Fafee strikes back!

Úgy nézem Fafeet is elkaptam az élménybeszámoló gépszíj. Alig egy nappal az előző post után egy újabb terjedelmes beszámolót kaptunk tőle. Ez a rész a potikról, az enhance-olásról és Vale of the Fang bemutatásáról szól, plusz természetesen rengeteg apróság található meg még benne. Jó olvasgatást mindenkinek!

Csak egy kis szolgálati közlemény:

Miután az ‘enhancement crystalok’-nál ügyesen elültettem mindenkinek a fülében az ‘enchantment crystal’ fogalmat, most úgy néz ki, ugyanezt a benézést elkövettem az ‘enhancement/strengthening’-nél is. Tehát az itemek ‘plusszolása’ helyesen item enhancement/strengthening, nem pedig enchanting. Csak néhány betű keveredik össze a két szóban, ennek ellenére a jelentésük nagyon is különböző. Szegény Fafee-t is valószínűleg én kevertem össze azzal, hogy akkurátusan rosszul használtam a kifejezést.

Na, de a magyarázkodás helyett át is adnám a szót Fafeenek, akinek nagyon köszönjük, hogy ezúttal is időt szánt az élményei legépelésére, ezzel nyújtva újabb betekintést mindazoknak, akik még most a kOBT-n nem tudnak játszani:

Halihó ismét, mélyen tisztelt bársonymaci olvasóközönség!

Először is köszönöm szépen az elismerő szavakat, igy mindjárt szebb emlékké vált az a nagyjából 4 óra ami alatt az első iromány elkészült. Az első irás elkészülte után sikerült végre maradéktalanul kideriteni a pluszozás rendszerét és mikéntjét, illetve megismerkedtem egy teljesen elborult zónával, ezeket mutatnám be, nem kell aggódni, ez kiscsoportos óvodás lesz az előző mamutposthoz képest.

Az előző post commentjeire illetve Menorel általi kiegészitéseire visszakanyarodva először is, akkor mosmár tudom miért nem tudok néhány questet az istenért sem megcsinálni a kezdő zónába, illetve értem miért van mindenhol méhecske. Nem tudom ez a befogás létezik-e jelenleg a játékban, mármint lehet-e csinálni, de ami biztos hogy méhecske gyakorlatilag mindenütt van a világban.
Cori emlitette meg a lila potit, ez valóban kincs, most akkor el is kanyarodnék…

Potionök, avagy ami szárnyakat ad:

 • Van a zöld-zöld poti a játék legelejétől, ez utolsó információm szerint a futási sebbességet növeli harcon kivül, nemtudom hogy ez igaz-e, ha erről nem tudnék leginkább úgy mondanám hogy a zöldzöld poti bizony semmire sem jó. Esik gyakran mobokból, nem túl ritka.
 • Van a zöld-mana poti, szintén a játék legelejétől, meglepő módon ez manát ad vissza, én a Slayerrel soha nem használtam, de Lancerekre el tudom képzelni, illetve Slayerre is, néha ha 1 kemény ellenféllel harcol az ember és nagyon gyorsan meg akarja ölni a mana bizony gyakran elfogy. Ez is gazdagon zuhan a mobokból.
 • Van a zöld-Lila poti, ez azon nyomban felteszi a Condition-t 120%-ra. Ez is esik mobokból, de ritkább mint az előző kettő. Ettől függetlenül azért nem unheard of hogy legyen az embernél mindig néhány, tehát ritkának nem nevezném, de nincs elhavazva vele az ember. Wipe vagy halál után (főleg ha helyben szedik fel az embert) igen jól tud jönni, ugyanis:

A “Condition”: Amig ez 50% alatt van, az ember kap két levehetetlen debuffot, az egyik a védekezési értékeket, a másik a támadási értékeket csökkenti. Igen kevéssel, teszem gyorsan hozzá, az én 3100 körüli támadásomból mindössze 130at von le. (Ezt én őszintén szólva növelném) A debuff mellé a maximális hp-nk kevesebb mint lehetne, 80% környéke után elkezd több lenni, 120%nál szintünktől függően (mivel %os bonuszról van szó) egyre inkább több bonus max hp-t kapunk. Ez egyáltalán nem jön rosszul, esetleges hibákra jóval több lehetőséget ad. Természetesen ha nem húzzuk magunkat fullra a harcok előtt akkor ez a bonus annyira nincs láthatóan jelen, de instában vagy kinnti grpozás közben, ahol van potenciál rettentő sebzésekre nagy segitség. (A további lehetőség a Condition felhúzására természetesen a tűz, illetve egy pap alakú mosómedve NPC, aki pénzért, konkrétan 7000 kőpetákért instant felhúzza, akár 0-ról is. Ő némely kék nevü városkában található meg.) Egyébként a Condition eléggé jó sebbességgel tud fogyni, ahogy már Menorel is irta instákban el lehet szivni jónéhány tűzet, mindenképpen igaz hogy minnél keményebben sérül, harcol az ember, annál inkább fogy. Soloban ha nem halunk meg akkor a zászlós hubokban megtalálható tűz bőven elég a 120%on tartásra, gyújtani én csakúgy egyedül a semmiben még soha nem gyújtottam.

 • Van a zöld-heal poti, amit nem lehet venni, úgy tűnik nem lehet craftolni, csak és kizárólag questekből tudtam szerezni. Nagyjából a jelenlegi szintemig ugy 12tőt kaphattam belőle, tehát fogalmazhatunk úgy is hogy ez a poti nem is létezik. Ez az egyetlen módja a castolt healeken, felvett gömbökön kivül a harc közbeni (kivont kardal történő) gyógyulásra, és általában el lehet mondani hogy a poti bivaly erős, a legdurvább helyzetekből is kiszedi az embert, noha a bandage-hoz hasonlóan másodpercenként húzza a hpt. (***szerk(Menorel): Zöld heal poti? Azt hogy csinálod? Én a questekért csak piros heal potit kaptam, ami ilyen 1 secenként 10% HP-t töltött vissza, full HP-ig)
 • Van a zöld-másikheal poti, az előzőnél is ritkább quest reward, én eddig 3-mal találkoztam, ez a mindenkori maximális hp-nk felét húzza fel azonnali effektusként.

(***szerk(Menorel): A többi potiról és úgy egyébként az itemekről egy rövid infót itt találtok: Gyorstalpaló – második rész)

A PVP reward NPCnél a fővárosban lehet 20 PvP pontért venni akár heal potit is, de ezt nem biztos hogy a világban egyébként lehet használni, lehet hogy csak PvP szituációkban. A 20 pont semmiképpen sem kevés, a patch kivett egy NPCt (illetve beszélni már nem lehet vele) akinél gear rewardok voltak. Itt volt 60. szintkorlátú arany kard, ami 3050 sebzéssel rendelkezett, ez már persze több ezer pont volt, de aki folyton nyakalja a 20-as potikat, soha nem fog geart venni – szerintem. Összehasonlitásképpen, a 33. szintű kék kard 501 sebzést ad – az alig kétszerannyi szintű és “minőségben” nem is túlzottan jobb kard tehát ennek mintegy hatszorosát biztositja – ez jól hangzik.

New Patch, New Bugs:


Igy léptem be a játékba:
Tera Screenshot Thumbnail
(ez egy teljesen más régió(!) mint ahol kilogoltam)
Ha ugrottam, egyre lejjebb estem:

Tera Screenshot Thumbnail
Tera Screenshot Thumbnail
Tera Screenshot Thumbnail
(ez egyébként a nap, nem tudom mit keres a föld alatt!)
A scroll nem működött, az unstuck funkció beteleportált a földalatti elit barlangrendszerbe, ami egy megint más régióban volt, de “előrefele” estem, tehát ha jól megnézem, akkor légvonalba ez volt a legközelebbi lehetséges helyes terület, és oda is rakott.

Gear enchantolás, “pluszozás”:

Nem egészen volt eddig sajnos világos ez, de most az lett, tehát,
Nem alapvetés hogy egy itemet lehet pluszozni, csak azt lehet, aminél ez effekteket biztosit. Az ilyen itemek a velük megegyező szintű és minőségű itemeknél egy árnyalattal rosszabb standard statokkal rendelkeznek, de ezeket a +ozás húzza, tehát ha egy ilyen itemet kimaxolunk, jobbat fogunk (ha 9ig lehet akkor JÓVAL jobbat) mint a pluszozhatatlan item. Mármint, ami a standard statokat illeti, a +9nél unlockolt extra 3 zöld szöveg már nyilván végképp a pluszozható item malmára hajtja a vizet.
Szereztem egy 34. szintű kék csizmát az AHban, ezt próbáltam meg +3ra felrakni, ahol is látszik még egy extra 2% movement speed bonust fog adni.

Ide dobok majd néhány screenshotot, de a következő történik: a ‘T’ betűvel előhozható menübe kell belerakni a +ozható itemet. (Bármilyen más item elkékül az inventoryba) Fontos, hogy még mielőtt betesszük rendelkeznünk kell 6 darab “sóval”. Ez vendoroknál vehető dolog, 262 kőpeták, tehát nagyon könnyen elérhető. Ha ez megvan, akkor látható, bekerül az item és automatikusan a 6db mágikus por. Ezek után kell egy másik item, egyező slot és egyező fajta kell (tehát cipőbe cipő, és – ez esetben – leather) Szintben és Szinben jelenleg úgy érezzük hogy “mindegy” milyen. Mivel feljön egy megerősitést kérő ablak, több mint valószinű hogy az item adott esetben el tud törni (***szerk(Menorel): Szerencsére az item nem tud eltörni. Ha nem sikerült az enhanceolás, akkor csak annyi történik, hogy az item szintje csökken egy ponttal). Valószinűleg a magasabb szint (34-es cipőt 27es fehér cipővel már nem tudtam pluszozni, igy végülis 33-as, 32-es fehér cipőkkel csináltam, tehát szintben “nagyjából” azonosnak kell lennie, nagyobb nem lehet, alatta pedig szerintem 4-5 szint max) növeli a siker esélyét, és a szin szintén. Sajnos nem tudom hogy mi az igazság, nekem mint látható sikerült. Nyilván ennek igazi értelme 60-es itemeknél lesz, de addigra már ékes angolsággal fog beszélni a játék – és tudni fogjuk mennyire törhetőek a féltve óvott itemjeink.
Tera Screenshot Thumbnail
A kalapácsok kalapálnak, és a két oldali piros csik többé-kevésbé együtt halad felfele.
Tera Screenshot Thumbnail
A kész item kétszer, egyszer a jelen 33-as kék cipőmmel összehasonlitva.

Itt emliteném meg, a másik bonusozási lehetőség, az enchant kövek használata sem fenékig tejfel. Halál esetén garantált hogy legalább egy kövünk eltörik, de most már tapasztalatból biztosan állithatom hogy egyszerű harcolás közben is el tud törni, ez egy jellegzetes hanggal és egy – a kitört követ linkelő – kék rendszer üzenettel jár együtt. Ez irányban én azért fejezném ki nem tetszésemet, mert vannak zöld és minden bizonnyal kék minőségű kövek is, ezeket eddig csak mob dropként láttam, illetve választható quest rewardként. A vásárolható verziók sajnos a “k” faktor miatt nem tudom mennyivel gyengébbek, de valamivel biztosan. Instában az ember wipeolni FOG, ezzel egyidőben oda az embernek a lehető legjobb cuccal kéne bemennie, amibe nyilvánvalóan bele fog tartozni a legerősebb/legmegfelelőbb kövek kiválasztása is. Namost ez az első halálkor el fog törni – ezek a tények – aztán mindenki döntse el tetszik-e ez neki. (***szerk(Menorel): Alapvetően ebben egyet értünk, de egy apró megjegyzés: A TERA-ban nincs death penalty. Halálkor igazából, csak a condition esik le, amit viszont egy potival helyre lehet hozni. Az enhancement crystalok kitörése egyfajta death penalty (és tény, hogy szorultabb csatában is előfordulhat nagyon kicsi százalékkal, hogy kitörik egy kő. Van olyan játék, ahol az itemnek van durabiltyje és vagyonokat kell fizetni a javításért, van olyan játék, ahol Soul Healernek kell fizetni vagyonokat ezért, különben csigatempózol és persze van a TERA, ahol a crystalok törnek ki. Én szintezés során kb eddig egy garnitúra crystalt vesztettem el, amiket különösebben nem sajnálok, mivel a lowgrade crystalokat meg lehet venni nulla pénzést, a nagyobbak meg mégnem izgatnak. Nyilván endgameben ez egy nagyon fontos motiváció lesz arra, hogy ne akarjunk meghalni…)

‘Vale of the Fang’ bemutató

Ha jól sejtem a következő zóna loadingscreenben is helyett kapott, csak ott kicsit világosabb van. Mint látható, ez egy állandó éjszakai zóna (mint ebben a régióban mindegyik) és részekben hasonlit a régió másik sarkában lévő vámpiros instás zónára. A régió többi része max 28, ez pedig min 34-es zóna, tehát látható hogy a fejlődés menetét nem lehet egy régiókon áthúzó folyamatos és vissza nem forduló vonallal ábrázolni, néha vissza kell utazni. De fontos, hogy ide tartozik egy másik kék nevü város is rögtön. (A város neve: Pora Elinu, a popori faj fővárosa)

Berepülés:
Tera Screenshot Thumbnail
Tera Screenshot Thumbnail
Az egyetlen solo quest hub a távolból:
Tera Screenshot Thumbnail
Quest szempontból 1, azaz 1 darab solo questes hub van. A másik kettő már elit, illetve ez az “open-air dungeon” meglepő módon szintén teljes egészében szóló hely. Vannak bennt ugyan jó mocsoknehéz mobok, tehát nem árt grpal bemenni, de egyáltalán nem kötelező. Az ilyen helységek nevei narancssárgán jelennek meg a térképen, és mint már mondtam van jónéhány belőlük.
Kivülről:
Tera Screenshot Thumbnail
Az ajtó, és a csörgővel harcoló anthromorphized macskák, a legrohadtabb mobok a játékban, első ütésüktől kezdve folyamatos másodpercenkénti ütésük van, és mivel egyszerre 10 üt, ez kellemetlen:
Tera Screenshot Thumbnail
Az első hall:
Tera Screenshot Thumbnail
A tábortüzes bennti questhub fala, súlyos elmebeteg volt a designer, de kiváló:
Tera Screenshot Thumbnail
Ez történik a zárt helyeken ha a falba kerül a kamera, általában minden kiválóan látható marad:
Tera Screenshot Thumbnail
TERA megoldása Shaco-ra a League of Legendsből =D
Tera Screenshot Thumbnail
Az ÁRNYÉKOKAT tessék nézni, imádom az ilyen fény effekteket!
Tera Screenshot Thumbnail
❤ + A bennti miniinsta bejárata:
Tera Screenshot Thumbnail
Egy guildes mob és kompániája:
Tera Screenshot Thumbnail
A miniinsta (ez a szoba az egész), igy kell inditani az eventet (a felső piros gomb):
Tera Screenshot Thumbnail
Massziv mennyiségű mobspawnoktól kell a varázsló sunákat megvédeni:
Tera Screenshot Thumbnail
Súlyos elmebeteg mondom én, ilyeneket egyébként ölni is kell, és sirnak ha meghalnak, némelyiknek babázó baba-méretű kislányok a minionjeik:
Tera Screenshot Thumbnail
Tartok tőle hogy ez a macskafej gép valami csúnya volt, de elfogytak a csúnyái, és akkor most világit:
Tera Screenshot Thumbnail

A katedrálisban végtelen számú quest várja az érdeklődőket, a 4 szint egy valóságos útvesztő, sok nevesitett, sok egyéb őrült mobok, őrült permahalloween helyszineken.

Nahát remélem ez egy fokkal könnyedebb de szintén informativ postnak sikerült, a screenshotok minősége olyan amilyen, a gépem nem egy atomerőmű, de elég magasra volt húzva a grafika a dolog kedvéért, akadtam is mint az állat néhány helyen, szóval annyira nem lehet rossz. Itt léptem amúgy meg a 35.-öt, és valszeg 36ig nem is hagyom el a zónát, mer van még itt tenni való, kinnt pedig jófajta moboknak vannak repeatablejei. Láttam kaszt leirásokra nagy az igény, én egy Slayerre vonatkozót mindenképpen fogok még fialni. (***szerk(Menorel): Nagyon várjuk!)

o/


 1. Sagrath
  január 17, 2011 - 7:20 du.

  Ez is hasznosak bizonyult számomra.Slayer irományod nagyon várom mivel akarok eggyet csinálni 🙂

 2. január 17, 2011 - 7:27 du.

  Enyém is megíródott, kérdés mikor kerül ki 🙂

 3. Imnoteph
  január 17, 2011 - 10:00 du.

  Nagyon jó lett ez a leírás is. Köszi Fafeenek, hogy ennyire rászánja erre az időt. Láttam screenshoton olyan itemeket is, amelyeken csak “+3”-as bónusz volt, ezeket a tárgyakat vajon csak +3-ig lehet upgradelni?
  Viszont köszönet Menorelnek is, gondolom nem kis szerepe volt abban, hogy ilyen sok ember bejutott a kOBT-be a magyar közösségből. Még ha egyébként nyilvánosan kézzel lábbal küzdött is az illegalitás ellen.

 4. Delebriel
  január 17, 2011 - 10:06 du.

  Csak ne lenne leopárd mintás miniszoknya az elfeken. 😀
  Warriorost amúgy nem akar írni valaki? 🙂

 5. Chiccoo
  január 17, 2011 - 10:08 du.

  Ez is király volt, köszi!

 6. meridian
  január 17, 2011 - 10:41 du.

  Kár hogy egy kukkot sem értek koreaiul… 🙂
  Vale of Fang egy icicpicit emlékeztet az AION Asmodian kezdő területén lévő tó és környékére. Hiába no, koreai fantázia ilyen 🙂

  Amúgy Menorel, Flatron is írja már a beszámolóját? 🙂
  Itt van az egyik videója:

  • menorel
   január 18, 2011 - 12:12 de.

   Már el is készült vele, ki is publikálnám, csak még egy kérdés maradt függőben amire nem válaszolt msn-en…. szóval valszeg holnap…

 7. meridian
  január 17, 2011 - 10:51 du.

  találtam egy warrioros videót, Elin fajból… szvsz nem is annyira vészes ezaz Elin karakterek a játékban… mondjuk muris az, ahogyan tartja a két kardot a kezében:

 8. fafee
  január 17, 2011 - 11:16 du.

  DING 36!
  Pirate Grotto-ban tekertünk Grinderrel, elit hely de túl nagy sztárok vagyunk hozzá hogy ne hozzuk össze. Fantazmagórikusan néz ki, láttunk végre Nagát is. Az elszivott bandageok mennyiségét viszont nem taglalnám…
  A sivatagos zónában is megettük a Böhöncös questeket ketten, szerintem nagyjából 10szer haltam meg, de közel volt a hub 😀

  • Sanyi
   január 18, 2011 - 2:38 de.

   Hat igen ranged kariknak all a vilag.

 9. Tyron
  január 17, 2011 - 11:34 du.

  Gz! 🙂

  Egy számomra igen fontos kérdés: Hogy néz ki az attack speed koreai karakterekkel? Csak mert holnap veszem a tuti új bökőt és olyan kell mindenképpen, aminek a 3as bónusza attack speed (esetleg a 6os). Aztán a nehezen összekuporgatott dellától elbúcsúzhatok, mert elenchantolom az életemet is…

  Ha esetleg akad screenshot attack speed bónuszos fegyverről, az is jöhet.

  • fafee
   január 17, 2011 - 11:45 du.

   Kettőt és könnyebbet 😀

   • Tyron
    január 17, 2011 - 11:57 du.

    Remélem valamelyik translator god a communityből tudja a választ, mert nem akarok trére pénzt kiadni. 🙂

 10. menorel
  január 18, 2011 - 12:33 de.

  Tyron: Az OpenPVP-s postban van ugyebár egy ilyen kér:

  A kép alján az eredeti comment:
  “선언 후 유저에게 공격을 받으면이동 속도 감소 디버프가 걸린다.”
  google translation:
  “If the user then moves to declare the attack speed reduction debuff consuming…”

  A neked fontos rész: “공격을 X% 속도”

  Sok sikert a vásárláshoz.

 11. Tyron
  január 18, 2011 - 12:58 de.

  Köszönöm Meno 😉

 12. Tanus
  január 18, 2011 - 10:43 de.

  Köszi újfent! Ez a poporis esti terület eszméletlenül jól néz ki! Sajnáltam is nagyon AIonban, hogy az asmos hasonló területre nem tudtam elmenni..:(

 13. PiKE
  január 18, 2011 - 11:46 de.

  Hali! PvP-ről mi hír? Van rá lehetőség? Próbálta valaki? Igazából az lenne ami érdekelne, sajnos a PvE rész számomra általában csak a szükséges kiegészítés. Egyébként a screeneket nézve nem látok akkora előre lépést grafikában pl Aionhoz képest. Főleg a 2.5 patch shotjaival összehasonlítva. Lehet, h csak én látom így, de volt szerencsén játszani U3 enginet használó (offline) game-ket, és ott a táj sokkal kidolgozottabb. (a karakterek, stb általában minden játékban rendben van) Tudom, optimalizálás, meg minden, de akkor is.

 14. január 18, 2011 - 12:53 du.

  Nekem is ez a bajom,instázgatás meg mobolás abszolut hidegen hagy,de azonkivül hogy lesz ilyen zászlofoglalosdi bg meg world pvp,ezenkivül semmit nemtudni,vagy csak nekünk kerülte el a figyelmünket?Olyan szépeket és jokat irnak itt páran,de mi lesz a pvp beszámolokkal,mert van akit csak az érdekelne,és tényleg csak egy pár mondatos akármit jolenne olvasni,hogy mittomén “atom király csaták vannak” vagy ilyesmi,bármi:) Tényleg ennyire pve orientált lenne mindenki?:(

 15. Goren
  január 18, 2011 - 1:04 du.

  PVP ről annyi infó can hogy a nyugati szerverek között lesz pvp és pve szeró hogy ez mit és hogy fog takarni az homályos. A koreai verzióban van egy pvp üzemmód szerü valami amit be kell kapcsolni ha pvp-zni akarsz ekkor bárkit üthetsz és téged is üthetnek. Viszont felkerül rád egy debuff (nemtom mikor ezt jó lenne ha megnézné valaki 🙂 ) ezt a debuffot le lehet szedni valami itemekkel.
  Pike a grafika meg azért ilyen mert itt sok karaktert kell megjeleníteni sok animációval tartósan. Offline játékoknál azért néz ki jobban mert ott jóval kevesebb a megjelenítendő karaktermodell és általában azok sincsenek ott sokáig. Hidd el ha mindenki megtehetné a világon hogy i7 es procikkal meg 4 darab GTX 460 és 16 giga rammal ellátott gépet vegyen akkora grafikát is jobban felhúznák a játékokon. (Ez abszolút nem célzás és senki ne vegye magára)

  • PiKE
   január 18, 2011 - 1:19 du.

   🙂 hát ezzel nem mondtál újat. Én arra szerettem volna utalni, hogy miért nem lehet ezt megoldani dinamikusan változtatható/változó grafikai részletességgel?!
   Mind1, nálam úgy sem a grafika az első szempont. Sőt, ha a pvp-t befolyásolja, le is szoktam venni. Valaki kipróbálhatá a pvp-t is, mert nagyon kíváncsi vagyok milyen a kasztok közti ballance. Íjászt csinált valaki? Jó lenne tudni, h mennyire játszható ez a célzós rendszer pvp-ben. Vagy, hogy a healer hogy teljesít “nyomás alatt”, mennyire tudja hatékonyan befolyásolni egy GvG kimenetelét. stb.

  • PiKE
   január 18, 2011 - 3:59 du.

   Még annyit, h a Blade & Soul is U3 enginet használ, és a gameplay videókon nekem kidolgozottabbnak tűnik az egész. Gondolom a gpigény is nagyobb lesz. Feltéve, h a megjelent videókban nincs sok utómunka, csalás, effektezés, stb..

 16. január 18, 2011 - 1:09 du.

  Ennyit tudok csak én is kb a pvpröl:/ Mert amiket láttam videokat azok igaz hogy nézhetetlenül ratyik,de viszont csak kisszintü pvpk,tehát semmi viszonyitási alap nincsen benne hogy milyen lesz nagyobb szinten,és az az ami számit.Na mindegy majd csak vki kipróbálja és ir vmit rola.Amugy meg Pike vágja ezt a grafos témát,csak azért irta azt amit,mert jobbra számitott,5 éve MMOzunk együtt szal nem kezdö a srác csak maxos UT motort akart:()

 17. Tyron
  január 18, 2011 - 1:25 du.

  Szerintem szimplán annyi van, hogy kb több hónap várakozás után végre sokan rá tudtunk szabadulni a játékra. A legtöbben egyelőre azért nem írnak pvp beszámolókat, mert annyi mindennel kellett szenvedni, mire rájött az ember, hogy mi hogy megy (koreai nyelv), hogy az ilyen dolgokra még idő sem jutott.

  Hasonló dolgok motiválnak az mmokban mint titeket,a pve ugyanúgy a szükséges rossz számomra is. Viszont annyi ideig vártam erre a gamera, hogy szeretnék minél többet látni belőle ebben a röpke 2 hétben.

  Mivel másképp nem lehetett én duelekben éltem ki az ez irányú vágyaimat. Másik szerveren játszok, ezért nem tudtam adott classokkal sokat próbálkozni, csak akik fogadták a duelt. Pár warrior, sorci, lancer, slayer, ranger. Mysticek és pristek nem nagyon fogadták a duelt. Én lancer vagyok, elöljáróban.

  Warrior: dodgeolgat rendesen, és a damage is elég vad. Ugrál, pattog körülötted jobbra-balra ezért a lassabban ütő classok számára rohadt idegesítő tud lenni.
  Abból a 4 duelból 3at nyertem, az enemyk szintje egy szinttel alacsonyabbtól 2 szintel magasabbig volt.

  Sorci: Atomdps, de nekem mondjuk a lasszó és a stunok és az egész rövid cd-s chargeszerűség miatt legtöbbször szerencsém volt ellenük.

  Lancer: Rohadt unalmas fight. Klasszikus tank vs tank. Van egy elég magas esélyű stununk, és egy másik ami a második részében stunolhat, de meglehetősen ritkán + a lasszó is stunol nagyon rövid időre, castingot szakítani bőven jó.

  Slayer: undorítóan sok knockdown és k*rvanagy critek.Ha az ember ésszel blockolgat, meg lehet szedni őket, de ellenük speciel szarabb a win/loss arányom 50%nál. Ebben az is segített, hogy általában magasabb szintűek (+2-4) ellen mentem.

  Ranger: Elugrálós, trappelős, kiter férgek, ahogy ennek működnie is kell egy ranged dpsnél. Ha jól csinálja, nehéz ellenfél, ha többet hibázik a kelleténél vagy lassan reagál, akkor puding.

  Tudni kell, hogy lancerként akkor blockolok, amikor akarok. Elméletileg még a magyar class bemutatóban 95%os dmg reduct volt írva block alatt, de saját tapasztalatok alapján ez a legtöbb esetben 100%-naknéz ki. Nagyon ritka volt és az is nagy elitek ellen, hogy akár 1 dmg is átjutott volna a blockon.

  Bár csak rövidke leírások voltak, remélem némileg kielégítő.

 18. Goren
  január 18, 2011 - 1:27 du.

  Am meg van csinálva ez a dinamikusan változó grafika. A távolabbi dolgokon kisebb részletességű a textúra asszem meno bele is botlott egy ilyen bugba az egyik cbt-n. Mármint az volt a bug h a játék benézte neki mert az 1 méteren belül álló cuccra is ezt a butítottat rakta be. A magas szintű pvp videók szerintem március előtt nem nagyon fognak jönni főleg ha törlik a karaktereket obt után.

 19. PiKE
  január 18, 2011 - 1:48 du.

  Thx Tyron! Ez így már azért jól hangzik. Nagyjából vártam is ettől a target nélküli rendszertől, hogy sok múlik azon, ki hogy tudja használni a karakterét. Feltételezem ez a rangernél, sorcinál meg a healernél fog legjobban kiéleződni.

 20. január 18, 2011 - 1:50 du.

  Tyron egy kérdés! Maga a duel, ugy hangulatilag milyen volt?:) Gondolok itt arra, hogy egy sablonos unalmas spamelem a gombokat azt majd lesz vmi, vagy lehet forditani, vannak-e CCk, mennyire mulik mákon egy fight kimenetele?

  • menorel
   január 18, 2011 - 2:13 du.

   Sokkal érdekesebb dolgok is vannak itt, mégpedig a ‘kitérés’. A targetless rendszer miatt már a mobok ellen is nagyon izgamas a harc, nem állnak előtted mint a bugyuta dögök, hanem elugrálnak, megkerülnek stb. Ugyanez igaz lesz a PVPben is. Ebben a játékban hiába van überpro ‘pom-pyro’ skilled, ha egyszer nem találod el vele az ellenfelet, mert az elugrik.
   CCk vannak:
   – Majd minden class fel tud lökni valamilyen skillel, skillekkel.
   – Ha a földre kerülsz akkor kb 10 másodpercenként el tudsz nyomni egy skill-t, amivel azonnal felpattansz a földről egy counterattack.
   – Slayer tud stunnolni rövid időre.
   – Rangernek vannak csapdáig.
   – Sorci, Lancer tud lassítani.
   – és így tovább…

 21. PiKE
  január 18, 2011 - 2:09 du.

  És nem utolsó sorba, mire elég a HP? Bár gondolom egy konzervdoboz lancert nem könnyű felnyitni, de mondjuk egy sorci mit bírt ellened? Értem én ez alatt, h pár skill és vége, vagy azért elhúzódik a fight, és van idő matekozni a taktikán?

  • Tyron
   január 18, 2011 - 4:32 du.

   Hát a sorci hullik mint a rohadt nád, ha kap egy kis focust, de ahhoz először el kell kapni, ugye. Tipikus glasscannon. Olyan dpse van, hogy az hihetetlen.

 22. Tyron
  január 18, 2011 - 2:12 du.

  Jóféle, adrenalin dús maga az élmény. Rengeteg múlik azon, hogy mi hogy jön ki: épp stunnolnád, de elugrik. Épp healelnéd magad kritikus esetben de koncdownol/az ő stunja-ccje előbb ugrik rád, stb.(azért nem merem azt írni, hogy a mákon kb annyira múlik mint a többi mmo-ban, mert ez a targetless rendszer azért -nekem legalábbis- elég új és itt elég sok múlik a skillen is). Az tény ,hogy a jó reflexek ide nem ártanak, ahogy egyik mmoba sem, ha pvp orientált player vagy.

 23. menorel
  január 18, 2011 - 2:15 du.

  Még lvl21-en PVPztem egy lvl24-es warrior ellen. A duel kb 2 percig tartott, a warri nyert, de ennyi idő alatt én is lepüföltem kb 10% HP-ra. Alapvetően mindketten a burst dmg-re próbáltunk rámenni. Szóval ilyen téren eléggé korrektnek tűnik a rendszer.

 24. január 18, 2011 - 2:16 du.

  Nah zsir köcce,lényeg az h élvezetes legyen többi csak duma:) Majd remélem te azért kicsit jobban ellátsz minket a jövöben pvp témában:)

 25. január 19, 2011 - 8:27 de.

  Ezt is köszi Fafee…le a kalappal, hogy ennyi időt szántál a postra 😀

 1. május 6, 2011 - 5:56 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s