Kezdőlap > Bluehole, TERA Online > Újabb információ morzsa a TERA megjelenésről

Újabb információ morzsa a TERA megjelenésről

Természetesen nem az EnMasse/Frogster párosról. A BHS (fejlesztő cég) vezérét kérdezték egy interjúban (thisisgame.com) arról, hogy mi a helyzet a tengerentúli kiadásokkal. A CEO a következőt válaszolta: (nemhivatalos fordítás a terafans.com-tól… köszönet nekik érte):

TERA Japan-t mindenféleképp még az első félévben el akarjuk indítani, az NA/EU tesztelés ezt követően egy hónapon belül el fog kezdődni. A TERA biztosan meg fog jelenni Japánban és USA/EU-ban még ebben az évben, de persze pontos dátumot nem tudunk még mondani. Annyit tudok még elmondani, hogy az EU és USA start biztos, hogy egyszerre fog történni és az EU/USA kiadók ezt jól észben tartják és készülődnek a saját OBT-jükre.

Oké, mint jelent mindez: Jelenleg most TERA Japan a prioritás a TERA Kor után. Nincs is ebben semmi meglepő, ott nagyon jól állnak a lokalizációval. Ahogy le vagyon írva, a cél az hogy még az első félévben kihozzák élesben Japánban is a játékot. Ezt követően egy hónapon belül fog elkezdődni EU/NA-ban az OBT. Végső konklúzió: a 2011-es szeptemberi megjelenés konfirmálva.

update#1: Kértünk az imént egy hivatalos állásfoglalást a Frogstertől ennek kapcsán, amit nyilván nem fogunk megkapni, de azért mi jól megkértük…
update#2: Közben Shojin, mint community representative, annyit tett hozzá, hogy tárgyalnak minden érintett féllel és lesz hivatalos állásfoglalás a hírrel kapcsolatban.


Kategóriák:Bluehole, TERA Online Címke: ,
 1. Lacci
  január 4, 2011 - 9:34 de.

  Na ez nem túl jó hír:(

 2. Delebriel
  január 4, 2011 - 9:59 de.

  Majd jól meg is cáfolják. 😀

  • Lacci
   január 4, 2011 - 10:38 de.

   Legyen igazad!

  • menorel
   január 4, 2011 - 11:41 de.

   Elég valószínűtlen, hogy a BHS vezére hülyeségeket beszélne. Nem cáfolatot várunk, sokkal inkább kommentárt a Frogstertől. Első körben egyébként jól pofára is estünk, mindkét kontaktunk (Raven és a product manager) is szabin van január közepéig.

   • Sanyi
    január 4, 2011 - 1:11 du.

    Meno most hogy Tera ennyi volt beszelhetnel a 2 masik mmorol amit kineztel:D

 3. Sanyi
  január 4, 2011 - 11:32 de.

  lecidázhatnak

 4. dantesward
  január 4, 2011 - 11:48 de.

  hú ez még 9 hónap:(

 5. Rdei
  január 4, 2011 - 1:18 du.

  Fúúú bazd “még ebben az évben megjelenik” ahhoz képest hogy már 2010re ígértek egy speciális closed bétát ahhoz képest ez nagyon gyér kijelentés. Kicsit bebaszna ha nem ebben az évben jelenne meg.

 6. KecskeE
  január 4, 2011 - 1:20 du.

  És akkor most az a speciális open béta dolog az teljesen bukta?

 7. menorel
  január 4, 2011 - 1:27 du.

  A interjú úgy egyébként az kOBT-ről szólt. És a CEO annyit mondott, hogy az EU/NA Openbeta a Japán release után fog indulni egy hónappal.
  Namost azt tudjuk, hogy az OBT előtt számos CBT is lesz, sőt az amcsik még egy FGT-t is terveznek. A Frogster annyit árult el, hogy január elején (ami most van) be fog jelenteni egy ‘speciális bétát’, ami nyilván egy EU FGT lesz. Még a bejelentés nem történt meg ezeddig. Tehát a béták miatt annyira nem kell aggódni.

 8. január 4, 2011 - 2:24 du.

  Kicsit off, de azt hiszem mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a szerverek száma jelenleg már 22! (amiből ebben a pillanatban kettő 97% feletti, és egy épp most nyílt!)

  • Cori
   január 4, 2011 - 2:42 du.

   aki követ twitteren az mindig tud ezekről 😀

   • január 4, 2011 - 3:41 du.

    Jellemző, meorelt követtem, aki viszont alig ír az utóbbi időben… 🙂

   • menorel
    január 4, 2011 - 3:47 du.

    Split: Írok én helyette eleget a blogra 🙂 De kOBT alatt valszeg én is visszaszokok twitterre, az könnyebben használható, ha rohanni kell. Szóval igen, tessék követni Cori-t. Megéri 😉
    btw. Te Split, mi a franc ez a gameguard.hu ?

 9. január 4, 2011 - 2:46 du.

  Hmmm…Mondjuk ez a hír csak azok számára jó akiknek nincsen erőműjük pl nekem 😀 Amúgy amit Előbb írtál Meno az viszont egy nagyon jó hír, hogy FGT re is lehet számítani EU ban (:

 10. január 4, 2011 - 3:58 du.

  btw. Te Split, mi a franc ez a gameguard.hu ?

  Ez a GG nem az a GG. 🙂 Ez majd egy magyar játékportál lesz, csak még igen durván WIP. 😛

  • menorel
   január 4, 2011 - 4:07 du.

   Azt gondoltam, hogy ez a GG nem az a GG. De így magunk között, miféle játék portálon ügyködsz?

   • január 4, 2011 - 4:08 du.

    Ezt inkább priviben jó? 🙂 Vegyél fel MSN-en, ott elmondom.

 11. Tanus
  január 4, 2011 - 6:11 du.

  “2011-es szeptemberi megjelenés konfirmálva.” várható volt hogy előbb biztosan nem lesz..:) számomra még ezaz időpont is “bíztató”!:P

 12. Hondo
  január 4, 2011 - 11:14 du.

  Nem akarok károgni, de korábbi tapasztalatok alapján kicsit túl bizakodónak gondolom a 2011. szeptemberi EU megjelenést. Még OBT-t sem hinném ez évben. 😦

  • menorel
   január 4, 2011 - 11:37 du.

   Ezek szerint te tudhatsz valami nagy titkot. A BHS (fejlesztő cég) vezére nyilatkozta le a minap, hogy az első félévben kihozzák a Japán kiadást és rá egy hónapra elindul az EU/NA OBT. A BHS eddig elég jól tartotta magát a kijelentéseihez és a vállalásaihoz. Persze ettől függetlenül érdekel, hogy miért gondolod, hogy idén mégcsak EU/NA OBT sem lesz, amikor egyébként 6 nap múlva indul a KOR OBT.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s