Kezdőlap > Egyéb > Szorzó, transfer, vándorlás, satöbbi wtf

Szorzó, transfer, vándorlás, satöbbi wtf

Na akkor tisztázzunk néhány dolgot, mert van itt rendesen zavar az erőben:

 • Szorzós szerverek: Namost ‘official’-on nem nagyon van olyan, hogy ‘szorzó’. Lealábbis a ‘live’ realmeken ez nagyon nem szokás. Tehát innentől kezdve nincs olyan gond, hogy transfernél mennyire minősül ez handicapnek.
 • Transfer: Az EnMasse korábban annyit igért, hogy az indulásnál egyből lesz free transfer, ezzel biztosítva azt, hogy a játékosok maguk tudják kezelni az esetleges queue problémákat.
 • Szerverek ‘összevonása’/vándorlás: Az azonnali transfer hátterében ugye egy olyan funkció van, amit elvileg az első content patch-csel hoznak ki, melynek annyi lesz a lényege, hogy kvázi megszünnek az önálló szerverek és a játék bizonyos contentjeiben szervertől függetlenül fog tudni résztvenni a játékos. Erről jelenleg ennél többet nem lehet tudni.
 • ‘Hogyan tudok jelentkezni Koreai OBT-re?’: Sehogy. Legális úton legalábbis sehogy. Birtokolnod kell az account létrehozásához egy KSSN-nel (koreai társadalombiztosítási szám), amit ráadásul szúrópróbaszerűen vissza is ellenőriznek. Egyelőre még nincs infó arról, hogy minden hangame account tulajdonos fog-e kapni automatikusan OBT hozzáférést.
 • ‘Van lag korea felé?’: A koreai CBT#4-en nem tapasztunk olyan lagot, ami bármilyen szinten is de negativan érintette volna a játékélményt.

update#1: Ahogy nézem a commenteket, még mindig zavaros sokaknak a vándorlás/szerver összevonás dolog: Mivel ezzel a témával már foglalkoztunk az G*Star idején, ezért idézném a korábbi cikket: (Összefoglaló a BHS sajtótájékoztatóról…)

 • ‘Inváziós’ rendszer. Ennek kvázi az lesz a lényege, hogy az egy realmen belül lévő szervereket összekötik és a nagyobb guildek összemérhetik erejük a többi szerveren lévő guildekkel.
 • A szerverek összekötése egyébként teljesen transzparens lesz, tehát – bizonyos megkötések mellett – bármikor átmehetsz egy másik szerverre. Ez kvázi akkora kellemetlenséget fog csak okozni, mintha más játékban channel-t váltanál. Ezzel a megoldással teljesen dinamizálhatóvá válnak a szerverek, nem lesz olyan, hogy egy-egy szervert egy nagy guild tart örök elnyomás alatt, vagy nem lesz olyan, hogy egy elnéptelenedett szerveren beragadnak a játszani akaró játékosok.

 


Kategóriák:Egyéb
 1. december 21, 2010 - 6:16 du.

  😀 Ide inkább nem írok semmit 🙂 😛 xD

  • Liri
   december 21, 2010 - 6:28 du.

   Épp most írtál 😀 :p

 2. krushwarok
  december 21, 2010 - 6:31 du.

  Nekem egy kicsit zavaros ez a “Szerverek ‘összevonása’/vándorlás” rész.
  Mármost nálam a szerverek összevonása azt jelenti hogy ha kevés ember mozog bizonyos szervereken ami már indokolja hogy össze vonják őket. Példaként van 8 ilyen alig használt pvp szerver és úgy döntenek csinálnak belőle 2 az össze vonással.
  A vándorlás nálam azt jelenti szabadon mozoghatsz a szerverek között a login képernyő után ingyen és bérmentve, ellentétben a transferrel(költözés)ami egyik szerverről a másikra való áthelyezést jelenti általábban pénzért és nem ismételhető meg minden egyes alkalom után azonnal. “Az azonnali transfer hátterében ugye egy olyan funkció van, amit elvileg az első content patch-csel hoznak ki, melynek annyi lesz a lényege, hogy kvázi megszünnek az önálló szerverek és a játék bizonyos contentjeiben szervertől függetlenül fog tudni résztvenni a játékos”. Itt viszont egy külön elkülönítet szerverre utalsz a transzferrel/költözéssel amire több rendes szerverről ideglenesen rak át egy esemény erejéig mint pl a wowban a BG (battle ground). Aki nem tudná annak leírom hogy működik ott.Bejelentkezel át rak egy másik szerverre a bg erejéig, virtuálisan (vagy fizikailag , nemtudom ) és ott mérkőztök meg egymással mint egy külön instance. Most nem tudom pontosan erre gondoltál ezzel a “Szerverek ‘összevonása’/vándorlás” al.

 3. Gerappa
  december 21, 2010 - 6:32 du.

  Arrol van info meddig fog tartani a kr obt?

 4. Gerappa
  december 21, 2010 - 6:33 du.

  Koreai OBT meddig tart?

 5. dantesward
  december 21, 2010 - 6:33 du.

  köszönöm menorel most már tisztábban látom a dolgokat.

 6. zalafenyő
  december 21, 2010 - 6:35 du.

  szerintem fölösleges foglalkozni a koreai kliensel úgysem érted az idétlen ákom-bákom irásukat

 7. december 21, 2010 - 6:38 du.

  Köfi az infót! Okosabb lettem ma is!

 8. Gerappa
  december 21, 2010 - 6:40 du.

  Upsz…

 9. Devi
  december 21, 2010 - 7:19 du.

  “szúrópróbaszerűen vissza is ellenőriznek” ezen azt kell érteni hogy nézik akkor az ip-t vagy mi?

  • krushwarok
   december 21, 2010 - 7:32 du.

   Szerintem azt hogy le ellenőrzik tényleg te vagy az személy akié az a szám és ebbe beletartozik a gyanús ipk szűrése ,de mivel lehetsz elméletben ugyan az a személy akié a szám csak külföldről külföldi ipvel tesztelsz.

 10. khoopheee
  december 21, 2010 - 7:38 du.

  Nekem ez “a játék bizonyos contentjeiben szervertől függetlenül fog tudni résztvenni a játékos” teljes film szakadás, viszont ez a Bg-s megoldás logikusnak tűnik .

  • krushwarok
   december 21, 2010 - 8:14 du.

   Ez az azt jelenti magyarul hogy : a játék bizonyos eseményein(pl wow BG) saját szerveredtől függetlenül fogsz tudni részt venni (egy másik szerveren).Ebből az következik hogy más szerverekkel is ez a helyzet és mind ugyan arra a szerverre kerültök vagy a leterheltség miatt ugyan erre a célra kihelyezett másik szerverre.

   Na most ez mellékes de azért érdekesség képen(meg unalomból:))leírom. A wow ban ez egy kicsit meg van bonyolítva mert ott battlegroupokra vannak osztva a szerverek a szétterjedségük(sok van belőle) miatt.Az 1 battlegroupba tartozó szerveren lévő játékosok nem kerülhetnek össze a 2 battlegroupba tartozó szerveren lévő játékosokkal ilyen saját szerveren kívüli eseményeknél.Most hogy ez lesz e itt is nem tudom biztosan ,de szerintem az elején még nem ,mert nem lesz annyi szerver indítva hogy battlegroupokra kelljen osztani.

 11. Sanyi
  december 21, 2010 - 8:24 du.

  Nem tudom ki talalta ki ezt a szorzos dolgot de jo nagy baromsag. Official szerver adja mindig az alap erteket. Ha van “szorzos” “tort” szerver, azt azert hivahatjuk szorzosnak mert X-szer tobb xp-t sp-t drop-ot kapsz mint Officialon. Szal lenyegeben Official mindig az alap 1x-es erteket adja.

 12. Tanus
  december 21, 2010 - 8:35 du.

  Ennek a szórzós dolognak azért kellhetet szárnya, mert mivel OB-ről van szó, ezért teszem azt pár hét alatt, nem igen hiszem, hogy igen nagy lvlre feltudod húzni a karidat normális szinten. Ezért lehetett vkinek azaz ötlete, hogy OB alatt megtapasztalja a játék nyújtotta magasabb lvl lévő élményt, amit a szorzónak köszönhet.. PErsze ez egy nagy marhaság, hiszen nem tudja visszaadni ha két hét alatt összebarmolsz egy high lvl karaktert, na de páran így gondolják… Aionban asszem úgy volt hogy különböző lvl karakterek voltak egyiknap, v héten, a másikon meg nagyobbak. EUra gondolok, és CBT-re, ha jól emlékszem de majd kijavítanak úgyis.. Szal ezért van némi “alapja” a bétázós szorzónak…:) nyílván nem majd az élésben….

 13. menorel
  december 21, 2010 - 10:38 du.

  Kiegészítettem az eredeti postot, reflektálva az összevonás/vándorlás kérdésekre.

 14. krushwarok
  december 21, 2010 - 11:41 du.

  Az igen most még jobban össze zavarodtam realmen belül lévő szerverek ? Ergo mint aocban egyes területek “ikertestvérei” amit a playerek külön befolyásolhatnak pl egyikben megvan ölve a mob másikban nincs de itt mivel nem zona töltőképernyős megoldás akkor az adott realm egész játék világa megtalálható majd több “ikertestvérként”???
  Mert ha így van akkor open pvp halott és megtaláltam azt ami nem tetszik a játékban.

  • Imnoteph
   december 22, 2010 - 6:35 de.

   Ebben a kontextusban a realm azt akarja jelenteni, hogy EU/USA/Korea/Japan/stb. Tehát a mi szempontunkból, ez azt jelenti, hogyha pl. a magyar közösség pl. az Elinu szerveren fog majd kezdeni, akkor az ‘Invasion’ patch kijövetele után gyakorlatilag úgy fogsz tudni váltogatni a szerverek között, mintha azok gyakorlatilag channelek lennének. És igen, ha az egyik szerveren pl. egy world boss meg van ölve, az nem jelent azt, hogy a másikon is, ugyanígy ha az egyik szerveren az éppen aktuális király egy nagy barom és olyan dolgokat állít be a political systemben, ami nem frankó, akkor leléptek két hétre egy másik realmbe.
   Ennek az egésznek a konkrét keretei még nagyon homályosak, sok benne a találgatás, de ami már most biztos: Ezzel a funkcióval kívánják elérni azt, hogy senki ne érezhesse úgy, hogy be van szorulva egy-egy pocsékabb szerverre.

  • krushwarok
   december 22, 2010 - 10:03 de.

   Szóval a realm az régiót jelent.Ó a fene akkor rosszabb a helyzet mint gondoltam, ez nagy gáz :S . Remélem meggondolják magokat a csak úgy átlépek dologgal.

   • menorel
    december 22, 2010 - 10:27 de.

    Nem hiszem, hogy meggondolnák. Ez kb. a legobb dolog ami történhet a játékkal. Folyamatosan managelhető lesz a játékosállomány és a szerver park is. Ráadásul mi játékosok mindig dönthetünk. A political system szempontjából az egész sokkal választékosabb lesz. A legtöbb játék pontosan ugyanerre törekszik. Lásd csak Wow-ban azt, hogy előbb a BG-k, majd aréna, majd nemrég az instanceok is szerverektől függetlenek lettek.
    Nyilván nem értem, hogy mi ezzel a gond, úgyhogy ha gondolod, akkor fejtsd ki.

   • krushwarok
    december 22, 2010 - 11:10 de.

    Ami az előnye:
    -Ha megvan halva egy mob akkor átmegyek és ott le ölöm.
    -Ha megtámadnak míg qestelek átmegyek egy másik szerverre qestelni ez egyben egy hátrány is a pvp szempontból
    -Talán még az ha egy haver máshol kezdet karaktert ott vele együtt tudunk játszani.

    és inentől kezdődnek a gondok:
    -Aukciózásnál végig kell bográsznod az összes szervert hogy hol lehetne jól eladni vagy csak szimplán nem fogod tudni mert mindig ha valaki keres valamit a legolcsóbbat keresi a szervereken vándorolva nincs köttött behatárolt ár.Gyakorlatilag értelmétveszti.
    -PvP szempontból reménytelen a helyzet ha pvpzni akarsz csak akkor fogsz tudni ha azt a másik is akarja és nem lép le egy másik szerverre,a pvp az nem pvp szerver lesz így az tuti.
    -A political system ezés így nem lesz az igazi hogy elmenekülhetsz egy másik világba ha nem tetszik valami, így aki rosszat csinál annak nem jár akkora felelőség mert megtudod óldani hogy ne legyen hatással rád és értelmét veszti így az egész.
    -A szerverek néhól elnéptelenednek pont a rossz ah árakvégett vagy éppen a szar pvp lehetőségek végett vagy éppen a politika helyzet szar.
    -Mindenki aki valamit is elakar érni oda megy ahól jó klánok vannak és azok a szerverek mindig teli lesznek.
    Ez így nagyon nem jó hogy a kötöttségek maga a 0 val egyenlők.Nem véletlen hogy ilyet nem csinálnak a sikeres befutott mmok ban mert a játékosok mindig oda mennek ahol jobbak a lehetőségek. Ha egy világba be vannak korlátozva akkor ott probálnak érvényesülni és helyrehozni a dolgokat azzal hogy megprobálnak maguk boldogulni és sikeresé tenni a környezetüket.WoW ban pont nem ez a helyzett.Ott nem vándorolhatsz szerverek között.Csak fizetett transzfer van. Az hogy a bg meg az ilyen pvp szerver összevont események így működnek csak természetes hogy ne kelljen annyit várni.

   • menorel
    december 22, 2010 - 11:34 de.

    No, pontosan ezek azok a kérdések amik nem kerültek ezeddig megválaszolásra és ezekkel kapcsolatban max csak spekulálni lehetne. Egyelőre még nincs a kanyarban az ‘invázió’-s patch, várjuk meg, hogy mit találnak ki ezekre. A legtöbb felvetésre egyébként van nyilvánvaló válasz. Ha egyszer össze vannak linkelve a szerverek, akkor minden bizonnyal az AH is össze van linkelve, tehát mindenhol ugyanazt látod. Ugyanezen vonalon el lehetne indulni pro/contra minden ponttal, de ez innentől csak spekuláció.

   • krushwarok
    december 22, 2010 - 11:51 de.

    Igaz , ez csak spekuláció de akárhogy is több baj van vele mint amennyit ér, kb 10% nyerség 90% megoldásra váró hátrány. Az ahs dolog meg nem elég egyértelmű hogy megéri e több millió tranzakciót egy buborékba rakni.

   • menorel
    december 22, 2010 - 1:16 du.

    Szerintem már a 10%/90%-os hasonlatod is egy szubjetív spekuláció 😉

   • Quendra
    december 22, 2010 - 1:47 du.

    Persze csak találgatunk, de szerintem amiket negatívumokként írtál azokat nem gondoltad át eléggé. A pvp-t már csak azért sem tudja megölni, mert ahhoz két ember kell alapból. Ha a másik nem akar veled duelezni, akkor egy klasszikus szerveren is ki tud térni előled, akinek meg van kedve/bátorsága hozzá az nyílván nem vándorolgat el. A political sys-t is kb úgy tudom elképzelni, mint az életben. Hiába menekül el valaki küldföldre, ha nagyon rossz fát tesz a tűzre, onnan is előkerítik.. Ugyanez lesz itt is. Mivel MINDENKI megy ide-oda így a hírek is terjednek. Elnéptelenedéstől szintén nem tartok, hiszen olyan lesz az egész, mintha lenne egy beteg nagy szerver amin van egy csomo channel… De majd meglátjuk. Nekem nagyon tetszik az ötlet, de lehet hogy csak én vagyok naív, és optimista:D

 15. Tanus
  december 22, 2010 - 12:07 de.

  EZ így teljesen jó lesz!

 16. MeoH
  december 22, 2010 - 5:07 du.

  Érdekesnek hangzik. Kivancsian varom milyen lesz. En is jonal talalom ezt a szerver osszevonas fele dolgot, sztem tobb elonye van, mint hatranya. Es irtak is, hogy lesz vmi megkotes, nem gondolom, hogy 1 delutan alatt bejarhatsz 5szervert, persze lehet, hogy megis 🙂

 17. Goren
  december 22, 2010 - 5:19 du.

  Szerintem ez a vándorolgatós dolog saját magát balancolja.
  Mert ha pl itt meg van ölve a mob akkor máshol miért ne lenne ott is ugyanúgy kell az embereknek. Ez csak akkor rontaná el a játékélményt hogyha tizedannyi játékos lenne mint amennyi kéne.

  Pvp nél meg te is át tudsz enne egy másik szerverre ahol visszaütnek mert nem lehet örökké menekülni. Ráadásul ez elősegíti a “pvp” szerverek kialakulását mivel egy pvp játékos nem játszik olyan szerón ahol megdöglik az unalomtól mert senki sem üt vissza. Továbbá ha belefáradtál az állandó pvp be és pihennél akkor át tudsz menne egy pve szeróra pihenni.

  A politakai rendszert meg teljes homály fedi úgyhogy szerintem erről a részről kár is találgatásokba bocsátkozni. De szerintem a királynak sem érdeke hogy elmenjenek az “alattvalói”.

  Szerverelnéptelenedés meg megint nem valószínű mivel ha egy szerver elnéptelenedik akkor az azt vonja maga után hogy egy másik meg túlnépesedik. Tehát ha normális az emberek gondolkodása akkor nem fognak 1 helyen tolongani akár 1 mob vagy akár 1 quest miatt hanem átmennek egy üresebb szerverre. Ez csak akkor lehet gond ha annyira kevés a játékos h sehol sincs elég de azt meg azzal könnyedén orvosolják h mindenkit átpakolnak egy másik szeróra és az üreset meg bezárják.

  Az Ah-t meg szerintem is össze fogják vonni és/vagy esetleg valami vám szerűséggel ellátni.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s