Kezdőlap > En Masse, TERA Online > Tudtad hogy… #1 (Karácsonyi kiadás)

Tudtad hogy… #1 (Karácsonyi kiadás)

Hetek óta gyűlnek az alábbi apróságok a ‘tudtad hogy…’ rovatban. Ezek olyan témák, amelyek önmagukban nem igazán érdemelnének egy-egy külön postot, de így összegezve hasznos információkat, tanácsokat rejthetnek. Kellemes bogarászást.

 • TERA-ban van rá mód, hogy lásd az ellenfeled szintjét, így nem kell megkérdezni/vaktában nekirohanni mindenkinek? (Scapes) (hogy hogyan? Erre valószínűleg a target menü a válasz) #update-> (A kCBT#4 óta már autotargetelődik az ellenfél, ha megtámadod…)
 • A TERA-ban ha bármelyik NPC-vel beszélgetésbe elegyedsz, akkor az hozzád is szól/köszönt/elbúcsúzik/elküld a francba (voice over) (Scapes)
 • A Valkyon Föderáció hadereje három kontinensen oszlik szét és mindhármon egy-egy nagy városban összpontosul. A három nagyváron: Arunon Velika; Dél-Shara-n Allemantheia; valamint Észak-Shara-n Kaiator. (#update: Ez valószínűleg a political system szempontjából is fontos, tehát valószínűleg Exarch-ot (királyt) erre a három városra/kontinensre lehet választani)
 • TERA világa felett tündöklő nap misztikus megjelenése annak isteni energia forrásából táplálkozik. A nap valaha az istenség – Balder – szeme volt. (Elterjedt mondás – különösen a High-Elf-ek között-, hogy a napot ‘Balder’s eyes’-nak nevezik.)
 • A TERA misztikus világa ‘Arborea’ egyáltalán nem nevezhető tipikus bolygónak, ez fakad már a teremtéséből is (Arun és Shara titánok álma); ennek megfelelően nem is érvényesülnek benne a hagyományos környezeti hatások. A égen világító nap valójában nem égitest, ezért is látszanak a nap körül különös égi jelek. Ennek megfelelően sem évszakok, sem nappalok éjszakák nincsennek. Ott ahol nappal van és meleg, ott mindig is ezt fogod tapasztalni. Ott pedig ahol éjszaka vagy fagyos tél, nos ott sosem lesz világosság/napsütés.
 • Csak azért, mert a pegazus travel név ki a legjobban, mégnem jelenti ezt, hogy ez is a leggyorsabb. Tudsz szerezni mindenhol teleport scrollokat, amikkel azonnal az adott területre tudsz teleportálódni.
 • Csak azért, mert a pegazus travel közben van egy nagyon látványos ‘töltőanimáció’ a gyűrűk között, még nem jelenti azt, hogy a zónák között ténylegesen lenne töltőképernyő. Az egy kontinenshez tartozó zónák/territóriumok között szabadon lehet átgyalogolni/lovagolni, ezek között nincs semmilyen korlátozás, töltőképernyő.
 • A TERA-ban nincs olyan item kategória, hogy: “vendor trash” (poor,unusable besorolás). Minden item amit lootolni tudsz a mobokból valamire, valamihez jó.
 • Ha valaki (akivel nem vagy csapatban), segítséget nyújt egy már megtámadott és megsebzett mob megölésében, akkor a kapott XP megoszlik köztetek, viszont a loot az biztos a tiéd lesz, függetlenül attól, hogy a ‘segítő’ milyen mértékben segít.
 • A Kaiator falait összetartó hatalmas szegecsekbe azon hősök nevei vésték, akik elestek a város védésekor.
 • A TERA világát benépesítő szörnyek vizuális jelét adják annak, ha felfigyelnek egy játékosra, célpontot változtatnak vagy éppenséggel enragelnek. Ha megismered ezeket a vizuális jeleket, akkor ezzel kiismerheted az ellenfeled is.

Kategóriák:En Masse, TERA Online Címke:
 1. dantesward
  december 25, 2010 - 10:53 de.

  na kis hasznos tudni valók de mint egy előző posztban is ez az egész gy álom és így meg úgy teljesen fantasy nagy tetszik .

 2. Bardock
  december 25, 2010 - 10:56 de.

  Hello nem tudom hogy működik de én per pill arra hajtok hogy Wii vel toljam a játékot és erre gyűjtöm a chast . ha lehetne vagy ha tudnál nekem a gépconfigot küldeni hogy mivel is érné meg “gépigény ” játszani meg hogy hogy lehet összekapcsolni a Wii Consolt a géppel hogy azzal Tera-zhassak ha esetleg ennek utána néznél megköszönném igazából elképzelésem a játékról hogy hogy szeretnék játszani így nézne ki csak projektoron játszanék 😀 Muhahahaha

  http://video.sina.com.cn/v/b/31489058-1654735172.html

  én így képzelem el az igazi játékot főleg ezt 😀 nyami

  • menorel
   december 25, 2010 - 11:39 de.

   A TERA játszható lesz controllerrel. És ez alatt a normál game controllert kell érteni. GamesCom-on én kipróbáltam controllerrel a TERA-t és egészen játszható volt. Az, hogy mi a helyzet a Wii controllerrel, arról nem tudok semmi konkrétat mondani. Egy dolog biztos, idén április első napján megjelent ez a vicces videó:

   Remélem senkinek sem kell különösebben kifejtenem, hogy az ‘április 1.’ mit jelent.

 3. december 25, 2010 - 11:05 de.

  De jó lenne ezeket élőbe látni 😀

 4. Tanus
  december 25, 2010 - 12:48 du.

  élvezetes kis cikk!:) az április 1-i cikk pedig most csak vicc természetesen, de ez lesz a jövő:)

 5. december 25, 2010 - 3:59 du.

  Ahj…ezek a videok nagyon nagyon lefárasztottak most…
  Egyébként a Post az tök jó 😀

 6. Delebriel
  december 25, 2010 - 8:00 du.

  Sok kis hasznos mini tudnivaló. Köszönet a cikk írójának.

 7. dantesward
  december 27, 2010 - 4:57 du.

  https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=6004

  skacok van egy új szavazás communityn
  Which activity do you prefer? (Melyik tevékenységet szereted jobban?)

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s