Kezdőlap > Egyéb > kOBT kliens letöltése

kOBT kliens letöltése

Továbbra is lavírozva a szürke zónában… Mivel többen is jeleztétek, hogy részt fogtok venni a kOBT-ben, ezért egy kis infó és help:

 • A mai nappal elérhetővé vált a végleges OBT kliens. A korábbi tévhírekkel ellentétben nem a kCBT#4-es kliens lesz a kOBT-n, ami sok szempontból is jó hír. Ez abból a szempontból fontos csak, hogy amennyiben fel van telepítve a kCBT#4-es kliens, akkor azt legelőször uninstallálni kell. Ha ezzel megvagy, akkor nyomás a tera.hangame.com-ra, loginolj be és nyomj rá download postban lévő képre (direkt link: –link–)
 • A 6-os pontnál lévő gombra rányomva indul el a telepítés. Először egy ‘Reactor updating…’ mini panel indul el és csak utána a downloader. Fontos (bár ezt már illik, hogy tudd), hogy minden ilyen művelet csak Internet Explorer böngészővel működik. Szóval nagyon mással ne is próbálkozz. Ha a downloader elindul, akkor egyetlen dolgod van: beállítani a meghajtót és könyvtárat ahova telepíteni akarod.
 • Ha ezzel megvagy, akkor nincs más hátra mint végigvárni azt a cirka 24 órát amíg lecsorog a full telepített cucc.
 • A szerverek 30-án indulnak (még nem volt türelmem átszámolni hogy pontosan mikor). Ekkor el lehet indítani a játékot és be is lehet lépni, legenerálni a karaktert és belépni a guildedbe.
 • Úgy néz ki, hogy a TeraFans indít egy nagy össznépi western guildet a Mystrel szerveren. (A kliensben a szerverek neve koreaiul lesz, úgyhogy ott majd ezt így keresd: 미스텔).

Akik már biztosra tudják, hogy fognak játszani a kOBT-n, azokat megkérném, hogy a ‘tovább’ után található feedback formot kitöltve (NE COMMENTBEN!)  jelezzék már, hogy kb mennyire terveznek aktívnak lenni, valamint hogy milyen classal akarnak játszani. Nyilván csak azok töltsék ki a formot, akiknek egyébként rendelkeznek már érvényes accounttal a hangame oldalára.

Apropó hangame account: Többen is jelezték, hogy a kCBT#4 után bannolták az accountjukat, ugye itt a nyugati játékosokról van szó. A legtöbb esetben az gyanítható, hogy publikus KSSN adatbázisból és KSSN generátorból kipottyant accountokról van szó. Éppen ezért ilyesmivel szerintem nem érdemes próbálkozni. Az egy dolog hogy illegális, de még feleslegesen meg is szívatod magad…

Alábbi formot tényleg csak azok töltsék ki, akik terveznek kOBT-n játszani és ehhez tényleg rendelkeznek is mindennel. A formba írd le, hogy milyen classal fogsz játszani, kb mennyi időt szánsz erre, valamint hogy milyen voice-kommunikációs eszközzel rendelkezel (ventrilo3,ts, stb.)

Kategóriák:Egyéb Címke: , ,
 1. Delebriel
  december 27, 2010 - 6:55 du.

  Amennyiben valakinek van hozzáférése és elutazik, szóljon. 🙂

  • december 27, 2010 - 8:05 du.

   Akkor ezzel már ketten vagyunk! 😀 Nekem is jól jönne egy temporary account. 🙂

  • menorel
   december 27, 2010 - 8:48 du.

   Nekem is és Corinak is 2-2 accountunk van. Jelenleg nem tudjuk még, hogy meddig fog tartani az OBT és azt sem, hogy mi alapján lesz eldöntve, hogy ki játszhat és ki nem. Amennyiben úgy jönne össze, hogy mindkét accountunk ‘bejut’, akkor minden bizonnyal…

 2. december 27, 2010 - 7:56 du.

  vki csinalja meg nekem h tudjunk jatszani 🙂 ezek a postok valahol csak kedvcsinalok, meg rombolok is!
  itt szenvedunk azzal h hu de jo h ok jatszhatnak mi meg nem!
  aztan van 1 par eu felhasznalo aki vhogy megoldota maganak h odajusson! mi meg csak csorgatjunk a nyalunkat rajta! jo lenne mar vmi kezzel foghato dolog a szenvedo playereknek is 🙂 bizzunk benne h nem sokara majd kijon a eu dolog is! utana meg abban h kapunk betakulcsot, mert az is benne van a pakliban h kinek jut es kinek nem!

  • menorel
   december 27, 2010 - 8:44 du.

   Alapvetően ezzel a helyzettel nem nagyon tudunk mit kezdeni. Nyilván az EU játékosoknak csak és kizárólagosan illegális módszerekkel van lehetőségük arra, hogy a koreai játékkal játszanak. Van aki ezt bevállalja és van aki nem. Nagyon sokszor volt már erről szó, és ahogy eddig sem így a jövőben sem tudok ezzel a helyzettel mit kezdeni. Nyilván nem fogjuk felvállalni, hogy kipublikáljunk olyan módszereket amelyekkel ezen illegalitást végre lehet hajtani. Publikusan legalábbis biztos hogy nem.
   Az már egy másik kérdés, hogyha valakinek már van accountja, a mi szempontunkból teljesen irreleváns, hogy ki honnan és hogyan szerezte. Ha birtokolja azt, akkor ő futja ennek az esetleges kockázatait.
   Az, hogy mennyire demoralizáló a tény, hogy egyesek rendelkeznek ‘megfelelő motivációval és egy dombornyomott VISA kártyával’, ahhoz hogy játszanak, mások meg nem, azt érdemes szembe állítani azzal a ténnyel, hogy az vajon mennyire lenne demoralizáló, ha ‘jófiú fansite’ módjára, hetente leközölnénk azt a 2 screenshotot és a két szavazást, meg talán a 2-3 lore postot, amit a kiadóktól kapunk és ezen kívül meg nem lenne semmi az oldalon.
   Ez van. Mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy kipróbálja a játékot, előbb van utóbb. Mi annyit tudunk ígérni, hogy a meglévő eszközeinkkel megteszünk azért mindent, hogy minél több ember kapjon erre lehetőséget és lehetőleg minél hamarabb. Valamint akiknek erre nincs lehetőségük, azok minél szélesebb körű és minél színesebb információkat kapjanak a játékról.
   Ennyire fussa.

   • MeoH
    december 27, 2010 - 9:14 du.

    Teljesen korrekt valasz! Az Open beta 1 lehetoseg, valszeg itt Na/Euban sem fog mindenki OBezni akinek eszebejut, mert azt nem lehetne szerverrel birni. Mint ahogy minden nagy mmonal, valszeg itt is lesz vmi kis “szures, szabalyzas”, nem lesz vegtelen OB kulcs. Es ez igy van jol. Es inkabb orulnunk kell, hogy ket tapasztalt es nem teljesen elfogult, fizetett teszter cikkez nekunk. Jobban hiszek nekik, mint jo nehany nagy mmo site tudositojanak. Szoval hajra Menorel & Cori mester!

 3. Devi
  december 27, 2010 - 8:14 du.

  jó dolog hogy csak 11.ével kezdődik mert, akkor lesz vége a vizsgáimnak 🙂 btw elírtam a mail címem a formban de sztem észreveszitek 🙂

 4. december 27, 2010 - 9:25 du.

  Hmmm…Sok sikert mindenkinek.
  Közben meg egy pár kérdés fel merült bennem miközben olvastam. Ha 30. án indul a kOBT akkor az EU CBT mikor?(nem lenne kicsikét nagy hír áradat?)Meddig fog tartani? És akik közben a kOBT-n játszanak azok nem is kapnak kulcsot az EUCBT-re?

  • menorel
   december 27, 2010 - 10:06 du.

   A kOBT-nek (koreai OBT) semmi köze az EU tesztekhez. Az előbbik a koreai Hangame/NHN adja ki, az utóbbit pedig ugye nálunk a Frogster. A kiadók szigorúan külön kezelik ezt. Mindegyik kiadónak saját timelineja van az információ kiadásra (ebben mondjuk a Frogster elég bénácska… sőt igazából nem csak ebben).
   Sem azt nem lehet tudjuk jelenleg, hogy meddig fog tartani a kOBT, sem azt, hogy azzal párhuzamosan, vagy az után pontosan mikor indul az EU tesztelés. Ezzel kapcsolatban az EU források is zavarosak.
   Volt olyan információ is, hogy valamilyen ‘speciális béta’ el fog indulni már az EU-ban dec végén/január elején. Mivel erről eddig semmi konkrétum nem jelent meg, ezért valószínű, hogy a kOBT elhalasztásával (dec közepéről jan közepére) az EU bétán is legalább toltak egy hónapot; de ez inkább csak spekuláció. Ha lesz bármilyen konkrétum, akkor azt lehozzuk.

 5. rekotye
  december 28, 2010 - 9:44 de.

  Hjajj gyereke, a türelem TERA-t terem…. Elöbb, vagy utobb, de játszani fogunk vele, csak idő kérdése, addig találjátok fel magatok, és üssétek el az időt 🙂

 6. Des
  december 28, 2010 - 6:56 du.

  Menorel! Az a kliens nem jó, amit múltkor töltöttem le?

  • menorel
   december 28, 2010 - 7:29 du.

   Nem, az nem jó; ahogy a post elején is olvasható: “A korábbi tévhírekkel ellentétben nem a kCBT#4-es kliens lesz a kOBT-n, ami sok szempontból is jó hír. Ez abból a szempontból fontos csak, hogy amennyiben fel van telepítve a kCBT#4-es kliens, akkor azt legelőször uninstallálni kell.

   • Des
    december 28, 2010 - 8:33 du.

    Ezt benéztem? Még a cikket mobilról olvastam a megírása órájában. xD Elfelejtettem. Bocs és köszönöm a választ! xP

 7. Sanyi
  január 4, 2011 - 10:33 du.

  Valaki tudja, hogy miert nem lehet tolteni a jatekot? A link allitolag nem jo legalabbis valami ilyesmit makog koreaiul az oldal. Megad egy masik linket, de az is ugyanoda visz. Valaki 5let?

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s