stb.Eredményeképpen 1000 Halál csak mert 3 szinttel magasabb elitek zúztak meg állandóan 😦 999999999999999999999999 pénz soul healre meg még csak végig sem csinálták az egészet mert ahogy meglett nekik ami kellett egyszerüen kiléptek a partyból benthagyva engem az elitek közt félig kész camp questtel.Na de aion suxx ezért hagyjuk is :(.Tehát remélem azért soloban is tudok majd megfelően érvényesűlni ha nem jönne össze a party vagy fentebb emlitett okok :)Most már csak egy Sorc meg egy Wari beszámolóra vágyok igazán, hogy vissza legyek igazolva magamnak is hogy jó irányokban gondolkoztam amikor ezt a finom kis triumvirátust terveztem be ebben a játékban.Másik remélhetőleg ha az eu-s szerverek elég bika géphez/nethez csatlakoznak majd akkor a laggolás nem lessz számotttevő mégha sok ember is fog kis helyre tömörülni.+ még alatta futtatom az FTP optimizert a game boostert,és manuálisan is felülirtam windowsban a latencym :)akkor nem lessz lagg.+ egy 120mbit/seces net. Grind ha soloban másképpen nem megy.Ahogy leirtad ettől nem ilyedtem meg egy Requiem:Memento mori abszolute grindfeszt játék után.Ez szerintem bele fog férni.Igaz requem óta a rizst is pálcikával eszem otthon és a copfom igen szorosra húzva hordom, igy kicsit idomult a szemem állása aferdébb kinézethez :)))))) azért még gold sellerré nem váltam lol.

  Köszönöm a te beszámolodat is már nagyon várom hogy beaplikáljam magam a játékba egy törékenyen kinézetű Castanic female slayert létrehozva abban!!!!!!!!!!

  • nithaex
   január 18, 2011 - 1:13 du.

   Azok nem goldsellerek. Olyan mint Aionban mikor leültél árulni vmit. Csak ezek a kis vackok helyetted árulnak. Mondjuk valószínűleg ezewket is fel tudják majd használni gold eladásra… de amig nem kapok whispet vagy nem spammelik szét a trade vagy LFG csatornát addig nem zavar. Goldsellerek mindig is lesznek, ellenük sok mindent nem lehet tenni.

 2. Sagrath
  január 18, 2011 - 11:40 de.

  Videó 1 szép szép de tényleg kell a bika gép.Az NPCk ott egy kissé késve jelentek meg full feltexturázva stb először csak szürkén látható a nyers modell :((((

  • nithaex
   január 18, 2011 - 1:14 du.

   Ezen a területen még nem jártam, de nekem ilyen jellegű npc betöltés eddig nem volt. Valószínűleg egyfajta automata betöltés könnyítés ha valakinek nem bírná a gépe 😀

 3. Sagrath
  január 18, 2011 - 11:44 de.

  Videó 2 IMÁDOM :)))))Kiváncsi leszek hogy a feedbackek alapján fog e még változni pl az UI.Innentől nem floodolom a topicot :)Tetszik meggyőztél a classal kapcsolatban maximálisan.

 4. meridian
  január 18, 2011 - 12:59 du.

  Eh, mikor lesz ez végre már EU-ban is?
  😛

 5. nithaex
  január 18, 2011 - 1:19 du.

  Slayer irományhoz annyit tennék hozzá, hogy nekem Castanic slayerem van, jelenleg 23 de nem célom a KOBT alatt kijátszani a teljes játékot, most csak ismerkedek vele 😀
  Viszont feltűnt, hogy az ütés animációk fajonként különböznek. Ha most itt targetless rendszer van akkor számíthat ez is egy egy harc során. Például az én slayerem az egyik alapütést hátulról lendítve a karakter felett átívelve csapja, míg az elf ezt oldalasan ütve teszi meg. A kard sebez mindenhol, ergo az elfnek ez az ütése területileg jobban sebez, viszont az enyém messzebb üti. Kérdés melyik használhatóbb. Ezt eddig egy skillnél vettem észre, nevét nem tudom, de egy ököl az ikonja.

 6. hiei122
  január 18, 2011 - 3:15 du.

  Warrior rol nem irna valaki valamit h azzal milyen játszani vagy h érdemes e? mert nekem igazábol az jön be köszi előre is.

 7. Tyron
  január 18, 2011 - 11:17 du.

  xt, te nem játszottál véletlen NF c1en l2ben? Méghozzá a Grey Knights klánban?

  Más: Ez a pora eliun környéke attól függetlenül, hogy nagyon szép,igen utálatos vidék számomra. A mobok (simák) spec skillekkel akkorát ütnek, mint a nagyelitek és sima ütéssel is igen bikák. A 2-3ks critek rám (vörös homloklebenyes skillel), mint lancerra úgy ugrálnak,mintha ruha nélkül küzdenék.

 8. január 19, 2011 - 9:05 de.

  De igen, de nem a tyrant karakterrel. 🙂 Azt meg h. milyen klánban lehettem, arról már fogalmam sincs, de voltam ott

 9. Tanus
  január 19, 2011 - 9:23 de.

  Nem tudom hova linekeljem, de ez egy nagyon jó kis területbemutató videó, és amit nagyon élveztem, az a Harry Potteres, Halloweeeeenes kastély!! Szerencsére nem vmi eszement zene megy, hanem a játék zenéjét hallhatjuk!! Az a kastély rettentetesen jól ellett találva, sztem beköltözöm oda!! XD És ahogy fafee írta, ott vannak a LoL-os Sacho Terás változatai..XD Egy szó, mint száz, csekkoljátok!!:D

 10. VipJoco
  január 23, 2011 - 6:32 du.

  Kösz xt egész jó a élménybeszámoló. Amúgy te még élsz? El vagy veszve, l2-ben eltüntél és azota semmi info. 🙂

  Talán Tera-ban összefutunk, csak 1szerverre kell majd kezdeni.

 11. február 1, 2011 - 5:42 du.

  Bizony élek 🙂

 1. május 6, 2011 - 5:56 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s